Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Makkinga

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u het liefste in uw eigen huis blijven wonen? De traplift in Makkinga maak langer thuiswonen mogelijk! Een groot aantal ouderen en mensen met fysieke ongemakken kiezen voor een stoellift. Dankzij dit systeem kan men zonder zorgen en comfortabel blijven genieten van uw woning. Op Trapliftexpert.nl vindt u waardevolle tips aangaande trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over diverse lift types, hoe het technisch werkt, de installatiekosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en info over tweedehands modellen. Bovendien kan men gelijk en vrijblijvend een offerte opvragen bij betrouwbare traplift fabrikanten werkzaam in de regio Ooststellingwerf.

 • Een traplift is een stoeltje aan een rails dat aan de muur langs de trap wordt bevestigd.
 • Met een gerust hart en op een gemakkelijke manier gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Er is voor elke woning een traplift te installeren.
 • De kosten fluctueren zo tussen de €2350 tot zo’n €9100, incl. montage.
 • Onder sommige omstandigheden heeft u recht op een traplift vanuit de WMO.

Inhoudsopgave:  Prijzen van een traplift | Wat is het en hoe werkt het? | Soorten trapliften | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Ooststellingwerf | Merken en showrooms | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieDrenthe
GemeenteOoststellingwerf
Postcode8423
WMO Beslissingstermijn8-16 weken
Populaire liftThyssenkrupp Levant comfort

Kosten traplift Makkinga mei 2024

U bent eruit: er moet een traplift in uw woning komen. Maar wat zijn nu de kosten? De uiteindelijke prijs wordt gecalculeerd o.b.v. twee zaken: het type trap en extra opties zoals een automatische klaprail. Het laten plaatsen van een traplift is altijd 100% maatwerk. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Het installeren van de rail op een rechte trap is het eenvoudigst en is dus het goedkoopst. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap is het prijskaartje heel anders. Mogelijk geldt er een meerprijs voor extra opties als een automatische draaizitting.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.500.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht is al beschikbaar v.a. €6.250.
 • Een lift die meerdere bochten door moet is fors duurder, al snel €7.300 inclusief installatie.
 • Een upgrade zoals een luxe stoel zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Kijk uit met stuntprijzen in reclames. Deze gunstige basisprijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In de tabel hieronder bekijkt u indicatieve prijzen van het laten plaatsen van een traplift in Makkinga. Zoals u kunt zien: het type trap vormt de belangrijkste kostenpost.

LiftsoortPrijs nieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.800 – €3.450€1.650 – €2.1003,5 uur
1 bocht€5.050 – €9.300€3.200 – €5.7005 uur
Meerdere bochten€5.700 – €10.800€4.400 – €7.300Hele dag
Wenteltrap€7.500 – €14.200€4.850 – €10.900Hele dag
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Makkinga.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is behoorlijk duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Makkinga is zeker het overwegen waard. Gebruikte stoelliften worden gereviseerd en zijn dus ook veilig om te gebruiken. Dan bespaart u al snel 35% – 60% op de nieuwprijs. Tevens draagt u bij aan een beter milieu. Meer en meer showrooms hebben een ruim aanbod met 2e-handse liften. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. In overleg met een verkoper maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-makkinga-8423

Informatie en uitleg over de traplift

Geholpen door een traplift kunt u zonder problemen naar boven en naar beneden. Dit kan heel behulpzaam zijn als u moeite heeft om naar boven te gaan. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Deze rail wordt gekoppeld aan de binnen- of buitenkant van de trap. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven geholpen door een stille elektromotor. Het activeren van de lift kan met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
De meeste modellen werken als volgt: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Hierna gaat u in de stoel zitten. Dan activeert u de bedieningsknop. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. De stoellift werkt op elektriciteit. Op de momenten dat er geen stroom is neemt de noodaccu het over. De meeste systemen hebben een stoel die 90 graden kan draaien wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Ook kunt u eenvoudig de zitting en de armleuningen weer inklappen. Zo is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

De voordelen van een stoellift
Een traplift heeft verschillende voordelen. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Type trapliften

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor elke woning zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Grofweg zijn er 2 soorten: stoelliften in Makkinga voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Deze zijn geschikt voor een smalle trap, brede trap of steile trap. Ook verkoopt men systemen voor buiten. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een extra voordeel is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Zo’n lift voor de rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.500 incl. montage.

Trappen met bochten
Bij trappen met meerdere bochten zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit heeft als gevolg extra onkosten en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €5.500 inclusief installatie. Het systeem is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Een expert kan u alles vertellen over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Spiltrap of wenteltrap
Beschikt uw woning over een spiltrap of wenteltrap? Ook dan zijn er oplossingen. Het buizensysteem wordt op de traptreden gemonteerd. Hierdoor is er voor praktisch elke situatie een oplossing. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Hierdoor zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Deze liften beginnen bij €8.500. De prijs komt tot stand middels de lengte van uw trap + aan aantal bochten en eventuele extra opties zoals een opklapbare rail.

Traplift voor buitengebruik
Een lastige trap naar de tuin? De krachtige traplift voor buiten biedt dan uitkomst. De stoellift kan goed omgaan met neerslag en vocht. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel bevat een unieke gepatenteerde coating en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Daardoor blijft uw lift gewoon goed werken in alle soorten weer zoals regen of extreme hitte.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor de rolstoel. Deze lift beschikt over een plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Dit type lift kan daarna veilig omhoog bewegen. Daarna rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. In de regel is het zo dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een geschikte verkoper die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Zulke liften zijn te koop v.a. €13.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Ooststellingwerf binnen de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Bent u geïnteresseerd in de woningaanpassing WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Ooststellingwerf. Mensen die een WMO-indicatie hebben kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die geboden zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Echter betaalt u een eigen bijdrage van €57 per 3 maanden. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-expert komt langs voor een keukentafelgesprek en besluit of een stoellift de ideale optie is. Wellicht kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om jarenlang op een betrouwbare wijze gebruik te blijven maken van de hele woning. D.m.v de WMO kan men in specifieke situaties aanspraak maken op hulp. Maar hoe zit het traject eruit? In onderstaande paragraaf kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Ooststellingwerf (https://www.ooststellingwerf.nl).
 2. Een consulent zal bij u thuis komen om uw situatie te bespreken.
 3. U geeft aan aan welke artikelen u behoefte heeft om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Soms raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-specialist beslist of het laten plaatsen van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Soms besluit hij dat het bovengedeelte te beperkt is (we zien vaak drempels naar de slaapkamer of te smalle doorgangen). De unieke verhuisvergoeding is in dat geval meer effectief.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8-16 weken. Na afloop van deze termijn verstrekken ze u documentatie over de vervolgstappen die worden genomen.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Zodra de gemeente uw aanvraag goedkeurt bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het laten plaatsen van een traplift of ander zorghulpmiddelen) en het PGB-budget. In het laatste geval betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U kunt nu een type laten monteren dat past bij uw wensenlijstje. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Gemeentehuis

Komt u er niet uit of direct weten waar u een aanvraag kan indienen? In de box hieronder vindt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: t Oost 11
 • 8431 LE, Ooststellingwerf
 • Website: www.ooststellingwerf.nl
 • E-mailadres: gemeente@ooststellingwerf.nl
 • Telefoonnummer: 0516566222

Zijn er nog meer vergoedingen?
Los van de traplift WMO Makkinga zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u in sommige gevallen naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties ontvangen hulp in de vorm van subsidie als bijvoorbeeld een traplift nodig is voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening gericht op woningeigenaren om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u een adviesgesprek of verschillende trapliften onder de loep nemen? Het meest praktische is een winkel/showroom rondom uw woonplaats. Een goede verkoopmedewerker kan u een aantal opties laten zien en informeert u over welk soort lift voldoet aan uw budget en situatie. Veel van de aanbieders hebben een gevarieerd assortiment. In het onderstaande overzicht bekijkt u winkels en producenten die ook liften monteren in Makkinga.

LeverancierVoordeel
TipTopVeilige en betrouwbare 2e hands liften
SmienkKoopt indien gewenst uw traplift weer terug
PractiComfortNieuwe en gebruikte trapliften tegen scherpe prijzen
RecentLiftKwaliteit staat hoog in het vaandel
123trapliftenTopkwaliteit liften van erkende merken Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met populaire leveranciers van trapliften in Makkinga.

Betrouwbare merken
In ons eigen land onderscheiden wij verschillende goede producenten actief. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze leveranciers waarborgen een korte installatietijd en vakkundige service medewerkers. U kunt bij deze fabrikanten een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de volgende tabel treft u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareNieuw, huur en tweedehands opties
OtoliftUnieke niet goed geld terug garantie
StannahEen gerespecteerd familiebedrijf met internationaal karakter
ThyssenKruppU haalt absoluut een topmerk in huis
TriwaKiezen uit verschillende soorten bekleding
Tabel met de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
We differentiëren diverse goede fabrikanten Daarmee bedoelen we Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Ook worden er ook producten verkocht van Heymer, Strobbe, Minivator, Triwa, Extrema. Bekende installateurs van de genoemde merken zijn PractiComfort, TipTop, 123traplift, Smienk, Vegro.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning is een onbegonnen zaak. Wel zijn er showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een erkende adviseur kan u helpen bij het kopen van een fijne huislift. Bovendien bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een verkoper komt persoonlijk langs om de trap op te meten, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. In veel situaties kan het plaatsen van een traplift in Makkinga binnen één tot twee weken worden afgehandeld.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. In de basis wordt de constructie nieuw gemaakt en is het alleen de stoel die gebruikt is. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden goed getest om de veiligheid te waarborgen. Aanbieders zoals Otolift of Strobbe verstrekken een ruim assortiment met 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Handicare 1100.

Is het slim om een traplift te huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. Huren kan een handige constructie zijn voor hulpbehoevende die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Makkinga is niet heel goedkoop. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken kan huren zeker een optie zijn. Als u een structurele oplossing zoekt dan is tijdelijke huur onverstandig en adviseren wij te kopen of leasen.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Makkinga verstrekt vaak een maximaal gewicht in kilogram. In veel gevallen wisselt dat tussen de 135 KG en 160 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Neem dit serieus en bekijk de modellen bij overgewicht of obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om de voordeur te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Als unieke optie voor deze woningen bestaat er de mogelijkheid om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Zo is uw lift opgewassen tegen het Hollandse weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plaats een reactie