Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Terwispel

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u het liefste blijven genieten van uw eigen huis? De traplift in Terwispel biedt uitkomst! Steeds meer ouderen kopen een speciale stoellift voor thuis. . Slim, want zo kunt u zonder risico en comfortabel in uw vertrouwde woning blijven wonen. Op Trapliftexpert.nl bekijkt u handige specificaties omtrent trapliften. Onze experts geven tips over de liften die passen bij uw trap, de werking, de montagekosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en uitgebreide info over plateauliften. Bovendien kunt u gratis en geheel vrijblijvend een offerte opvragen bij de grote traplift fabrikanten werkzaam in de regio Opsterland.

 • Een traplift is een stoel die via een rails langs de trap omhoog en omlaag glijdt.
 • Op een beschermde en plezierige manier de trap op en af.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor elk huis is er een traplift te maken.
 • De prijzen liggen tussen de €2300 tot zo’n €9400, inclusief plaatsing.
 • Soms worden trapliften gesubsidieerd vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Inhoudsopgave:  Tarieven traplift juni 2024 | Hoe werken deze types | Traplift keuzeadvies | Een traplift aanvragen via de WMO in Opsterland | Fabrikanten en adviseurs | Veelgestelde vragen

ProvincieFriesland
GemeenteOpsterland
Postcode8407
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftTriwa TR 160

Kosten traplift Terwispel juni 2024

U heeft besloten: u wilt graag een traplift in uw huis. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De offerteprijs is afhankelijk van 2 aspecten: de vorm van de trap en extra opties zoals een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen. Een traplift in uw woning laten plaatsen is altijd 100% maatwerk. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Een lift plaatsen op een rechte trap is binnen no-time geregeld en is er al vanaf €2.000,00. Bij een trap met meerdere bochten is het prijskaartje heel anders. Daarnaast geldt er een meerprijs voor upgrades als een extra dunne rail.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.800.
 • Een lift die 1 bocht door moet is er al vanaf €5.950.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten kent een hogere prijs van rond de €6.950 inclusief plaatsing.
 • Eventuele extra opties zoals een parkeerbocht zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Kijk uit met stuntprijzen in flyers. Deze gunstige basisprijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. Hieronder vindt u de richtprijs van het monteren van een traplift in Terwispel. Het type trap is allesbepalend voor het basistarief.

ModelNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.550 – €3.350€1.650 – €2.3001/2 dag
Eén bocht€4.550 – €9.200€3.400 – €5.4004,5 uur
Meerdere bochten€5.800 – €10.300€4.100 – €7.7006 uur
Wenteltrap€8.450 – €13.000€4.800 – €9.6006,5 uur
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Terwispel.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren heeft een prijskaartje. Een tweedehands traplift kopen in Terwispel is zeker het overwegen waard. Gebruikte modellen worden grondig gecheckt en zijn vaak snel leverbaar. Op deze manier bespaart u al snel 55% op de aanschafwaarde. Daarnaast helpt u verspilling tegengaan. Veel aanbieders bieden een assortiment met 2e-hands modellen. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-terwispel-8407

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Geholpen door een traplift neemt u de trap zonder te hoeven lopen. Dit is vooral handig wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Dit railsysteem wordt bevestigd op de buiten- of binnenkant van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer door middel van een elektromotor. De hele constructie werkt met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Standaard werkt dit op de volgende manier: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Vervolgens gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Dit type werkt op elektriciteit. Als de stroom wegvalt dan loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Veel merken hebben een stoel die 90 graden kan draaien die u helpt bij het op- en afstappen. Vaak kunt u (indien gewenst) de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Op die manier hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Een traplift heeft verschillende voordelen. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Soorten trapliften

Elke situatie is uniek. Voor iedereen is er een passend model te vinden. Grofweg zijn er 2 soorten: stoelliften in Terwispel voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Deze installaties werken op een steile, smalle en brede trap. Daarnaast verkoopt men innovatieve buitenliften. Voor rolstoelers zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trappen
De rechte traplift is het meest simpele systeem. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Maatwerk is dus minder nodig. Een extra voordeel is dat er een snelle levertijd mogelijk is. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. De lift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.200 inclusief plaatsing.

Trap met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten is er sprake van meer maatwerk. Dat zorgt uiteindelijk voor meer kosten en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €6.200 inclusief installatie. De rails is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Een expert kan u alles vertellen over de geschikte types, merken en tarieven.

Wenteltrap of spiltrap
Heeft uw woning een wenteltrap of spiltrap? Geen enkel probleem! Het buizensysteem wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Op die manier is er voor praktisch elke situatie een oplossing. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Om die reden wordt het model er niet goedkoper op. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €9.500. De prijs wordt bepaald door de totale lengte van de trap en extra opties zoals een klaprail.

Traplift voor buitengebruik
Een lastige trap naar de tuin? Een betrouwbare traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Het materiaal van deze lift is bestand tegen hitte, UV-straling en regen. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel wordt gemaakt van een unieke gepatenteerde coating en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Daardoor is uw lift beschermd tegen elk type weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor rolstoelgebruikers. Deze lift wordt geleverd met een plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Dit model kan u op een rustige manier omhoog brengen. Daar aangekomen kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Belangrijk is dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een populaire fabrikant die rolstoelliften kan leveren. Dergelijke systemen kosten al gauw €12.300.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Opsterland via de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Heeft u belang bij de woningaanpassing WMO-regeling? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Opsterland. Mensen die vallen binnen deze WMO-indicatie kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die geboden zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Desalniettemin betaalt u een eigen bijdrage van €57 per kwartaal. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-expert maakt een afspraak en beslist of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Dikwijls kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om permanent comfortabel uw gehele woning te blijven gebruiken. Middels de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – gebruik maken van extra hulp. Wat moet ik precies doen? In onderstaande paragraaf kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Opsterland (https://www.opsterland.nl).
 2. U persoonlijke consulent zal bij u thuis komen om uw situatie te bespreken.
 3. U geeft te kennen welke hulpmiddelen u wenst om veilig en zelfstandig te wonen. Soms wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De WMO-adviseur analyseert of het aanbrengen van een traplift wel echt de oplossing is. Het kan zijn dat de bovenverdieping niet geschikt is (denk aan drempels naar de slaapkamer of hele kleine deuren). De verhuisvergoeding blijkt dan veel effectiever.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na afloop van deze termijn verstrekken ze u aanvullende info over hoe de gemeente u gaat helpen.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Als de WMO-indicatie wordt gegeven moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het aanbrengen van een traplift of andere zorgproducten) of een persoonlijk PGB-budget. Bij deze tweede optie betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U kunt dan zelf een lift laten plaatsen die matcht met uw wensen. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Locatiegegevens

Wilt u meer informatie of nu direct een WMO-voorziening aanvragen? In de lijst hieronder leest u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Hoofdstraat-West 82
 • 9244 CR, Opsterland
 • Website: www.opsterland.nl
 • E-mail: gebiedsteam@opsterland.nl
 • Telefoonnummer: 0512386222

Andere vergoedingen
Na de traplift WMO Terwispel bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u in sommige gevallen een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties krijgen ondersteuning zodra er iets in het pand verbouwd moet worden voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die afgesloten kan worden door huishoudens die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u aanvullende informatie of diverse trapliften bekijken of uitproberen? In dat geval adviseren wij een adviespunt of winkel rondom uw woonplaats. Een erkende adviseur kan u een aantal opties introduceren en adviseert u over welk soort lift in lijn is met uw woning en budget. Veel van de verkooppunten hanteren verschillende merken en modellen. In de bijgaande tabel vindt u verkooppunten en fabrikanten die ook werkzaam zijn in Terwispel.

LeverancierVoordeel
TipTopSpecialist in gebruikte trapliften
SmienkKorte levertijden mogelijk
PractiComfortRuime keuze met liefst 17 verschillende liften
RecentLiftSpecialist op het gebied van tweedehands
123trapliftenTopkwaliteit liften van erkende merken Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met erkende leveranciers van trapliften in Terwispel.

Bekende merken
In Nederland zijn enkele betrouwbare merken aan het werk. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze leveranciers staan voor een snelle montage en een eigen serviceteam. Bij deze fabrikanten kunt u – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In het onderstaande overzicht vergelijkt u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok voor trappen met veel bochten
OtoliftAltijd en overal bereikbaar
StannahSuperieure techniek en ontwerp
ThyssenKruppHandig brochure beschikbaar met alle producten
TriwaSpecialist van Nederlandse bodem
Opsomming van erkende stoellift-fabrikanten.

FAQ met veelgestelde vragen

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
U kunt kiezen uit verschillende geschikte traplift fabrikanten We doelen dan op Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Daarnaast worden er ook producten verkocht van Strobbe, Heymer, Triwa, Platinum, Extrema. Betrouwbare installateurs van deze modellen zijn Vegro, TipTop, 123traplift, RecentLift, Smienk.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen gaat helaas niet lukken. Er bestaan tal van showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u een proefrit kunt maken. Een ervaren adviseur is u graag van dienst bij het vinden van een geschikte huislift. Ook kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een expert komt persoonlijk langs om de situatie te bekijken, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Vaak zal het plaatsen van een traplift in Terwispel in zo’n 2 – 3 weken gebeuren.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Met een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. Meestal is de rails wel nieuw en is het alleen de stoel die gebruikt is. De stoel en de motor worden op alle punten gecontroleerd om een veilig product aan te bieden. Installateurs zoals Stannah en RecentLift verstrekken een gevarieerd aanbod 2e hands modellen zoals bijv. de Handicare 950+.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. Huren kan een handige constructie zijn voor hulpbehoevende die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere reden is omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Terwispel is puur financieel gezien niet verstandig. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. U betaalt niets af. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is kan het interessant zijn. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is huur te kostbaar en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Terwispel verstrekt vaak een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Vaak schommelt dat tussen de 110 KG – 150 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Informeer bij uw aanbieder naar de opties die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om uw appartement in te kunnen is het soms nodig om een opgang te nemen. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Juist voor deze huizen bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Daardoor kunt u het product netjes houden in elk type weer zoals regen of extreme hitte.

Plaats een reactie