Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Nijehaske

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u het liefste blijven genieten van uw eigen huis? Een traplift in Nijehaske biedt uitkomst! Een groot deel van de ouderen en hulpbehoevenden kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. . Slim, want zo kunt u op een veilige manier en comfortabel uw gehele woning blijven gebruiken. Hieronder leest u nuttige informatie aangaande trapliften. U leest hier alles over welk type lift geschikt is voor uw trap, hoe de producten werken, de tarieven, de WMO regelingen en info over tweedehands modellen. Ook kunt u heel eenvoudig op een eenvoudige manier een offerte opvragen bij betrouwbare traplift fabrikanten actief in de regio De Fryske Marren.

 • Een traplift is een stoel die via een rails langs de trap omhoog en omlaag glijdt.
 • Met een veilig gevoel en op een plezierige manier naar boven en naar beneden.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor elke woning is er een traplift te koop.
 • De kosten schatten we in tussen c.a. €2600 tot maar liefst €9400, inclusief montage.
 • Mogelijk wordt de traplift vergoed op basis van de WMO.

Onderwerpen:  Wat zijn de kosten? | Hoe werken deze producten? | Welk type lift heb ik nodig? | Traplift WMO aanvraag via de gemeente De Fryske Marren | Fabrikanten en showrooms | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8466
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftThyssenkrupp Levant outdoor

Kosten traplift Nijehaske juni 2024

U bent eruit: u wilt investeren in een traplift. Wat gaat dat kosten? De totaalprijs wordt gecalculeerd o.b.v. twee aspecten: het type trap en extra opties zoals een verlichte voetenplank. Een traplift installeren in huis is altijd maatwerk. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Een lift plaatsen op een rechte trap is het gemakkelijkst en is dus relatief goedkoop. Bij een trap met meerdere bochten moet u rekening houden met fors hogere kosten. Normaal gesproken komen er additionele kosten bij voor uitbreidingen als een extra sterke accu.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.100.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht installeren ze al v.a. €6.350.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer is iets kostbaarder, denk aan €7.100 inclusief installatie.
 • Eventuele extra opties zoals een noodbatterij zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in reclamespotjes. Deze gunstige vanaf prijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In de onderstaande tabel bieden wij verschillende prijzen die u kunt gebruiken ter indicatie van het monteren van een traplift in Nijehaske. Het soort trap is het uitgangspunt qua kostprijs.

ModelPrijs nieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.750 – €3.250€1.600 – €2.1001/2 dag
1 bocht€5.250 – €9.800€3.300 – €5.7005 uur
2 bochten€6.050 – €10.600€4.200 – €7.7001 dag
Draaiende trap€7.550 – €14.500€5.550 – €9.0005,5 uur
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Nijehaske.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is vrij prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Nijehaske is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte types worden uitgebreid gecontroleerd en zijn dus ook veilig om te gebruiken. Zo bespaart u tot wel 30% – 50% op de aanschaf van uw traplift. Uiteraard is recycling goed voor het milieu. Flink wat leveranciers kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede 2e-hands modellen. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Samen met de expert kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-nijehaske-8466

Wat is een traplift?

Met hulp van een traplift neemt u de trap zonder te hoeven lopen. Dit is een oplossing als u moeite heeft om naar boven te gaan. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Het railsysteem wordt gekoppeld aan de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan door middel van een elektromotor. Het activeren van de lift kan met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
Standaard werkt dit op de volgende manier: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Nadien kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Dit artikel werkt op basis van stroom. Wanneer er een stroomstoring is neemt de noodaccu het over. De meeste types beschikken over een draaibare zitting die u helpt bij het op- en afstappen. Bij de meeste systemen kunt u de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Op die manier blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Welke voordelen zijn er?
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Type trapliften

Elke situatie is weer anders. Voor elk appartement zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. In de regel zijn er 2 soorten: stoelliften in Nijehaske voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een steile, brede en smalle trap. Verder zijn er buitenliften. Voor rolstoelgebruikers zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een groot pluspunt is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Zo’n lift voor een rechte trap is er al vanaf €2.650 inclusief montage.

Trappen met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit heeft als gevolg een hogere prijs en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €5.850 incl. installatie. Dit type kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Een expert kan u alles vertellen over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Wenteltrap of spiltrap
Heeft u een bijzondere wenteltrap of spiltrap? Ook dan zijn er oplossingen. Het buissysteem wordt vastgemaakt op de trap zelf. Door dit handige systeem is er voldoende ruimte om te trap te belopen. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Daardoor wordt het model er niet goedkoper op. Deze liften beginnen bij €9.250. De prijs komt tot stand middels het aantal bochten en aanvullende opties als een klaprail.

Traplift geschikt voor buiten
Een lager gelegen tuin? De weerbestendige traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Dit model is uitstekend bestendig tegen extreme weersomstandigheden. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Zo ontstaat er geen roest. De stoel wordt omgeven met een unieke gepatenteerde coating en heeft een handige afdekhoes. Hierdoor kunt u het product netjes houden in alle weersomstandigheden zoals sneeuw, hitte en regen.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan mensen in een rolstoel. Deze variant wordt geleverd met een plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Het systeem brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Op de eerste (of tweede) verdieping rijdt u van de plateau af de verdieping op. Belangrijk is dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een gerenommeerde organisatie die deze rolstoellift aanbiedt. Deze liften zijn verkrijgbaar vanaf €12.500.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente De Fryske Marren via de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Heeft u belang bij woningaanpassingen via de WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente De Fryske Marren. Mensen die een WMO-indicatie hebben kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die essentieel zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Let op: u vergoed u zelf een eigen bijdrage van €57 per 3 maanden. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-consulent checkt uw prive-omstandigheden en adviseert of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Mogelijk is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om duurzaam en moeiteloos en veilig in uw huis te wonen. Via de WMO kunt u in veel gevallen gebruik maken van extra hulp. Wat moet ik precies doen? Hieronder kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente De Fryske Marren (https://www.defryskemarren.nl).
 2. Uw consulent komt langs om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U vertelt wat u precies nodig heeft om langer in de eigen woning te blijven wonen. In sommige gevallen vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-consulent onderzoekt of het laten plaatsen van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Soms besluit hij dat de bovenverdieping niet geschikt is (onder andere door hoogteverschillen of hele krappe ruimtes). De verhuisvergoeding is regelmatig een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Hierna geven ze u details over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Op het moment dat de gemeente de indicatie verleent zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het laten plaatsen van een traplift of een scootmobiel) of een eigen PGB-budget. Bij deze tweede optie is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U kunt dan zelf een systeem kiezen die voldoet aan uw wensen. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Contactgegevens

Wilt u meer informatie of wilt u een aanvraag indienen? Bijgaand treft u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Herema State 1
 • 8501 AA, De Fryske Marren
 • Website: www.defryskemarren.nl
 • E-mailadres: info@defryskemarren.nl
 • Telefoonnummer: 140514

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Afgezien van de traplift WMO Nijehaske onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u in sommige gevallen naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties ontvangen een subsidie wanneer zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening speciaal voor ouderen die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u informatie inwinnen of de gehele productlijn trapliften onder de loep nemen? Handig is dan een winkel (of vertegenwoordiger) in de regio. Een persoonlijke adviseur kan u passende uitvoeringen demonstreren en adviseert u over welk systeem in lijn is met de situatie en het budget. De meeste winkeliers verkopen diverse merken. In de volgende tabel vindt u fabrikanten en dealers die ook liften monteren in Nijehaske.

LeverancierVoordeel
TipTopSpecialist in gebruikte trapliften
SmienkDe beste service, ook in het weekend en ‘s avonds
PractiComfortRuime keuze met liefst 17 verschillende liften
RecentLift24 uur per dag service voor uw lift
123trapliftenOok de rail wordt opgebouwd uit gebruikte onderdelen
Overzicht met populaire leveranciers van trapliften in Nijehaske.

Betrouwbare merken
In uw omgeving zijn verschillende geschikte fabrikanten werkzaam. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze fabrikanten bieden een korte levertijd en gunstige servicecontracten. U kunt hier rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In het overzicht hieronder staan de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd deskundig advies op locatie
OtoliftBeoordeeld met een 9,2 door haar klanten
StannahBetaalbare topkwaliteit
ThyssenKruppStijlvolle en kwalitatieve oplossingen
TriwaU bepaalt zelf hoe uw lift eruit komt te zien
Overzicht met de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
Er zijn een aantal betrouwbare ontwikkelaars De meest bekende zijn Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Tevens zijn er iets minder bekende merken als Extrema, Heymer, Strobbe, Minivator, Triwa. Bekende wederverkopers van deze modellen zijn PractiComfort, TipTop, RecentLift, Vegro, 123traplift.

Kan ik een traplift uitproberen?
Een stoellift in huis uittesten kan helaas niet zo eenvoudig. Wel zijn er showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een getrainde specialist helpt u graag bij het kopen van de beste huislift. Ook kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een consultant komt dan bij u thuis om de trap op te meten, de diverse modellen te laten zien en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Bij de meeste aanbieders zal de installatie van een traplift in Nijehaske binnen één tot twee weken voltrokken worden.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan haalt u een duurzaam product in huis. Standaard wordt de constructie wel nieuw gemaakt is de stoel afkomstig uit een andere woning. De gebruikte onderdelen worden grondig gecheckt om een veilig product aan te bieden. Aanbieders zoals Minivator of Heymer hebben een prima aanbod 2e hands modellen als de Thyssenkrupp Levant comfort.

Is het slim om een traplift te huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor gezinnen die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Nijehaske is behoorlijk duur. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Voor kort gebruik kan huren zeker een optie zijn. Voor gebruik langer dan 2 jaar zijn de kosten te hoog en is het advies om te kopen of te leasen.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Nijehaske hanteert een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. In de regel wisselt dat tussen de 115 KG tot 175 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. De productspecialist kan u meer vertellen over de opties die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om de deur van een woning te bereiken zult u misschien een opgang moeten passeren. Onder andere in een zorgflat. Specifiek voor dergelijke woningtypes bestaan er producten om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Hierdoor opgewassen tegenhet Hollandse weer zoals storm, regen en wind.

Plaats een reactie