Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Steggerda

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u graag zelfstandig thuis blijven wonen? Een traplift in Steggerda vergroot uw zelfstandigheid. Een groot deel van de senioren en mindervaliden laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Op die manier kunt u op een veilige manier en zeer eenvoudig van uw hele huis genieten. Op deze site vindt u belangrijke informatie omtrent trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over welk type lift geschikt is voor uw trap, hoe het werkt, de totale kosten, de overheidsregelingen (WMO) en info over tweedehands modellen. Meer weten? Dan kan men gelijk een brochure of prijzen opvragen (offerte) bij de grote traplift fabrikanten actief in de regio Weststellingwerf.

 • De traplift is een stoel of een plateau dat langzaam langs de trapleuning omhoog gaat.
 • Op een veilige en comfortabele manier naar boven en naar beneden.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Er is voor elke woning een traplift mogelijk.
 • De tarieven liggen tussen de €2100 tot wel €9400, incl. montage.
 • Onder sommige omstandigheden worden trapliften gesubsidieerd vanuit de WMO.

Onderwerpen:  Prijzen van een traplift | Hoe werken deze producten? | Verschillende liftsystemen | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteWeststellingwerf | Fabrikanten en monteurs | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieFriesland
GemeenteWeststellingwerf
Postcode8395
WMO Beslissingstermijn8-16 weken
Veel gekozen liftHandicare 1000

Kosten traplift Steggerda februari 2024

U weet het zeker: u wilt een traplift laten plaatsen. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De uiteindelijke prijs hangt af van twee aspecten: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een luxere stoel. Een traplift laten aanbrengen is maatwerk (tijdsintensief). Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Het installeren van de rail op een rechte trap kost het minste werk en is er al vanaf €2.000,00. In het geval van 1 of meer bochten betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Mogelijk worden er toeslagen gerekend voor uitbreidingen als een extra dunne rail.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap is er al voor €2.800.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht is er al vanaf €6.300.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten kost al snel €7.400 of nog duurder.
 • Een upgrade zoals een automatische voetenplank zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in brochures. Deze gunstige vanaf prijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In het onderstaande overzicht verstrekken wij de adviesprijzen van het plaatsen van een traplift in Steggerda. Het aantal bochten gebruikt men als starttarief in de offerte.

Type liftNieuw vanafTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.800 – €3.350€1.800 – €2.2504,5 uur
Eén bocht€5.400 – €9.300€3.400 – €6.700halve dag
2 bochten€5.850 – €11.200€3.950 – €8.0006 uur
Wenteltrap€7.950 – €13.700€4.950 – €9.600Eén dag
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Steggerda.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is een behoorlijke investering. Een tweedehands traplift kopen in Steggerda kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte modellen worden grondig gecheckt en zijn dus ook veilig om te gebruiken. Hiermee bespaart u zo 50% op de aankoopprijs. Bovendien helpt u verspilling tegengaan. Veel fabrikanten hebben een ruim aanbod met gebruikte liften. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Samen met de expert bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-steggerda-8395

Wat is een traplift?

Met hulp van een traplift kunt u weer zonder gedoe de trap op en af. Dit is een goede optie als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Het railsysteem wordt bevestigd op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel glijdt langs het railsysteem middels een elektromotor. De hele constructie werkt met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
Samengevat doet u de volgende handelingen: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Hierna gaat u in de stoel zitten. Nu drukt u op de bedieningsknop. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. De lift werkt op stroom. Wanneer er een stroomstoring is wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Bijna alle merken beschikken over een draaibare zitting wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Bij de meeste liften kan u ook de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Dankzij dit systeem zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Wat zijn precies de voordelen?
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Er is een lift voor elke trap.

Traplift keuzegids

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor iedere woning en elk budget zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Standaard zijn er 2 types: stoelliften in Steggerda voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Ze zijn toe te passen op een steile, brede en smalle trap. Daarnaast verkoopt men innovatieve buitenliften. Voor rolstoelers is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een groot pluspunt is dat er een snelle levertijd mogelijk is. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Zo’n lift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.200 incl. montage.

Trap met bochten
Bij trappen met meerdere bochten moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit resulteert in extra onkosten en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €6.350 incl. installatie. De constructie kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Zoek altijd actuele informatie uit over de merken, opties en prijzen.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een wenteltrap of spiltrap? Ook dan zijn er oplossingen. Het buissysteem wordt op de traptreden gemonteerd. Zodoende blijven de treden goed beloopbaar. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Als gevolg hiervan zijn de kosten een stuk hoger. Deze liften beginnen bij €8.750. De prijs komt tot stand middels de grootte van de trap en optionele extra’s zoals een parkeerbocht.

Speciale trapliften voor buiten
Een lastige trap naar de tuin? Een goede traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen hitte, UV-straling en regen. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel wordt gemaakt van een laag dat waterafstotend is en u kunt er een afdekhoes om doen. Dankzij dit systeem is uw lift beschermd tegen elk type weer zoals storm, regen en wind.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor mensen in een rolstoel. Deze uitvoering wordt geleverd met een plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Het systeem kan u op een rustige manier omhoog brengen. Op de eerste (of tweede) verdieping kunt u uw weg weer vervolgen. In de regel is het zo dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een populaire verkoper die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Dergelijke systemen worden aangeboden v.a. €12.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Weststellingwerf met de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Wilt u gebruik maken van een woningaanpassing via WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Weststellingwerf. Ouderen en andere hulpbehoevenden die een WMO-indicatie hebben kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die benodigd zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Wel rekent men een eigen bijdrage van €57 per 3 maanden. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-consulent bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en beslist of een stoellift wel de oplossing is. In sommige gevallen biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om duurzaam en moeiteloos en veilig van uw huis te blijven genieten. Middels de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? In het volgende kopje loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Weststellingwerf (https://www.weststellingwerf.nl).
 2. Een consulent maakt met u een afspraak om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U vertelt waar de behoefte ligt om langdurig zelfredzaam te blijven. In sommige gevallen wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-expert analyseert of de installatie van een traplift een langdurige oplossing is. Regelmatig blijkt dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (denk aan hoogteverschillen of te smalle doorgangen). Een verhuisvergoeding is dan meer geschikt.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8-16 weken. Na deze termijn krijgt u details over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Zorg in natura of het PGB budget
Indien de gemeente uw aanvraag goedkeurt bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het installeren van een traplift of een scootmobiel) of een individueel PGB-budget. In het laatste geval ontvangt u een vast budget. U mag zelf een traplift laten installeren die in lijn is met uw wensenlijstje. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Vestigingsadres

Komt u er niet uit of nu direct hulp aanvragen? In de grijze box checkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Griffioenpark 1
 • 8471 KR, Weststellingwerf
 • Website: www.weststellingwerf.nl
 • E-mailadres: info@weststellingwerf.nl
 • Telefoonnummer: 140561

Zijn er nog meer vergoedingen?
Naast de traplift WMO Steggerda onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u mogelijk gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers ontvangen een subsidie in gevallen waarbij er iets in het pand verbouwd moet worden voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening gericht op gezinnen die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u een uitgebreid advies of het hele assortiment trapliften bekijken of uitproberen? Ga dan eens langs bij een winkel (of vertegenwoordiger) in de regio. Een persoonlijke adviseur kan u de populaire mogelijkheden demonstreren en informeert u over welk model in lijn is met uw woning en budget. Een groot deel van de winkels bieden meerdere merken aan. In het schema hieronder vergelijkt u fabrikanten en dealers die ook kunnen leveren in Steggerda.

LeverancierVoordeel
TipTopRuim aanbod met 2ehands trapliften
SmienkUnieke terugkoopgarantie
PractiComfortMaakt ook de financiering mogelijk
RecentLiftAltijd een nieuwe rail en gebruikte stoel
123trapliftenOok mogelijkheid tot het huren van een lift
Tabel met erkende leveranciers van trapliften in Steggerda.

Populaire merken
In uw omgeving zijn vijf bekende fabrikanten met eigen producten. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze ontwikkelaars bieden een snelle levertijd en een goede service. U kunt bij deze merken direct een traplift kopen. In het schema hieronder bieden wij de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAl jaren een begrip in Nederland
OtoliftLevenslange garantie en 7 dagen niet-goed-geld-terug-garantie
StannahVoldoet aan de hoogste veiligheidsnormen
ThyssenKruppAltijd 100% maatwerk in eigen fabriek
TriwaStaat al jaren garant voor goede service
Opsomming van stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke aanbieders zijn er allemaal?
Er zijn verschillende bekende ontwikkelaars De meest bekende zijn Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Daarbij kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Minivator, Platinum, Extrema, Triwa, Heymer. Erkende aanbieders van dergelijke merken zijn Vegro, RecentLift, Smienk, 123traplift, PractiComfort.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Thuis een stoellift testen heeft te veel nadelen. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een professionele adviseur kan u helpen bij het uitkiezen van een fijne huislift. Daarnaast bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een adviseur komt persoonlijk langs om uw trap te beoordelen, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en kan een offerte op maat achterlaten. In veel situaties zal het plaatsen van een traplift in Steggerda binnen een paar weken gebeuren.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan doet een een duurzame investering. Standaard wordt de constructie nieuw gemaakt en is alleen de stoel zelf gebruikt. Alle onderdelen worden uitgebreid gecontroleerd om een veilig product aan te bieden. Merken zoals ThyssenKrupp en 123 traplift verschaffen een prima aanbod 2e hands modellen als o.a. de Handicare 2000.

Wat kost het om een traplift te huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. In dat geval is huren een mooi alternatief voor mensen die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Steggerda is niet heel goedkoop. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost al gauw €100 – €150 p/maand. Dit is vaak zonde van het geld. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is kan huren zeker een optie zijn. Voor structureel gebruik is tijdelijke huur onverstandig en is leasen of kopen een beter idee.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Steggerda verstrekt vaak een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. In de basis schommelt dat tussen de 135 KG en 165 KG. Elk type is daarin weer anders. Vraag uw trapliftexpert naar de diverse mogelijkheden in het geval van overgewicht / obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om uw woning in te kunnen gaan zult u misschien een opgang moeten passeren. Met name bij etagewoningen. Met name voor deze situaties bestaat er de mogelijkheid om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Het betreft speciale robuuste producten. Hierdoor is uw lift beschermd tegen (slechte) weersomstandigheden zoals neerslag en warmte.

Plaats een reactie