Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Zandhuizen

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u zelfstandig thuis blijven wonen? Een moderne traplift in Zandhuizen kan u daarbij helpen! Steeds meer ouderen plaatsen een stoellift in hun appartement. Hierdoor kunt u risicoloos en zonder moeite in uw eigen huis blijven wonen. Aan de hand van deze website bieden wij waardevolle gegevens m.b.t. trapliften. Wij bieden handige info over diverse lift types, hoe de bediening werkt, de prijzen, de subsidiemogelijkheden (WMO) en specifieke info over rolstoelliften. Daarnaast kunt u online op een eenvoudige manier een offerte aanvragen bij de bekende traplift fabrikanten werkzaam in de regio Weststellingwerf.

 • De traplift is een stoel of een plateau dat langzaam langs de trapleuning omhoog gaat.
 • Op een beschermde en plezierige manier in uw eigen huis blijven wonen.
 • Een trap met bochten of recht: Er is voor elke woning een geschikte traplift.
 • De prijzen variëren tussen €2450 oplopend tot 8200, inclusief plaatsing.
 • Mogelijk ontvangt u een traplift vanuit de WMO.

Onderwerpen:  Prijzen van een traplift | Hoe werken deze producten? | Welk type lift past bij mij? | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteWeststellingwerf | Fabrikanten en showrooms | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieFriesland
GemeenteWeststellingwerf
Postcode8389
WMO Beslissingstermijn8-16 weken
Populaire trapliftStannah Siena

Kosten traplift Zandhuizen juni 2024

U bent eruit: u wilt investeren in een traplift. Maar wat zijn nu de kosten? De prijs wordt bepaald door twee zaken: de vorm van de trap en extra opties zoals een verlichte voetenplank. Een traplift installeren in huis is altijd maatwerk. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is binnen no-time geregeld en is dus relatief goedkoop. Bij een trap met 1 of 2 bochten moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Bovendien zijn er extra kosten voor extra opties zoals een luxe stoel.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.250.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht installeren ze al v.a. €6.400.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten kost al gauw €7.700.
 • Extra’s zoals een vijfpuntsgordel zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Pas op met lage prijzen in folders. Deze voordelige vanaf prijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In de tabel hieronder vindt u de richtprijzen van het plaatsen van een traplift in Zandhuizen. Het soort trap is de belangrijkste kostenpost.

ModelNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.500 – €3.600€1.600 – €2.3003,5 uur
1 bocht€4.500 – €9.800€3.250 – €5.000halve dag
Meerdere bochten€5.950 – €11.600€4.250 – €7.5006,5 uur
Wenteltrap€8.400 – €12.100€5.100 – €10.9005,5 uur
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Zandhuizen.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren is best prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Zandhuizen is voordelig en net zo veilig. Gebruikte systemen worden goed getest en worden onder garantie geleverd. Zodoende bespaart u al snel 35% – 60% vergeleken met een nieuw model. Als extra voordeel draagt u bij aan een beter milieu. Flink wat showrooms kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede gebruikte modellen. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-zandhuizen-8389

Informatie en uitleg over de traplift

Dankzij een traplift kunt u weer van uw hele huis genieten. Dit is noodzakelijk als u moeite hebt met traplopen. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Deze rail wordt vastgemaakt op de binnen- of buitenzijde van de trap. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden middels een elektromotor. U kan deze stoel besturen met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
De meeste modellen werken als volgt: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Hierna gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Dit product moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan neemt de noodaccu het over. De meeste producten hebben de beschikking over een draaistoel wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Bij de meeste systemen kunt u gemakkelijk de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Zodoende is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Alle voordelen op een rijtje
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Traplift keuzegids

Elke situatie is uniek. Voor elk huis wordt gezocht naar het juiste product. Standaard zijn er 2 soorten: stoelliften in Zandhuizen voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. U kunt deze gebruiken op een brede, smalle en steile trap. Bovendien onderscheiden we innovatieve buitenliften. Voor gebruikers van een rolstoel zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Er zit dus relatief weinig werk in. Wat ook fijn is, is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. De lift voor de rechte trap is er vanaf €2.550 incl. plaatsing.

Trap met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit leidt tot duurdere prijzen en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten start bij €6.150 incl. installatie. De constructie is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Spiltrap of wenteltrap
Heeft u woning een fraaie wenteltrap of spiltrap? Ook dan is er een passend model. Het buissysteem wordt vastgezet aan de traptreden. Zodoende is er voor elke trap een lift mogelijk. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Als gevolg hiervan zijn de kosten een stuk hoger. Deze liften beginnen bij €9.250. De prijs hangt af van de totale lengte van de trap en eventuele extra’s zoals een draaifunctie.

Traplift voor buitengebruik
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? Een speciale traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Deze lift is opgewassen tegen vocht en extreme hitte. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Zo ontstaat er geen roest. De stoel zelf wordt gemaakt van een unieke gepatenteerde coating en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Dankzij dit systeem blijft uw lift gewoon goed werken in alle weersomstandigheden zoals extreme hitte of veel regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor voor gebruikers van een rolstoel. Deze uitvoering werkt op basis van een groot plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Dit model kan u op een rustige manier omhoog brengen. Eenmaal boven aangekomen kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Het is belangrijk dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een gerenommeerde firma die een rolstoellift kan monteren. Zulke liften kosten al snel €13.500.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Weststellingwerf binnen de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Heeft u recht op woningaanpassingen op basis van de WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Weststellingwerf. Inwoners met een WMO-indicatie hebben recht op hulpmiddelen die geboden zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Wel betaalt u een eigen bijdrage van €57 per kwartaal. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-adviseur komt bij u thuis en adviseert of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Dikwijls kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om voor de lange termijn moeiteloos en veilig thuis te blijven wonen. Middels de WMO kan u in sommige gevallen profiteren van hulp. Hoe vraag ik hulp aan? Hierna loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Weststellingwerf (https://www.weststellingwerf.nl).
 2. De consulent komt bij u thuis om uw situatie te bespreken.
 3. U vertelt welke hulpmiddelen u wenst om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Regelmatig raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-expert zoekt uit of de traplift een werkbare oplossing is. De gemeente kan van mening zijn dat de woning boven verder veel nadelen heeft (onder andere door drempels naar de badkamer of hele smalle gangen). Een verhuisvergoeding is regelmatig iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8-16 weken. Vervolgens krijgt u gegevens over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Op het moment dat u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het aanbrengen van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of een individueel PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan ontvangt u een vast budget. U kunt hierbij een traplift laten monteren die voldoet aan uw individuele situatie. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Adresgegevens

Meer informatie of nu direct een aanmelding voor de WMO doen? Onderstaand checkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Griffioenpark 1
 • 8471 KR, Weststellingwerf
 • Website: www.weststellingwerf.nl
 • E-mailadres: info@weststellingwerf.nl
 • Telefoonnummer: 140561

Zijn er nog meer vergoedingen?
Los van de traplift WMO Zandhuizen subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u onder bepaalde voorwaarden recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen krijgen een financiële compensatie zodra zij het bedrijfspand aanpassen voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening die met name handig is voor mensen die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u een adviesgesprek of verschillende trapliften bekijken of uitproberen? Ga dan eens langs bij een showroom/dealer rondom uw woonplaats. Een goede verkoopmedewerker kan u de populaire modellen laten zien en vertelt welk type lift past matcht met uw trap, situatie en budget. Een groot deel van de aanbieders hebben een divers aanbod. In de tabel hieronder staan winkels en producenten die ook werkzaam zijn in Zandhuizen.

LeverancierVoordeel
TipTopTraplift voor rechte trap vanaf €1.490,00
SmienkTerugkoopgarantie met vakkundige demontage
PractiComfortMaakt ook de financiering mogelijk
RecentLiftEen traplift voor een goede prijs
123trapliftenTopkwaliteit liften van erkende merken Otolift én ThyssenKrupp
Schema met professionele leveranciers van trapliften in Zandhuizen.

Bekende merken
In Nederland zijn enkele populaire fabrikanten operationeel. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze fabrikanten staan voor een korte installatietijd en een professionele storingsdienst. Bij deze fabrikanten kunt u een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de onderstaande tabel bekijkt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd gericht op uw wensen
OtoliftDe betrouwbare en veilige lift
StannahEen bedrijf actief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppNiet alleen functioneel maar ook een lust voor het oog
TriwaAanpasbaar design mogelijk
Tabel met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Bekijk de veelgestelde vragen

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
We onderscheiden vijf professionele merken Het gaat om ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Bovendien zijn er iets minder bekende merken als Strobbe, Triwa, Platinum, Minivator, Heymer. Betrouwbare installateurs van dergelijke merken zijn RecentLift, Smienk, TipTop, 123traplift, PractiComfort.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Een stoellift in huis uittesten is niet haalbaar. Verspreid door het hele land vindt u showrooms voor directe tips / adviezen en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een erkende adviseur geeft tips en advies voor het uitkiezen van een goede huislift. Tevens zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een verkoper zal aan huis komen om uw trap te beoordelen, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan een offerte op maat achterlaten. In veel situaties zal het plaatsen van een traplift in Zandhuizen al binnen 2 weken mogelijk worden gemaakt.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. Doorgaans wordt de constructie nieuw gemaakt en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. De stoel en de elektromotor worden grondig getest zodat u veilig naar boven kunt. Merken zoals ThyssenKrupp en Smienk beschikken ook over een veelzijdig aanbod 2e hands modellen zoals de Triwa TR 60.

Kan ik een traplift huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. Huren kan een handige constructie zijn voor huishoudens die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere reden om te huren is om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Zandhuizen is zeker niet voordeliger. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken kan huren zeker een optie zijn. Voor de lange termijn is tijdelijke huur onverstandig en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Zandhuizen benoemt doorgaans een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. In de regel wisselt dat tussen de 110 KG & 175 KG. Elk type is daarin weer anders. Neem dit serieus en bekijk de modellen bij overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om de deur van een woning te bereiken heeft u af en toe te maken met een opgang. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Als unieke optie voor deze gevallen bestaan er producten om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Hierdoor is de lift sterk genoeg voor (slechte) weersomstandigheden zoals regen of extreme hitte.

Plaats een reactie