Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Delfstrahuizen

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u het liefste de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een speciale traplift in Delfstrahuizen maak langer thuiswonen mogelijk! Flink wat senioren en mindervaliden plaatsen een stoellift in hun appartement. Met zo’n lift kunt u weer zelf en probleemloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Via Trapliftexpert.nl treft u praktische tips omtrent trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over diverse lift types, hoe het werkt, de montagekosten, de WMO en uitgebreide info over plateauliften. Tevens kunt u heel eenvoudig op een eenvoudige manier prijzen opvragen (offerte) bij verschillende traplift fabrikanten actief in de regio De Fryske Marren.

 • Een traplift is een hulpmiddel om de trap veilig op en af te komen.
 • Op een betrouwbare en gemakkelijke manier de trap op en af.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor elke trap is er een traplift te koop.
 • De totale kosten komen neer op bedragen tussen €1750 en €8700, incl. plaatsing.
 • In sommige situaties ontvangt u een traplift vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Snelkeuze:  Kosten van een traplift | Hoe werkt het? | Verschillende liftsystemen | Traplift WMO aanvraag via de gemeente De Fryske Marren | Merken en installateurs | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8508
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire liftThyssenkrupp Levant

Kosten traplift Delfstrahuizen juli 2024

U weet het zeker: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Maar wat zijn nu de kosten? De uiteindelijke prijs wordt berekend a.d.h.v. twee factoren: de vorm van de trap en extra opties zoals een opklapbare rail. Een traplift laten aanbrengen is een maatwerk klus. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een model voor een normale rechte trap installeren is het eenvoudigst en is er al vanaf €2.000,00. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan worden er hogere tarieven gehanteerd. Mogelijk geldt er een meerprijs voor uitbreidingen als een extra sterke accu.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap start bij €2.800.
 • Een simpele lift met één bocht is al beschikbaar v.a. €5.950.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer kent een hogere prijs van rond de €7.300 of meer.
 • Een upgrade zoals een automatische draaifunctie van de stoel komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Pas op met lage prijzen in folders. Deze aantrekkelijke vanaf prijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In het onderstaande overzicht treft u de richtprijzen van het plaatsen van een traplift in Delfstrahuizen. Uw trapsituatie is de belangrijkste kostenpost.

Type trapNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.700 – €3.250€1.550 – €2.300Dagdeel
Eén bocht€5.250 – €9.000€3.300 – €6.4004,5 uur
Twee bochten€5.950 – €10.200€3.900 – €7.4005,5 uur
Wenteltrap€7.800 – €12.500€4.700 – €10.5005,5 uur
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Delfstrahuizen.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is best prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Delfstrahuizen is zeker het overwegen waard. Gebruikte stoelliften worden uitgebreid getest en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Zodoende bespaart u al snel 40% – 45% op de aanschafwaarde. Ook hoeft er niets weggegooid te worden. Het gros van de fabrikanten kunnen u ook helpen aan 2e-hands modellen. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-delfstrahuizen-8508

Waarom een traplift?

Middels een traplift kunt u weer gebruikmaken van álle verdiepingen in uw huis. Dit is een goede optie als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Deze speciale rails wordt vastgezet op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer met een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Standaard werkt dit op de volgende manier: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Daarna kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. De lift werkt op stroom. Wanneer er een stroomstoring is wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Veel systemen hebben de beschikking over een draaistoel wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Meestal kunt u de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Dankzij dit systeem is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Alle voordelen samengevat
Een traplift kent veel pluspunten. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Welk type traplift past bij mij?

Elke situatie is uniek. Voor elke trap zal worden gekeken naar een passend model. Doorgaans onderscheiden we 2 types: stoelliften in Delfstrahuizen voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Ze zijn toe te passen op een steile, smalle en brede trap. Bovendien kunt u ook gaan voor oplossingen voor buiten. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een groot pluspunt is dat er een snelle levertijd mogelijk is. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Zo’n lift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.100 inclusief montage.

Trappen met bochten
In het geval de trap bochten bevat moet de rails worden afgestemd. Dit leidt tot hogere tarieven en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €6.200 incl. installatie. De constructie kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Laat u snel bijpraten over de merken, opties en prijzen.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Is er sprake van een spiltrap of wenteltrap? Ook dan is er een passend model. De buis van de lift wordt op de traptreden gemonteerd. Op die manier is er voor elke trap een lift mogelijk. Dit maatwerk kost veel tijd. Om die reden zijn de tarieven van deze producten hoog. Dit type lift kost al gauw €10.000. De prijs komt tot stand middels het aantal bochten en optionele upgrades zoals een opklapbare rail.

Traplift voor buitengebruik
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? Een sterke traplift voor buiten is dan de oplossing. Het materiaal van deze lift is bestand tegen vocht en extreme hitte. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel bevat speciaal waterafstotend materiaal en heeft een handige afdekhoes. Daardoor is de lift sterk genoeg voor extreem weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor rolstoelgebruikers. Deze uitvoering is uitgerust met een lang plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Deze uitvoering gaat vervolgens langzaam omhoog. Daar aangekomen rijdt u van de plateau af de verdieping op. Voorwaarde isdat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een geschikte fabrikant die een rolstoellift kan monteren. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze worden aangeboden v.a. €13.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente De Fryske Marren met de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Wilt u ook profiteren van de woningaanpassing WMO-regeling? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente De Fryske Marren. Ouderen en andere hulpbehoevenden met een WMO-indicatie kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die vereist zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Desalniettemin draagt u een eigen bijdrage bij van €19 per 4 weken. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-adviseur bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en bepaalt of een stoellift de ideale optie is. Mogelijk is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om duurzaam en moeiteloos en veilig in uw eigen huis te blijven wonen. Via de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Maar hoe werkt dat dan? In onderstaande paragraaf leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente De Fryske Marren (https://www.defryskemarren.nl).
 2. U persoonlijke consulent komt bij u thuis om uw situatie te bespreken.
 3. U noteert wat u precies kan helpen om langer in de eigen woning te blijven wonen. Bij twijfel wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De WMO-adviseur beslist of de installatie van een traplift een langdurige oplossing is. Regelmatig blijkt dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (dat komt dan door veel hoogteverschil of hele kleine deuren). Een eenmalige verhuisvergoeding is regelmatig een passende oplossing.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vanaf dat moment ontvangt u aanvullende info over de afhandeling van uw zorgvraag.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Wanneer de gemeente de indicatie verleent kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn de installatie van een traplift of andere zorgproducten) of een persoonlijk PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U mag hierbij een model laten plaatsen die aansluit op uw eisen en wensen. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Gemeentehuis

Wilt u meer informatie of direct een WMO-voorziening aanvragen? Onderstaand vindt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Herema State 1
 • 8501 AA, De Fryske Marren
 • Website: www.defryskemarren.nl
 • E-mailadres: info@defryskemarren.nl
 • Telefoonnummer: 140514

Andere vergoedingen
Na de traplift WMO Delfstrahuizen subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u in sommige gevallen gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen krijgen een subsidie in situatie waarbij aanpassingen in het pand nodig zijn voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening bedoeld voor huishoudens die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u een adviesgesprek of de gehele productlijn trapliften uitproberen? In dat geval adviseren wij een dealer of leverancier gevestigd in de regio. Een goede verkoopmedewerker kan u passende liften tonen en adviseert welk type lift past voldoet aan uw wensen en budget. De meeste dealers hebben een gevarieerd assortiment. In de volgende tabel vergelijkt u aanbieders en merken die ook een lift kunnen plaatsen in Delfstrahuizen.

LeverancierVoordeel
TipTopTraplift voor rechte trap vanaf €1.490,00
SmienkAltijd onafhankelijk advies
PractiComfortEen compleet aanbod in alle prijsklassen
RecentLiftEen traplift voor een goede prijs
123trapliftenVolledig gereviseerd trapliften voor een scherpe prijs
Overzicht met goede leveranciers van trapliften in Delfstrahuizen.

Goede merken
In Nederland zijn verschillende bekende fabrikanten operationeel. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze ontwikkelaars bieden een vlotte levertijd en goede after service. Vaak kunt u hier ook – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In het onderstaande overzicht bieden wij de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareInternationaal actief
OtoliftMeer dan 80 monteurs door heel Nederland
StannahRuim 750.000 liften geplaatst in meer dan 40 landen
ThyssenKruppMontage bij u thuis binnen 3,5 uur
TriwaOok platform- en huisliften te koop
Vergelijking van stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Bekijk de veelgestelde vragen

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
U kunt kiezen uit enkele grote traplift fabrikanten Het betreft Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Tevens zijn er nog wat minder bekende merken als Heymer, Minivator, Platinum, Triwa, Extrema. Bekende dealers van eerdergenoemde merken zijn 123traplift, Smienk, PractiComfort, RecentLift, TipTop.

Kan ik ergens een traplift proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen wordt een lastig verhaal. Gelukkig bestaan er showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een productspecialist kan u helpen met het uitkiezen van een geschikte huislift. Voorts kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een verkoper plant een huisbezoek in om de trap in te meten, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en kan een offerte op maat achterlaten. In veel situaties kan het plaatsen van een traplift in Delfstrahuizen binnen een paar weken worden gerealiseerd.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Door een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. In veel gevallen komt de rails nieuw uit de fabriek en kiest men een gebruikte stoel. Alle onderdelen worden helemaal gereviseerd zodat er geen gebreken ontstaan. Leveranciers als ThyssenKrupp en TipTop beschikken ook over een ruim assortiment met 2e hands modellen als de Triwa TR 60.

Waar kan ik een traplift huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Huren kan een handige constructie zijn voor gezinnen die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Ook wordt er gekozen voor huur om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Delfstrahuizen is behoorlijk duur. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Dit kost al gauw €2.000,00. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost u gemiddeld €150,00 per maand. U betaalt niets af. Voor kort gebruik is huren absoluut de overweging waard. Voor langer gebruik is tijdelijke huur onverstandig en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Delfstrahuizen werkt met een maximale draagkracht in KG. In de regel gaat het om een draagkracht tussen de 105 KG – 145 KG. Dit is per model verschillend. Vraag uw verkoopadviseur naar de liften in het geval van overgewicht / obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om uw appartement in te kunnen heeft u af en toe te maken met een opgang. Onder andere in een zorgflat. Met name voor deze situaties bestaat er de mogelijkheid om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Zo is uw lift opgewassen tegen extreem weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plaats een reactie