Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Nijetrijne

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u het liefste in uw eigen huis blijven wonen? Een traplift in Nijetrijne kan u daarbij helpen! Een groot aantal mindervaliden en ouderen kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Met zo’n lift kunt u zorgeloos en moeiteloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Op Trapliftexpert.nl treft u nuttige adviezen met betrekking tot trapliften. U leest hier alles over de liften die passen bij uw trap, de werking, de totale kosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en uitgebreide info over plateauliften. Bovendien kunt u online op een eenvoudige manier prijzen opvragen (offerte) bij betrouwbare traplift fabrikanten uit de regio Weststellingwerf.

 • Een traplift is een op rails gemonteerde stoel waarmee u de trap omhoog kan.
 • Risicoloos en op een aangename manier naar boven en beneden gaan.
 • Een trap met bochten of recht: Voor elke woning is er een passende traplift.
 • De tarieven liggen tussen de €1550 tot wel €9400, inclusief montage.
 • In enkele gevallen komt u in aanmerking voor een traplift vanuit de gemeente via de WMO.

Inhoudsopgave:  Kosten traplift juni 2024 | Lees alles over de werking | Traplift keuzeadvies | Een traplift aanvragen via de WMO in Weststellingwerf | Merken en adviseurs | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieFriesland
GemeenteWeststellingwerf
Postcode8481
WMO Beslissingstermijn8-16 weken
Populaire liftStannah Solus

Kosten traplift Nijetrijne juni 2024

U bent erover uit: u wilt investeren in een traplift. Maar wat zijn nu de kosten? De kostprijs wordt bepaald door twee factoren: de vorm van uw trap en extra opties zoals een opklapbare rail. Een traplift laten aanbrengen is altijd maatwerk. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Een model voor een normale rechte trap installeren is het minst arbeidsintensief en is er al vanaf €2.000,00. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan stijgen de kosten. Ook geldt er een meerprijs voor opties zoals een extra sterke accu.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap start bij €2.250.
 • Een lift die 1 bocht door moet is er vanaf €5.750.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten kost al snel €7.250 inclusief plaatsing.
 • Eventuele extra opties zoals een luxe stoel zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Veel leveranciers stunten met prijzen in folders. Deze lokkertjes zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In het volgende gedeelte vindt u de richtprijzen van het monteren van een traplift in Nijetrijne. Het soort trap (recht of met bochten) vormt de belangrijkste kostenpost.

SoortNieuw vanafTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.600 – €3.300€1.650 – €2.350Dagdeel
1 bocht€5.100 – €9.600€2.850 – €6.900halve dag
Twee bochten€5.650 – €11.300€4.000 – €8.0001 dag
Draaiende trap€7.650 – €13.700€5.450 – €10.6006,5 uur
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Nijetrijne.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is behoorlijk duur. Een tweedehands traplift kopen in Nijetrijne is zeker het overwegen waard. Gebruikte modellen worden uitgebreide getest en kunnen snel worden geleverd. Op deze manier bespaart u zo 40% – 45% op de aanschaf van uw traplift. Tevens bent u ook milieuvriendelijk bezig. De meeste verkooppunten bieden een assortiment met tweedehands liften. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. In overleg met een verkoper maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-nijetrijne-8481

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Dankzij een traplift neemt u de trap zonder te hoeven lopen. Dit is noodzakelijk wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Dit railsysteem wordt vastgezet op de buiten- of binnenkant van de trap. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan geholpen door een stille elektromotor. U bedient de lift met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De meeste modellen werken als volgt: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Hierna drukt u op de bedieningsknop. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Dit product werkt op basis van stroom. Wanneer er een stroomstoring is wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Veel merken hebben een stoel die 90 graden kan draaien zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Bij de meeste liften kan men de zitting en de armleuningen weer inklappen. Hierdoor kan iedereen normaal over de trap.

Alle voordelen samengevat
Een traplift heeft verschillende voordelen. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

De verschillende soorten trapliften

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor elke woning is er een passend model te vinden. Doorgaans onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Nijetrijne voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een brede, smalle en steile trap. Verder zijn er oplossingen voor buiten. Voor rolstoelgebruikers bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een bijkomend voordeel is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Een lift voor de rechte trap is er vanaf €2.100 inclusief montage.

Trap met bochten
In het geval de trap bochten bevat moet de rails worden afgestemd. Dit zorgt voor een hogere prijs en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €6.200 incl. installatie. Dit product is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Zoek altijd actuele informatie uit over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Heeft uw woning een wenteltrap of spiltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De buizenconstructie wordt vastgezet aan de traptreden. Op die manier blijven de treden goed beloopbaar. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Daardoor zijn de kosten een stuk hoger. Dit type lift kost al gauw €9.750. De prijs hangt af van lengte trap, aantal bochten en overige opties zoals eenautomatische klaprail.

Traplift geschikt voor buiten
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? Een sterke traplift voor buiten is dan erg handig. Elektra wordt goed afgeschermd voor regen, hagel en ijs. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. U hoeft niet bang te zijn voor roest. Rondom de stoel zit een glad materiaal dat waterafstotend is en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Zodoende is het systeem bestand tegen alle weersomstandigheden zoals storm, wind en regen.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor rolstoel- en/of scootmobielgebruikers. Dit product heeft een groot plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Het systeem kan u op een rustige manier omhoog brengen. Eenmaal boven aangekomen kunt u uw weg weer vervolgen. Houd er rekening mee dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een populaire fabrikant die een rolstoellift kan monteren. Dergelijke installaties kosten al snel €13.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Weststellingwerf d.m.v. de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Interesse in woningaanpassingen via de WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Weststellingwerf. Senioren en mindervaliden die een WMO-indicatie hebben ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die essentieel zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Let op: u vergoed u zelf een eigen bijdrage van €19 per 4 weken. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-expert neemt uw situatie onder de loep en adviseert of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Soms is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om permanent comfortabel gebruik te blijven maken van de hele woning. D.m.v de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Welke stappen moet ik ondernemen? Hierna leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Weststellingwerf (https://www.weststellingwerf.nl).
 2. Een consulent komt langs om uw vraag te bespreken.
 3. U initieert wat u kan helpen om veilig en zelfstandig te wonen. Soms schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-specialist verkent of het laten plaatsen van een traplift wel de gewenste richting is. De gemeente kan van mening zijn dat de woning boven verder veel nadelen heeft (denk aan drempels naar de slaapkamer of te smalle doorgangen). Een eenmalige verhuisvergoeding is in dat geval meer effectief.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8-16 weken. Aansluitend ontvangt u documenten over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Zorg in natura of het PGB budget
Op het moment dat uw aanvraag wordt goedgekeurd zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het installeren van een traplift of een rolstoel) of speciaal PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U kunt nu een systeem uitkiezen die voldoet aan uw wensen. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Bezoekadres

Wilt u meer informatie of wilt u een WMO-melding doen? In de box hieronder checkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Griffioenpark 1
 • 8471 KR, Weststellingwerf
 • Website: www.weststellingwerf.nl
 • E-mail: info@weststellingwerf.nl
 • Telefoonnummer: 140561

Zijn er nog meer vergoedingen?
Afgezien van de traplift WMO Nijetrijne onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u soms gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers krijgen ondersteuning in situatie waarbij er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening speciaal voor gezinnen die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u een afspraak maken of meerdere trapliften bekijken of uitproberen? Het meest praktische is een dealer of leverancier in de buurt. Een persoonlijke adviseur kan u een aantal modellen introduceren en geeft onafhankelijk advies over welke uitvoering in lijn is met uw trap, situatie en budget. Veel van de verkooppunten verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In het schema hieronder treft u leveranciers en merken die ook liften installeren in Nijetrijne.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% met een 2e hands lift
SmienkSnelle levertijden
PractiComfortInstallatie, onderhoud en service door eigen monteurs
RecentLiftRuime voorraad aan modellen beschikbaar
123trapliftenOok de rail wordt opgebouwd uit gebruikte onderdelen
Overzicht met betrouwbare leveranciers van trapliften in Nijetrijne.

Betrouwbare merken
In uw omgeving zijn meerdere professionele traplift fabrikanten werkzaam. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze traplift fabrikanten werken met een korte levertijd en gunstige servicecontracten. U kunt hier direct een traplift kopen. In de onderstaande tabel bekijkt u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareZowel voor smalle als brede trappen
OtoliftElke traplift = 100% maatwerk
StannahSuperieure techniek en ontwerp
ThyssenKruppMeer dan 200 jaar aan ervaring in huis
TriwaAanpasbaar design mogelijk
Tabel met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
We onderscheiden diverse goede producenten De meest bekende zijn Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Bovendien zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Triwa, Heymer, Extrema, Platinum, Strobbe. Populaire dealers van merken als deze zijn Vegro, 123traplift, PractiComfort, Smienk, RecentLift.

Kan ik een traplift uitproberen?
Thuis een stoellift testen is een onbegonnen zaak. Gelukkig bestaan er showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een productspecialist helpt u graag bij het vinden van een passende huislift. Ook kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een expert komt dan bij u thuis om uw trap te beoordelen, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Doorgaans kan de installatie van een traplift in Nijetrijne binnen 1 – 3 weken gebeuren.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Middels een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Vaak komt de rails nieuw uit de fabriek en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. Alle essentiële onderdelen worden grondig nagekeken om de veiligheid te waarborgen. Leveranciers als Otolift of Strobbe verstrekken een groot aanbod 2e hands modellen zoals onder andere de Handicare 1100.

Is het slim om een traplift te huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor huishoudens die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Een andere argument kan zijn omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Nijetrijne is relatief duur. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost nog eens €100 – €200 p/maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) kan het een goede optie zijn. Voor structureel gebruik zijn de kosten te hoog en kunt u beter kopen of leasen.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Nijetrijne hanteert een maximaal gewicht in kilogram. Meestal gaat het om een draagkracht tussen de 130 KG – 155 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Neem dit serieus en bekijk de stoelen die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om uw woning in te kunnen gaan moet u soms eerst een opgang op. Met name bij etagewoningen. Met name voor deze type woningen bestaat er de mogelijkheid om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Zodoende blijft u lift gewoon goed werken in het Hollandse weer zoals warmte of neerslag.

Plaats een reactie