Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Bontebok

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u het liefste zelfstandig thuis blijven wonen? Een moderne traplift in Bontebok biedt uitkomst! Een groot deel van de ouderen en hulpbehoevenden kiezen voor een stoellift. Zodoende kunt u weer zelf en probleemloos gebruik blijven maken van uw hele woning. Via de TrapliftExpert treft u bruikbare gegevens omtrent trapliften. Onze experts geven tips over de verschillende type liften, de unieke werking, de tarieven, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en info over tweedehands modellen. Meer info? Dan kunt u direct en zonder moeite prijzen opvragen (offerte) bij de grote traplift fabrikanten uit de regio Heerenveen.

 • Een traplift is een stoel die via een rails langs de trap omhoog en omlaag glijdt.
 • Zonder gevaar en op een aangename manier gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Er is voor elke woning een traplift op maat.
 • De totale kosten komen neer op bedragen tussen €2600 tot maar liefst €9300, inclusief plaatsing.
 • Mogelijk krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de gemeente via de WMO.

Snelkeuze:  Tarieven traplift mei 2024 | Hoe werken deze types | Traplift keuzeadvies | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteHeerenveen | Merken en showrooms | Veelgestelde vragen

ProvincieFriesland
GemeenteHeerenveen
Postcode8415
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire liftThyssenkrupp Flow

Kosten traplift Bontebok mei 2024

U weet het zeker: u wilt investeren in een traplift. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De prijs hangt af van 2 zaken: het type trap en extra opties zoals een hoofdsteun. Een traplift in uw woning laten plaatsen kost wat tijd (maatwerk). De rails moet namelijk aangepast worden. Een model voor een normale rechte trap installeren gaat vaak moeiteloos en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. In het geval van 1 of meer bochten moet u rekening houden met fors hogere kosten. Tevens moet u rekenen op een meerprijs voor extra’s zoals een lederen stoel.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.350.
 • Een simpele lift met één bocht installeren ze al v.a. €6.050.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten kost al snel €7.050 of nog duurder.
 • Extra’s zoals een luxe stoel zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Veel showrooms hanteren lage tarieven in TV reclames. Deze voordelige vanaf prijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. Hieronder voorzien we u van de richtprijzen van het installeren van een traplift in Bontebok. Het type trap is het uitgangspunt qua kostprijs.

Type liftNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.550 – €3.850€1.550 – €2.350Dagdeel
1 bocht€5.350 – €8.100€3.000 – €5.400Dagdeel
Twee bochten€6.450 – €11.400€3.600 – €7.200Hele dag
Spiltrap€7.800 – €13.400€5.550 – €10.100Eén dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Bontebok.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is behoorlijk duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Bontebok kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte types worden gereviseerd en zijn dus ook veilig om te gebruiken. Zodoende bespaart u zo 40% – 45% ten opzichte van een nieuw model. Uiteraard hoeft er niets weggegooid te worden. Veel verkopers hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor tweedehands liften. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Samen met de expert kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-bontebok-8415

Waarom een traplift?

Met hulp van een traplift kunt u weer van uw hele huis genieten. Dit kan heel behulpzaam zijn wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Zo’n rail wordt gekoppeld aan de buiten- of binnenzijde van de trap. Uw muur blijft volledig intact. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven geholpen door een stille elektromotor. U kan deze stoel besturen met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
De meeste modellen werken als volgt: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Daarna duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Dit artikel werkt op elektriciteit. Als de stroom wegvalt dan komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. De meeste merken hebben een sta-op-stoel wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Bij de meeste liften kunt u (indien gewenst) de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Op die manier hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Welke voordelen zijn er?
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Welk type traplift past bij mij?

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor elk huis is er een passende oplossing. Standaard maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Bontebok voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Deze installaties werken op een smalle / brede / steile trap. Bovendien onderscheiden we liften voor buitengebruik. Voor mensen die in een rolstoel zitten zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trap
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Een bijkomend voordeel is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Zo’n lift voor een rechte trap is er vanaf €2.450 inclusief montage.

Trap met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit heeft als gevolg hogere tarieven en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €6.250 incl. plaatsing. De constructie is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Een expert kan u alles vertellen over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Heeft u woning een fraaie wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De buis van de lift wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Op basis daarvan heeft u geen last van een smalle trap. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Daarom bent u meer geld kwijt voor de montage. Dit type lift kost al gauw €9.500. De prijs hangt af van aantal bochten, totale lengte en extra opties zoals een automatisch opklapbare voetenplank.

Traplift voor buitengebruik
Een lastige trap naar de tuin? Een speciale traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Het systeem is bestand tegen extreme weersomstandigheden. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel bevat waterafstotend materiaal en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Hierdoor is uw lift beschermd tegen alle weersomstandigheden zoals storm, wind en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor de rolstoel. Dit type wordt geleverd met een plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Dit model gaat vervolgens langzaam omhoog. Eenmaal boven aangekomen kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Voorwaarde isdat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een goede fabrikant die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Deze modellen worden aangeboden v.a. €13.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Heerenveen via de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Bent u geïnteresseerd in deze woningaanpassing WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Heerenveen. Senioren, chronisch zieken en anderen die zo’n WMO-indicatie krijgen kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die benodigd zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Desalniettemin draagt u een eigen bijdrage bij van €19 per maand. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-consulent maakt een afspraak en besluit of de stoellift bij uw behoeften zou passen. In sommige gevallen biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om permanent veilig en prettig in uw huis te wonen. Via de WMO kunt u vaak hulp krijgen. Maar hoe werkt dat dan? Hieronder kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Heerenveen (https://www.heerenveen.nl).
 2. U persoonlijke consulent plant een afspraak om uw situatie te bespreken.
 3. U bespreekt wat u precies nodig heeft om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Afhankelijk van de situatie schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. Uw WMO-consulent verkent of de traplift wel de juiste oplossing voor u is. Vaak blijkt dat het bovengedeelte te beperkt is (met zaken als opstapjes of hele smalle gangen). Een eenmalige verhuisvergoeding is dan vaak iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vervolgens krijgt u informatie over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Zodra de gemeente de indicatie verleent wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het plaatsen van een traplift of een rollator) en het PGB-budget. In het laatste geval krijgt u een budget toegekend. U mag nu een traplift aanschaffen die aansluit op uw individuele situatie. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Bezoekadres

Zijn er nog vragen of direct een WMO-melding doen? In de grijze box checkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Trambaan 1a
 • 8441 BH, Heerenveen
 • Website: www.heerenveen.nl
 • E-mail: wmo-loket@heerenveen.nl
 • Telefoonnummer: 0513617777

Andere subsidieregelingen
Na de traplift WMO Bontebok bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u in sommige gevallen aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers krijgen een subsidie wanneer er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening bedoeld voor consumenten om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u een adviesgesprek of de gehele productlijn trapliften uitproberen? In dat geval adviseren wij een winkel/showroom gevestigd in de regio. Een professionele adviseur kan u meerdere liften laten zien en geeft aan welk merk/model rijmt met uw woning en budget. Het gros van de aanbieders hebben een groot assortiment en veel merken. In de tabel hieronder vindt u merken en winkels die ook werkzaam zijn in Bontebok.

LeverancierVoordeel
TipTopOok tweedehands liften
Smienk2e hands trapliften vakkundig gereviseerd
PractiComfortGecertificeerde monteurs, altijd in de buurt
RecentLiftVakkundige medewerkers met goede service
123trapliftenVeilige liften, alleen van topmerken
Overzicht met goede leveranciers van trapliften in Bontebok.

Professionele merken
In ons land zijn een aantal bekende merken werkzaam. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze traplift fabrikanten verzekeren een snelle montage en vakkundige service medewerkers. U kunt hier een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de volgende tabel vergelijkt u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd gericht op uw wensen
OtoliftHet meest verkochte merk van Nederland
StannahTrapliften die al meer dan 40 jaar de norm bepalen
ThyssenKruppAltijd 100% maatwerk in eigen fabriek
TriwaOok platform- en huisliften te koop
Overzicht met de beste fabrikanten van stoelliften.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
U kunt kiezen uit diverse erkende merken Daarmee bedoelen we Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Daarnaast bestaan er ook minder bekende merken zoals Extrema, Strobbe, Triwa, Heymer, Platinum. Bekende adviseurs van de genoemde merken zijn Smienk, Vegro, TipTop, RecentLift, PractiComfort.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Thuis een stoellift testen is een onbegonnen zaak. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms voor directe tips / adviezen en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een erkende adviseur zal u verder ondersteunen bij het uitkiezen van een prettige huislift. Daarnaast kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een verkoper brengt u persoonlijk een bezoek om alles in te meten, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan direct een scherpe offerte neerleggen. In veel gevallen kan het plaatsen van een traplift in Bontebok binnen 1 – 2 weken worden gedaan.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan haalt u een milieuvriendelijk product in huis. In de basis wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. De stoel en de motor worden uitgebreid getest om een veilig product aan te bieden. Installateurs zoals Acorn of PractiComfort beschikken ook over een groot aanbod 2e hands modellen als onder andere de Stannah Starla.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Huren kan een handige constructie zijn voor mensen die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Bontebok is relatief duur. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. Dit is vaak zonde van het geld. Voor kort gebruik kan huren zeker een optie zijn. Als u een structurele oplossing zoekt dan is het gewoon te duur en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Bontebok verstrekt vaak een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Meestal schommelt dat tussen de 120 KG tot 165 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Informeer bij uw aanbieder naar de modellen die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om uw woning in te kunnen gaan moet men soms eerst via de opgang omhoog. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Als aanvulling voor deze woningen bestaan er producten om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zo is uw lift opgewassen tegen alle weersomstandigheden zoals extreme hitte of regen.

Plaats een reactie