Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Ter Idzard

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u het liefste uw eigen vrijheid behouden? Een speciale traplift in Ter Idzard kan u daarbij helpen! Steeds meer ouderen en hulpbehoevenden kiezen voor een stoellift. Door deze oplossing kunt u zonder risico en zeer eenvoudig op de eerste verdieping van uw huis komen. Op deze website vindt u praktische specificaties inzake trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over de verschillende type liften, de unieke werking, de prijzen, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en populaire leveranciers. Meer info? Dan kan men gelijk en vrijblijvend een offerte aanvragen bij betrouwbare traplift fabrikanten actief in de regio Weststellingwerf.

 • Een traplift is een stoel dat vastzit op een railing die geplaatst wordt op de trap.
 • Zonder gevaar en op een comfortabele manier naar boven en naar beneden.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Er is voor elke woning een traplift te installeren.
 • De tarieven wisselen sterk tussen €2350 & €9700, incl. plaatsing.
 • In sommige gevallen krijgt u een traplift vanuit de WMO regeling.

Inhoudsopgave:  Kosten traplift juni 2024 | Werkt dit bij mij thuis? | Welk type lift heb ik nodig? | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Weststellingwerf | Merken en installateurs | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieFriesland
GemeenteWeststellingwerf
Postcode8476
WMO Beslissingstermijn8-16 weken
Populaire trapliftOtolift Parallel

Kosten traplift Ter Idzard juni 2024

U bent eruit: u wilt een traplift laten plaatsen. Maar hoe duur is dat? De totaalprijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 factoren: de vorm van uw trap maar ook door de extra opties die u kiest. Het laten plaatsen van een traplift is altijd 100% maatwerk. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Een model voor een normale rechte trap installeren is het gemakkelijkst en is dus ook de goedkoopste optie. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Normaal gesproken geldt er een meerprijs voor extra opties als een snellere motor.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.450.
 • Een stoellift met één bocht is er al vanaf €6.300.
 • Een lift die meerdere bochten door moet kost al gauw €7.000 of meer.
 • Extra opties als een parkeerbocht worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in reclamefolders. Deze vanaf prijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In deze tabel verstrekken wij de marktprijzen van het installeren van een traplift in Ter Idzard. Het aantal bochten heeft de meeste invloed op de prijs.

LiftsoortPrijs (nieuw)TweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.650 – €3.750€1.850 – €2.300Dagdeel
1 bocht€5.400 – €8.600€2.950 – €6.1001/2 dag
Meerdere bochten€6.400 – €11.500€4.400 – €7.6006,5 uur
Draaiende trap€7.600 – €13.300€4.600 – €9.5005,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Ter Idzard.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift is een behoorlijke investering. Een tweedehands traplift kopen in Ter Idzard is zeker het overwegen waard. Gebruikte liften worden uitgebreid gecontroleerd en zijn helemaal veilig. Daarmee bespaart u eenvoudig 45% ten opzichte van een nieuw model. Uiteraard is recycling goed voor het milieu. Meer en meer leveranciers hebben op dit moment diverse gebruikte liften. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-ter-idzard-8476

Waarom een traplift?

Met hulp van een traplift kunt u weer zonder gedoe de trap op en af. Dit biedt uitkomst als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Zo’n rail wordt aangebracht op de buiten- of binnenkant van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden door middel van een elektromotor. U kan de stoellift activeren met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
Samengevat doet u de volgende handelingen: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Vervolgens drukt u op de bedieningsknop. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. De stoellift werkt op stroom. Als de stroom wegvalt dan neemt de noodaccu het over. Bijna alle stoelliften hebben de beschikking over een draaistoel zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Vaak kan u ook de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Op die manier blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Traplift keuzegids

Elke situatie is weer anders. Voor elk appartement zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. In de regel onderscheiden we 2 types: stoelliften in Ter Idzard voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Deze zijn geschikt voor een smalle, of juist brede of steile trap. Daarnaast onderscheiden we buitenliften. Voor rolstoelen zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een bijkomend voordeel is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Een lift voor de rechte trap is er al vanaf €2.350 incl. installatie.

Trappen met bochten
Bij trappen met meerdere bochten moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit leidt tot wat hogere prijzen en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €6.100 inclusief plaatsing. Dit model kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Laat u goed informeren over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Heeft u een bijzondere spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De buis wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Zodoende is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Om die reden zijn de tarieven van deze producten hoog. Dit type lift kost al gauw €9.250. De prijs wordt berekend a.d.h.v. het aantal bochten en extra opties zoals een luxere stoel.

Speciale trapliften voor buiten
Een lastige trap naar de tuin? De robuuste traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Elektra wordt goed afgeschermd voor hitte, UV-straling en regen. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel wordt omgeven met speciaal waterafstotend materiaal en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Hierdoor blijft uw lift gewoon goed werken in het Hollandse weer zoals regen of extreme hitte.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor rolstoelgebruikers. Deze lift werkt d.m.v een groot plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Dit model zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Eenmaal boven aangekomen rijdt u van de plateau af de verdieping op. Houd er rekening mee dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een erkende verkoper die deze rolstoellift aanbiedt. Zulke liften zijn te koop v.a. €12.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Weststellingwerf met de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Denkt u aanspraak te kunnen maken op woningaanpassingen op basis van de WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Weststellingwerf. Ouderen en mensen met een beperking die een WMO-indicatie hebben kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die vereist zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Desalniettemin vergoed u zelf een eigen bijdrage van €57 per 3 maanden. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-specialist bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en beoordeelt of een stoellift de ideale optie is. Soms prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om weer jaren op een veilige manier zelfstandig te blijven. Met de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – gebruik maken van hulpmiddelen. Wat moet ik precies doen? In het gedeelte hierna kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Weststellingwerf (https://www.weststellingwerf.nl).
 2. Een consulent komt langs om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. Hier kunt u melden wat u precies kan helpen om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Soms zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De WMO-adviseur analyseert of de traplift een oplossing voor de lange termijn is. Vaak blijkt dat het bovengedeelte te beperkt is (onder andere door drempels of hele krappe ruimtes). Een verhuisvergoeding is dan vaak meer geschikt.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8-16 weken. Vanaf dat moment geven ze u documentatie over de vervolgstappen die worden genomen.

Zorg in natura of het PGB budget
Indien de gemeente uw aanvraag goedkeurt zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het laten plaatsen van een traplift of andere zorgproducten) of speciaal PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U mag nu een stoellift kopen dat past bij uw individuele situatie. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Bezoekadres

Wilt u meer informatie of meteen aan de slag met een aanvraag? In de box hieronder checkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Griffioenpark 1
 • 8471 KR, Weststellingwerf
 • Website: www.weststellingwerf.nl
 • E-mailadres: info@weststellingwerf.nl
 • Telefoonnummer: 140561

Overige vergoedingen
Buiten de traplift WMO Ter Idzard subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u misschien recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s krijgen een subsidie zodra zij het bedrijfspand aanpassen voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening die gebruikt kan worden door woningeigenaren die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u meer info of verschillende trapliften bekijken of uitproberen? Bezoek dan een winkel of showroom gevestigd in de regio. Een erkende adviseur kan u verschillende stoelliften tonen en geeft onafhankelijk advies over welk systeem aansluit op uw wensen en budget. Een groot deel van de aanbieders hanteren verschillende merken en modellen. In de volgende tabel treft u winkels en producenten die ook liften installeren in Ter Idzard.

LeverancierVoordeel
TipTopTraplift voor rechte trap vanaf €1.490,00
SmienkDe beste service, ook in het weekend en ‘s avonds
PractiComfortUnieke terugkoopgarantie op liften met bocht
RecentLiftZeer goede garantievoorwaarden
123trapliftenGratis thuisadvies mogelijk
Overzicht met geschikte leveranciers van trapliften in Ter Idzard.

Betrouwbare merken
In uw regio zijn meerdere professionele leveranciers werkzaam. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze producenten garanderen een snelle levering en een eigen serviceteam. Bij deze fabrikanten kunt u – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de bijgaande tabel staan de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareNieuw, huur en tweedehands opties
OtoliftNiet goed = geld terug
StannahSuperieure techniek en ontwerp
ThyssenKruppPersoonlijk contact en snelle, professionele installatie
TriwaStaat al jaren garant voor goede service
Opsomming van de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
We onderscheiden vijf goede fabrikanten Het betreft Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Verder zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Extrema, Strobbe, Minivator, Heymer, Triwa. Grote verkopers van eerdergenoemde merken zijn Smienk, 123traplift, TipTop, RecentLift, Vegro.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning is niet haalbaar. Wel zijn er verschillende showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een adviseur zal u verder ondersteunen bij het uitkiezen van een passende huislift. Tevens bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een expert brengt u persoonlijk een bezoek om uw trap te beoordelen, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. In veel gevallen zal het plaatsen van een traplift in Ter Idzard binnen een paar weken voltrokken worden.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan haalt u een duurzaam product in huis. In veel gevallen is het railsysteem 100% nieuw is de stoel afkomstig uit een andere woning. De stoel en de elektromotor worden uitgebreid gecontroleerd waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Merken zoals ThyssenKrupp & Smienk hanteren een prima aanbod 2e hands modellen zoals bijv. de Otolift Air.

Kan ik een traplift huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. De huuroptie is erg geschikt voor ouderen die tijdelijk een lift nodig hebben. Ook wordt er gekozen voor huur omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Ter Idzard is zeker niet voordeliger. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost ook al gauw €150 – €200 per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Voor een relatief korte gebruiksperiode is huren absoluut de overweging waard. Voor langer gebruik is huur te kostbaar en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Ter Idzard hanteert een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Standaard wisselt dat tussen de 100 KG & 175 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Neem dit serieus en bekijk de constructies die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om de deur van een woning te bereiken moet u soms eerst een opgang op. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Als aanvulling voor deze gevallen bieden installateurs oplossingen om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Hierdoor is de lift sterk genoeg voor elk type weer zoals regen of extreme hitte.

Plaats een reactie