Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Sint Nicolaasga

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u blijven genieten van uw eigen huis? Een traplift in Sint Nicolaasga vergroot uw zelfstandigheid. Steeds meer ouderen kopen een speciale stoellift voor thuis. Door deze oplossing kunt u veilig en probleemloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Op deze pagina vindt u bruikbare details aangaande trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over allerlei modellen liften, hoe de bediening werkt, de kosten, de WMO regelingen en uitgebreide info over plateauliften. Ook kunt u online en vrijblijvend een offerte aanvragen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten actief in de regio De Fryske Marren.

 • Een traplift is een stoel met een aandrijving die zich voortbeweegt over een rail die is bevestigd op de trap.
 • Op een betrouwbare en plezierige manier uw gehele woning blijven gebruiken.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor iedere situatie is er een traplift te maken.
 • De uiteindelijke kosten liggen tussen de €2300 tot zo’n €9000, incl. installatie.
 • Onder bepaalde voorwaarden komt u in aanmerking voor een traplift vanuit de WMO regeling.

Inhoudsopgave:  Kosten van een traplift | Hoe werkt het? | Verschillende liftsystemen | Traplift WMO aanvraag via de gemeente De Fryske Marren | Merken en verkooppunten | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8521
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftOtolift Line

Kosten traplift Sint Nicolaasga juni 2024

U weet het zeker: er moet een traplift in uw woning komen. Wat gaat dat kosten? De offerteprijs komt tot stand middels twee zaken: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een sta-op-stoel. Het laten monteren van een traplift betreft eigenlijk altijd maatwerk. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is het gemakkelijkst en is dus het goedkoopst. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan moet u rekening houden met fors hogere kosten. Tevens bestaan er meerprijzen voor o.a. extra’s zoals een stabieler zitvlak.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.800.
 • Een simpele lift met één bocht start bij €6.300.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten kent een hogere prijs van rond de €7.250 of nog duurder.
 • Extra’s zoals een automatisch opklapbare voetenplank zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in TV reclames. Deze aanlokkelijke vanaf prijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In het onderstaande overzicht voorzien we u van een inschatting van de kosten van het plaatsen van een traplift in Sint Nicolaasga. Het soort trap (recht of met bochten) vormt de belangrijkste kostenpost.

Type trapNieuw vanafTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.700 – €3.700€1.850 – €2.250Dagdeel
1 bocht€5.450 – €9.400€2.800 – €5.6001/2 dag
2 bochten€6.000 – €11.100€4.300 – €7.1006,5 uur
Draaiende trap€8.550 – €12.400€5.150 – €9.500Hele dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Sint Nicolaasga.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren is best prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Sint Nicolaasga is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte types worden goed getest en worden onder garantie geleverd. Zodoende bespaart u gemakkelijk 35% – 60% ten opzichte van een nieuw model. Bovendien bent u ook milieuvriendelijk bezig. Steeds meer merken kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede gebruikte modellen. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Door te overleggen met een adviseur kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-sint-nicolaasga-8521

Wat is een traplift?

Geholpen door een traplift kunt u weer op de bovenverdieping komen. Dit kan heel behulpzaam zijn als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Het railsysteem wordt vastgezet op de buiten- of binnenkant van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven door middel van een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
De meeste modellen werken als volgt: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Nadien drukt u op de bedieningsknop. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Het systeem moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Op de momenten dat er geen stroom is komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. De meeste stoelliften hebben een draaibare zitting wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Vaak kunt u gemakkelijk de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Zo hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Alle voordelen op een rijtje
Een traplift heeft verschillende voordelen. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Traplift keuzegids

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor elke gebruiker is er een passend model te vinden. Doorgaans zijn er 2 soorten: stoelliften in Sint Nicolaasga voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. U kunt deze gebruiken op een steile, smalle en brede trap. Verder onderscheiden we buitenliften. Voor rolstoelers is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een groot pluspunt is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Zo’n lift voor de rechte trap is er al voor €2.200 inclusief montage.

Trap met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit leidt tot extra onkosten en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €6.350 incl. installatie. Dit model kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de merken, opties en prijzen.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Is er sprake van een spiltrap of wenteltrap? Geen enkel probleem! Het buissysteem wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Op die manier heeft u geen last van een smalle trap. Dit maatwerk kost veel tijd. Daarom is dit een van de duurste modellen. Dit type lift kost al gauw €8.250. De prijs komt tot stand middels de lengte van uw trap + aan aantal bochten en overige opties zoals eenautomatische klaprail.

Speciale trapliften voor buiten
Heeft u juist buiten een lastige trap? De robuuste traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Het systeem is bestand tegen extreme weersomstandigheden. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel wordt gemaakt van een laag dat waterafstotend is en u kunt er een afdekhoes om doen. Zodoende is het systeem bestand tegen extreem weer zoals regen of extreme hitte.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor mensen in een rolstoel. Dit model werkt op basis van een groot plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Deze uitvoering zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Daar aangekomen rijdt u van de plateau af de verdieping op. Voorwaarde isdat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een bekende aanbieder die rolstoelliften kan leveren. Deze liften zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €12.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente De Fryske Marren door de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Wilt u ook profiteren van de woningaanpassing WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente De Fryske Marren. Senioren en mindervaliden die vallen binnen deze WMO-indicatie ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die vereist zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Daarvoor betaalt u een eigen bijdrage van €57 per 3 maanden. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-adviseur komt langs voor een keukentafelgesprek en adviseert of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Wellicht biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om duurzaam en veilig en prettig in uw eigen huis te blijven wonen. Via de WMO kan men in specifieke situaties hulp krijgen. Maar hoe werkt dat dan? In het gedeelte hierna hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente De Fryske Marren (https://www.defryskemarren.nl).
 2. Een toegewezen consulent komt langs om uw vraag te bespreken.
 3. U initieert wat u kan helpen om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Regelmatig raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De consulent onderzoekt of het installeren van een traplift wel de gewenste richting is. Het kan zijn dat de bovenverdieping niet geschikt is (met zaken als drempels naar de slaapkamer of te smalle doorgangen). Een speciale verhuisvergoeding is mogelijk een beter alternatief.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Daarna geven ze u informatie over welke maatregelen er worden genomen.

Zorg in natura of het PGB budget
Wanneer de gemeente uw aanvraag goedkeurt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het laten plaatsen van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of een individueel PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan heeft u recht op een vaste vergoeding. U kunt hierbij een model kiezen die in lijn is met uw individuele situatie. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Adresgegevens

Is er iets niet duidelijk of snel aan de slag met een aanvraag? In de lijst hieronder leest u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Herema State 1
 • 8501 AA, De Fryske Marren
 • Website: www.defryskemarren.nl
 • E-mailadres: info@defryskemarren.nl
 • Telefoonnummer: 140514

Overige vergoedingen
Buiten de traplift WMO Sint Nicolaasga subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u tevens naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s krijgen een subsidie zodra zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die met name handig is voor mensen die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u informatie inwinnen of de gehele productlijn trapliften eens met eigen ogen zien? Dan kunt u terecht bij een adviespunt of winkel gevestigd in de regio. Een productspecialist kan u de populaire mogelijkheden demonstreren en vertelt welk type lift past matcht met uw wensenlijstje en budget. De meeste dealers hebben een gevarieerd assortiment. In de onderstaande tabel vindt u aanbieders en merken die ook liften monteren in Sint Nicolaasga.

LeverancierVoordeel
TipTopTraplift voor rechte trap vanaf €1.490,00
SmienkRuim aanbod met onafhankelijk advies
PractiComfortTerugkoopgarantie op trapliften met bocht: uniek in Nederland
RecentLiftAltijd een nieuwe rail en gebruikte stoel
123trapliftenVolledig gereviseerde liften van Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met professionele leveranciers van trapliften in Sint Nicolaasga.

Bekende merken
In ons land zijn 5 geschikte ontwikkelaars operationeel. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze traplift bouwers bieden een snelle montage en uitstekende service. Bij deze fabrikanten kunt u een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de onderstaande tabel vergelijkt u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareOok transfer- en tilliften
OtoliftDe grootste aanbieder van Nederland
StannahAl actief sinds 1867, wereldwijd actief
ThyssenKruppStijlvolle en kwalitatieve oplossingen
TriwaProfessioneel, gedreven en familiair
Overzicht met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
Er bestaan vijf erkende traplift bouwers We doelen dan op ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Bovendien zijn er iets minder bekende merken als Extrema, Strobbe, Triwa, Heymer, Platinum. Populaire wederverkopers van deze modellen zijn Smienk, Vegro, TipTop, PractiComfort, RecentLift.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Een stoellift testopstelling aan huis gaat helaas niet lukken. Wel zijn er verschillende showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een productspecialist zal u helpen bij het uitzoeken van een goede huislift. Ook kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een consultant maakt een afspraak bij u thuis om de trap op te meten, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Doorgaans zal de installatie van een traplift in Sint Nicolaasga al binnen 2 weken plaatsvinden.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Met een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. In de basis komt de rails nieuw uit de fabriek en wordt er een gebruikte stoel gekozen. De stoel en de elektromotor worden uitgebreide getest om de veiligheid te kunnen garanderen. Verkopers als Acorn + 123 traplift verkopen een groot aanbod 2e hands modellen als o.a. de Thyssenkrupp Levant outdoor.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor gezinnen die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere motivatie kan zijn omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Sint Nicolaasga is zeker niet voordeliger. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Dit kost al gauw €2.000,00. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost al gauw €100 – €150 p/maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Voor een relatief korte gebruiksperiode kan huren zeker een optie zijn. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is huren niet verstandig en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Sint Nicolaasga hanteert een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. In de basis gaat het om een draagkracht tussen de 135 KG – 165 KG. Elk type is daarin weer anders. Informeer bij uw aanbieder naar de constructies die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om uw woning in te kunnen gaan moet men soms eerst via de opgang omhoog. Met name bij etagewoningen. Als aanvulling voor deze woningen bestaat er de mogelijkheid om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Zo opgewassen tegenalle soorten weer zoals warmte of neerslag.

Plaats een reactie