Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Tjalleberd

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u het liefste blijven genieten van uw eigen huis? De traplift in Tjalleberd maakt het mogelijk! Flink wat ouderen en mensen met een lichamelijke beperking kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Op deze manier kunt u zonder risico en zeer eenvoudig in uw eigen huis blijven wonen. Op deze site treft u nuttige gegevens omtrent trapliften. Op deze website vind u meer info over soorten liften, de unieke werking, de prijzen, de subsidiemogelijkheden (WMO) en specifieke info over rolstoelliften. Geïnteresseerd? Dan kunt u zonder kosten en zonder verplichtingen prijzen opvragen (offerte) bij betrouwbare traplift fabrikanten in de regio Heerenveen.

 • Een traplift is een stoel die via een rails langs de trap omhoog en omlaag glijdt.
 • Risicoloos en op een prettige manier op de eerste verdieping van uw huis komen.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Voor iedere situatie is er een geschikte traplift.
 • De totale kosten variëren tussen €1700 & €8500, incl. montage.
 • Mogelijk krijgt u een traplift vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Thema’s:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze producten? | Verschillende liftsystemen | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteHeerenveen | Fabrikanten en leveranciers | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieFriesland
GemeenteHeerenveen
Postcode8458
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftTriwa TR 55

Kosten traplift Tjalleberd juni 2024

U bent erover uit: u wilt een traplift laten plaatsen. Maar wat zijn nu de kosten? De verwachte prijs wordt bepaald door twee aspecten: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een draaifunctie. Het laten monteren van een traplift is altijd 100% maatwerk. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een plaatsing op een rechte trap is het gemakkelijkst en is er al vanaf €2.000,00. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Uiteraard bestaan er meerprijzen voor o.a. upgrades als een stabieler zitvlak.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.800.
 • Een simpele lift met één bocht koopt u al v.a. €5.750.
 • Een lift die meerdere bochten door moet is nog weer duurder, denk aan €7.200 of nog duurder.
 • Eventuele extra opties zoals een automatische klaprail worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Kijk uit met stuntprijzen in TV reclames. Deze goedkope vanaf prijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In deze tabel treft u verschillende prijzen die u kunt gebruiken ter indicatie van het laten installeren van een traplift in Tjalleberd. Het type trap heeft de meeste invloed op de prijs.

SoortNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.700 – €3.900€1.850 – €2.3001/2 dag
Eén bocht€4.900 – €8.500€2.550 – €5.5001/2 dag
Meerdere bochten€5.700 – €10.000€4.250 – €7.7006,5 uur
Draaiende trap€7.950 – €12.700€4.500 – €10.5001 dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Tjalleberd.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning heeft een prijskaartje. Zo’n tweedehands traplift kopen in Tjalleberd kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte modellen worden uitgebreid gecontroleerd en worden onder garantie geleverd. Dan bespaart u maar zo 50% ten opzichte van een nieuw model. Tevens is recycling goed voor het milieu. Het gros van de fabrikanten hebben een ruim aanbod met 2e-hands liften. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. In overleg met een verkoper bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-tjalleberd-8458

Waarom een traplift?

Met behulp van een traplift kunt u weer moeiteloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Dit is een goede optie wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Het railsysteem wordt geïnstalleerd op de buiten- of binnenkant van de trap. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden aangedreven door een elektromotor. U kan deze stoel besturen met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Nu activeert u de bedieningsknop. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Het systeem wordt aangesloten op stroom. Op de momenten dat er geen stroom is komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Veel soorten hebben de beschikking over een draaistoel zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Bij de meeste systemen kan men de zitting en de armleuningen weer inklappen. Zo is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Welke voordelen zijn er?
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Soorten trapliften

Elk geval is anders. En voor iedere woning en gebruiker zal worden gekeken naar een passend model. Volgens onze adviseurs onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Tjalleberd voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Ze zijn toe te passen op een steile, brede en smalle trap. Ook onderscheiden we liften voor buitengebruik. Voor rolstoelers zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een bijkomend voordeel is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Zo’n lift voor de rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.850 incl. installatie.

Trappen met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit heeft als gevolg wat hogere prijzen en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €5.800 incl. installatie. Het systeem kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Een expert kan u alles vertellen over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Beschikt uw woning over een wenteltrap of spiltrap? Geen enkel probleem! De buis wordt vastgezet aan de traptreden. Zodoende is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Het betreft hier 100% maatwerk. Als gevolg hiervan bent u meer geld kwijt voor de montage. Zulke systemen kosten al snel €8.500. De prijs hangt af van de totale lengte van de trap en eventuele extra’s zoals een 4-puntsgordel.

Traplift geschikt voor buiten
Moet u buiten een trap omhoog?Een betrouwbare traplift voor buiten is dan de oplossing. Elektra wordt goed afgeschermd voor regen, hagel en ijs. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. Rondom de stoel zit een speciale coating en heeft een handige afdekhoes. Dankzij dit systeem is het systeem bestand tegen alle weersomstandigheden zoals extreme hitte of regen.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor rolstoelgebruikers. Deze variant heeft een groot plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Het systeem kan daarna veilig omhoog bewegen. Boven aangekomen verplaatst u zich weer verder. Noodzakelijk is dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een geschikte firma die deze rolstoellift aanbiedt. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €12.000.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Heerenveen met de WMO

De gemeente regelt dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u niet geïsoleerd raakt. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Heeft u belang bij deze woningaanpassing WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Heerenveen. Senioren en mindervaliden met een WMO-indicatie kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die geboden zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Let op: u berekent het CAK een eigen bijdragen van €57 per kwartaal. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-adviseur komt langs voor een keukentafelgesprek en bekijkt of een stoellift wel de oplossing is. Onder bepaalde omstandigheden zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om jarenlang op een prettige manier van uw huis te blijven genieten. D.m.v de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden aanspraak maken op hulp. Welke stappen moet ik ondernemen? In het gedeelte hierna leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Heerenveen (https://www.heerenveen.nl).
 2. Een erkende consulent maakt met u een afspraak om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. Hier kunt u melden wat u kan helpen om langdurig thuis te blijven wonen. Afhankelijk van de situatie raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. Uw WMO-consulent analyseert of de traplift een oplossing voor de lange termijn is. Regelmatig blijkt dat de woning boven verder veel nadelen heeft (denk aan opstapjes of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). De unieke verhuisvergoeding is regelmatig meer effectief.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vervolgens sturen ze u documentatie over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Zorg in natura of het PGB budget
Indien uw aanvraag wordt goedgekeurd moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het laten plaatsen van een traplift of andere zorgproducten) of een persoonlijk PGB-budget. Binnen de PGB heeft u recht op een vaste vergoeding. U kunt dan zelf een traplift kiezen die rijmt met uw wensenlijstje. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Vestigingsadres

Komt u er niet uit of meteen een WMO-voorziening aanvragen? In de lijst hieronder treft u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Trambaan 1a
 • 8441 BH, Heerenveen
 • Website: www.heerenveen.nl
 • E-mailadres: wmo-loket@heerenveen.nl
 • Telefoonnummer: 0513617777

Overige vergoedingen
Afgezien van de traplift WMO Tjalleberd vinden we nog meer subsidieregelingen waar u tevens gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties ontvangen een tegemoetkoming in gevallen waarbij bijvoorbeeld een traplift nodig is voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening gericht op particulieren die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u informatie inwinnen of het hele assortiment trapliften met eigen ogen bekijken? Bezoek dan een adviespunt of winkel in de omgeving. Een erkende adviseur kan u de populaire uitvoeringen laten zien en vertelt welk systeem voldoet aan de situatie en het budget. Een groot deel van de showrooms verkopen diverse merken. In de bijgaande tabel vindt u fabrikanten en dealers die ook leveren in Tjalleberd.

LeverancierVoordeel
TipTopTraplift voor rechte trap vanaf €1.490,00
SmienkAltijd onafhankelijk advies
PractiComfortDe aanbieder met het grootste aanbod
RecentLiftDeskundige adviseurs die met u meedenken
123trapliftenVolledig gereviseerde liften van Otolift én ThyssenKrupp
Schema met geschikte leveranciers van trapliften in Tjalleberd.

Betrouwbare merken
In ons eigen land onderscheiden wij verschillende bekende fabrikanten werkzaam. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze ontwikkelaars hanteren een snelle montage en een goede service. U kunt hier rechtstreeks een lift kopen. In het overzicht hieronder bieden wij de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareZowel voor smalle als brede trappen
OtoliftCompact en 100% veilig
StannahEen gerespecteerd familiebedrijf met internationaal karakter
ThyssenKruppSinds 1953 specialist op het gebied van trapliften
TriwaOok voor andere hulpmiddelen (rollator / scootmobiel)
Tabel met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke aanbieders zijn er allemaal?
We onderscheiden diverse grote producenten We doelen dan op ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Daarbij worden er ook producten verkocht van Strobbe, Platinum, Triwa, Extrema, Minivator. Populaire installateurs van merken als deze zijn Vegro, Smienk, PractiComfort, TipTop, RecentLift.

Kan ik een traplift uitproberen?
Thuis een stoellift testen kan helaas niet zo eenvoudig. Wel zijn er showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u een proefrit kunt maken. Een erkende adviseur kan u helpen bij het uitkiezen van een geschikte huislift. Tevens zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een expert zal aan huis komen om uw trap te beoordelen, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en kan een offerte op maat achterlaten. Doorgaans zal het plaatsen van een traplift in Tjalleberd binnen één tot twee weken worden gerealiseerd.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan haalt u een milieuvriendelijk product in huis. In de basis is de rails wel nieuw en wordt er een gebruikte stoel gekozen. Alle onderdelen worden gereviseerd zodat u veilig naar boven kunt. Leveranciers als Acorn & TipTop beschikken ook over een groot aanbod 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Handicare Freecurve.

Waar kan ik een traplift huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Een huurconstructie is handig voor huishoudens die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Mensen kiezen ook voor huren omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Tjalleberd is puur financieel gezien niet verstandig. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt kan huren zeker een optie zijn. Als u een structurele oplossing zoekt dan is huren niet verstandig en is leasen of kopen een beter idee.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Tjalleberd werkt met een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Standaard valt dit binnen een marge van 135 KG en 150 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Neem dit serieus en bekijk de diverse mogelijkheden die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om de deur van een woning te bereiken heeft u af en toe te maken met een opgang. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Met name voor deze woningtypes kunt u ervoor kiezen om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Daardoor is het systeem bestand tegen (slechte) weersomstandigheden zoals neerslag en warmte.

Plaats een reactie