Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Ouwsterhaule

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u in uw eigen huis blijven wonen? Een speciale traplift in Ouwsterhaule kan u daarbij helpen! Meer en meer ouderen en mensen met een lichamelijke beperking kiezen voor het gemak van de stoellift. Door deze oplossing kunt u zelfstandig en comfortabel uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Op deze website treft u waardevolle gegevens ten aanzien van trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over de verschillende soorten liften die er zijn, hoe de bediening werkt, de geschatte kosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en info over het huren van een lift. Daarbovenop kan men gelijk een brochure of een offerte opvragen bij de bekende traplift fabrikanten uit de regio De Fryske Marren.

 • Een traplift is een stoel die via een rail naar boven en beneden gaat.
 • Op een betrouwbare en comfortabele manier naar boven en naar beneden.
 • Een trap met bochten of recht: Voor elke woning is er een geschikte traplift.
 • De prijzen wisselen sterk tussen €1700 en €8900, incl. installatie.
 • In enkele gevallen worden trapliften gesubsidieerd vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Onderwerpen:  Kosten traplift april 2024 | Op welke manier werken deze modellen? | Soorten trapliften | Een traplift aanvragen via de WMO in De Fryske Marren | Merken en leveranciers | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8513
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftThyssenkrupp Levant classic

Kosten traplift Ouwsterhaule april 2024

U hebt de keuze gemaakt: u wilt graag een traplift in uw huis. Wat kost zoiets? De uiteindelijke prijs wordt gecalculeerd o.b.v. twee factoren: uw trapsituatie en extra opties zoals een klaprail. Een traplift in uw woning laten plaatsen betreft eigenlijk altijd maatwerk. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is binnen no-time geregeld en is dus relatief goedkoop. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap worden er hogere tarieven gehanteerd. Daarnaast zijn er extra kosten voor opties zoals een luxe stoel.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.850.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht is al beschikbaar v.a. €5.750.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten kost al gauw €6.900.
 • Een upgrade zoals een draaifunctie zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Kijk uit met stuntprijzen in TV aanbiedingen. Deze aantrekkelijke vanaf prijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In het volgende gedeelte voorzien we u van de geschatte kosten van het monteren van een traplift in Ouwsterhaule. Zoals u kunt zien: het type trap is het uitgangspunt qua kostprijs.

Type liftNieuw vanafTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.500 – €3.550€1.700 – €2.3504,5 uur
1 bocht€4.850 – €9.300€2.650 – €5.5001/2 dag
2 bochten€6.500 – €10.500€4.000 – €7.9006,5 uur
Draaiende trap€7.500 – €14.300€4.950 – €9.9006,5 uur
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Ouwsterhaule.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren heeft een prijskaartje. Een tweedehands traplift kopen in Ouwsterhaule is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte modellen worden goed getest en kunnen snel worden geleverd. Daarmee bespaart u gemakkelijk 45% op de aankoopprijs. Uiteraard is dat een duurzame investering. Flink wat verkooppunten hebben een ruim aanbod met gebruikte liften. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Door te overleggen met een adviseur kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-ouwsterhaule-8513

Waarom een traplift?

Met hulp van een traplift kunt u weer gebruikmaken van álle verdiepingen in uw huis. Dit is een goede optie wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Zo’n rail wordt gekoppeld aan uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel glijdt langs het railsysteem middels een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
De meeste modellen werken als volgt: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Hierna gaat u in de stoel zitten. Hierna drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Het systeem werkt op elektriciteit. Wanneer er een stroomstoring is blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Veel modellen hebben een sta-op-stoel wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Vaak kunt u de zitting en de armleuningen weer inklappen. Hierdoor kan iedereen normaal over de trap.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
De voordelen van een traplift zijn groot. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Welke soorten trapliften zijn er?

Elke situatie is uniek. Voor elk huis is er een passend model te vinden. In de basis zijn er 2 soorten: stoelliften in Ouwsterhaule voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een smalle trap, brede trap of steile trap. Tevens kunt u ook gaan voor speciale liften voor buiten. Voor rolstoelers zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trap
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Zo’n lift voor de rechte trap is er al vanaf €2.550 inclusief montage.

Trappen met bochten
Bij trappen met meerdere bochten is er sprake van meer maatwerk. Dit heeft als gevolg wat hogere prijzen en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten start bij €6.400 inclusief montage. De constructie past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Laat u goed informeren over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Heeft u woning een fraaie wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De liftbuis wordt vastgemaakt op de trap zelf. Zodoende kan er altijd een werkend product worden geleverd. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Hierdoor wordt het model er niet goedkoper op. Deze liften beginnen bij €9.000. De prijs wordt bepaald door de totale lengte van de trap en extra opties zoals een driepuntsgordel.

Buiten traplift
Moet u buiten een trap omhoog?Een speciale traplift voor buiten is dan erg handig. Elektra wordt goed afgeschermd voor extreme weersomstandigheden. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Zo is er geen roestvorming. De stoel zelf wordt gemaakt van waterafstotend materiaal en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Zodoende opgewassen tegenelk type weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan rolstoelers. Dit model is uitgerust met een lang plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. De lift kan daarna veilig omhoog bewegen. Daar aangekomen rijdt u moeiteloos weer verder. Belangrijk is dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een bekende verkoper die deze rolstoellift aanbiedt. Dergelijke systemen zijn verkrijgbaar vanaf €13.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente De Fryske Marren binnen de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Wilt u gebruik maken van deze woningaanpassing WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente De Fryske Marren. Inwoners met WMO-indicatie ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die hen kunnen helpen om langer in de eigen woning te blijven wonen. Daarvoor vergoed u zelf een eigen bijdrage van €57 per kwartaal. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-consulent checkt uw prive-omstandigheden en beoordeelt of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Dikwijls kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om jarenlang op een veilige manier van uw huis te blijven genieten. Door de WMO kan u in sommige gevallen gebruik maken van extra hulp. Wat moet ik precies doen? In het volgende kopje loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente De Fryske Marren (https://www.defryskemarren.nl).
 2. Uw consulent zal bij u thuis komen om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U geeft aan wat u kan helpen om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. In sommige gevallen kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De WMO-specialist gaat bekijken of de traplift een oplossing voor de lange termijn is. In veel gevallen komt hieruit dat de bovenverdieping niet geschikt is (bijvoorbeeld door drempels naar de badkamer of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een tijdelijke verhuisvergoeding is in dat geval een passende oplossing.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na deze termijn sturen ze u documenten over welke maatregelen er worden genomen.

Zorg in natura en PGB budget
Indien u de indicatie krijgt bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld een traplift in uw woning laten plaatsen of een schoonmaakhulp) en het PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan heeft u recht op een vaste vergoeding. U kunt dan zelf een stoellift selecteren dat past bij uw wensen. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Contactgegevens

Meer informatie of meteen een WMO-voorziening aanvragen? Hieronder bekijkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Herema State 1
 • 8501 AA, De Fryske Marren
 • Website: www.defryskemarren.nl
 • E-mailadres: info@defryskemarren.nl
 • Telefoonnummer: 140514

Zijn er nog meer vergoedingen?
Naast de traplift WMO Ouwsterhaule subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u soms gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s krijgen een financiële compensatie zodra aanpassingen in het pand nodig zijn voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening speciaal voor particulieren die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u een uitgebreid advies of de gehele productlijn trapliften bekijken of uitproberen? Bezoek dan een adviespunt of showroom in de buurt. Een getrainde specialist kan u geschikte modellen introduceren en adviseert welk type lift past rijmt met uw trap, situatie en budget. Een groot deel van de winkels hebben een groot assortiment en veel merken. In de bijgaande tabel bekijkt u aanbieders en merken die ook actief zijn in Ouwsterhaule.

LeverancierVoordeel
TipTopEerste keus in tweedehands trapliften
SmienkTrapliften al vanaf €1.690,00
PractiComfortAl meer dan 60.000 trapliften geïnstalleerd
RecentLiftSpecialist op het gebied van tweedehands
123trapliftenDe 2e-hands expert van Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met populaire leveranciers van trapliften in Ouwsterhaule.

Populaire merken
In ons eigen kleine landje zijn enkele geschikte merken met eigen labels. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze producenten verzekeren een vlotte levertijd en uitstekende service. U kunt bij deze merken – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de onderstaande tabel bieden wij de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareUitstekende service en garantie
OtoliftMeer dan 80 monteurs door heel Nederland
StannahEen bedrijf actief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppAl 65 jaar actief in de markt
TriwaOok bad- en zwembadliften beschikbaar
Overzicht met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
Er zijn verschillende goede traplift fabrikanten Daarmee bedoelen we Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Verder zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Minivator, Extrema, Platinum, Triwa, Heymer. Grote adviseurs van eerdergenoemde merken zijn RecentLift, 123traplift, Vegro, Smienk, TipTop.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Een stoellift in huis uittesten kan helaas niet zo eenvoudig. Er bestaan tal van showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een erkende adviseur kan u helpen bij het uitkiezen van een prettige huislift. Tevens kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een consultant plant een huisbezoek in om de situatie te bekijken, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan een offerte op maat achterlaten. Meestal zal het plaatsen van een traplift in Ouwsterhaule binnen 1 – 3 weken gebeuren.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Middels een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Hier komt de rails nieuw uit de fabriek en is het alleen de stoel die gebruikt is. Alle essentiële onderdelen worden grondig nagekeken zodat u alles veilig kunt gebruiken. Merken zoals Acorn en TipTop verstrekken een groot aanbod 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Thyssenkrupp Homeglide.

Kan ik een traplift huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. De huuroptie is erg geschikt voor senioren die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere motivatie kan zijn om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Ouwsterhaule is zeker niet voordeliger. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. Dit is vaak zonde van het geld. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt kan het interessant zijn. Voor structureel gebruik is tijdelijke huur onverstandig en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Ouwsterhaule werkt met een maximale draagkracht in KG. In de regel gaat het om een draagkracht tussen de 125 KG – 140 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Neem dit serieus en bekijk de liften bij overgewicht of obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om de voordeur te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Als unieke optie voor deze woningtypes is het mogelijk om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Hierdoor is het systeem bestand tegen alle soorten weer zoals extreme hitte of regen.

Plaats een reactie