Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Heerenveen

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u graag in uw eigen woning blijven wonen? De traplift in Heerenveen biedt uitkomst! Een groot aantal ouderen laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Door deze oplossing kunt u zelfstandig en zonder enige inspanning naar boven en naar beneden. Op deze site treft u praktische tips over trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over velerlei liften en producten, de unieke werking, de tarieven, de overheidsregelingen (WMO) en veiligheid. Daarbovenop kunt u online en geheel vrijblijvend een offerte opvragen bij betrouwbare traplift fabrikanten actief in de regio Heerenveen.

 • Een traplift is een stoel voor 1 persoon met gemotoriseerde aandrijving.
 • Zorgeloos en op een aangename manier de trap op en af.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor iedere situatie is er een traplift te installeren.
 • De totale kosten wisselen sterk tussen €2250 & €8700, inclusief plaatsing.
 • In sommige gevallen wordt de traplift vergoed vanuit de gemeente via de WMO.

Onderwerpen:  Kosten traplift juli 2024 | Op welke manier werken deze modellen? | Verschillende liftsystemen | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Heerenveen | Merken en leveranciers | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieFriesland
GemeenteHeerenveen
Postcode8444
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftHandicare 1000XXL

Kosten traplift Heerenveen juli 2024

U weet het zeker: u wilt investeren in een traplift. Wat gaat dat kosten? De prijs hangt af van 2 zaken: de vorm van uw trap en extra opties zoals een luxe stoel. Een traplift installeren in huis kost wat tijd (maatwerk). Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Het installeren van de rail op een rechte trap is het eenvoudigst en dus ook het voordeligst. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan is het prijskaartje heel anders. Normaal gesproken bestaan er meerprijzen voor o.a. extra’s zoals een extra afstandsbediening.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.400.
 • Een basislift met een standaard bocht is verkrijgbaar vanaf €6.200.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten kent een hogere prijs van rond de €7.200 of zelfs nog meer.
 • Extra upgrades zoals een verlichte voetenplank worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Pas op met lage prijzen in reclamefolders. Deze interessante vanaf prijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. Hieronder voorzien we u van de geschatte kosten van het monteren van een traplift in Heerenveen. Het trap type is de belangrijkste kostenpost.

SoortPrijs nieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.650 – €3.300€1.650 – €2.1501/2 dag
Eén bocht€4.850 – €8.300€2.650 – €5.0005 uur
2 bochten€5.750 – €11.400€4.150 – €7.3005,5 uur
Spiltrap€8.350 – €13.400€4.900 – €9.1005,5 uur
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Heerenveen.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is vrij prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Heerenveen kan erg interessant zijn. Gebruikte modellen worden grondig nagekeken en zijn helemaal veilig. Zo bespaart u maar zo 50% vergeleken met een nieuw model. Tevens helpt u verspilling tegengaan. Flink wat showrooms kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede 2de-hands modellen. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-heerenveen-8444

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Geholpen door een traplift kunt u in uw vertrouwde woning blijven wonen. Dit is noodzakelijk als u niet veilig naar boven of beneden kunt. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Deze rail wordt vastgezet op de binnen- of buitenkant van de trap. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden door middel van een elektromotor. U kan de stoellift activeren met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
De meeste modellen werken als volgt: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Nu drukt u op de bedieningsknop. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Dit artikel heeft elektriciteit nodig. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. De meeste systemen beschikken over een draaibare zitting wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Ook kunt u eenvoudig de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Hierdoor zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Soorten trapliften

Elke situatie is weer anders. Voor elke woning zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Standaard onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Heerenveen voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Ze zijn te monteren op een steile, brede en smalle trap. Bovendien onderscheiden we liften voor buitengebruik. Voor mensen die in een rolstoel zitten zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Er zit dus relatief weinig werk in. Een ander pluspunt is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Een lift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.650 incl. installatie.

Trappen met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit heeft als gevolg meer kosten en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €5.500 incl. installatie. Dit type kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Laat u snel bijpraten over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Beschikt uw woning over een spiltrap of wenteltrap? Geen enkel probleem! De buis van de lift wordt op de trap bevestigd. Op basis daarvan kan er altijd een werkend product worden geleverd. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Als gevolg hiervan zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Dergelijke oplossingen kosten al snel €8.500. De prijs komt tot stand middels de lengte van uw trap + aan aantal bochten en aanvullende opties als een luxere stoel.

Buiten traplift
Moet u buiten een trap omhoog?De robuuste traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Deze lift is opgewassen tegen extreme weersomstandigheden. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel wordt gefabriceerd met een laag dat waterafstotend is en u kunt er een afdekhoes om doen. Zodoende is uw lift opgewassen tegen alle soorten weer zoals storm, regen en wind.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor de rolstoel. Dit speciale model heeft een groot plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Deze uitvoering kan u op een rustige manier omhoog brengen. Boven aangekomen rijdt u moeiteloos weer verder. Houd er rekening mee dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een bekende zaak die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Dergelijke systemen kosten al gauw €12.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Heerenveen via de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Interesse in de woningaanpassing WMO-regeling? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Heerenveen. Senioren en mindervaliden die zo’n WMO-indicatie krijgen ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die geboden zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Wel rekent men een eigen bijdrage van €4,5 per week. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-consulent bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en beoordeelt of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. In sommige gevallen biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om duurzaam en op een veilige manier in uw eigen huis te blijven wonen. D.m.v de WMO kan u in sommige gevallen gebruik maken van extra hulp. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? Onderstaand kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Heerenveen (https://www.heerenveen.nl).
 2. Een consulent plant een afspraak om uw vraag te bespreken.
 3. U bespreekt wat u precies nodig heeft om langer in de eigen woning te blijven wonen. Mogelijk wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De WMO-specialist analyseert of het installeren van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Regelmatig blijkt dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (denk aan drempels naar de slaapkamer of te smalle doorgangen). Een speciale verhuisvergoeding is dan een langetermijnoplossing.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vanaf dat moment verstrekken ze u aanvullende info over de vervolgstappen die worden genomen.

Zorg in natura en PGB budget
Op het moment dat de WMO-indicatie wordt gegeven wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het plaatsen van een traplift of ander zorghulpmiddelen) en het PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U kunt dan zelf een model kiezen die voldoet aan uw behoeften. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Bezoekadres

Zijn er nog vragen of direct een WMO-melding doen? In de grijze box vindt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Trambaan 1a
 • 8441 BH, Heerenveen
 • Website: www.heerenveen.nl
 • E-mailadres: wmo-loket@heerenveen.nl
 • Telefoonnummer: 0513617777

Andere vergoedingen
Na de traplift WMO Heerenveen lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u tevens een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s krijgen een financiële compensatie in het geval zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening gericht op particulieren die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u een afspraak maken of het aanbod trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Maak dan een afspraak bij een adviespunt of winkel gevestigd in de regio. Een erkende adviseur kan u passende systemen demonstreren en geeft aan welk type lift past rijmt met uw woning en budget. Veel van de verkooppunten verkopen diverse merken. In het overzicht hieronder bieden wij merken en winkels die ook een lift kunnen plaatsen in Heerenveen.

LeverancierVoordeel
TipTopExpert op het gebied van gebruikte trapliften
SmienkIndien nodig binnen 48 uur geplaatst
PractiComfortMaakt ook de financiering mogelijk
RecentLiftZeer goede garantievoorwaarden
123trapliftenAantrekkelijke onderhoudscontracten
Tabel met geschikte leveranciers van trapliften in Heerenveen.

Goede merken
In Nederland zijn enkele populaire producenten werkzaam. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze leveranciers staan in voor een korte levertijd en een goede service. Bij deze fabrikanten kunt u rechtstreeks een lift kopen. In het schema hieronder treft u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareOok telefonisch advies mogelijk
OtoliftCompleet inklapbaar ontwerp
StannahAl meer dan 750.000 liften geïnstalleerd
ThyssenKruppStijlvolle en kwalitatieve oplossingen
TriwaOok platform- en huisliften te koop
Overzicht met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

FAQ met veelgestelde vragen

Welke merken en leveranciers zijn er?
U kan een keuze maken uit verschillende bekende producenten Dit zijn Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Tevens kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Platinum, Triwa, Extrema, Minivator, Heymer. Gerenommeerde installateurs van deze modellen zijn RecentLift, Smienk, PractiComfort, TipTop, 123traplift.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis gaat helaas niet lukken. Gelukkig bestaan er showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een erkende adviseur zal u bijstaan bij het vinden van een passende huislift. Daarnaast kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een expert brengt u persoonlijk een bezoek om uw trap te beoordelen, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en zal direct actuele prijzen bespreken. In veel gevallen zal het plaatsen van een traplift in Heerenveen binnen 1 – 3 weken worden gedaan.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan doet een een duurzame investering. Doorgaans wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en is het alleen de stoel die gebruikt is. Alle essentiële onderdelen worden grondig gecheckt waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Leveranciers als Acorn + Heymer bieden een veelzijdig aanbod 2e hands modellen als de Handicare 2000.

Is het slim om een traplift te huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Een huurconstructie is handig voor senioren die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere reden om te huren is om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Heerenveen is zeker niet voordeliger. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost nog eens €100 – €200 p/maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Voor een relatief korte gebruiksperiode kan het een goede optie zijn. Voor langer gebruik is huren niet verstandig en adviseren wij te kopen of leasen.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Heerenveen hanteert gewoonlijk een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Normaal gesproken fluctueert dat tussen de 110 KG & 155 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Vraag uw verkoopadviseur naar de stoelen die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om uw appartement in te kunnen kan het zijn dat u een opgang over moet. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Juist voor deze gevallen bieden installateurs oplossingen om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Het betreft speciale robuuste producten. Daardoor is uw lift opgewassen tegen alle weersomstandigheden zoals warmte of neerslag.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie