Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Munnekeburen

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u het liefste uw eigen vrijheid behouden? Een slimme traplift in Munnekeburen biedt uitkomst! Steeds meer ouderen en mensen met een lichamelijke beperking laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Op die manier kunt u veilig en zeer eenvoudig blijven genieten van uw woning. Aan de hand van deze website treft u handige informatie omtrent trapliften. Onze medewerkers lichten u in over diverse lift types, hoe de bediening werkt, de prijzen, de WMO en andere vergoedingen en info over tweedehands modellen. Bovendien kunt u zonder kosten en vrijblijvend een offerte opvragen bij de bekende traplift fabrikanten actief in de regio Weststellingwerf.

 • Een traplift is een stoel die – voortbewogen door een elektromotor – over een rail naar boven de trap opgaat.
 • Zonder risico en op een comfortabele manier in uw eigen huis blijven wonen.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor elk huis is er een traplift op maat.
 • De uiteindelijke kosten schatten we in tussen c.a. €1900 oplopend tot 9000, incl. plaatsing.
 • Onder bepaalde voorwaarden heeft u recht op een traplift vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Snelkeuze:  Kosten van een traplift | Op welke manier werken deze modellen? | Soorten trapliften | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Weststellingwerf | Merken en adviseurs | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieFriesland
GemeenteWeststellingwerf
Postcode8485
WMO Beslissingstermijn8-16 weken
Veel geplaatste liftHandicare 1100

Kosten traplift Munnekeburen juni 2024

U bent erover uit: er moet een traplift in uw woning komen. Maar wat zijn nu de kosten? De kostprijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 zaken: het soort trap en extra opties. Het laten monteren van een traplift is maatwerk (tijdsintensief). Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Een plaatsing op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en hoeft dus ook niet duur te zijn. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Normaal gesproken komen er additionele kosten bij voor uitbreidingen als een andere kleur rail.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.850.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht wordt geïnstalleerd v.a. €6.100.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten is fors duurder, al snel €7.250 of meer.
 • Extra opties als een automatische schuifrail zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Veel showrooms hanteren lage tarieven in reclamespotjes. Deze gunstige basisprijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In deze tabel bekijkt u een overzicht met de geschatte kosten van het installeren van een traplift in Munnekeburen. Het trap type is allesbepalend voor het basistarief.

LiftsoortNieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.900 – €3.550€1.600 – €2.100halve dag
1 bocht€5.200 – €9.700€2.800 – €5.2001/2 dag
2 bochten€6.200 – €10.300€3.650 – €7.900Eén dag
Spiltrap€7.800 – €14.500€4.600 – €9.300Eén dag
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Munnekeburen.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Een stoellift is niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Munnekeburen is zeker het overwegen waard. Gebruikte modellen worden grondig gecheckt en zijn helemaal veilig. Zodoende bespaart u zo 35% – 60% op de nieuwprijs. Tevens bent u ook milieuvriendelijk bezig. Steeds meer verkopers bieden een assortiment met 2de-hands modellen. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Samen met een adviseur bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-munnekeburen-8485

Informatie en uitleg over de traplift

Middels een traplift kunt u gebruik blijven maken van uw hele woning. Dit is een oplossing als u moeite heeft om naar boven te gaan. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Deze speciale rails wordt aangebracht op de binnen- of buitenkant van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen middels een elektromotor. U kan deze stoel besturen met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
De werking is erg eenvoudig: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Ga dan in het midden van de stoel zitten. Aansluitend kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. Dit artikel moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Op de momenten dat er geen stroom is neemt de noodaccu het over. Bijna alle systemen hebben een stoel die 90 graden kan draaien wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Doorgaans kunt u gemakkelijk de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Daardoor blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Traplift keuzegids

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor elke woning zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Standaard onderscheiden we 2 types: stoelliften in Munnekeburen voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. U kunt deze gebruiken op een smalle / brede / steile trap. Voorts kunt u ook gaan voor innovatieve buitenliften. Voor rolstoelgebruikers is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Een groot pluspunt is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Een lift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.450 incl. installatie.

Trap met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit ziet u terug in extra onkosten en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten start bij €5.800 incl. installatie. De constructie kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Laat u snel bijpraten over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Is er sprake van een spiltrap of wenteltrap? Ook dan is er een passend model. De buizenconstructie wordt vastgezet aan de traptreden. Op basis daarvan kan er altijd een werkend product worden geleverd. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Als gevolg hiervan zijn de tarieven van deze producten hoog. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €9.750. De prijs komt tot stand middels lengte trap, aantal bochten en eventuele extra’s zoals een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen.

Buiten traplift
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? Een speciale traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Het systeem is bestand tegen regen en wind. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel bevat een glad materiaal dat waterafstotend is en heeft een handige afdekhoes. Daardoor is de lift sterk genoeg voor alle soorten weer zoals storm, wind en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor rolstoelers. Dit product wordt geleverd met een plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Dit model kan daarna veilig omhoog bewegen. Daarna kunt u uw weg weer vervolgen. Houd er rekening mee dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een bekende firma die rolstoelliften kan installeren. Dergelijke systemen zijn verkrijgbaar vanaf €13.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Weststellingwerf via de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Heeft u recht op woningaanpassingen via de WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Weststellingwerf. Senioren en mindervaliden die vallen binnen deze WMO-indicatie ontvangen hulp en hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Wel betaalt u een eigen bijdrage van €57 per 3 maanden. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. Uw WMO-consulent bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en besluit of de stoellift geschikt is voor uw noden. In sommige gevallen biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om weer jaren moeiteloos en veilig thuis te blijven wonen. Via de WMO kan men in specifieke situaties profiteren van hulp. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Onderstaand leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Weststellingwerf (https://www.weststellingwerf.nl).
 2. Uw consulent plant een afspraak om uw vraag te bespreken.
 3. U vertelt welke hulpmiddelen u wenst om langdurig zelfredzaam te blijven. Afhankelijk van de situatie kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De consulent onderzoekt of de aanschaf van een traplift een werkbare oplossing is. De gemeente kan van mening zijn dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (bijv. drempels naar de slaapkamer of te smalle doorgangen). De verhuisvergoeding is regelmatig een beter alternatief.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8-16 weken. Vanaf dat moment geven ze u aanvullende info over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Zodra de gemeente uw aanvraag goedkeurt bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het aanbrengen van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of een persoonlijk PGB-budget. Bij deze tweede optie krijgt u een budget toegekend. U mag hierbij een lift laten monteren die in lijn is met uw wensen. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Gemeentehuis

Is er iets niet duidelijk of snel een aanmelding voor de WMO doen? In de grijze box plaatsten wij contact- en adresgegevens:

 • Adres: Griffioenpark 1
 • 8471 KR, Weststellingwerf
 • Website: www.weststellingwerf.nl
 • E-mail: info@weststellingwerf.nl
 • Telefoonnummer: 140561

Andere subsidie/vergoeding
Naast de traplift WMO Munnekeburen subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u onder bepaalde voorwaarden gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers ontvangen hulp in de vorm van subsidie als aanpassingen in het pand nodig zijn voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening bedoeld voor hulpbehoevenden die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u meer info of het hele assortiment trapliften uitproberen? Dan kunt u terecht bij een showroom/dealer in de regio. Een ervaren adviseur kan u passende opties tonen en informeert welk soort lift matcht met de situatie en het budget. Een groot deel van de verkooppunten bieden meerdere merken aan. In het schema hieronder treft u aanbieders en merken die ook actief zijn in Munnekeburen.

LeverancierVoordeel
TipTopVeiligheidsnorm 81-40
SmienkLevenslange garantie op alle trapliften
PractiComfortNaar keuze 2, 5 of 10 jaar garantie
RecentLiftRuime voorraad aan modellen beschikbaar
123trapliftenVolledig hergebruikte liften
Overzicht met erkende leveranciers van trapliften in Munnekeburen.

Betrouwbare merken
In Nederland zijn enkele professionele traplift fabrikanten met eigen producten. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze traplift bouwers verzekeren een snelle montage en een erkende servicedienst. Bij deze fabrikanten kunt u een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de bijgaande tabel vindt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareWereldwijde productie
OtoliftHuren, nieuw & tweedehands kwaliteitsliften
StannahNationale dekking in Nederland
ThyssenKruppVakkundige adviseurs met kennis van zaken
TriwaU bepaalt zelf hoe uw lift eruit komt te zien
Tabel met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

FAQ met veelgestelde vragen

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
U kan een keuze maken uit meerdere populaire fabrikanten We doelen dan op Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Ook zijn er iets minder bekende merken als Platinum, Triwa, Minivator, Heymer, Strobbe. Populaire aanbieders van dergelijke merken zijn RecentLift, TipTop, 123traplift, Smienk, PractiComfort.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Een stoellift testopstelling aan huis wordt een lastig verhaal. Gelukkig bestaan er showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar men verschillende types kan uittesten. Een professionele adviseur is u graag van dienst bij het aanschaffen van de beste huislift. Daarnaast zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een medewerker zal aan huis komen om de trap op te meten, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Bij de meeste aanbieders kan het plaatsen van een traplift in Munnekeburen al binnen 2 weken plaatsvinden.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Middels een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. Hier wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en is alleen de stoel zelf gebruikt. Alle essentiële onderdelen worden uitgebreide getest zodat er geen gebreken ontstaan. Merken zoals Otolift & Strobbe verstrekken een ruim assortiment met 2e hands modellen zoals bijv. de Otolift Air.

Kan ik een traplift huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Een huurconstructie is handig voor ouderen die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere reden om te huren is omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Munnekeburen is relatief duur. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is kan het een goede optie zijn. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is zo’n huurcontract niet interessant en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Munnekeburen werkt met een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. In de basis wisselt dat tussen de 110 KG en 145 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Informeer bij uw leverancier naar de constructies die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om uw appartement in te kunnen is het soms nodig om een opgang te nemen. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Specifiek voor dergelijke woningen zijn er modellen ontwikkeld om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Daardoor opgewassen tegen(slechte) weersomstandigheden zoals onweer, vrieskou en regen.

Plaats een reactie