Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Akkrum

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u uw eigen vrijheid behouden? Een innovatieve traplift in Akkrum kan u daarbij helpen! Een groot deel van de senioren kiezen voor het gemak van de stoellift. Dankzij dit systeem kan men zonder zorgen en probleemloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Op deze site bekijkt u belangrijke specificaties inzake trapliften. Op deze website vind u meer info over welk type lift geschikt is voor uw trap, de werking, de prijzen, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en specifieke info over rolstoelliften. Daarbovenop kunt u ook meteen en geheel vrijblijvend een offerte aanvragen bij verschillende traplift fabrikanten actief in de regio Heerenveen.

 • Een traplift is een elektrische op rails gemonteerde stoel waarmee u naar boven kan.
 • Op een beschermde en comfortabele manier op de eerste verdieping van uw huis komen.
 • Een trap met bochten of recht: Voor iedere situatie is er een geschikte traplift.
 • De tarieven variëren tussen €1600 oplopend tot 8800, incl. plaatsing.
 • Mogelijk worden trapliften gesubsidieerd vanuit de gemeente via de WMO.

Thema’s:  Kosten van een traplift | Lees alles over de werking | Welk type lift heb ik nodig? | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteHeerenveen | Fabrikanten en leveranciers | Veelgestelde vragen

ProvincieFriesland
GemeenteHeerenveen
Postcode8491
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire trapliftTriwa TR 75

Kosten traplift Akkrum juni 2024

U bent erover uit: er moet een traplift in uw woning komen. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De offerteprijs wordt gecalculeerd o.b.v. twee zaken: uw trapsituatie en extra opties zoals een draaifunctie. Een traplift laten aanbrengen betreft eigenlijk altijd maatwerk. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Het plaatsen van de rail op een rechte trap is het eenvoudigst en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. In het geval van 1 of meer bochten zullen de kosten flink hoger uitvallen. Bovendien bestaan er meerprijzen voor o.a. uitbreidingen als een andere kleur rail.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.850.
 • Een simpele lift met één bocht wordt geïnstalleerd v.a. €5.950.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten kent een hogere prijs van rond de €7.400 inclusief installatie.
 • Eventuele extra opties zoals een automatische klaprail worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Kijk uit met stuntprijzen in flyers. Deze basisprijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In de tabel hieronder bieden wij de begrote kosten van het laten monteren van een traplift in Akkrum. Het type trap is de belangrijkste kostenpost.

SoortNieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.600 – €3.300€1.750 – €2.3001/2 dag
1 bocht€5.400 – €8.600€2.850 – €5.3005 uur
2 bochten€5.950 – €11.600€3.950 – €7.4006,5 uur
Wenteltrap€7.500 – €13.100€5.450 – €10.3005,5 uur
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Akkrum.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren heeft een prijskaartje. Zo’n tweedehands traplift kopen in Akkrum is voordelig en net zo veilig. Gebruikte liften worden uitgebreide getest en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Op deze manier bespaart u maar zo 30% – 50% op de aankoopprijs. Als extra voordeel is dat een duurzame investering. Veel merken hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor gebruikte liften. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Door te overleggen met een adviseur kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-akkrum-8491

Informatie en uitleg over de traplift

Met een traplift neemt u de trap zonder te hoeven lopen. Dit is noodzakelijk wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Het railsysteem wordt gemonteerd aan uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer door middel van een elektromotor. De hele constructie werkt met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Nadien kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Dit model moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Als de stroom wegvalt dan neemt de noodaccu het over. Bijna alle types hebben een sta-op-stoel wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Bij de meeste modellen kunt u de zitting en de armleuningen weer inklappen. Op die manier zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Alle voordelen op een rijtje
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Soorten trapliften + keuzegids

Elke situatie is uniek. Voor ieder huishouden bestaat er een geschikt systeem. Grofweg zijn er 2 modellen: stoelliften in Akkrum voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Deze installaties werken op een brede, smalle en steile trap. Verder kunt u kiezen voor speciale liften voor buiten. Voor rolstoelen is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trappen
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Wat ook fijn is, is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. De lift voor de rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.650 inclusief plaatsing.

Trappen met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit zorgt voor hogere kosten en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €5.500 inclusief installatie. Dit model kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Zorg voor goede voorlichting over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Heeft u een bijzondere spiltrap of wenteltrap? Dat is gelukkig geen issue. De liftbuis wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Hierdoor kan er altijd een werkend product worden geleverd. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Als gevolg hiervan is dit een van de duurste modellen. Dit type lift kost al gauw €8.000. De prijs is afhankelijk van het aantal bochten en optionele upgrades zoals een luxere stoel.

Traplift buitengebruik
Een lastige trap naar de tuin? Een goede traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen hitte, UV-straling en regen. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel zelf wordt gemaakt van een glad materiaal dat waterafstotend is en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Hierdoor is het systeem bestand tegen extreem weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor mensen in een rolstoel of scootmobiel. Deze uitvoering is uitgerust met een lang plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Dit model gaat vervolgens langzaam omhoog. Eenmaal boven aangekomen kunt u uw weg weer vervolgen. Belangrijk is dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een gerenommeerde firma die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Dergelijke systemen zijn te koop v.a. €13.500.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Heerenveen binnen de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en deel kunt nemen aan de samenleving. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Heeft u belang bij de woningaanpassing WMO-regeling? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Heerenveen. Inwoners met een WMO-indicatie ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die vereist zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Daarvoor vergoed u zelf een eigen bijdrage van €19 per 4 weken. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-adviseur checkt uw prive-omstandigheden en bepaalt of de stoellift geschikt is voor uw noden. In sommige gevallen is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om duurzaam en moeiteloos en veilig van uw huis te blijven genieten. D.m.v de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – profiteren van hulp. Welke stappen moet ik ondernemen? In onderstaande paragraaf leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Heerenveen (https://www.heerenveen.nl).
 2. Een toegewezen consulent komt aan huis om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U initieert wat u precies nodig heeft om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Mogelijk schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-consulent beslist of het aanbrengen van een traplift een langdurige oplossing is. Mogelijk vindt hij dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (bijvoorbeeld door drempels of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). De unieke verhuisvergoeding is dan veel effectiever.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na afloop van deze termijn geven ze u aanvullende info over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Zodra u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het plaatsen van een traplift of andere zorgproducten) en het PGB-budget. In het laatste geval ontvangt u een vast budget. U gaat dan een stoellift uitkiezen die rijmt met uw wensen. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Adresgegevens

Is er iets niet duidelijk of direct aanmelden voor de WMO? In onderstaand schema plaatsten wij adres- en contactgegevens:

 • Adres: Trambaan 1a
 • 8441 BH, Heerenveen
 • Website: www.heerenveen.nl
 • E-mailadres: wmo-loket@heerenveen.nl
 • Telefoonnummer: 0513617777

Zijn er nog meer vergoedingen?
Afgezien van de traplift WMO Akkrum bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u in sommige gevallen naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s ontvangen een subsidie wanneer er iets in het pand verbouwd moet worden voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening die met name handig is voor huishoudens die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u informatie inwinnen of de gehele productlijn trapliften eens met eigen ogen zien? Loop dan eens binnen bij een showroom/dealer in de regio. Een goede verkoopmedewerker kan u een aantal modellen tonen en adviseert welk systeem voldoet aan de situatie en het budget. Een groot deel van de winkels hebben een divers aanbod. In het schema hieronder staan leveranciers en merken die ook liften monteren in Akkrum.

LeverancierVoordeel
TipTopEerste keus in tweedehands trapliften
SmienkRuim aanbod met onafhankelijk advies
PractiComfortGecertificeerde monteurs, altijd in de buurt
RecentLiftDeskundige adviseurs die met u meedenken
123trapliftenWerkt exclusief met Otolift én ThyssenKrupp
Schema met geschikte leveranciers van trapliften in Akkrum.

Professionele merken
In uw regio zijn meerdere betrouwbare ontwikkelaars aan het werk. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze fabrikanten garanderen een vlotte levertijd en een eigen serviceteam. Vaak kunt u hier ook een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In het onderstaande overzicht bekijkt u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareScherpe aanbiedingen in 2024
OtoliftElke traplift = 100% maatwerk
StannahEen eersteklas klantenservice
ThyssenKruppU haalt absoluut een topmerk in huis
TriwaNaast montage ook verantwoordelijk voor onderhoud
Tabel met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Welke aanbieders zijn er allemaal?
Er zijn een aantal geschikte leveranciers De meest bekende zijn ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Ook worden er modellen aangeboden van o.a. Strobbe, Minivator, Heymer, Extrema, Triwa. Erkende aanbieders van de genoemde merken zijn 123traplift, Vegro, Smienk, PractiComfort, RecentLift.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen gaat helaas niet lukken. Gelukkig bestaan er showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een adviseur geeft tips en advies voor het aanschaffen van een geschikte huislift. Tevens bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een expert brengt u persoonlijk een bezoek om de maten op te nemen, de diverse modellen te laten zien en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Doorgaans kan de montage van een traplift in Akkrum binnen een paar weken gebeuren.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Met een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. In veel gevallen komt de rails nieuw uit de fabriek en is alleen de stoel zelf gebruikt. Alle onderdelen worden uiteraard goed nagekeken om een veilig product aan te bieden. Verkopers als ThyssenKrupp of Extrema bieden een uitstekend assortiment 2e hands modellen zoals onder andere de Triwa TR 10.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. In dat geval is huren een mooi alternatief voor gezinnen die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Akkrum is niet heel goedkoop. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost al gauw €100 – €150 p/maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is is het mogelijk interessant. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is zo’n huurcontract niet interessant en is het advies om te kopen of te leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Akkrum communiceert een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Meestal wisselt dat tussen de 100 KG – 145 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Neem dit serieus en bekijk de uitvoeringen die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om de deur van een woning te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Met name voor deze type woningen kunt u ervoor kiezen om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Zodoende is het systeem bestand tegen alle soorten weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plaats een reactie