Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Luinjeberd

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u blijven genieten van uw eigen huis? Een moderne traplift in Luinjeberd verschaft u die mogelijkheid! Een groot deel van de senioren kiezen voor een stoellift. Op die manier kunt u weer zelf en moeiteloos uw gehele woning blijven gebruiken. Op de traplift-vergelijker kunt u aan de slag met bruikbare specificaties t.a.v. trapliften. Wij vertellen u meer over de verschillende type liften, een technische beschrijving, de onkosten, de WMO en andere vergoedingen en uitgebreide info over plateauliften. Tevens kunt u ook meteen een brochure of een offerte laten opstellen bij de grote traplift fabrikanten uit de regio Heerenveen.

 • Een traplift is een stoel die via een rail naar boven en beneden gaat.
 • Op een betrouwbare en eenvoudige manier uw gehele woning blijven gebruiken.
 • Een trap met bochten of recht: Voor elke trap is er een traplift mogelijk.
 • De uiteindelijke kosten variëren tussen €2250 en €9200, inclusief installatie.
 • Onder bepaalde voorwaarden komt u in aanmerking voor een traplift vanuit de gemeente via de WMO.

Thema’s:  Kosten traplift mei 2024 | Hoe werkt het? | Welk type lift heb ik nodig? | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteHeerenveen | Merken en leveranciers | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieFriesland
GemeenteHeerenveen
Postcode8459
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire trapliftTriwa TR 10

Kosten traplift Luinjeberd mei 2024

U heeft besloten: er moet een traplift in uw woning komen. Wat kost zoiets? De kostprijs hangt af van twee zaken: het type trap maar ook door de extra opties die u kiest. Het laten monteren van een traplift kost wat tijd (maatwerk). Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren gaat vaak moeiteloos en is dus het goedkoopst. Bij een trap met 1 of 2 bochten zullen de kosten flink hoger uitvallen. Daarbovenop worden er toeslagen gerekend voor toevoegingen zoals een snellere motor.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap is er vanaf €2.550.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht is er al voor €5.750.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer is fors duurder, al snel €7.200 of meer.
 • Extra opties als een vijfpuntsgordel komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in flyers. Deze aanlokkelijke vanaf prijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. Hieronder verschaffen we een lijst met verwachte prijzen van het laten monteren van een traplift in Luinjeberd. Het valt direct op: het soort trap vormt de belangrijkste kostenpost.

Type liftNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.650 – €3.450€1.750 – €2.150Dagdeel
Eén bocht€4.700 – €8.500€2.550 – €5.000Dagdeel
Twee bochten€6.150 – €10.700€4.200 – €7.800Hele dag
Spiltrap€8.050 – €13.800€4.700 – €9.000Hele dag
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Luinjeberd.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren is vrij prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Luinjeberd is zeker het overwegen waard. Gebruikte stoelliften worden grondig getest en voldoen aan alle veiligheidseisen. Dan bespaart u maar zo 50% op de aanschaf van uw traplift. Bovendien is dat een duurzame investering. Veel verkopers hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor 2de-hands liften. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-luinjeberd-8459

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Geholpen door een traplift kunt u uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Dit is een goede optie als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Zo’n rail wordt geïnstalleerd op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan geholpen door een stille elektromotor. Het activeren van de lift kan met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De werking is erg eenvoudig: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Hierna gaat u in de stoel zitten. Hierna duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Dit type werkt op stroom. Op de momenten dat er geen stroom is wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. De meeste types hebben de beschikking over een draaistoel wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Overigens kan u ook de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Hierdoor kan iedereen normaal over de trap.

Alle voordelen samengevat
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor elk huis zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. In de basis zijn er 2 types: stoelliften in Luinjeberd voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. U kunt deze gebruiken op een smalle / brede / steile trap. Verder verkoopt men systemen voor buiten. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een ander pluspunt is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. De lift voor een rechte trap start bij €2.750 incl. plaatsing.

Trap met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit heeft als gevolg extra onkosten en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €5.500 incl. plaatsing. Dit model past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Wenteltrap of spiltrap
Heeft uw woning een wenteltrap of spiltrap? Geen enkel probleem! Het buizensysteem wordt op de traptreden gemonteerd. Op basis daarvan blijven de treden goed beloopbaar. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Daardoor zijn de kosten een stuk hoger. Deze liften beginnen bij €10.000. De prijs is afhankelijk van de totale lengte van de trap en optionele upgrades zoals een driepuntsgordel.

Buiten traplift
Moet u buiten een trap omhoog?Een speciale traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Het systeem is bestand tegen neerslag en vocht. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel wordt omgeven met waterafstotend materiaal en heeft een handige afdekhoes. Hierdoor is uw lift beschermd tegen extreem weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor rolstoelers en scootmobielgebruikers. Dit product wordt geleverd met een plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Dit type lift kan daarna veilig omhoog bewegen. Bovenrijdt u van de plateau af de verdieping op. Noodzakelijk is dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een geschikte zaak die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Zulke liften kosten al snel €12.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Heerenveen via de WMO

De gemeente regelt dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Bent u geïnteresseerd in deze woningaanpassing WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Heerenveen. Ouderen en andere hulpbehoevenden die een WMO-indicatie hebben ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die relevant zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Belangrijk: u draagt u een eigen bijdrage bij van €19 per 4 weken. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-consulent komt bij u thuis en besluit of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. In sommige gevallen is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om voor de lange termijn op een veilige manier in uw huidige woning te blijven wonen. Middels de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – gebruik maken van extra hulp. Welke stappen moet ik ondernemen? Hierna leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Heerenveen (https://www.heerenveen.nl).
 2. De consulent maakt met u een afspraak om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. Hier kunt u melden waar de behoefte ligt om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Afhankelijk van de situatie schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-consulent verkent of de traplift een oplossing voor de lange termijn is. De gemeente kan van mening zijn dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (denk bijvoorbeeld aan drempels of hele smalle gangen). De unieke verhuisvergoeding is in dat geval iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vanaf dat moment verstrekken ze u documenten over welke maatregelen er worden genomen.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Zodra u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het laten plaatsen van een traplift of een rolstoel) en het PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U kunt nu een lift selecteren dat past bij uw individuele situatie. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Contactgegevens

Meer informatie of snel weten waar u een aanvraag kan indienen? In de lijst hieronder treft u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Trambaan 1a
 • 8441 BH, Heerenveen
 • Website: www.heerenveen.nl
 • E-mailadres: wmo-loket@heerenveen.nl
 • Telefoonnummer: 0513617777

Andere subsidie/vergoeding
Buiten de traplift WMO Luinjeberd lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u misschien recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s krijgen een subsidie als bijvoorbeeld een traplift nodig is voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening speciaal voor ouderen om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u een uitgebreid advies of meerdere trapliften bekijken of uitproberen? Loop dan eens binnen bij een adviespunt of showroom gevestigd in de regio. Een persoonlijke adviseur kan u geschikte stoelliften introduceren en geeft onafhankelijk advies over welk merk/model aansluit op uw wensen en budget. Een groot deel van de dealers hanteren verschillende merken en modellen. In het overzicht hieronder vindt u aanbieders en merken die ook liften installeren in Luinjeberd.

LeverancierVoordeel
TipTopAl vanaf €1.490,00
SmienkSnelle levertijden
PractiComfortRuim 60.000 klanten gingen u voor
RecentLiftZeer goede garantievoorwaarden
123trapliftenVeilige liften, alleen van topmerken
Schema met professionele leveranciers van trapliften in Luinjeberd.

Professionele merken
In uw omgeving zijn verschillende geschikte leveranciers operationeel. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze traplift bouwers beloven een snelle levering en goede after service. Vaak kunt u hier ook een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In het onderstaande overzicht treft u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareAl jaren een begrip in Nederland
OtoliftBeoordeeld met een 9,2 door haar klanten
StannahVoor iedere trap een veilige en comfortabele oplossing
ThyssenKruppPersoonlijk contact en snelle, professionele installatie
TriwaOok huren en tweedehands liften beschikbaar
Overzicht met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
U kunt kiezen uit verschillende professionele ontwikkelaars De meest bekende zijn Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Tevens zijn er nog wat minder bekende merken als Platinum, Minivator, Triwa, Extrema, Heymer. Gerenommeerde verkopers van dergelijke merken zijn Vegro, 123traplift, RecentLift, TipTop, Smienk.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning wordt een lastig verhaal. Er bestaan tal van showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een erkende adviseur zal u helpen bij het kopen van een passende huislift. Bovendien kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een consultant brengt u persoonlijk een bezoek om uw trap te beoordelen, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Doorgaans kan de montage van een traplift in Luinjeberd in zo’n 2 – 3 weken plaatsvinden.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan haalt u een duurzaam product in huis. In de basis is het railsysteem 100% nieuw is de stoel afkomstig uit een andere woning. De stoel en de motor worden op alle punten gecontroleerd zodat u veilig naar boven kunt. Merken zoals Handicare of RecentLift bieden een prima aanbod 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Triwa TR 160.

Is het slim om een traplift te huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. In dat geval is huren een mooi alternatief voor senioren die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere argument kan zijn omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Luinjeberd is niet heel goedkoop. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is kan het interessant zijn. Voor gebruik langer dan 2 jaar is het gewoon te duur en kunt u beter kopen of leasen.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Luinjeberd communiceert een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Normaal gesproken fluctueert dat tussen de 115 KG – 145 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Vraag uw verkoopadviseur naar de opties die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om uw huis binnen te komen moet u soms eerst een opgang op. Met name bij etagewoningen. Met name voor deze huizen bestaat er de mogelijkheid om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Hierdoor is uw lift opgewassen tegen extreem weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plaats een reactie