Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Waskemeer

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u uw eigen vrijheid behouden? Een speciale traplift in Waskemeer kan u daarbij helpen! Meer en meer ouderen en mensen met fysieke ongemakken kiezen voor een stoellift. . Slim, want zo kunt u weer zelf en moeiteloos van uw hele huis genieten. Op Trapliftexpert.nl leest u nuttige informatie over trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over de verschillende type liften, de unieke werking, de onkosten, de overheidsregelingen (WMO) en populaire leveranciers. Ook kan men gelijk en zonder verplichtingen een offerte opvragen bij erkende traplift fabrikanten uit de regio Ooststellingwerf.

 • Een traplift is een stoeltje aan een rails dat aan de muur langs de trap wordt bevestigd.
 • Op een betrouwbare en plezierige manier op de eerste verdieping van uw huis komen.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor elke woning is er een traplift te koop.
 • De prijzen fluctueren zo tussen de €2000 tot zo’n €9900, inclusief montage.
 • Regelmatig krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Inhoud:  Kosten van een traplift | Werkt dit bij mij thuis? | Soorten trapliften | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteOoststellingwerf | Fabrikanten en showrooms | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieDrenthe
GemeenteOoststellingwerf
Postcode8434
WMO Beslissingstermijn8-16 weken
Veel geplaatste liftStannah Sadler

Kosten traplift Waskemeer juni 2024

U heeft besloten: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Wat gaat dat kosten? De totaalprijs wordt berekend a.d.h.v. 2 onderdelen: de vorm van de trap en extra opties zoals een draaibare stoel. Het laten plaatsen van een traplift is altijd 100% maatwerk. Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is het eenvoudigst en hoeft dus ook niet duur te zijn. Bij een trap met bochten of een spiltrap moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Tevens zijn er extra kosten voor extra’s zoals een extra dunne rail.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.650.
 • Een basislift met een standaard bocht is al beschikbaar v.a. €6.200.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten kost al gauw €7.450 incl. montage.
 • Een upgrade zoals een meedraaiende stoel zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Veel leveranciers stunten met prijzen in folders. Deze interessante basisprijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In het onderstaande overzicht treft u de marktprijzen van het installeren van een traplift in Waskemeer. Het soort trap (recht of met bochten) vormt de belangrijkste kostenpost.

SoortPrijs (nieuw)TweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.800 – €3.750€1.850 – €2.150halve dag
Eén bocht€5.450 – €9.800€3.200 – €5.700halve dag
Meerdere bochten€5.950 – €11.800€3.800 – €7.1006 uur
Spiltrap€8.400 – €13.800€5.050 – €10.400Eén dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Waskemeer.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is best prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Waskemeer is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte producten worden uitgebreide getest en voldoen aan alle veiligheidseisen. Op deze manier bespaart u zo 50% – 60% ten opzichte van een nieuw model. Uiteraard hoeft er niets weggegooid te worden. De meeste fabrikanten hebben een ruim aanbod met gebruikte liften. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Samen met de expert bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-waskemeer-8434

Wat is een traplift?

Dankzij een traplift kunt u weer van uw hele huis genieten. Dit is een oplossing als u moeite hebt met traplopen. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Het railsysteem wordt bevestigd op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan door middel van een elektromotor. Het activeren van de lift kan met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Nu duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. De lift werkt op basis van stroom. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. De meeste merken beschikken over een draaibare zitting die u helpt bij het op- en afstappen. Standaard kunt u (indien gewenst) de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Zodoende is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Alle voordelen op een rijtje
Een traplift kent veel pluspunten. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Verschillende soorten trapliften + advies

Elk geval is anders. En voor iedere woning en gebruiker is er een passend model te vinden. Standaard zijn er 2 types: stoelliften in Waskemeer voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een smalle trap, brede trap of steile trap. Voorts bestaan er speciale liften voor buiten. Voor rolstoelers bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Een lift voor de rechte trap installeren ze al v.a. €2.550 incl. plaatsing.

Trappen met bochten
In het geval de trap bochten bevat zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit heeft als gevolg extra onkosten en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €6.350 incl. installatie. Dit product kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Laat u snel bijpraten over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Wenteltrap of spiltrap
Is er sprake van een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De buis van de lift wordt vastgemaakt op de trap zelf. Op die manier kan er altijd een werkend product worden geleverd. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Hierom zijn de kosten een stuk hoger. Zulke systemen kosten al snel €10.000. De prijs wordt bepaald door het aantal bochten en overige opties zoals eenparkeerbocht.

Traplift geschikt voor buiten
Moet u buiten een trap omhoog?Een speciale traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Deze lift is opgewassen tegen neerslag en vocht. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Zo is er geen roestvorming. De stoel wordt gefabriceerd met een speciale coating en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Zodoende is het systeem bestand tegen alle soorten weer zoals extreme hitte of regen.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor rolstoelers en scootmobielgebruikers. Dit model is uitgerust met een lang plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Dit type lift brengt u rustig en veilig naar boven. Boven aangekomen kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Voorwaarde isdat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een erkende verkoper die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Dergelijke systemen zijn te koop v.a. €13.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Ooststellingwerf binnen de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Heeft u belang bij de woningaanpassing WMO-regeling? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Ooststellingwerf. Inwoners die zo’n WMO-indicatie krijgen kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die hen kunnen helpen om langdurig zelfredzaam te blijven. Hiervoor betaalt u een eigen bijdrage van €4,5 per week. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-adviseur komt langs voor een keukentafelgesprek en bepaalt of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Mogelijk kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om weer jaren op een prettige manier in uw huidige woning te blijven wonen. Via de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden hulp krijgen. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hieronder bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Ooststellingwerf (https://www.ooststellingwerf.nl).
 2. Een erkende consulent komt bij u thuis om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U deelt aan welke artikelen u behoefte heeft om langdurig zelfredzaam te blijven. Bij twijfel kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De WMO-specialist gaat bekijken of de installatie van een traplift een langdurige oplossing is. In veel gevallen komt hieruit dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (bijv. drempels naar de badkamer of hele krappe ruimtes). Een verhuisvergoeding is regelmatig een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8-16 weken. Aansluitend ontvangt u documentatie over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Zodra u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het installeren van een traplift of een rolstoel) of speciaal PGB-budget. Binnen de PGB heeft u recht op een vaste vergoeding. U mag zelf een type laten installeren dat past bij uw eisen en wensen. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Bezoekadres

Is er iets niet duidelijk of gelijk een WMO-melding doen? In de grijze box leest u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: t Oost 11
 • 8431 LE, Ooststellingwerf
 • Website: www.ooststellingwerf.nl
 • E-mailadres: gemeente@ooststellingwerf.nl
 • Telefoonnummer: 0516566222

Andere subsidie/vergoeding
Naast de traplift WMO Waskemeer lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u misschien gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven krijgen ondersteuning als bijvoorbeeld een traplift nodig is voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die afgesloten kan worden door huishoudens die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u aanvullende informatie of het hele assortiment trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Maak dan een afspraak bij een winkel/showroom in de buurt. Een persoonlijke adviseur kan u een aantal opties demonstreren en adviseert u over welke uitvoering matcht met uw wensen, eisen en budget. Veel van de verkooppunten hebben een divers aanbod. In de tabel hieronder vindt u fabrikanten en dealers die ook een lift kunnen plaatsen in Waskemeer.

LeverancierVoordeel
TipTopDe specialist van 2e hands trapliften
SmienkUnieke terugkoopgarantie
PractiComfortRuime keuze met liefst 17 verschillende liften
RecentLiftEenvoudig online brochure aanvragen
123trapliftenDe 2e-hands expert van Otolift én ThyssenKrupp
Schema met professionele leveranciers van trapliften in Waskemeer.

Populaire merken
In Nederland zijn verschillende goede merken aan het werk. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze leveranciers focussen zich op een snelle montage en een professionele storingsdienst. U kunt hier rechtstreeks een lift kopen. In het schema hieronder treft u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd gericht op uw wensen
OtoliftAltijd en overal bereikbaar
StannahAl actief sinds 1867, wereldwijd actief
ThyssenKruppServicedienst is 24/7 voor u beschikbaar
TriwaGoede onderhoudscontracten
Tabel met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
U kunt kiezen uit 5 erkende fabrikanten De meest bekende zijn Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Daarbij kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Platinum, Heymer, Extrema, Triwa, Minivator. Grote montagepartners van eerdergenoemde merken zijn Smienk, RecentLift, 123traplift, Vegro, TipTop.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Een stoellift in huis uittesten gaat helaas niet lukken. Gelukkig bestaan er showrooms voor directe tips / adviezen en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een goede verkoopmedewerker geeft tips en advies voor het aanschaffen van een goede huislift. Verder kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een specialist komt dan bij u thuis om uw trap te beoordelen, u de lift in virtual reality te laten beleven en zal direct actuele prijzen bespreken. Doorgaans zal de installatie van een traplift in Waskemeer binnen 1 – 3 weken plaatsvinden.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. In de basis komt de rails nieuw uit de fabriek en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. De stoel en de elektromotor worden uitgebreide getest om de veiligheid te kunnen garanderen. Aanbieders zoals Minivator & PractiComfort hebben een prima aanbod 2e hands modellen zoals bijv. de Platinum Curve.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor ouderen die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Ook wordt er gekozen voor huur omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Waskemeer is op lange termijn niet voordelig. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt kan het interessant zijn. Voor de lange termijn is huren niet verstandig en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Waskemeer hanteert een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Meestal valt dit binnen een marge van 100 KG tot 150 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Neem dit serieus en bekijk de systemen bij overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om uw huis binnen te komen is het soms nodig om een opgang te nemen. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Specifiek voor dergelijke woningtypes zijn er modellen ontwikkeld om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Zo opgewassen tegen(slechte) weersomstandigheden zoals onweer, vrieskou en regen.

Plaats een reactie