Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Oranjewoud

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u het liefste in uw eigen huis blijven wonen? De traplift in Oranjewoud maakt het mogelijk! Een groot deel van de ouderen en mensen met een lichamelijke beperking plaatsen een stoellift in hun appartement. Hierdoor kunt u op een veilige manier en op een prettige manier gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis. Aan de hand van deze website leest u bruikbare tips t.a.v. trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over de liften die passen bij uw trap, de werking, de prijzen, de subsidiemogelijkheden (WMO) en populaire leveranciers. Geïnteresseerd? Dan kunt u direct en zonder verplichtingen een offerte aanvraag indienen bij toonaangevende traplift fabrikanten actief in de regio Heerenveen.

 • Een traplift is een stoel die rijdt over een rail die is bevestigd op de trap of aan de muur.
 • Zorgeloos en op een gemakkelijke manier gebruik blijven maken van uw hele woning.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Er is voor elke woning een traplift te koop.
 • De uiteindelijke kosten wisselen sterk tussen €2400 tot wel €9300, incl. montage.
 • Regelmatig heeft u recht op een traplift via de gemeente (WMO).

Snelkoppelingen:  Prijzen van een traplift | Werkt dit bij mij thuis? | Welk type lift past bij mij? | Een traplift aanvragen via de WMO in Heerenveen | Fabrikanten en installateurs | Veelgestelde vragen

ProvincieFriesland
GemeenteHeerenveen
Postcode8453
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftHandicare Freecurve

Kosten traplift Oranjewoud juni 2024

U bent eruit: u wilt graag een traplift in uw huis. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De prijs komt tot stand middels 2 aspecten: het soort trap en extra opties zoals een driepuntsgordel. Een traplift installeren in huis betreft eigenlijk altijd maatwerk. De rails moet namelijk aangepast worden. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap kost het minste werk en dus ook het voordeligst. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan stijgen de kosten. Normaal gesproken bestaan er meerprijzen voor o.a. extra opties zoals een snellere motor.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.500.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht koopt u al v.a. €6.300.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten kent een hogere prijs van rond de €7.300 of zelfs nog meer.
 • Opties zoals een noodbatterij zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Pas op met lage prijzen in reclamefolders. Deze vanaf prijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In het volgende gedeelte verstrekken wij de geschatte kosten van het plaatsen van een traplift in Oranjewoud. Het valt direct op: het soort trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

Type liftNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.800 – €3.600€1.800 – €2.3501/2 dag
Eén bocht€4.700 – €9.300€2.950 – €6.700Dagdeel
Twee bochten€6.250 – €10.100€4.050 – €7.1005,5 uur
Wenteltrap€7.800 – €14.500€5.250 – €10.9006,5 uur
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Oranjewoud.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren is vrij prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Oranjewoud is voordelig en net zo veilig. Gebruikte types worden uiteraard goed nagekeken en kunnen supersnel worden geleverd. Zodoende bespaart u maar zo 50% – 60% op de aanschaf van uw traplift. Daarnaast is recycling goed voor het milieu. De meeste fabrikanten hebben een ruim aanbod met 2de-hands liften. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-oranjewoud-8453

Waarom een traplift?

Middels een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit is vooral handig als u moeite hebt met traplopen. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Dit railsysteem wordt aangebracht op de binnen- of buitenzijde van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer door middel van een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
De meeste modellen werken als volgt: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Dan drukt u op de bedieningsknop. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Het systeem werkt op elektriciteit. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn neemt de noodaccu het over. De meeste types hebben een sta-op-stoel zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. In de regel kunt u het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Dankzij dit systeem zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Wat zijn precies de voordelen?
Een traplift heeft verschillende voordelen. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

De verschillende soorten trapliften

Elke situatie is uniek. Voor elk huis zal worden gekeken naar een passend model. Volgens onze adviseurs zijn er 2 modellen: stoelliften in Oranjewoud voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Ze zijn te monteren op een steile, smalle en brede trap. Voorts verkoopt men systemen voor buiten. Voor gebruikers van een rolstoel zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Er zit dus relatief weinig werk in. Wat ook fijn is, is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Zo’n lift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.450 inclusief plaatsing.

Trap met bochten
Bij trappen met meerdere bochten moet de rails worden afgestemd. Dit heeft als gevolg meer kosten en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €5.500 incl. plaatsing. Dit product is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De buizenconstructie wordt op de traptreden gemonteerd. Daardoor blijven de treden goed beloopbaar. Dit maatwerk kost veel tijd. Om die reden zijn de tarieven van deze producten hoog. Zulke systemen kosten al snel €9.250. De prijs is afhankelijk van de totale lengte van de trap en extra opties zoals een klaprail.

Traplift voor buiten
Heeft u juist buiten een lastige trap? Een goede traplift voor buiten is dan erg handig. Elektra wordt goed afgeschermd voor vocht en extreme hitte. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel zelf wordt gemaakt van een unieke gepatenteerde coating en u kunt er een afdekhoes om doen. Zo kunt u het product netjes houden in elk type weer zoals storm, wind en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor mensen in een rolstoel of scootmobiel. Dit product wordt geleverd met een plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Dit type brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Op de eerste (of tweede) verdieping verplaatst u zich weer verder. Noodzakelijk is dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een geschikte aanbieder die rolstoelliften kan installeren. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze worden aangeboden v.a. €12.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Heerenveen binnen de WMO

De gemeente regelt dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Bent u geïnteresseerd in een woningaanpassing via WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Heerenveen. Senioren, chronisch zieken en anderen met een WMO-indicatie kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die vereist zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Wel draagt u een eigen bijdrage bij van €19 per maand. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-adviseur neemt uw situatie onder de loep en bekijkt of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. In sommige gevallen zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om voor een ruime periode op een veilige manier thuis te blijven wonen. Door de WMO kan u in sommige gevallen profiteren van hulp. Maar hoe werkt dat dan? In het volgende kopje loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Heerenveen (https://www.heerenveen.nl).
 2. Een consulent komt aan huis om uw situatie te bespreken.
 3. U indiceert wat u kan helpen om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Bij twijfel vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-consulent onderzoekt of de aanschaf van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Vaak blijkt dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (onder andere door hoogteverschillen of te smalle doorgangen). Een tijdelijke verhuisvergoeding is in dat geval iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vanaf dat moment geven ze u aanvullende info over de vervolgstappen die worden genomen.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Vanaf het moment dat de gemeente uw aanvraag goedkeurt zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld de installatie van een traplift of alternatieve zorgartikelen) en het PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. Dit geeft meer vrijheid. U mag een model laten monteren die voldoet aan uw behoeften. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Adresgegevens

Is er iets niet duidelijk of gelijk beginnen met de aanvraagprocedure? In onderstaand schema checkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Trambaan 1a
 • 8441 BH, Heerenveen
 • Website: www.heerenveen.nl
 • E-mailadres: wmo-loket@heerenveen.nl
 • Telefoonnummer: 0513617777

Andere vormen van subsidie
Behalve de traplift WMO Oranjewoud onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u onder bepaalde voorwaarden gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven krijgen een financiële compensatie in het geval zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening bedoeld voor woningeigenaren die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u een uitgebreid advies of het aanbod trapliften met eigen ogen bekijken? Dan kunt u terecht bij een dealer of leverancier bij u in de buurt. Een professionele adviseur kan u passende opties demonstreren en adviseert u over welk soort lift matcht met uw situatie. De meeste winkels hanteren verschillende merken en modellen. In de onderstaande tabel vindt u merken en winkels die ook liften plaatsen in Oranjewoud.

LeverancierVoordeel
TipTopVeilige en betrouwbare 2e hands liften
SmienkLevenslange garantie op alle trapliften
PractiComfortDe aanbieder met het grootste aanbod
RecentLiftVakkundige medewerkers met goede service
123trapliftenBetaalbare liften van topmerken als Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met goede leveranciers van trapliften in Oranjewoud.

Erkende merken
In uw omgeving zijn 5 professionele traplift fabrikanten met eigen labels. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze producenten focussen zich op een snelle levertijd en vakkundige service medewerkers. Bij deze fabrikanten kunt u een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de onderstaande tabel staan de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareAl jaren een begrip in Nederland
OtoliftHet meest bekende merk in Nederland
StannahNationale dekking in Nederland
ThyssenKruppServicedienst is 24/7 voor u beschikbaar
TriwaStaat al jaren garant voor goede service
Opsomming van erkende stoellift-fabrikanten.

FAQ met veelgestelde vragen

Welke aanbieders zijn er allemaal?
We differentiëren vijf professionele traplift fabrikanten Daarmee bedoelen we Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Bovendien bestaan er ook minder bekende merken zoals Triwa, Minivator, Extrema, Heymer, Platinum. Populaire montagepartners van eerdergenoemde merken zijn PractiComfort, Smienk, TipTop, RecentLift, 123traplift.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Thuis een stoellift testen heeft te veel nadelen. Wel zijn er showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u een proefrit kunt maken. Een ervaren adviseur kan u helpen met het aanschaffen van een passende huislift. Voorts kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een medewerker brengt u persoonlijk een bezoek om de maten op te nemen, de diverse modellen te laten zien en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. In veel situaties zal de montage van een traplift in Oranjewoud binnen 1 – 3 weken worden gedaan.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Meestal is de rails wel nieuw en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. De stoel en de elektromotor worden grondig nagekeken zodat er geen gebreken ontstaan. Dealers als Minivator en PractiComfort hebben een veelzijdig aanbod 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Handicare 1000.

Wat kost het om een traplift te huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. De huuroptie is erg geschikt voor mensen die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere reden om te huren is omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Oranjewoud is niet heel goedkoop. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Dit loopt al gauw op tot €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. Dit is vaak zonde van het geld. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt is huren absoluut de overweging waard. Voor langer gebruik is tijdelijke huur onverstandig en adviseren wij te kopen of leasen.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Oranjewoud verstrekt vaak een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Normaal gesproken fluctueert dat tussen de 100 KG en 170 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. De productspecialist kan u meer vertellen over de liften die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om uw appartement in te kunnen moet men soms eerst via de opgang omhoog. Met name bij etagewoningen. Speciaal voor dit soort gevallen bestaat er de mogelijkheid om een liftvoorziening buiten te realiseren. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Hierdoor is uw lift beschermd tegen het Hollandse weer zoals warmte of neerslag.

Plaats een reactie