Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Wolvega

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u graag de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een innovatieve traplift in Wolvega maakt het mogelijk! Een groot aantal ouderen laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Hierdoor kunt u zelfstandig en op een prettige manier gebruik blijven maken van uw hele woning. Via deze pagina bieden wij belangrijke tips met betrekking tot trapliften. U leest hier alles over velerlei liften en producten, hoe de bediening werkt, de geschatte kosten, info over de WMO/PGB en info over het huren van een lift. Geïnteresseerd? Dan kan men gelijk een brochure of een offerte aanvraag indienen bij erkende traplift fabrikanten in de regio Weststellingwerf.

 • Een traplift is een stoel die gemonteerd wordt aan de leuning en ervoor zorgt dat u zittend omhoog kan worden vervoerd.
 • Op een betrouwbare en gemakkelijke manier op de eerste verdieping van uw huis komen.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor elk huis is er een traplift mogelijk.
 • De uiteindelijke kosten schatten we in tussen c.a. €2400 tot zo’n €9200, inclusief montage.
 • In sommige situaties krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Inhoud:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze types | Het kiezen van de juiste lift | Aanvraag via de WMO gemeente Weststellingwerf | Merken en adviseurs | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieFriesland
GemeenteWeststellingwerf
Postcode8471
WMO Beslissingstermijn8-16 weken
Vaak gekozen liftOtolift Air

Kosten traplift Wolvega juni 2024

U bent erover uit: u wilt investeren in een traplift. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De totaalprijs is afhankelijk van twee zaken: de vorm van uw trap en extra opties zoals een opklapbare rail. Een traplift in uw woning laten plaatsen is maatwerk (tijdsintensief). Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Een lift plaatsen op een rechte trap is het gemakkelijkst en is dus het goedkoopst. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap gaan de kosten omhoog. Daarnaast geldt er een meerprijs voor extra’s zoals een 4-puntsgordel.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap is er al voor €2.700.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht vindt u al vanaf €5.950.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.350 of nog duurder.
 • Extra upgrades zoals een sta-op-stoel zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Veel leveranciers stunten met prijzen in reclames. Deze lokkertjes zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In het volgende gedeelte verschaffen we de richtprijzen van het plaatsen van een traplift in Wolvega. Uw trapsituatie is allesbepalend voor het basistarief.

TypeNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.600 – €3.650€1.600 – €2.1003,5 uur
1 bocht€4.700 – €9.300€3.050 – €5.9004,5 uur
2 bochten€5.900 – €11.400€3.600 – €7.500Eén dag
Wenteltrap€7.700 – €12.100€4.750 – €9.0001 dag
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Wolvega.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Een stoellift is zeker niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Wolvega is zeker het overwegen waard. Gebruikte liften worden goed getest en worden onder garantie geleverd. Zo bespaart u zo 30% – 50% op de aanschafwaarde. Uiteraard is dat een duurzame investering. Het gros van de verkopers hebben een ruim aanbod met tweedehands modellen. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-wolvega-8471

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Middels een traplift kunt u weer moeiteloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Dit is een goede optie wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Dat railsysteem wordt bevestigd op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven met een elektromotor. U kan de stoellift activeren met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Nu drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Dit product werkt op stroom. Op de momenten dat er geen stroom is neemt de noodaccu het over. Bijna alle types hebben een stoel die 90 graden kan draaien wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Overigens kan men de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Op die manier hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Welke voordelen zijn er?
Een traplift heeft verschillende voordelen. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

De verschillende soorten trapliften

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor elk huis wordt gezocht naar het juiste product. Volgens onze adviseurs zijn er 2 soorten: stoelliften in Wolvega voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een steile, smalle en brede trap. Voorts kunt u ook gaan voor systemen voor buiten. Voor rolstoelen is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Wat ook fijn is, is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Een lift voor de rechte trap installeren ze al v.a. €2.600 incl. plaatsing.

Trap met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit ziet u terug in duurdere prijzen en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €5.950 inclusief montage. Het systeem past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Een expert kan u alles vertellen over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Heeft uw woning een spiltrap of wenteltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De buizenconstructie wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Hierdoor heeft u geen last van een smalle trap. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Als gevolg hiervan zijn de kosten een stuk hoger. Zulke systemen kosten al snel €8.750. De prijs wordt bepaald door de lengte van uw trap + aan aantal bochten en optionele upgrades zoals een sta-op-stoel.

Traplift voor buiten
Een lager gelegen tuin? De weerbestendige traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Het systeem is bestand tegen regen en wind. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel zelf wordt gemaakt van waterafstotend materiaal en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Daardoor is uw lift opgewassen tegen het Hollandse weer zoals storm, regen en wind.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor de rolstoel en de scootmobiel. Deze uitvoering heeft een groot plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Het systeem brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Op de eerste (of tweede) verdieping kunt u uw weg weer vervolgen. Belangrijk is dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een geschikte aanbieder die rolstoelliften kan leveren. Zulke liften zijn verkrijgbaar vanaf €12.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Weststellingwerf via de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Heeft u recht op de woningaanpassing WMO-regeling? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Weststellingwerf. Senioren, chronisch zieken en anderen met een WMO-indicatie kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die vereist zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Desalniettemin betaalt u wel een eigen bijdragen van €19 per maand. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. Uw WMO-consulent neemt uw situatie onder de loep en bekijkt of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Onder bepaalde omstandigheden is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om permanent op een prettige manier van uw huis te blijven genieten. D.m.v de WMO kan u in sommige gevallen extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Maar hoe werkt dat dan? Onderstaand bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Weststellingwerf (https://www.weststellingwerf.nl).
 2. Een erkende consulent komt bij u thuis om uw situatie te bespreken.
 3. U bespreekt aan welke artikelen u behoefte heeft om veilig en zelfstandig te wonen. Soms kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De WMO-expert gaat na of de installatie van een traplift een langdurige oplossing is. In veel gevallen komt hieruit dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (bijvoorbeeld door drempels naar de slaapkamer of hele krappe ruimtes). Een tijdelijke verhuisvergoeding is dikwijls meer geschikt.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8-16 weken. Na afloop van deze termijn bieden ze u aanvullende info over de vervolgstappen die worden genomen.

Zorg in natura of het PGB budget
Wanneer u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het laten plaatsen van een traplift of een schoonmaakhulp) of een individueel PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan krijgt u een budget toegekend. U mag hierbij een type kiezen dat past bij uw individuele situatie. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Gemeentehuis

Wilt u meer informatie of gelijk een WMO-voorziening aanvragen? Onderstaand checkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Griffioenpark 1
 • 8471 KR, Weststellingwerf
 • Website: www.weststellingwerf.nl
 • E-mailadres: info@weststellingwerf.nl
 • Telefoonnummer: 140561

Zijn er nog meer vergoedingen?
Na de traplift WMO Wolvega zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u wellicht recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s ontvangen hulp in de vorm van subsidie zodra zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening die afgesloten kan worden door gezinnen om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u aanvullende informatie of het aanbod trapliften met eigen ogen bekijken? Het meest praktische is een winkel/showroom in de regio. Een ervaren adviseur kan u de populaire modellen tonen en vertelt welk merk/model voldoet aan de situatie en het budget. Veel showrooms hebben een gevarieerd assortiment. In de bijgaande tabel bekijkt u merken en winkels die ook liften monteren in Wolvega.

LeverancierVoordeel
TipTopTraplift voor rechte trap vanaf €1.490,00
SmienkLevenslange garantie op alle trapliften
PractiComfortAltijd offertes van 3 verschillende merken
RecentLiftAlles wordt uit handen genomen
123trapliftenGratis advies aan huis
Schema met erkende leveranciers van trapliften in Wolvega.

Erkende merken
In ons land zijn 5 erkende fabrikanten actief. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze ontwikkelaars staan in voor een vlotte levertijd en uitstekende service. Vaak kunt u hier ook rechtstreeks een lift kopen. In de onderstaande tabel treft u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareOok telefonisch advies mogelijk
OtoliftDe grootste aanbieder van Nederland
StannahActief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppHandig brochure beschikbaar met alle producten
TriwaOok voor huur en gebruikte trapliften
Vergelijking van stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
We differentiëren verschillende populaire fabrikanten De meest bekende zijn ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Bovendien kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Heymer, Minivator, Triwa, Platinum, Strobbe. Grote (2e hands) leveranciers van eerdergenoemde merken zijn PractiComfort, 123traplift, RecentLift, Vegro, TipTop.

Kan ik een traplift uitproberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen gaat helaas niet lukken. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een ervaren adviseur geeft tips en advies voor het vinden van een passende huislift. Tevens zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een medewerker brengt u persoonlijk een bezoek om de situatie te bekijken, de diverse modellen te laten zien en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. In veel situaties kan de montage van een traplift in Wolvega binnen 1 – 3 weken plaatsvinden.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. Meestal wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en kiest men een gebruikte stoel. Alle essentiële onderdelen worden uiteraard goed nagekeken waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Verkopers als Otolift & TipTop beschikken ook over een ruim assortiment met 2e hands modellen zoals de Triwa TR 60.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Een huurconstructie is handig voor huishoudens die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere motivatie kan zijn om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Wolvega is zeker niet voordeliger. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt kan het interessant zijn. Voor de lange termijn is huren niet verstandig en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Wolvega hanteert een max. gewicht dat de lift aankan. In de basis valt dit binnen een marge van 125 KG – 155 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Vraag uw trapliftexpert naar de modellen die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om uw huis binnen te komen moet u soms eerst een opgang op. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Met name voor deze type woningen bestaan er producten om een liftvoorziening buiten te realiseren. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Zo is uw lift beschermd tegen alle weersomstandigheden zoals neerslag en warmte.

Plaats een reactie