Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Oudehorne

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een traplift in Oudehorne kan u daarbij helpen! Steeds meer bejaarden en mensen met medische beperkingen kopen een speciale stoellift voor thuis. Op deze manier kunt u risicoloos en zeer eenvoudig gebruik blijven maken van uw hele woning. In het volgende overzicht treft u uitgebreide beschrijvingen m.b.t. trapliften. Op deze website vind u meer info over de verschillende soorten liften die er zijn, hoe de producten werken, de montagekosten, info over de WMO/PGB en veiligheid. Daarnaast kunt u online een brochure of een offerte laten opstellen bij betrouwbare traplift fabrikanten werkzaam in de regio Heerenveen.

 • Een traplift is een stoel die via een rails langs de trap omhoog en omlaag glijdt.
 • Met een gerust hart en op een eenvoudige manier naar boven en beneden gaan.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor iedere situatie is er een traplift te installeren.
 • De tarieven wisselen sterk tussen €2400 & €8400, inclusief montage.
 • Soms wordt de traplift vergoed via de gemeente (WMO).

Inhoudsopgave:  Kosten traplift juni 2024 | Op welke manier werken deze modellen? | Verschillende liftsystemen | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteHeerenveen | Merken en monteurs | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieFriesland
GemeenteHeerenveen
Postcode8414
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire trapliftThyssenkrupp Swing

Kosten traplift Oudehorne juni 2024

U weet het zeker: u wilt graag een traplift in uw huis. Maar hoe duur is dat? De verwachte prijs wordt berekend a.d.h.v. twee factoren: het soort trap en extra opties zoals een automatisch opklapbare voetenplank. Het laten plaatsen van een traplift is maatwerk (tijdsintensief). Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Een model voor een normale rechte trap installeren is binnen no-time geregeld en is dus ook de goedkoopste optie. Bij een trap met meerdere bochten worden er hogere tarieven gehanteerd. Tevens komen er additionele kosten bij voor extra opties zoals een stabieler zitvlak.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.300.
 • Een basislift met een standaard bocht is er al vanaf €6.250.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten kent een hogere prijs van rond de €7.150 inclusief installatie.
 • Opties zoals een meedraaiende stoel zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in TV reclames. Deze voordelige vanaf prijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In de bijgaande tabel vindt u prijzen die u als indicatie kunt beschouwen van het laten installeren van een traplift in Oudehorne. Het aantal bochten is het uitgangspunt qua kostprijs.

Type trapPrijs (nieuw)TweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.600 – €3.850€1.750 – €2.1501/2 dag
Eén bocht€5.200 – €8.800€2.700 – €6.000halve dag
2 bochten€6.150 – €11.200€3.550 – €7.5006,5 uur
Draaiende trap€8.200 – €12.200€5.550 – €9.7001 dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Oudehorne.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is vrij prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Oudehorne is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte systemen worden op alle punten gecontroleerd en bieden ook gewoon garantie. Zodoende bespaart u tot wel 45% ten opzichte van een nieuw model. Bovendien is recycling goed voor het milieu. Meer en meer showrooms hebben op dit moment diverse tweedehandse liften. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Samen met de expert kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-oudehorne-8414

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Met behulp van een traplift kunt u gebruik blijven maken van uw hele woning. Dit is een oplossing wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Dit railsysteem wordt geïnstalleerd op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Uw muur blijft volledig intact. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden middels een elektromotor. Het activeren van de lift kan met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
Standaard werkt dit op de volgende manier: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Hierna gaat u in de stoel zitten. Nu duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Dit model moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan is er nog een noodaccu. Bijna alle producten hebben een draaibare zitting waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Meestal kunt u gemakkelijk de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Dankzij dit systeem hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Wat zijn precies de voordelen?
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Welke soorten trapliften zijn er?

Elke situatie is weer anders. Voor iedereen bestaat er een geschikt systeem. Grofweg zijn er 2 types: stoelliften in Oudehorne voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Deze installaties werken op een smalle, of juist brede of steile trap. Daarnaast onderscheiden we systemen voor buiten. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een extra voordeel is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Een lift voor de rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.350 incl. montage.

Trap met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit resulteert in een hogere prijs en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten start bij €6.400 inclusief montage. Dit type kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de merken, opties en prijzen.

Wenteltrap of spiltrap
Beschikt uw woning over een wenteltrap of spiltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De buizenconstructie wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Op basis daarvan is er voldoende ruimte om te trap te belopen. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Daarom wordt het model er niet goedkoper op. Dergelijke oplossingen kosten al snel €10.000. De prijs is afhankelijk van lengte trap, aantal bochten en optionele extra’s zoals een automatische draaifunctie van de stoel.

Traplift voor buiten
Moet u buiten een trap omhoog?Een speciale traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Dit type is extra goed beschermd tegen extreme weersomstandigheden. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel wordt gemaakt van een laag dat waterafstotend is en heeft een handige afdekhoes. Zo is het systeem bestand tegen (slechte) weersomstandigheden zoals sneeuw, hitte en regen.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor de rolstoel. Deze variant wordt geleverd met een plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Dit model brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Eenmaal boven aangekomen kunt u uw weg weer vervolgen. Voorwaarde isdat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een bekende verkoper die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze kosten al gauw €12.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Heerenveen d.m.v. de WMO

De gemeente regelt dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Interesse in de WMO voor woningaanpassingen? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Heerenveen. Senioren en mindervaliden met WMO-indicatie ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die relevant zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Hiervoor berekent het CAK een eigen bijdragen van €19 per maand. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-consulent kijkt kritisch naar uw situatie en adviseert of de stoellift geschikt is voor uw noden. Dikwijls prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om voor de lange termijn op een veilige manier zelfstandig te blijven. Door de WMO kan u in sommige gevallen aanspraak maken op hulp. Maar hoe zit het traject eruit? In onderstaande paragraaf bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Heerenveen (https://www.heerenveen.nl).
 2. U persoonlijke consulent plant een afspraak om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U deelt welke hulpmiddelen u wenst om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Mogelijk zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De WMO-adviseur gaat bekijken of het installeren van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Regelmatig blijkt dat de bovenverdieping niet geschikt is (denk aan drempels naar de badkamer of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een tijdelijke verhuisvergoeding is dikwijls meer geschikt.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Aansluitend krijgt u informatie over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Vanaf het moment dat de gemeente de indicatie verleent zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het aanbrengen van een traplift of een rolstoel) of speciaal PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U kunt hierbij een stoellift laten monteren die voldoet aan uw situatie. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Vestigingsadres

Wilt u meer informatie of meteen een aanmelding voor de WMO doen? Hieronder treft u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Trambaan 1a
 • 8441 BH, Heerenveen
 • Website: www.heerenveen.nl
 • E-mail: wmo-loket@heerenveen.nl
 • Telefoonnummer: 0513617777

Andere subsidie/vergoeding
Na de traplift WMO Oudehorne bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u wellicht gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven krijgen ondersteuning in gevallen waarbij aanpassingen in het pand nodig zijn voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die gebruikt kan worden door huishoudens om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u een uitgebreid advies of verschillende trapliften met eigen ogen bekijken? Handig is dan een adviespunt of winkel rondom uw woonplaats. Een erkende adviseur kan u passende systemen laten zien en informeert welke uitvoering aansluit op uw wensenlijstje en budget. Veel van de aanbieders hebben een divers aanbod. In de onderstaande tabel treft u de meest populaire aanbieders die ook liften installeren in Oudehorne.

LeverancierVoordeel
TipTop24/7 Service
SmienkLevenslange garantie op alle trapliften
PractiComfortRuim 60.000 klanten gingen u voor
RecentLiftSpecialist op het gebied van tweedehands
123trapliftenServicedienst is 24/7 beschikbaar
Tabel met goede leveranciers van trapliften in Oudehorne.

Geschikte merken
In uw regio zijn verschillende geschikte producenten actief. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze producenten garanderen een snelle levertijd en een goede service. Bij deze fabrikanten kunt u een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In het onderstaande overzicht staan de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd deskundig advies op locatie
OtoliftInstallatietijd van slechts 3 uur
StannahExpert op het gebied van huis-, plateau-, en trapliften
ThyssenKruppMaximale ondersteunen tegen minimaal ruimteverlies
TriwaOok platform- en huisliften te koop
Opsomming van de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat voor merken trapliften zijn er?
Er bestaan vijf erkende traplift bouwers Het gaat om Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Verder kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Triwa, Platinum, Minivator, Extrema, Heymer. Bekende verkopers van de genoemde merken zijn RecentLift, PractiComfort, TipTop, Vegro, Smienk.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Thuis een stoellift testen is niet mogelijk. Verspreid door het hele land vindt u showrooms voor directe tips / adviezen en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een erkende adviseur zal u bijstaan bij het kopen van een fijne huislift. Tevens kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een adviseur maakt een afspraak bij u thuis om de situatie te bekijken, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. In veel situaties kan het plaatsen van een traplift in Oudehorne binnen 1 – 2 weken worden afgehandeld.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan denkt u ook nog eens aan het milieu. Meestal wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. Alle essentiële onderdelen worden uitgebreid getest om de veiligheid te kunnen garanderen. Leveranciers als Handicare + 123 traplift verkopen een veelzijdig aanbod 2e hands modellen als de Thyssenkrupp Homeglide.

Kan ik een traplift huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. Een huurconstructie is handig voor senioren die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere reden om te huren is om de kosten te spreiden. Traplift huren in Oudehorne is niet heel goedkoop. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost al gauw €100 – €150 p/maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Voor kort gebruik kan het een goede optie zijn. Voor langer gebruik is tijdelijke huur onverstandig en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Oudehorne communiceert een max. gewicht dat de lift aankan. Normaal gesproken schommelt dat tussen de 130 KG – 150 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Vraag uw verkoopadviseur naar de stoelen die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om een huis te bereiken kan het zijn dat u een opgang over moet. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Speciaal voor dit soort gevallen kunt u ervoor kiezen om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Het betreft speciale robuuste producten. Zodoende kunt u het product netjes houden in elk type weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plaats een reactie