Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Snikzwaag

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u graag alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een speciale traplift in Snikzwaag maak langer thuiswonen mogelijk! Flink wat ouderen en mensen met een lichamelijke beperking kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Hierdoor kunt u weer zelf en zonder moeite van uw hele huis genieten. Op deze pagina bekijkt u handige gegevens ten aanzien van trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over velerlei liften en producten, de unieke werking, de geschatte kosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en veiligheid. Daarnaast kunt u online een brochure of prijzen opvragen (offerte) bij verschillende traplift fabrikanten actief in de regio De Fryske Marren.

 • Een traplift is een stoel met aandrijving die naar boven en beneden kan over een rail die bevestigd is op de trap.
 • Op een betrouwbare en prettige manier blijven genieten van uw woning.
 • Een trap met bochten of recht: Ook voor uw appartement is er een traplift te installeren.
 • De prijzen wisselen sterk tussen €2100 tot maar liefst €8700, inclusief installatie.
 • Onder sommige omstandigheden krijgt u een traplift vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Inhoudsopgave:  Prijzen van een traplift | Hoe werken deze producten? | Verschillende liftsystemen | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteDe Fryske Marren | Merken en installateurs | Veelgestelde vragen

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8505
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak verkochte liftPlatinum Curve

Kosten traplift Snikzwaag juli 2024

U hebt de keuze gemaakt: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Wat gaat dat kosten? De kostprijs wordt bepaald door twee factoren: uw trapsituatie en extra opties zoals een klaprail. Een traplift installeren in huis betreft eigenlijk altijd maatwerk. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een lift plaatsen op een rechte trap kost het minste werk en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Mogelijk worden er toeslagen gerekend voor extra opties zoals een 4-puntsgordel.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.750.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht vindt u al vanaf €5.900.
 • Een lift die meerdere bochten door moet is fors duurder, al snel €7.000 incl. montage.
 • Extra opties als een hoofdsteun zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Veel leveranciers stunten met prijzen in TV aanbiedingen. Deze voordelige basisprijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In het volgende gedeelte verschaffen we de richtprijs van het laten installeren van een traplift in Snikzwaag. Het trap type is het uitgangspunt qua kostprijs.

ModelPrijs nieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.600 – €3.350€1.700 – €2.2501/2 dag
1 bocht€4.700 – €9.400€2.650 – €5.200halve dag
2 bochten€5.500 – €11.700€4.300 – €7.200Hele dag
Draaiende trap€8.150 – €12.900€4.650 – €10.2006,5 uur
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Snikzwaag.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift heeft een prijskaartje. Zo’n tweedehands traplift kopen in Snikzwaag kan erg interessant zijn. Gebruikte modellen worden grondig nagekeken en kunnen snel worden geleverd. Hiermee bespaart u maar zo 55% op de aanschaf van uw traplift. Tevens hoeft er niets weggegooid te worden. Het gros van de aanbieders bieden een assortiment met 2de-hands liften. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Samen met een adviseur bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-snikzwaag-8505

Wat is een traplift?

Geholpen door een traplift kunt u blijven genieten van uw woning. Dit is een goede optie als u niet veilig naar boven of beneden kunt. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Dat railsysteem wordt aangebracht op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Uw muur blijft volledig intact. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven met een elektromotor. U kan de stoellift activeren met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Nu gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Dit model heeft elektriciteit nodig. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Bijna alle types bieden optioneel een ondersteunde stoel zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Bij de meeste systemen kan men de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Op die manier is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Alle voordelen samengevat
Een traplift kent veel pluspunten. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Type trapliften

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor iedere woning en elk budget is er een passend model te vinden. Doorgaans onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Snikzwaag voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Deze installaties werken op een steile, brede en smalle trap. Tevens zijn er liften voor buitengebruik. Voor rolstoelgebruikers is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Maatwerk is dus minder nodig. Wat ook fijn is, is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. De lift voor een rechte trap start bij €2.350 incl. montage.

Trappen met bochten
Bij trappen met meerdere bochten moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit heeft als gevolg een hogere prijs en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €6.400 inclusief plaatsing. Dit model kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Laat u goed informeren over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Heeft uw woning een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De buis van de lift wordt gemonteerd op de traptrede. Door dit handige systeem is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Het betreft hier 100% maatwerk. Om die reden wordt het model er niet goedkoper op. Zulke systemen kosten al snel €9.000. De prijs wordt bepaald door de grootte van de trap en optionele extra’s zoals een automatisch opklapbare voetenplank.

Speciale trapliften voor buiten
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? De weerbestendige traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen vocht en extreme hitte. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. U hoeft niet bang te zijn voor roest. Rondom de stoel zit een laag dat waterafstotend is en heeft een handige afdekhoes. Zodoende is de lift sterk genoeg voor (slechte) weersomstandigheden zoals extreme hitte of regen.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor de rolstoel en de scootmobiel. Deze lift beschikt over een plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. De lift zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Daar aangekomen rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Voorwaarde isdat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een geschikte zaak die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Dergelijke installaties zijn verkrijgbaar vanaf €13.000.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente De Fryske Marren via de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Bent u geïnteresseerd in de woningaanpassing WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente De Fryske Marren. Mensen met een WMO-indicatie kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die essentieel zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Let op: u draagt u een eigen bijdrage bij van €57 per 3 maanden. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-consulent analyseert uw zorgvraag en adviseert of de stoellift geschikt is voor uw noden. In sommige gevallen zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om permanent veilig en prettig in uw huidige woning te blijven wonen. Via de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden aanspraak maken op hulp. Hoe vraag ik hulp aan? Hieronder hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente De Fryske Marren (https://www.defryskemarren.nl).
 2. Uw consulent komt langs om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U geeft aan wat u precies kan helpen om langdurig zelfredzaam te blijven. Afhankelijk van de situatie vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. Uw WMO-consulent verkent of de aanschaf van een traplift een langdurige oplossing is. De gemeente kan van mening zijn dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (onder andere door opstapjes of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). De verhuisvergoeding is dan een beter alternatief.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vervolgens geven ze u gegevens over welke maatregelen er worden genomen.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Zodra de gemeente de indicatie verleent bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het laten plaatsen van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of een PGB-budget. Bij deze tweede optie heeft u recht op een vaste vergoeding. U mag zelf een systeem laten monteren die aansluit op uw wensen. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Bezoekadres

Zijn er nog vragen of direct weten waar u een aanvraag kan indienen? In de lijst hieronder checkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Herema State 1
 • 8501 AA, De Fryske Marren
 • Website: www.defryskemarren.nl
 • E-mailadres: info@defryskemarren.nl
 • Telefoonnummer: 140514

Andere subsidie/vergoeding
Afgezien van de traplift WMO Snikzwaag vinden we nog meer subsidieregelingen waar u in sommige gevallen van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers krijgen een financiële compensatie als zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening die afgesloten kan worden door huishoudens die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u een uitgebreid advies of het hele assortiment trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Handig is dan een winkel (of vertegenwoordiger) bij u in de buurt. Een persoonlijke adviseur kan u passende liften introduceren en geeft onafhankelijk advies over welke uitvoering rijmt met uw wensen en budget. Veel van de verkooppunten verkopen diverse merken. In het overzicht hieronder vindt u winkels en producenten die ook kunnen leveren in Snikzwaag.

LeverancierVoordeel
TipTopMogelijkheid tot huren
SmienkSlim hergebruik van trapliften
PractiComfortRuime keuze met liefst 17 verschillende liften
RecentLiftAl jaren actief op deze markt
123trapliftenAantrekkelijke onderhoudscontracten
Tabel met erkende leveranciers van trapliften in Snikzwaag.

Goede merken
In Nederland zijn verschillende bekende fabrikanten werkzaam. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze fabrikanten staan in voor een korte levertijd een aantrekkelijke onderhoudscontracten. Vaak kunt u hier ook een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de onderstaande tabel bekijkt u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd deskundig advies op locatie
OtoliftElke traplift = 100% maatwerk
StannahMeer dan 150 jaar ervaring
ThyssenKruppMaximale ondersteunen tegen minimaal ruimteverlies
TriwaStaat al jaren garant voor goede service
Tabel met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Welke aanbieders zijn er allemaal?
U kan een keuze maken uit diverse erkende traplift fabrikanten Het gaat om Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Daarnaast worden er ook producten verkocht van Strobbe, Heymer, Triwa, Extrema, Minivator. Grote installateurs van deze modellen zijn PractiComfort, Smienk, 123traplift, TipTop, Vegro.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen wordt een lastig verhaal. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een betrouwbare expert kan u helpen bij het uitkiezen van een geschikte huislift. Daarnaast kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een specialist komt persoonlijk langs om de maten op te nemen, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan een offerte op maat achterlaten. In veel gevallen kan het plaatsen van een traplift in Snikzwaag binnen 1 – 3 weken worden afgehandeld.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan bent u ook erg duurzaam bezig. Vaak komt de rails nieuw uit de fabriek is de stoel afkomstig uit een andere woning. Alle essentiële onderdelen worden uiteraard goed nagekeken om een veilig product aan te bieden. Dealers als Otolift + Smienk hanteren een groot aanbod 2e hands modellen zoals de Thyssenkrupp Swing.

Wat kost het om een traplift te huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Huren kan een handige constructie zijn voor senioren die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere motivatie kan zijn om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Snikzwaag is niet heel goedkoop. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken is het mogelijk interessant. Voor gebruik langer dan 2 jaar is het gewoon te duur en adviseren wij te kopen of leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Snikzwaag hanteert een maximaal gewicht in kilogram. Doorgaans gaat het om een draagkracht tussen de 100 KG tot 155 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Informeer bij uw aanbieder naar de opties die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om de deur van een woning te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Als extra service bij deze gevallen is het mogelijk om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zo is de lift sterk genoeg voor elk type weer zoals regen of extreme hitte.

Plaats een reactie