Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Terband

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u in uw eigen woning blijven wonen? Een traplift in Terband biedt uitkomst! Meer en meer ouderen en mensen met een lichamelijke beperking kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Met zo’n lift kunt u zorgeloos en comfortabel blijven genieten van uw woning. Via deze pagina kunt u aan de slag met bruikbare informatie inzake trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over de liften die passen bij uw trap, hoe de bediening werkt, de geschatte kosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en populaire leveranciers. Uiteraard kunt u ook meteen en vrijblijvend een offerte aanvragen bij de bekende traplift fabrikanten uit de regio Heerenveen.

 • Een traplift is een hulpmiddel om de trap veilig op en af te komen.
 • Zonder gevaar en op een plezierige manier uw gehele woning blijven gebruiken.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor elke trap is er een traplift op maat.
 • De uiteindelijke kosten schatten we in tussen c.a. €2050 tot maar liefst €10200, inclusief plaatsing.
 • In enkele gevallen heeft u recht op een traplift via de gemeente (WMO).

Onderwerpen:  Wat zijn de kosten? | Hoe werken deze types | Soorten trapliften | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Heerenveen | Fabrikanten en leveranciers | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieFriesland
GemeenteHeerenveen
Postcode8449
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftHandicare 1100

Kosten traplift Terband juni 2024

U hebt de keuze gemaakt: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De verwachte kostprijs wordt bepaald door 2 aspecten: uw trapsituatie en extra opties zoals een draaibare stoel. Een traplift laten aanbrengen is maatwerk (tijdsintensief). Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Het plaatsen van de rail op een rechte trap is binnen no-time geregeld en dus ook het voordeligst. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan is het prijskaartje heel anders. Tevens zijn er extra kosten voor toevoegingen zoals een extra dunne rail.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.550.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht is al beschikbaar v.a. €5.750.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer is nog weer duurder, denk aan €7.350.
 • Eventuele extra opties zoals een verlichte voetenplank komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Veel leveranciers stunten met prijzen in TV reclames. Deze aanlokkelijke vanaf prijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In de onderstaande tabel verstrekken wij indicatieve prijzen van het monteren van een traplift in Terband. Uw trapsituatie heeft de meeste invloed op de prijs.

SoortNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.850 – €3.850€1.650 – €2.3504,5 uur
Eén bocht€5.100 – €8.400€3.200 – €5.5001/2 dag
Meerdere bochten€6.000 – €11.200€3.550 – €7.6001 dag
Spiltrap€7.650 – €12.500€5.350 – €10.900Eén dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Terband.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is vrij prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Terband is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte systemen worden op alle punten gecontroleerd en zijn vaak snel leverbaar. Op deze manier bespaart u maar zo 45% – 50% op de nieuwprijs. Bovendien bent u ook milieuvriendelijk bezig. Flink wat leveranciers hebben een ruim aanbod met 2e-handse modellen. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-terband-8449

Waarom een traplift?

Middels een traplift kunt u blijven genieten van uw woning. Dit is een oplossing als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Zo’n rail wordt vastgemaakt op de buiten- of binnenzijde van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven door middel van een elektromotor. U bedient de lift met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
De meeste modellen werken als volgt: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Nadien activeert u de bedieningsknop. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. De lift werkt op basis van stroom. Als de stroom wegvalt dan wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. De meeste stoelliften hebben een draaibare zitting zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Standaard kan u ook de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Daardoor is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Wat zijn precies de voordelen?
Een traplift kent veel pluspunten. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Type trapliften

Elk geval is anders. Voor iedere woning en elk budget is er een passend model te vinden. Standaard zijn er 2 types: stoelliften in Terband voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Deze installaties werken op een steile, brede en smalle trap. Ook bestaan er liften voor buitengebruik. Voor gebruikers van een rolstoel zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trappen
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Een ander pluspunt is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Een lift voor de rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.750 inclusief installatie.

Trap met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn moet de rails worden afgestemd. Dit heeft als gevolg hogere tarieven en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €5.850 incl. plaatsing. De rails kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Zorg voor goede voorlichting over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een spiltrap of wenteltrap? Ook dan is er een passend model. Het buizensysteem wordt gemonteerd op de traptrede. Door dit handige systeem is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Daarom zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Dergelijke oplossingen kosten al snel €8.500. De prijs komt tot stand middels lengte trap, aantal bochten en eventuele extra’s zoals een 4-puntsgordel.

Traplift voor buiten
Een lastige trap naar de tuin? De krachtige traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Het systeem is bestand tegen regen, hagel en ijs. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel zelf wordt gemaakt van een speciale coating en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Dankzij dit systeem is uw lift opgewassen tegen alle soorten weer zoals storm, regen en wind.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor voor gebruikers van een rolstoel. Dit model is uitgerust met een lang plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Deze uitvoering gaat vervolgens langzaam omhoog. Boven aangekomen kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Voorwaarde isdat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een gerenommeerde fabrikant die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Zulke liften zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €13.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Heerenveen binnen de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Bent u geïnteresseerd in woningaanpassingen op basis van de WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Heerenveen. Inwoners die een WMO-indicatie hebben ontvangen hulp en hulpmiddelen die benodigd zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Echter rekent men een eigen bijdrage van €19 per 4 weken. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. Een speciale WMO-consulent komt langs voor een keukentafelgesprek en bekijkt of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Onder bepaalde omstandigheden kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om weer jaren op een prettige manier in uw huidige woning te blijven wonen. Middels de WMO kan men in specifieke situaties gebruik maken van hulpmiddelen. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? Hieronder kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Heerenveen (https://www.heerenveen.nl).
 2. Een consulent komt langs om uw vraag te bespreken.
 3. U vertelt wat u precies kan helpen om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Bij twijfel vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-specialist onderzoekt of het aanbrengen van een traplift een langdurige oplossing is. Vaak blijkt dat de bovenverdieping niet geschikt is (denk bijvoorbeeld aan drempels of hele kleine deuren). Een verhuisvergoeding is dikwijls een passende oplossing.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na afloop van deze termijn verstrekken ze u informatie over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Zorg in natura en PGB budget
Mits de gemeente de indicatie verleent wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld een traplift in uw woning laten plaatsen of een schoonmaakhulp) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan heeft u recht op een vaste vergoeding. U kunt dan zelf een systeem laten plaatsen dat past bij uw wensenlijstje. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Adresgegevens

Komt u er niet uit of wilt u hulp aanvragen? In de lijst hieronder checkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Trambaan 1a
 • 8441 BH, Heerenveen
 • Website: www.heerenveen.nl
 • E-mailadres: wmo-loket@heerenveen.nl
 • Telefoonnummer: 0513617777

Zijn er nog meer vergoedingen?
Na de traplift WMO Terband bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u in sommige gevallen naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels krijgen ondersteuning in situatie waarbij er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening die gebruikt kan worden door particulieren die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u een uitgebreid advies of verschillende trapliften met eigen ogen bekijken? Dan kunt u terecht bij een adviespunt of winkel gevestigd in de regio. Een ervaren adviseur kan u verschillende stoelliften tonen en informeert welk merk/model rijmt met uw trap, situatie en budget. Veel winkeliers verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In de tabel hieronder vindt u leveranciers en merken die ook liften monteren in Terband.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% met een 2e hands lift
SmienkKeuzevrijheid van alle merken
PractiComfort17 trapliften van verschillende fabrikanten
RecentLiftKoopt ook uw oude model weer terug
123trapliftenTopkwaliteit liften van erkende merken Otolift én ThyssenKrupp
Schema met erkende leveranciers van trapliften in Terband.

Erkende merken
In uw omgeving zijn verschillende betrouwbare traplift bouwers operationeel. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze traplift bouwers werken met een korte levertijd en goede after service. U kunt bij deze merken een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de tabel hieronder bieden wij de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareAl jaren een begrip in Nederland
OtoliftUnieke niet goed geld terug garantie
StannahWereldwijd de meest gekozen traplift
ThyssenKruppSinds 1953 specialist op het gebied van trapliften
TriwaDe trapliftspecialist voor zakelijk en particulier
Overzicht met erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
We differentiëren meerdere goede traplift bouwers Dit zijn Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Daarbij kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Minivator, Heymer, Strobbe, Extrema, Triwa. Erkende installateurs van bovengenoemde merken zijn PractiComfort, TipTop, Vegro, 123traplift, RecentLift.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen gaat helaas niet lukken. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een getrainde specialist zal u bijstaan bij het kopen van een passende huislift. Verder kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een verkoper komt dan bij u thuis om de maten op te nemen, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Meestal kan de installatie van een traplift in Terband binnen 1 – 2 weken plaatsvinden.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan bent u ook erg duurzaam bezig. In de basis is de rails wel nieuw en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. De gebruikte onderdelen worden goed getest zodat u alles veilig kunt gebruiken. Leveranciers als ThyssenKrupp en RecentLift verkopen een groot aanbod 2e hands modellen als bijv. de Thyssenkrupp Levant classic.

Kan ik een traplift huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor hulpbehoevende die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Ook wordt er gekozen voor huur om de kosten te spreiden. Traplift huren in Terband is op lange termijn niet voordelig. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Dit kost al gauw €2.000,00. De stoellift tijdelijk gebruiken kost al gauw €100 – €150 p/maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Voor kort gebruik kan huren zeker een optie zijn. Voor de lange termijn is zo’n huurcontract niet interessant en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Terband benoemt doorgaans een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Vaak valt dit binnen een marge van 135 KG & 155 KG. Dit is per model verschillend. Vraag uw trapliftexpert naar speciale oplossingen bij overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om uw huis binnen te komen is het soms nodig om een opgang te nemen. Onder andere in een zorgflat. Speciaal voor dit soort situaties bestaan er producten om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Op die manier kunt u het product netjes houden in het Hollandse weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plaats een reactie