Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Tijnje

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u graag zelfstandig thuis blijven wonen? Een slimme traplift in Tijnje kan u daarbij helpen! Meer en meer ouderen en mensen met fysieke ongemakken laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Hierdoor kan men zonder zorgen en zonder enige inspanning uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Aan de hand van deze website bieden wij bruikbare details wat betreft trapliften. Wij vertellen u meer over allerlei modellen liften, hoe het werkt, de totale kosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en info over het huren van een lift. Meer info? Dan kunt u gratis en vrijblijvend een offerte aanvragen bij de bekende traplift fabrikanten in de regio Opsterland.

 • Een traplift is een stoel die rijdt over een rail die is bevestigd op de trap of aan de muur.
 • Risicoloos en op een eenvoudige manier weer op de bovenverdieping komen.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor iedere situatie is er een traplift te installeren.
 • De prijzen schatten we in tussen c.a. €2350 & €8200, inclusief montage.
 • In enkele gevallen krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de WMO regeling.

Inhoudsopgave:  Kosten traplift juni 2024 | Hoe werken deze producten? | Soorten trapliften | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteOpsterland | Fabrikanten en verkooppunten | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieFriesland
GemeenteOpsterland
Postcode8406
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftTriwa TR 80

Kosten traplift Tijnje juni 2024

U bent eruit: u wilt een traplift laten plaatsen. Wat gaat dat kosten? De kostprijs hangt af van 2 factoren: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een driepuntsgordel. Het laten plaatsen van een traplift is een maatwerk klus. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een lift plaatsen op een rechte trap is binnen no-time geregeld en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Bij een trap met meerdere bochten moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Bovendien komen er additionele kosten bij voor extra opties zoals een automatische draaizitting.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap is er vanaf €2.600.
 • Een lift die 1 bocht door moet is er vanaf €5.900.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten is nog weer duurder, denk aan €7.500 incl. montage.
 • Opties zoals een klaprail zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Kijk uit met stuntprijzen in brochures. Deze aanlokkelijke basisprijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In het volgende gedeelte verschaffen we de richtprijzen van het laten installeren van een traplift in Tijnje. Het soort trap vormt de belangrijkste kostenpost.

ModelPrijs (nieuw)TweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.600 – €3.550€1.650 – €2.3004,5 uur
Eén bocht€4.900 – €9.000€2.800 – €6.500halve dag
2 bochten€6.300 – €11.800€4.100 – €7.600Eén dag
Draaiende trap€7.700 – €14.500€5.500 – €10.2005,5 uur
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Tijnje.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is best prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Tijnje is voordelig en net zo veilig. Gebruikte stoelliften worden grondig getest en kunnen snel worden geleverd. Zodoende bespaart u al snel 40% op de aankoopprijs. Daarnaast bent u ook milieuvriendelijk bezig. Veel aanbieders hebben op dit moment diverse tweedehands modellen. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Samen met de expert maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-tijnje-8406

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Met een traplift kunt u weer moeiteloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Dit is een goede optie wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Zo’n rail wordt vastgemaakt op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel glijdt langs het railsysteem met een motor die zich onder de stoel bevindt. U kan de stoellift activeren met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
Standaard werkt dit op de volgende manier: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Daarna drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. De lift wordt aangesloten op stroom. Wanneer er een stroomstoring is neemt de noodaccu het over. Veel soorten beschikken over een draaibare zitting die u helpt bij het op- en afstappen. Standaard kunt u het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Hierdoor is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Alle voordelen op een rijtje
Een traplift heeft verschillende voordelen. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Traplift keuzegids

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor iedereen wordt gezocht naar het juiste product. Standaard onderscheiden we 2 types: stoelliften in Tijnje voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Deze zijn geschikt voor een steile, smalle en brede trap. Verder onderscheiden we speciale liften voor buiten. Voor rolstoelen zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een groot pluspunt is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. De lift voor de rechte trap is er al voor €2.850 inclusief montage.

Trap met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit leidt tot duurdere prijzen en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €6.400 inclusief installatie. Dit model is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Een expert kan u alles vertellen over de geschikte types, merken en tarieven.

Wenteltrap of spiltrap
Is er sprake van een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De liftbuis wordt vastgezet aan de traptreden. Zodoende kan er altijd een werkend product worden geleverd. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Daarom zijn de tarieven van deze producten hoog. Dit type start bij €10.000. De prijs wordt bepaald door de lengte van uw trap + aan aantal bochten en extra opties zoals een 4-puntsgordel.

Buiten traplift
Heeft u juist buiten een lastige trap? Een speciale traplift voor buiten is dan zeer geschikt. De stoellift kan goed omgaan met regen en wind. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Zo is er geen roestvorming. De stoel wordt omgeven met speciaal waterafstotend materiaal en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Op die manier is uw lift beschermd tegen alle weersomstandigheden zoals storm, wind en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel. Deze variant beschikt over een plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Dit model brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Boven aangekomen rijdt u moeiteloos weer verder. Houd er rekening mee dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een populaire firma die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Dergelijke systemen worden aangeboden v.a. €13.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Opsterland via de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Denkt u aanspraak te kunnen maken op deze woningaanpassing WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Opsterland. Mensen die een WMO-indicatie hebben kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die geboden zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Belangrijk: u draagt u een eigen bijdrage bij van €19 op maandbasis. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. Een speciale WMO-consulent kijkt kritisch naar uw situatie en bekijkt of een stoellift wel de oplossing is. Soms is een verhuisvergoeding een beter idee.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan u helpen om duurzaam en comfortabel in uw vertrouwde woning te blijven wonen. D.m.v de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – gebruik maken van extra hulp. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hieronder hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Opsterland (https://www.opsterland.nl).
 2. Een erkende consulent plant een afspraak om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U initieert wat u precies nodig heeft om langer in de eigen woning te blijven wonen. Bij twijfel schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-consulent verkent of de installatie van een traplift een werkbare oplossing is. De gemeente kan van mening zijn dat de woning boven verder veel nadelen heeft (denk aan hoogteverschillen of hele krappe ruimtes). Een verhuisvergoeding is dikwijls een beter alternatief.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Aansluitend bieden ze u aanvullende info over de vervolgstappen die worden genomen.

Zorg in natura en PGB budget
Vanaf het moment dat de gemeente uw aanvraag goedkeurt wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het plaatsen van een traplift of een rollator) of een PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U mag zelf een type laten installeren die aansluit op uw individuele situatie. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Vestigingsadres

Komt u er niet uit of nu direct aanmelden voor de WMO? Hieronder plaatsten wij contact- en adresgegevens:

 • Adres: Hoofdstraat-West 82
 • 9244 CR, Opsterland
 • Website: www.opsterland.nl
 • E-mail: gebiedsteam@opsterland.nl
 • Telefoonnummer: 0512386222

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Na de traplift WMO Tijnje subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u tevens recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven krijgen ondersteuning in het geval bijvoorbeeld een traplift nodig is voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening bedoeld voor gezinnen om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u een afspraak maken of de gehele productlijn trapliften onder de loep nemen? Bezoek dan een adviespunt of winkel rondom uw woonplaats. Een erkende adviseur kan u een aantal modellen demonstreren en vertelt welke uitvoering past bij uw budget en situatie. Een groot deel van de dealers verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In de bijgaande tabel vindt u leveranciers en merken die ook leveren in Tijnje.

LeverancierVoordeel
TipTopAl vanaf €1.490,00
SmienkKoopt indien gewenst uw traplift weer terug
PractiComfortGecertificeerde monteurs, altijd in de buurt
RecentLiftEen vertrouwd gezicht in huis
123trapliftenDe 2e-hands expert van Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met goede leveranciers van trapliften in Tijnje.

Professionele merken
In uw regio zijn een aantal betrouwbare merken werkzaam. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze ontwikkelaars verzekeren een korte installatietijd en een goede service. Bij deze fabrikanten kunt u een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de tabel hieronder vergelijkt u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareGratis vrijblijvende offerte aanvragen
OtoliftVeilig, ruimtebesparend en slim
StannahVoor iedere trap een veilige en comfortabele oplossing
ThyssenKruppStijlvolle en kwalitatieve oplossingen
TriwaOok platform- en huisliften te koop
Tabel met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
Er bestaan verschillende goede ontwikkelaars Dit zijn Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Bovendien worden er ook producten verkocht van Heymer, Triwa, Minivator, Extrema, Platinum. Erkende wederverkopers van eerdergenoemde merken zijn 123traplift, TipTop, Smienk, RecentLift, Vegro.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen is een onbegonnen zaak. Wel zijn er verschillende showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een adviseur helpt u graag bij het uitzoeken van een fijne huislift. Bovendien kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een medewerker zal aan huis komen om de situatie te bekijken, de lift in virtual reality te laten zien en zal direct actuele prijzen bespreken. Vaak zal de montage van een traplift in Tijnje binnen een paar weken plaatsvinden.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan doet een een duurzame investering. In de regel wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en wordt er een gebruikte stoel gekozen. De stoel en de elektromotor worden uitgebreide getest om de veiligheid te kunnen garanderen. Installateurs zoals Minivator of TipTop bieden een veelzijdig aanbod 2e hands modellen zoals de Otolift Air.

Wat kost het om een traplift te huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. In dat geval is huren een mooi alternatief voor ouderen die tijdelijk een lift nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Tijnje is relatief duur. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Dit kost al gauw €2.000,00. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost ook al gauw €150 – €200 per maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) is huren absoluut de overweging waard. Als u een structurele oplossing zoekt dan is huur te kostbaar en adviseren wij te kopen of leasen.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Tijnje hanteert gewoonlijk een maximaal gewicht in kilogram. Standaard schommelt dat tussen de 100 KG en 170 KG. Elk type is daarin weer anders. Vraag uw verkoopadviseur naar speciale oplossingen in het geval van overgewicht / obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om uw huis binnen te komen kan het zijn dat u een opgang over moet. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Juist voor deze woningen bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buiten te realiseren. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Zo kunt u het product netjes houden in het Hollandse weer zoals warmte of neerslag.

Plaats een reactie