Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Rottum

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u het liefste alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een slimme traplift in Rottum kan u daarbij helpen! Een groot deel van de ouderen en mensen met een lichamelijke beperking kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Op deze manier kunt u op een veilige manier en zeer eenvoudig in uw eigen huis blijven wonen. Hieronder bekijkt u waardevolle gegevens m.b.t. trapliften. Op deze website vind u meer info over de verschillende type liften, technische details, de installatiekosten, de overheidsregelingen (WMO) en specifieke info over rolstoelliften. Uiteraard kunt u zonder kosten en zonder verplichtingen prijzen opvragen (offerte) bij toonaangevende traplift fabrikanten uit de regio De Fryske Marren.

 • Een traplift is een stoel die via een rail naar boven en beneden gaat.
 • Zonder gevaar en op een comfortabele manier in uw vertrouwde woning blijven wonen.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor elk huis is er een traplift te koop.
 • De totale kosten schatten we in tussen c.a. €2450 oplopend tot 8400, incl. installatie.
 • Onder bepaalde voorwaarden komt u in aanmerking voor een traplift op basis van de WMO.

Inhoud:  Prijzen van een traplift | Hoe werkt het? | Het kiezen van de juiste lift | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente De Fryske Marren | Merken en showrooms | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8461
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak verkochte liftPlatinum Curve

Kosten traplift Rottum juli 2024

U heeft besloten: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De verwachte kostprijs hangt af van 2 aspecten: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een automatische draaifunctie van de stoel. Het laten monteren van een traplift is maatwerk (tijdsintensief). Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en hoeft dus ook niet duur te zijn. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan is het prijskaartje heel anders. Vaak geldt er een meerprijs voor extra’s zoals een groter zitvlak.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap is er vanaf €2.350.
 • Een simpele lift met één bocht installeren ze al v.a. €6.400.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten is nog weer duurder, denk aan €7.000 of zelfs nog meer.
 • Extra’s zoals een draaifunctie worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Veel leveranciers stunten met prijzen in reclamespotjes. Deze interessante basisprijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In de onderstaande tabel bieden wij de marktprijzen van het monteren van een traplift in Rottum. De vorm van uw trap vormt de belangrijkste kostenpost.

ModelNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.600 – €3.900€1.800 – €2.200halve dag
1 bocht€5.350 – €9.100€3.150 – €6.5005 uur
Meerdere bochten€6.350 – €11.900€3.550 – €7.800Hele dag
Spiltrap€8.400 – €12.200€5.300 – €10.300Hele dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Rottum.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is vrij prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Rottum is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte types worden op alle punten gecontroleerd en worden onder garantie geleverd. Op deze manier bespaart u tot wel 50% vergeleken met een nieuw model. Als extra voordeel is dat een duurzame investering. De meeste merken hebben een ruim aanbod met 2e-hands modellen. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-rottum-8461

Informatie en uitleg over de traplift

Met hulp van een traplift kunt u zonder problemen naar boven en naar beneden. Dit is een goede optie wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Deze rail wordt bevestigd op de buiten- of binnenzijde van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer aangedreven door een elektromotor. Het activeren van de lift kan met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Hierna gaat u in de stoel zitten. Daarna kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. De lift werkt op elektriciteit. Op de momenten dat er geen stroom is loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Bijna alle merken hebben een sta-op-stoel zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Vaak kunt u gemakkelijk de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Daardoor is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Alle voordelen samengevat
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Verschillende soorten trapliften + advies

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor iedere woning en elk budget zal worden gekeken naar een passend model. In de regel onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Rottum voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een steile, brede en smalle trap. Verder zijn er buitenliften. Voor rolstoelgebruikers is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Er zit dus relatief weinig werk in. Een ander pluspunt is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Een lift voor de rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.450 inclusief plaatsing.

Trap met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit heeft als gevolg extra onkosten en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €5.850 inclusief installatie. Dit product is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Zoek altijd actuele informatie uit over de geschikte types, merken en tarieven.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Heeft u woning een fraaie wenteltrap of spiltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De buizenconstructie wordt vastgezet aan de traptreden. Door dit handige systeem is er voldoende ruimte om te trap te belopen. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Daarom bent u meer geld kwijt voor de montage. Dit type start bij €8.000. De prijs is afhankelijk van de grootte van de trap en extra opties zoals een meedraaiende stoel.

Speciale trapliften voor buiten
Moet u buiten een trap omhoog?Een goede traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Het materiaal van deze lift is bestand tegen neerslag en vocht. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Zo ontstaat er geen roest. De stoel bevat een speciale coating en heeft een handige afdekhoes. Hierdoor is het systeem bestand tegen extreem weer zoals extreme hitte of regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor de rolstoel. Deze variant werkt op basis van een groot plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Dit type lift kan daarna veilig omhoog bewegen. Bovenkunt u uw weg weer vervolgen. Voorwaarde isdat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een bekende organisatie die rolstoelliften kan installeren. Dergelijke systemen zijn te koop v.a. €12.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente De Fryske Marren via de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Wilt u gebruik maken van woningaanpassingen via de WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente De Fryske Marren. Mensen die een WMO-indicatie hebben hebben recht op hulpmiddelen die relevant zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Belangrijk: u betaalt u wel een eigen bijdragen van €4,5 per week. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-adviseur komt langs voor een keukentafelgesprek en bekijkt of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Soms biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om duurzaam en op een veilige manier thuis te blijven wonen. Via de WMO kan u in sommige gevallen profiteren van hulp. Welke stappen moet ik ondernemen? In het volgende kopje loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente De Fryske Marren (https://www.defryskemarren.nl).
 2. Een erkende consulent zal bij u thuis komen om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U geeft te kennen waar de behoefte ligt om langdurig thuis te blijven wonen. Soms kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De WMO-expert gaat na of het aanbrengen van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Regelmatig blijkt dat de woning boven verder veel nadelen heeft (met zaken als drempels naar de badkamer of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een verhuisvergoeding blijkt dan meer effectief.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Aansluitend verstrekken ze u aanvullende info over hoe de gemeente u gaat helpen.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Mits uw aanvraag wordt goedgekeurd wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld de installatie van een traplift of een scootmobiel) of een persoonlijk PGB-budget. In het laatste geval ontvangt u een vast budget. U kunt nu een type aanschaffen die rijmt met uw eisen en wensen. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Locatiegegevens

Komt u er niet uit of gelijk weten waar u een aanvraag kan indienen? In de lijst hieronder bekijkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Herema State 1
 • 8501 AA, De Fryske Marren
 • Website: www.defryskemarren.nl
 • E-mailadres: info@defryskemarren.nl
 • Telefoonnummer: 140514

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Afgezien van de traplift WMO Rottum zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u wellicht gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers krijgen ondersteuning als zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening die afgesloten kan worden door consumenten die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u advies of meerdere trapliften bekijken of uitproberen? Het meest praktische is een winkel (of vertegenwoordiger) rondom uw woonplaats. Een getrainde specialist kan u geschikte stoelliften laten zien en informeert u over welk systeem voldoet aan uw wensen en budget. Het gros van de aanbieders verkopen diverse merken. In de volgende tabel vergelijkt u de meest populaire aanbieders die ook actief zijn in Rottum.

LeverancierVoordeel
TipTopVeiligheidsnorm 81-40
SmienkRuim aanbod met onafhankelijk advies
PractiComfortInstallatie, onderhoud en service door eigen monteurs
RecentLiftEen traplift voor een goede prijs
123trapliftenOok mogelijkheid tot het huren van een lift
Schema met erkende leveranciers van trapliften in Rottum.

Goede merken
In Nederland zijn een aantal geschikte producenten met eigen producten. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze ontwikkelaars werken met een snelle montage en een goede service. Vaak kunt u hier ook een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de onderstaande tabel bieden wij de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareKwaliteit uit zweden
OtoliftHet meest verkochte merk van Nederland
StannahAl meer dan 750.000 liften geïnstalleerd
ThyssenKruppSinds 1953 specialist op het gebied van trapliften
TriwaSpecialist in huisliften en trapliften
Tabel met erkende stoellift-fabrikanten.

FAQ met veelgestelde vragen

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
We differentiëren verschillende goede producenten We doelen dan op Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Tevens kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Strobbe, Platinum, Extrema, Triwa, Minivator. Gerenommeerde (tweedehands) aanbieders van de genoemde merken zijn PractiComfort, 123traplift, Smienk, RecentLift, TipTop.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Een stoellift in huis uittesten kan helaas niet zo eenvoudig. Wel zijn er showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een professionele adviseur zal u verder ondersteunen bij het kopen van een passende huislift. Voorts bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een specialist brengt u persoonlijk een bezoek om de maten op te nemen, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Doorgaans kan de installatie van een traplift in Rottum binnen één tot twee weken gebeuren.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. Doorgaans is het railsysteem 100% nieuw is de stoel afkomstig uit een andere woning. Alle onderdelen worden uitgebreide getest waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Verkopers als Acorn & PractiComfort verschaffen een prima aanbod 2e hands modellen als onder andere de Otolift Line.

Kan ik een traplift huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor mensen die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Ook wordt er gekozen voor huur om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Rottum is behoorlijk duur. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) kan het een goede optie zijn. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is huren niet verstandig en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Rottum verstrekt vaak een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Standaard schommelt dat tussen de 130 KG en 155 KG. Dit is per model verschillend. De productspecialist kan u meer vertellen over de modellen die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om de voordeur te bereiken kan het zijn dat u een opgang over moet. Met name bij etagewoningen. Specifiek voor dergelijke woningen kunt u ervoor kiezen om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Hierdoor opgewassen tegenelk type weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plaats een reactie