Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Oldetrijne

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u het liefste alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een innovatieve traplift in Oldetrijne maakt het mogelijk! Steeds meer ouderen en hulpbehoevenden kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Zodoende kan men zonder zorgen en comfortabel weer op de bovenverdieping komen. Op deze website vindt u handige tips met betrekking tot trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over de verschillende type liften, hoe het werkt, de prijzen, de overheidsregelingen (WMO) en specifieke info over rolstoelliften. Meer weten? Dan kunt u zonder kosten op een eenvoudige manier een offerte opvragen bij de grote traplift fabrikanten uit de regio Weststellingwerf.

 • Een traplift is een stoel die via een rail naar boven en beneden gaat.
 • Zonder risico en op een plezante manier in uw eigen huis blijven wonen.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor elke trap is er een traplift mogelijk.
 • De prijzen schatten we in tussen c.a. €2500 tot wel €10100, inclusief installatie.
 • Soms wordt de traplift vergoed vanuit de WMO regeling.

Inhoud:  Prijzen van een traplift | Werkt dit bij mij thuis? | Traplift keuzeadvies | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteWeststellingwerf | Fabrikanten en verkooppunten | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieFriesland
GemeenteWeststellingwerf
Postcode8479
WMO Beslissingstermijn8-16 weken
Veel geplaatste liftStannah Sadler

Kosten traplift Oldetrijne juni 2024

U bent eruit: u wilt een traplift laten plaatsen. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De prijs hangt af van 2 onderdelen: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een hoofdsteun. Het laten plaatsen van een traplift betreft eigenlijk altijd maatwerk. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Een model voor een normale rechte trap installeren is het gemakkelijkst en dus ook het voordeligst. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Bovendien worden er toeslagen gerekend voor upgrades als een extra sterke accu.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.100.
 • Een stoellift met één bocht is al beschikbaar v.a. €5.950.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer is nog weer duurder, denk aan €7.300 of zelfs nog meer.
 • Extra upgrades zoals een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in folders. Deze aanlokkelijke basisprijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In het volgende gedeelte verschaffen we de begrote kosten van het laten installeren van een traplift in Oldetrijne. Uw trapsituatie gebruikt men als starttarief in de offerte.

SoortNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.500 – €3.650€1.650 – €2.3003,5 uur
Eén bocht€5.150 – €8.800€2.600 – €6.800Dagdeel
Twee bochten€6.250 – €11.900€4.000 – €7.800Hele dag
Draaiende trap€8.000 – €14.500€5.350 – €9.200Eén dag
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Oldetrijne.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is behoorlijk duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Oldetrijne kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte systemen worden grondig getest en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Dan bespaart u tot wel 40% – 45% vergeleken met een nieuw model. Bovendien bent u ook milieuvriendelijk bezig. Steeds meer verkopers hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met tweedehandse modellen. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-oldetrijne-8479

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Dankzij een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit is noodzakelijk als u moeite heeft om naar boven te gaan. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Zo’n rail wordt geïnstalleerd op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven door middel van een elektromotor. U bestuurt de traplift met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
De werking is erg eenvoudig: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Aansluitend gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Dit model heeft elektriciteit nodig. Op de momenten dat er geen stroom is komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. De meeste soorten bieden optioneel een ondersteunde stoel waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Bij de meeste systemen kunt u (indien gewenst) de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Hierdoor is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

De voordelen van een stoellift
Een traplift kent veel pluspunten. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Elke situatie is uniek. Voor elke gebruiker zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Volgens onze adviseurs zijn er 2 types: stoelliften in Oldetrijne voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een steile, brede en smalle trap. Bovendien kunt u ook gaan voor speciale liften voor buiten. Voor mensen die in een rolstoel zitten is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een extra voordeel is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De montage kan aan beide kanten gebeuren. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Een lift voor een rechte trap start bij €2.100 inclusief plaatsing.

Trappen met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit zorgt voor meer kosten en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €6.150 inclusief installatie. Dit product is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Laat u goed informeren over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Beschikt uw woning over een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. Het buizensysteem wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Op basis daarvan blijven de treden goed beloopbaar. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Hierom is dit een van de duurste modellen. Deze liften beginnen bij €8.250. De prijs komt tot stand middels de totale lengte van de trap en optionele extra’s zoals een vierpuntsgordel.

Traplift voor buiten
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? Een goede traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Elektra wordt goed afgeschermd voor neerslag en vocht. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Zo ontstaat er geen roest. Rondom de stoel zit speciaal waterafstotend materiaal en heeft een handige afdekhoes. Op die manier blijft uw lift gewoon goed werken in alle weersomstandigheden zoals onweer, vrieskou en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel. Dit type is uitgerust met een lang plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Het systeem kan daarna veilig omhoog bewegen. Op de eerste (of tweede) verdieping rijdt u moeiteloos weer verder. Het is belangrijk dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een geschikte firma die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Deze modellen zijn verkrijgbaar vanaf €12.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Weststellingwerf met de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Heeft u recht op deze woningaanpassing WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Weststellingwerf. Burgers die zo’n WMO-indicatie krijgen kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die hen kunnen helpen om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Desalniettemin draagt u een eigen bijdrage bij van €4,5 per week. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-specialist kijkt kritisch naar uw situatie en bekijkt of de stoellift geschikt is voor uw noden. Dikwijls prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan u helpen om weer jaren op een veilige manier in uw huis te wonen. D.m.v de WMO kunt u vaak profiteren van hulp. Hoe vraag ik hulp aan? In het gedeelte hierna loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Weststellingwerf (https://www.weststellingwerf.nl).
 2. De consulent zal bij u thuis komen om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U indiceert aan welke artikelen u behoefte heeft om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Mogelijk wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De WMO-adviseur bekijkt of het laten plaatsen van een traplift een langdurige oplossing is. Vaak blijkt dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (dat komt dan door drempels of te smalle doorgangen). De verhuisvergoeding is dan veel effectiever.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8-16 weken. Nadien bieden ze u details over de afhandeling van uw zorgvraag.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Wanneer u de indicatie krijgt wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het aanbrengen van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of een eigen PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan krijgt u een budget toegekend. U kunt hierbij een lift kopen die matcht met uw individuele situatie. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Adresgegevens

Meer weten of wilt u een WMO-melding doen? Hieronder plaatsten wij contact- en adresgegevens:

 • Adres: Griffioenpark 1
 • 8471 KR, Weststellingwerf
 • Website: www.weststellingwerf.nl
 • E-mailadres: info@weststellingwerf.nl
 • Telefoonnummer: 140561

Andere subsidieregelingen
Na de traplift WMO Oldetrijne onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u tevens recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels krijgen een financiële compensatie in het geval zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening die met name handig is voor ouderen die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u advies of meerdere trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Bezoek dan een dealer of leverancier in de regio. Een erkende adviseur kan u verschillende uitvoeringen introduceren en geeft aan welk systeem rijmt met de situatie en het budget. Veel van de dealers bieden meerdere merken aan. In deze tabel bieden wij de meest populaire aanbieders die ook werkzaam zijn in Oldetrijne.

LeverancierVoordeel
TipTopMogelijkheid tot huren
SmienkDe duurzame keuze
PractiComfortRuime keuze met liefst 17 verschillende liften
RecentLiftSnelle installatie door vriendelijke monteurs
123trapliftenAdviseur komt vrijblijvend bij u langs
Schema met professionele leveranciers van trapliften in Oldetrijne.

Geschikte merken
In Nederland zijn 5 goede traplift fabrikanten aan het werk. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze fabrikanten hanteren een korte levertijd en een professionele storingsdienst. U kunt hier direct een traplift kopen. In het overzicht hieronder vindt u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareGratis vrijblijvende offerte aanvragen
OtoliftInnovatief en compact design
StannahActief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppLiften die er ook nog eens mooi uitzien
TriwaStaat al jaren garant voor goede service
Opsomming van Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
Er bestaan enkele geschikte traplift fabrikanten Het gaat om Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Daarbij worden er ook producten verkocht van Triwa, Platinum, Heymer, Minivator, Strobbe. Grote (2e hands) leveranciers van deze modellen zijn Smienk, TipTop, PractiComfort, 123traplift, Vegro.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen is een onbegonnen zaak. Wel zijn er showrooms voor directe tips / adviezen en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een erkende adviseur zal u bijstaan bij het vinden van een fijne huislift. Daarnaast bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een medewerker brengt u persoonlijk een bezoek om alles in te meten, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en kan een offerte op maat achterlaten. In veel situaties kan het plaatsen van een traplift in Oldetrijne binnen 1 – 2 weken worden afgehandeld.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Middels een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. Doorgaans wordt de constructie nieuw gemaakt en wordt er een gebruikte stoel gekozen. De stoel en de elektromotor worden grondig nagekeken om een veilig product aan te bieden. Dealers als Platinum & RecentLift verschaffen een veelzijdig aanbod 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Platinum Curve.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Een huurconstructie is handig voor gezinnen die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere argument kan zijn om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Oldetrijne is niet heel goedkoop. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt is het de overweging waard. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is tijdelijke huur onverstandig en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Oldetrijne verstrekt vaak een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Doorgaans ligt dat tussen de 120 KG – 170 KG. Elk type is daarin weer anders. Informeer bij uw leverancier naar de uitvoeringen in het geval van overgewicht / obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om een huis te bereiken moet u soms eerst een opgang op. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Met name voor deze type woningen bestaan er producten om de liftvoorziening buitenshuis te maken. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Op die manier opgewassen tegen(slechte) weersomstandigheden zoals veel regen of extreme hitte.

Plaats een reactie