Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Ravenswoud

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u het liefste in uw eigen huis blijven wonen? De traplift in Ravenswoud maakt het mogelijk! Een groot aantal bejaarden en mensen met medische beperkingen plaatsen een stoellift in hun appartement. Zodoende kunt u zonder risico en comfortabel gebruik blijven maken van uw hele woning. Via onze vergelijker leest u waardevolle informatie omtrent trapliften. Onze medewerkers lichten u in over diverse lift types, technische details, de tarieven, info over de WMO/PGB en info over tweedehands modellen. Meer info? Dan kunt u zonder kosten en zonder verplichtingen een offerte aanvraag indienen bij betrouwbare traplift fabrikanten actief in de regio Ooststellingwerf.

 • Een traplift is een stoel die via een rails langs de trap omhoog en omlaag glijdt.
 • Zonder risico en op een plezierige manier naar boven en beneden gaan.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift op maat.
 • De prijzen wisselen sterk tussen €2000 en €9700, inclusief montage.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden komt u in aanmerking voor een traplift op basis van de WMO.

Snelkoppelingen:  Tarieven traplift juni 2024 | Werkt dit bij mij thuis? | Het kiezen van de juiste lift | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Ooststellingwerf | Fabrikanten en installateurs | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieDrenthe
GemeenteOoststellingwerf
Postcode8427
WMO Beslissingstermijn8-16 weken
Veel geplaatste liftOtolift Two

Kosten traplift Ravenswoud juni 2024

U weet het zeker: u wilt investeren in een traplift. Maar wat zijn nu de kosten? De uiteindelijke prijs wordt bepaald door twee factoren: de vorm van uw trap en extra opties zoals een voetenplank met LED verlichting. Het laten plaatsen van een traplift betreft eigenlijk altijd maatwerk. De rails moet namelijk aangepast worden. Een plaatsing op een rechte trap is het gemakkelijkst en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap worden er hogere tarieven gehanteerd. Vaak zijn er extra kosten voor extra opties als een extra sterke accu.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap is er al voor €2.300.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht is verkrijgbaar vanaf €6.350.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.650 inclusief installatie.
 • Extra’s zoals een voetenplank met LED verlichting komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Kijk uit met stuntprijzen in reclamespotjes. Deze vanaf prijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In het overzicht hieronder bekijkt u de marktprijzen van het laten monteren van een traplift in Ravenswoud. Het soort trap is het uitgangspunt qua kostprijs.

Type trapNieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.800 – €3.850€1.600 – €2.350halve dag
Eén bocht€5.100 – €8.200€2.800 – €5.9001/2 dag
2 bochten€6.000 – €11.500€4.100 – €7.500Eén dag
Wenteltrap€7.750 – €13.500€5.000 – €10.8006,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Ravenswoud.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is behoorlijk duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Ravenswoud is zeker het overwegen waard. Gebruikte stoelliften worden op alle punten gecontroleerd en bieden ook gewoon garantie. Op deze manier bespaart u zo 50% op de aanschafwaarde. Als extra voordeel draagt u bij aan een beter milieu. Flink wat aanbieders bieden een assortiment met tweedehandse liften. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-ravenswoud-8427

Waarom een traplift?

Met behulp van een traplift kunt u in uw vertrouwde woning blijven wonen. Dit is noodzakelijk als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. De rail wordt aangebracht op de buiten- of binnenkant van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden door middel van een elektromotor. U bestuurt de traplift met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Samengevat doet u de volgende handelingen: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Hierna drukt u op de bedieningsknop. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. De stoellift werkt op stroom. Op de momenten dat er geen stroom is blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Bijna alle systemen hebben de beschikking over een draaistoel die u helpt bij het op- en afstappen. Bij de meeste liften kunt u eenvoudig de zitting en de armleuningen weer inklappen. Zodoende blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Alle voordelen op een rijtje
Een traplift kent veel pluspunten. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Welke soorten trapliften zijn er?

Elk geval is anders. Voor elke trap zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Grofweg onderscheiden we 2 types: stoelliften in Ravenswoud voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. U kunt deze gebruiken op een smalle trap, brede trap of steile trap. Voorts kunt u ook gaan voor speciale liften voor buiten. Voor mensen die in een rolstoel zitten is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Er zit dus relatief weinig werk in. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Een lift voor de rechte trap vindt u al vanaf €2.750 incl. montage.

Trap met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit zorgt voor meer kosten en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €5.850 incl. plaatsing. Dit type kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Zoek altijd actuele informatie uit over de geschikte types, merken en tarieven.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Heeft uw woning een wenteltrap of spiltrap? Geen enkel probleem! De buis wordt vastgezet aan de traptreden. Daardoor is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Om die reden zijn de kosten een stuk hoger. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €10.000. De prijs komt tot stand middels lengte trap, aantal bochten en optionele upgrades zoals een sta-op-stoel.

Traplift buitengebruik
Heeft u juist buiten een lastige trap? De weerbestendige traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. De stoellift kan goed omgaan met extreme weersomstandigheden. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel bevat een laag dat waterafstotend is en heeft een handige afdekhoes. Dankzij dit systeem is uw lift opgewassen tegen alle weersomstandigheden zoals neerslag en warmte.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor voor gebruikers van een rolstoel. Dit product wordt geleverd met een plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Dit type lift kan daarna veilig omhoog bewegen. Eenmaal boven aangekomen verplaatst u zich weer verder. In de regel is het zo dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een populaire aanbieder die rolstoelliften kan installeren. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze worden aangeboden v.a. €13.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Ooststellingwerf met de WMO

De gemeente regelt dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Wilt u gebruik maken van de woningaanpassing WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Ooststellingwerf. Ouderen en andere hulpbehoevenden die een WMO-indicatie hebben hebben recht op hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Hiervoor betaalt u een eigen bijdrage van €57 per 3 maanden. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-specialist komt bij u thuis en beslist of een stoellift de ideale optie is. In sommige gevallen zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om voor de lange termijn op een betrouwbare wijze in uw eigen huis te blijven wonen. Via de WMO kan men in specifieke situaties profiteren van hulp. Maar hoe zit het traject eruit? Hierna leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Ooststellingwerf (https://www.ooststellingwerf.nl).
 2. U persoonlijke consulent komt bij u thuis om uw situatie te bespreken.
 3. U geeft te kennen wat u kan helpen om langer in de eigen woning te blijven wonen. Mogelijk zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De consulent gaat na of het installeren van een traplift een werkbare oplossing is. In veel gevallen komt hieruit dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (onder andere door drempels of hele krappe ruimtes). Een eenmalige verhuisvergoeding is dan vaak een langetermijnoplossing.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8-16 weken. Vanaf dat moment geven ze u gegevens over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Vanaf het moment dat uw aanvraag wordt goedgekeurd moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het laten plaatsen van een traplift of een scootmobiel) of speciaal PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan heeft u recht op een vaste vergoeding. U gaat dan een type laten installeren die rijmt met uw behoeften. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Adresgegevens

Meer informatie of gelijk een WMO-voorziening aanvragen? Bijgaand plaatsten wij adres- en contactgegevens:

 • Adres: t Oost 11
 • 8431 LE, Ooststellingwerf
 • Website: www.ooststellingwerf.nl
 • E-mailadres: gemeente@ooststellingwerf.nl
 • Telefoonnummer: 0516566222

Andere vergoedingen
Behalve de traplift WMO Ravenswoud vinden we nog meer subsidieregelingen waar u tevens een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties krijgen een financiële compensatie in situatie waarbij zij het bedrijfspand aanpassen voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening speciaal voor woningeigenaren die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u een uitgebreid advies of verschillende trapliften eens met eigen ogen zien? Bezoek dan een showroom of adviespunt gevestigd in de regio. Een ervaren adviseur kan u een aantal modellen tonen en adviseert u over welk type lift past aansluit op uw trap, situatie en budget. Veel van de aanbieders verkopen diverse merken. In de volgende tabel vindt u verkooppunten en fabrikanten die ook liften plaatsen in Ravenswoud.

LeverancierVoordeel
TipTopFlexibele betaalmogelijkheden
SmienkDe veiligste traplift voor de laagste prijs
PractiComfortInstallatie, onderhoud en service door eigen monteurs
RecentLiftAl jaren actief op deze markt
123trapliftenGratis thuisadvies mogelijk
Overzicht met populaire leveranciers van trapliften in Ravenswoud.

Populaire merken
In ons land zijn een aantal bekende traplift bouwers met eigen labels. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze ontwikkelaars focussen zich op een korte installatietijd en goede after service. Bij deze fabrikanten kunt u een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In deze tabel treft u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareZowel voor smalle als brede trappen
Otolift100% nauwkeurig inmeten van uw traplift
StannahAl actief sinds 1867, wereldwijd actief
ThyssenKruppVisuele weergave van de lift tijdens een bezoek aan huis
TriwaNaast montage ook verantwoordelijk voor onderhoud
Overzicht met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Welke aanbieders zijn er allemaal?
Er bestaan meerdere populaire ontwikkelaars Het betreft Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Bovendien kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Strobbe, Platinum, Minivator, Heymer, Extrema. Gerenommeerde aanbieders van eerdergenoemde merken zijn 123traplift, Vegro, PractiComfort, Smienk, TipTop.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Thuis een stoellift testen is niet mogelijk. Er bestaan tal van showrooms voor directe tips / adviezen en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een goede verkoopmedewerker zal u verder ondersteunen bij het kopen van een prettige huislift. Verder kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een verkoper maakt een afspraak bij u thuis om alles in te meten, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en kan een offerte op maat achterlaten. Bij de meeste aanbieders kan de montage van een traplift in Ravenswoud binnen 1 – 3 weken worden afgehandeld.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan doet een een duurzame investering. In de basis wordt de constructie nieuw gemaakt en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. De stoel en de elektromotor worden uitgebreide getest waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Leveranciers als Platinum & Smienk verkopen een ruim assortiment met 2e hands modellen als o.a. de Triwa TR 75.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
Het kopen van een lift kost veel geld. De huuroptie is erg geschikt voor gezinnen die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere motivatie kan zijn omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Ravenswoud is niet heel goedkoop. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Dit kost al gauw €2.000,00. De stoellift tijdelijk gebruiken kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken is het mogelijk interessant. Voor langer gebruik is tijdelijke huur onverstandig en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Ravenswoud benoemt doorgaans een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Meestal wisselt dat tussen de 120 KG en 155 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Vraag uw verkoopadviseur naar de opties die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om uw woning in te kunnen gaan moet u soms eerst een opgang op. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Met name voor deze situaties bestaan er producten om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Het betreft speciale robuuste producten. Op die manier is het systeem bestand tegen (slechte) weersomstandigheden zoals regen of extreme hitte.

Plaats een reactie