Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Blesdijke

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u graag alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een moderne traplift in Blesdijke maakt het mogelijk! Meer en meer ouderen en hulpbehoevenden plaatsen een stoellift in hun appartement. Met zo’n lift kunt u op een veilige manier en zonder enige inspanning uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Via deze website kunt u aan de slag met bruikbare details ten aanzien van trapliften. Onze experts geven tips over de liften die passen bij uw trap, technische details, de totale kosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en en wat bekende leveranciers zijn. Tevens kunt u zonder kosten en geheel vrijblijvend een offerte opvragen bij de grote traplift fabrikanten werkzaam in de regio Weststellingwerf.

 • Een traplift is een elektrisch aangedreven stoel die via een rails op de trap omhoog- en naar beneden kan.
 • Risicoloos en op een plezierige manier uw gehele woning blijven gebruiken.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Ook voor uw appartement is er een passende traplift.
 • De prijzen wisselen sterk tussen €1800 oplopend tot 8300, incl. plaatsing.
 • In enkele gevallen krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de WMO.

Thema’s:  Prijzen van een traplift | Hoe werken deze producten? | Het kiezen van de juiste lift | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteWeststellingwerf | Fabrikanten en adviseurs | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieFriesland
GemeenteWeststellingwerf
Postcode8398
WMO Beslissingstermijn8-16 weken
Veel gekozen liftHandicare 950+

Kosten traplift Blesdijke juni 2024

U hebt de keuze gemaakt: er moet een traplift in uw woning komen. Wat kost zoiets? De offerteprijs is afhankelijk van 2 aspecten: het type trap en extra opties zoals een klaprail. Een traplift installeren in huis is maatwerk (tijdsintensief). Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Het plaatsen van de rail op een rechte trap kost het minste werk en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan stijgen de kosten. Uiteraard komen er additionele kosten bij voor extra’s zoals een stabieler zitvlak.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap start bij €2.550.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht is al beschikbaar v.a. €6.100.
 • Een lift die meerdere bochten door moet kent een hogere prijs van rond de €7.100 inclusief plaatsing.
 • Opties zoals een automatische klaprail zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Pas op met lage prijzen in flyers. Deze gunstige basisprijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. Hieronder bieden wij prijzen die u als indicatie kunt beschouwen van het plaatsen van een traplift in Blesdijke. Het valt direct op: het soort trap heeft de meeste invloed op de prijs.

Type liftNieuw vanafTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.500 – €3.350€1.800 – €2.3004 uur
1 bocht€4.500 – €9.800€2.850 – €5.9005 uur
Twee bochten€6.550 – €11.500€4.200 – €7.800Hele dag
Draaiende trap€8.500 – €13.500€4.700 – €9.8006 uur
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Blesdijke.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren is vrij prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Blesdijke kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte artikelen worden gereviseerd en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Dan bespaart u tot wel 45% – 50% op de nieuwprijs. Ook draagt u bij aan een beter milieu. Het gros van de merken hebben een ruim aanbod met tweedehandse modellen. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-blesdijke-8398

Wat is een traplift?

Middels een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit is een goede optie als u moeite hebt met traplopen. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Dat railsysteem wordt bevestigd op de buiten- of binnenkant van de trap. Uw muur blijft volledig intact. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen geholpen door een stille elektromotor. U bestuurt de traplift middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De meeste modellen werken als volgt: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Vervolgens activeert u de bedieningsknop. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. De lift wordt aangesloten op stroom. Als de stroom wegvalt dan komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Bijna alle types hebben een draaibare zitting wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Bij de meeste types kunt u eenvoudig de zitting en de armleuningen weer inklappen. Daardoor blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

De voordelen van een stoellift
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Type trapliften

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor elke woning bestaat er een geschikt systeem. Volgens onze adviseurs onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Blesdijke voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Ze zijn te monteren op een steile, brede en smalle trap. Bovendien onderscheiden we speciale liften voor buiten. Voor gebruikers van een rolstoel zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trappen
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Er zit dus relatief weinig werk in. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Zo’n lift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.500 inclusief plaatsing.

Trappen met bochten
In het geval de trap bochten bevat moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit resulteert in een hogere prijs en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten start bij €6.400 incl. installatie. De constructie kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Spiltrap of wenteltrap
Is er sprake van een wenteltrap of spiltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De buis van de lift wordt gemonteerd op de traptrede. Zodoende blijven de treden goed beloopbaar. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Hierdoor wordt het model er niet goedkoper op. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €9.750. De prijs wordt bepaald door aantal bochten, totale lengte en optionele extra’s zoals een luxere stoel.

Traplift geschikt voor buiten
Een lager gelegen tuin? De weerbestendige traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Het materiaal van deze lift is bestand tegen vocht en extreme hitte. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel wordt gemaakt van een speciale coating en heeft een handige afdekhoes. Op die manier is het systeem bestand tegen (slechte) weersomstandigheden zoals extreme hitte of veel regen.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor rolstoelers. Dit speciale model heeft een groot plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Dit type lift brengt u rustig en veilig naar boven. Bovenrijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. In de regel is het zo dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een bekende zaak die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Deze modellen zijn verkrijgbaar vanaf €12.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Weststellingwerf binnen de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Wilt u ook profiteren van de WMO voor woningaanpassingen? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Weststellingwerf. Burgers die een WMO-indicatie hebben hebben recht op hulpmiddelen die hen kunnen helpen om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Hiervoor betaalt u een eigen bijdrage van €57 per kwartaal. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-specialist komt bij u thuis en adviseert of de stoellift geschikt is voor uw noden. In sommige gevallen zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om voor de lange termijn moeiteloos en veilig in uw huis te wonen. Door de WMO kan u in sommige gevallen gebruik maken van extra hulp. Hoe vraag ik hulp aan? In het gedeelte hierna bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Weststellingwerf (https://www.weststellingwerf.nl).
 2. Een consulent komt aan huis om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U geeft te kennen wat u precies nodig heeft om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Regelmatig kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De WMO-specialist verkent of het laten plaatsen van een traplift een werkbare oplossing is. De gemeente kan van mening zijn dat het bovengedeelte te beperkt is (we zien vaak drempels of hele smalle gangen). Een tijdelijke verhuisvergoeding is mogelijk meer effectief.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8-16 weken. Vanaf dat moment ontvangt u details over welke maatregelen er worden genomen.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Zodra de gemeente de indicatie verleent moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het laten plaatsen van een traplift of een schoonmaakhulp) of een persoonlijk PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U kunt nu een model kopen dat past bij uw behoeften. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Adresgegevens

Komt u er niet uit of snel beginnen met de aanvraagprocedure? In de lijst hieronder leest u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Griffioenpark 1
 • 8471 KR, Weststellingwerf
 • Website: www.weststellingwerf.nl
 • E-mail: info@weststellingwerf.nl
 • Telefoonnummer: 140561

Overige vergoedingen
Na de traplift WMO Blesdijke vinden we nog meer subsidieregelingen waar u onder bepaalde voorwaarden recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers krijgen een subsidie in gevallen waarbij zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening die gebruikt kan worden door woningeigenaren die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u aanvullende informatie of het aanbod trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Dan kunt u terecht bij een winkel (of vertegenwoordiger) in de omgeving. Een ervaren adviseur kan u de populaire opties laten zien en geeft aan welk type lift past past bij uw wensenlijstje en budget. Het gros van de aanbieders hebben een groot assortiment en veel merken. In het overzicht hieronder treft u aanbieders en merken die ook liften installeren in Blesdijke.

LeverancierVoordeel
TipTopSpecialist in gebruikte trapliften
SmienkGegarandeerd de laagste prijs
PractiComfortNaar keuze 2, 5 of 10 jaar garantie
RecentLiftSpecialist op het gebied van tweedehands
123trapliftenGratis advies aan huis
Tabel met geschikte leveranciers van trapliften in Blesdijke.

Betrouwbare merken
In uw regio zijn enkele erkende traplift bouwers met eigen producten. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze traplift fabrikanten werken met een snelle levertijd en goede after service. U kunt bij deze merken rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In het overzicht hieronder vindt u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareTevredenheidsscore van een 8,8
OtoliftAltijd en overal bereikbaar
StannahVoor iedere trap een veilige en comfortabele oplossing
ThyssenKruppHandig brochure beschikbaar met alle producten
TriwaProfessioneel, gedreven en familiair
Overzicht met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Wat voor merken trapliften zijn er?
We differentiëren meerdere erkende merken Dit zijn Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Daarbij zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Triwa, Extrema, Strobbe, Platinum, Heymer. Erkende (tweedehands) aanbieders van deze merken zijn o.a. TipTop, Vegro, PractiComfort, 123traplift, Smienk.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis is een onbegonnen zaak. Er bestaan tal van showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u een proefrit kunt maken. Een betrouwbare expert kan u helpen met het aanschaffen van een passende huislift. Ook bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een specialist brengt u persoonlijk een bezoek om de maten op te nemen, de lift in virtual reality te laten zien en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Doorgaans kan de installatie van een traplift in Blesdijke binnen 1 – 2 weken worden gedaan.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Middels een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. Hier komt de rails nieuw uit de fabriek en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. Alle onderdelen worden grondig nagekeken om de veiligheid te kunnen garanderen. Aanbieders zoals Otolift + Strobbe verschaffen een ruim assortiment met 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Thyssenkrupp Levant.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. Huren kan een handige constructie zijn voor mensen die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere reden is om de kosten te spreiden. Traplift huren in Blesdijke is relatief duur. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost u gemiddeld €150,00 per maand. U betaalt niets af. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken is het de overweging waard. Als u een structurele oplossing zoekt dan is tijdelijke huur onverstandig en adviseren wij te kopen of leasen.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Blesdijke hanteert een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Vaak ligt dat tussen de 120 KG – 155 KG. Dit is per model verschillend. Vraag uw trapliftexpert naar de uitvoeringen in het geval van overgewicht / obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om uw woning in te kunnen gaan moet u soms eerst een opgang op. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Speciaal voor dit soort gevallen bestaat er de mogelijkheid om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Zo is de lift sterk genoeg voor alle soorten weer zoals storm, wind en regen.

Plaats een reactie