Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Mildam

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u het liefste alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een innovatieve traplift in Mildam biedt uitkomst! Meer en meer bejaarden en mensen met medische beperkingen kiezen voor een stoellift. Zodoende kunt u risicoloos en zonder moeite gebruik blijven maken van uw hele woning. Op deze site vindt u handige adviezen inzake trapliften. U leest hier alles over de verschillende soorten liften die er zijn, technische details, de onkosten, de overheidsregelingen (WMO) en populaire leveranciers. Ook kunt u online en vrijblijvend een offerte aanvragen bij verschillende traplift fabrikanten uit de regio Heerenveen.

 • Een traplift is een stoel die zich voortbeweegt langs rails die bevestigd zijn aan de trap.
 • Met een gerust hart en op een comfortabele manier blijven genieten van uw woning.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Voor elk huis is er een traplift beschikbaar.
 • De uiteindelijke kosten wisselen sterk tussen €2450 en €9200, incl. montage.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden krijgt u een traplift in bruikleen op basis van de WMO.

Onderwerpen:  Kosten van een traplift | Hoe werkt het? | Welk type lift heb ik nodig? | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteHeerenveen | Merken en monteurs | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieFriesland
GemeenteHeerenveen
Postcode8454
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftTriwa TR 60

Kosten traplift Mildam mei 2024

U hebt de keuze gemaakt: u wilt investeren in een traplift. Wat gaat dat kosten? De prijs wordt berekend a.d.h.v. 2 zaken: het type trap en extra opties zoals een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen. Het laten plaatsen van een traplift is maatwerk (tijdsintensief). Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en is dus ook de goedkoopste optie. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan zullen de kosten flink hoger uitvallen. Ook geldt er een meerprijs voor extra’s zoals een groter zitvlak.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.200.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht is er al vanaf €6.150.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten kost al snel €7.250 inclusief installatie.
 • Opties zoals een meedraaiende stoel zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Pas op met lage prijzen in TV reclames. Deze gunstige basisprijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In het onderstaande overzicht vindt u de adviesprijzen van het laten monteren van een traplift in Mildam. Het soort trap vormt de belangrijkste kostenpost.

SoortNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.500 – €3.600€1.800 – €2.2504 uur
1 bocht€5.000 – €9.000€3.500 – €5.8005 uur
2 bochten€5.750 – €11.100€4.100 – €7.7006 uur
Spiltrap€8.250 – €13.000€4.600 – €9.400Hele dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Mildam.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is vrij prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Mildam is voordelig en net zo veilig. Gebruikte modellen worden gereviseerd en bieden ook gewoon garantie. Dan bespaart u eenvoudig 40% ten opzichte van een nieuw model. Tevens helpt u verspilling tegengaan. De meeste aanbieders hebben op dit moment diverse 2de-hands modellen. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-mildam-8454

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Met een traplift kunt u gebruik blijven maken van uw hele woning. Dit is een goede optie wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Zo’n rail wordt vastgemaakt op de binnen- of buitenzijde van de trap. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven door middel van een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
De meeste modellen werken als volgt: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Nadien drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Dit product werkt op elektriciteit. Wanneer er een stroomstoring is loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Veel producten bieden optioneel een ondersteunde stoel wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Bij de meeste types kunt u eenvoudig de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Hierdoor is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Wat zijn precies de voordelen?
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Welk type traplift past bij mij?

Elk geval is anders. Voor elk huis is er een passende oplossing. In de regel maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Mildam voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Ze zijn te monteren op een smalle / brede / steile trap. Ook zijn er systemen voor buiten. Voor mensen die in een rolstoel zitten zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Een lift voor de rechte trap installeren ze al v.a. €2.100 inclusief montage.

Trappen met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit ziet u terug in hogere tarieven en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €5.950 inclusief plaatsing. Dit product kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Zorg voor goede voorlichting over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Is er sprake van een wenteltrap of spiltrap? Ook dan is er een passend model. De buis wordt op de trap bevestigd. Zodoende is er voor praktisch elke situatie een oplossing. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Als gevolg hiervan wordt het model er niet goedkoper op. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €9.000. De prijs wordt bepaald door het aantal bochten en optionele upgrades zoals een klaprail.

Buiten traplift
Een lager gelegen tuin? De krachtige traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Elektra wordt goed afgeschermd voor vocht en extreme hitte. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel wordt gefabriceerd met speciaal waterafstotend materiaal en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Dankzij dit systeem opgewassen tegenalle soorten weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor voor gebruikers van een rolstoel. Dit product beschikt over een plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Dit type kan daarna veilig omhoog bewegen. Boven aangekomen rijdt u van de plateau af de verdieping op. Het is belangrijk dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een populaire zaak die deze rolstoellift aanbiedt. Deze modellen zijn te koop v.a. €13.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Heerenveen door de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Heeft u recht op de woningaanpassing WMO-regeling? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Heerenveen. Burgers die een WMO-indicatie hebben kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die benodigd zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Let op: u draagt u een eigen bijdrage bij van €57 per kwartaal. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-consulent bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en beoordeelt of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Soms is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om voor de lange termijn veilig en prettig in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Door de WMO kunt u in veel gevallen aanspraak maken op hulp. Welke stappen moet ik ondernemen? Onderstaand loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Heerenveen (https://www.heerenveen.nl).
 2. Een consulent komt aan huis om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U noteert wat u precies nodig heeft om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Afhankelijk van de situatie raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-consulent gaat na of het laten plaatsen van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Regelmatig blijkt dat de bovenverdieping niet geschikt is (onder andere door opstapjes of hele smalle gangen). De verhuisvergoeding blijkt dan meer geschikt.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vervolgens bieden ze u documentatie over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Mits uw aanvraag wordt goedgekeurd wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan de installatie van een traplift of een scootmobiel) of een persoonlijk PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U kunt nu een type laten plaatsen dat past bij uw individuele situatie. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Locatiegegevens

Komt u er niet uit of direct hulp aanvragen? In de grijze box checkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Trambaan 1a
 • 8441 BH, Heerenveen
 • Website: www.heerenveen.nl
 • E-mail: wmo-loket@heerenveen.nl
 • Telefoonnummer: 0513617777

Andere subsidie/vergoeding
Behalve de traplift WMO Mildam zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u misschien naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties krijgen een financiële compensatie zodra zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening gericht op huishoudens die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u meer info of het hele assortiment trapliften bekijken of uitproberen? Het meest praktische is een winkel of showroom rondom uw woonplaats. Een erkende adviseur kan u verschillende uitvoeringen laten zien en adviseert u over welke uitvoering rijmt met uw wensenlijstje en budget. De meeste aanbieders hebben een gevarieerd assortiment. In de onderstaande tabel staan verkooppunten en fabrikanten die ook een lift kunnen plaatsen in Mildam.

LeverancierVoordeel
TipTopLaagste prijsgarantie
SmienkRuim aanbod met onafhankelijk advies
PractiComfortUnieke terugkoopgarantie op liften met bocht
RecentLiftSnelle installatie door vriendelijke monteurs
123trapliftenVeilige liften, alleen van topmerken
Tabel met geschikte leveranciers van trapliften in Mildam.

Erkende merken
In uw omgeving zijn enkele goede merken met eigen producten. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze producenten staan bekend om een snelle levertijd en vakkundige service medewerkers. U kunt bij deze fabrikanten rechtstreeks een lift kopen. In deze tabel vindt u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareOok telefonisch advies mogelijk
OtoliftElke traplift = 100% maatwerk
StannahEen bedrijf actief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppNiet alleen functioneel maar ook een lust voor het oog
TriwaOok bad- en zwembadliften beschikbaar
Overzicht met erkende stoellift-fabrikanten.

FAQ met veelgestelde vragen

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
U kan een keuze maken uit diverse professionele fabrikanten Daarmee bedoelen we Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Ook kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Heymer, Extrema, Platinum, Minivator, Triwa. Betrouwbare aanbieders van dergelijke merken zijn RecentLift, 123traplift, PractiComfort, Smienk, TipTop.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Een stoellift in huis uittesten heeft te veel nadelen. Gelukkig bestaan er showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u een proefrit kunt maken. Een erkende adviseur is u graag van dienst bij het uitkiezen van een prettige huislift. Ook zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een expert maakt een afspraak bij u thuis om de trap in te meten, u de lift in virtual reality te laten beleven en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Vaak kan het plaatsen van een traplift in Mildam binnen een paar weken gebeuren.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Door een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Standaard wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en kiest men een gebruikte stoel. Alle onderdelen worden grondig nagekeken zodat er geen gebreken ontstaan. Merken zoals Triwa & Smienk bieden een uitstekend assortiment 2e hands modellen als onder andere de Triwa TR 160.

Kan ik een traplift huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. In dat geval is huren een mooi alternatief voor huishoudens die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere argument kan zijn om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Mildam is puur financieel gezien niet verstandig. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Voor een relatief korte gebruiksperiode kan het een goede optie zijn. Voor gebruik langer dan 2 jaar is zo’n huurcontract niet interessant en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Mildam benoemt doorgaans een max. gewicht dat de lift aankan. Doorgaans schommelt dat tussen de 130 KG – 140 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Neem dit serieus en bekijk de uitvoeringen die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om uw appartement in te kunnen heeft u af en toe te maken met een opgang. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Als unieke optie voor deze type woningen kunt u ervoor kiezen om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Het betreft speciale robuuste producten. Hierdoor is het systeem bestand tegen elk type weer zoals storm, wind en regen.

Plaats een reactie