Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Oosterstreek

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u het liefste in uw eigen woning blijven wonen? Een slimme traplift in Oosterstreek verschaft u die mogelijkheid! Meer en meer ouderen en mensen met fysieke ongemakken kiezen voor een stoellift. Zodoende kunt u zonder risico en comfortabel blijven genieten van uw woning. In het volgende overzicht vindt u belangrijke beschrijvingen betreffende trapliften. Wij bieden handige info over allerlei modellen liften, een technische beschrijving, de verwachte kosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en specifieke info over rolstoelliften. Ook kunt u heel eenvoudig en vrijblijvend een offerte opvragen bij toonaangevende traplift fabrikanten uit de regio Weststellingwerf.

 • Een traplift is een hulpmiddel om de trap veilig op en af te komen.
 • Zorgeloos en op een eenvoudige manier uw gehele woning blijven gebruiken.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor elk huis is er een traplift te koop.
 • De tarieven schommelen tussen €1950 & €9300, incl. installatie.
 • Onder sommige omstandigheden heeft u recht op een traplift vanuit de gemeente via de WMO.

Inhoudsopgave:  Wat zijn de kosten? | Op welke manier werken deze modellen? | Welk type lift heb ik nodig? | Aanvraag via de WMO gemeente Weststellingwerf | Merken en showrooms | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieFriesland
GemeenteWeststellingwerf
Postcode8388
WMO Beslissingstermijn8-16 weken
Veel gekozen liftOtolift Parallel

Kosten traplift Oosterstreek juni 2024

U hebt de keuze gemaakt: u wilt investeren in een traplift. Maar wat zijn nu de kosten? De kostprijs komt tot stand middels twee zaken: het type trap en eventuele extra’s. Een traplift installeren in huis is maatwerk (tijdsintensief). Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Het installeren van de rail op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en is er al vanaf €2.000,00. Bij een trap met meerdere bochten betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Ook zijn er extra kosten voor extra opties als een snellere motor.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap is er vanaf €2.250.
 • Een basislift met een standaard bocht installeren ze al v.a. €6.000.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten is nog weer duurder, denk aan €7.700 inclusief installatie.
 • Opties zoals een vijfpuntsgordel zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in reclamespotjes. Deze gunstige basisprijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. Hieronder bekijkt u de huidige prijzen van het laten installeren van een traplift in Oosterstreek. Het type trap vormt de belangrijkste kostenpost.

ModelNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.650 – €3.600€1.600 – €2.2004,5 uur
1 bocht€5.350 – €8.400€3.450 – €5.9004,5 uur
2 bochten€6.200 – €10.800€3.750 – €7.300Hele dag
Wenteltrap€7.650 – €12.900€5.350 – €10.5006 uur
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Oosterstreek.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning heeft een prijskaartje. Een tweedehands traplift kopen in Oosterstreek is zeker het overwegen waard. Gebruikte producten worden goed getest en worden onder garantie geleverd. Dan bespaart u tot wel 45% op de nieuwprijs. Bovendien hoeft er niets weggegooid te worden. De meeste fabrikanten bieden een assortiment met 2e-hands modellen. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Door te overleggen met een adviseur maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-oosterstreek-8388

Waarom een traplift?

Met een traplift kunt u blijven genieten van uw woning. Dit biedt uitkomst wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Dit railsysteem wordt geïnstalleerd op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Er zal dus niets beschadigd worden. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen door middel van een elektromotor. De hele constructie werkt met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De meeste modellen werken als volgt: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Nu kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Het systeem werkt op basis van stroom. Op de momenten dat er geen stroom is blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Bijna alle modellen hebben een stoel die 90 graden kan draaien zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Bij de meeste modellen kunt u (indien gewenst) de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Hierdoor kan iedereen normaal over de trap.

Alle voordelen op een rijtje
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Soorten trapliften

Elke situatie is weer anders. Voor iedere woning en elk budget zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Standaard zijn er 2 soorten: stoelliften in Oosterstreek voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Ze zijn toe te passen op een brede, smalle en steile trap. Ook kunt u ook gaan voor speciale liften voor buiten. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een bijkomend voordeel is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. De lift voor de rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.550 inclusief montage.

Trap met bochten
Bij trappen met meerdere bochten moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit resulteert in wat hogere prijzen en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €5.850 inclusief montage. Dit product is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Zoek altijd actuele informatie uit over de merken, opties en prijzen.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Beschikt uw woning over een wenteltrap of spiltrap? Geen enkel probleem! De buis van de lift wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Zodoende heeft u geen last van een smalle trap. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Als gevolg hiervan zijn de tarieven van deze producten hoog. Dergelijke oplossingen kosten al snel €8.000. De prijs wordt berekend a.d.h.v. de totale lengte van de trap en optionele upgrades zoals een sta-op-stoel.

Buiten traplift
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? Een betrouwbare traplift voor buiten is dan erg handig. Elektra wordt goed afgeschermd voor vocht en extreme hitte. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Zo is er geen roestvorming. De stoel zelf wordt gemaakt van waterafstotend materiaal en u kunt er een afdekhoes om doen. Zo kunt u het product netjes houden in alle soorten weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor rolstoel- en/of scootmobielgebruikers. Dit type is uitgerust met een lang plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Dit type zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Boven aangekomen rijdt u moeiteloos weer verder. Het is belangrijk dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een bekende verkoper die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Dergelijke systemen kosten al gauw €13.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Weststellingwerf met de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Heeft u recht op een woningaanpassing via WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Weststellingwerf. Senioren, chronisch zieken en anderen met WMO-indicatie ontvangen hulp en hulpmiddelen die benodigd zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Daarvoor draagt u een eigen bijdrage bij van €57 per 3 maanden. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-specialist maakt een afspraak en besluit of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Soms zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om voor de lange termijn op een veilige manier zelfstandig te blijven. Met de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden gebruik maken van hulpmiddelen. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hieronder loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Weststellingwerf (https://www.weststellingwerf.nl).
 2. Een consulent maakt met u een afspraak om uw situatie te bespreken.
 3. U geeft te kennen wat u precies kan helpen om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Soms schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. Uw WMO-consulent onderzoekt of het laten plaatsen van een traplift wel echt de oplossing is. Het kan zijn dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (onder andere door veel hoogteverschil of hele krappe ruimtes). De unieke verhuisvergoeding is dan een passende oplossing.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8-16 weken. Hierna ontvangt u informatie over hoe de gemeente u gaat helpen.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Indien de WMO-indicatie wordt gegeven zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn de installatie van een traplift of een rollator) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan krijgt u een budget toegekend. U mag nu een traplift laten monteren die aansluit op uw situatie. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Locatiegegevens

Meer informatie of nu direct hulp aanvragen? In onderstaand schema vindt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Griffioenpark 1
 • 8471 KR, Weststellingwerf
 • Website: www.weststellingwerf.nl
 • E-mail: info@weststellingwerf.nl
 • Telefoonnummer: 140561

Zijn er nog meer vergoedingen?
Buiten de traplift WMO Oosterstreek subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u mogelijk een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers ontvangen een tegemoetkoming wanneer er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening die afgesloten kan worden door hulpbehoevenden die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u meer info of de gehele productlijn trapliften eens met eigen ogen zien? Bezoek dan een showroom/dealer rondom uw woonplaats. Een professionele adviseur kan u passende systemen tonen en informeert u over welk soort lift matcht met uw wensen, eisen en budget. Een groot deel van de winkeliers hebben een gevarieerd assortiment. In de tabel hieronder bieden wij merken en winkels die ook liften installeren in Oosterstreek.

LeverancierVoordeel
TipTop24/7 Service
SmienkKorte levertijden mogelijk
PractiComfortDealer van alle grote merken
RecentLiftTot wel 5 jaar garantie op uw aankoop
123trapliftenVeilige liften, alleen van topmerken
Tabel met professionele leveranciers van trapliften in Oosterstreek.

Goede merken
In ons land zijn diverse professionele traplift bouwers actief. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze producenten staan voor een korte installatietijd en gunstige servicecontracten. U kunt bij deze fabrikanten rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In het schema hieronder treft u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok badkameroplossingen
OtoliftDe betrouwbare en veilige lift
StannahAl actief sinds 1867, wereldwijd actief
ThyssenKruppVisuele weergave van de lift tijdens een bezoek aan huis
TriwaVoor particuliere en zakelijke toepassing
Overzicht met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Bekijk de veelgestelde vragen

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
We onderscheiden diverse grote traplift bouwers De meest bekende zijn Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Daarbij worden er ook producten verkocht van Platinum, Heymer, Triwa, Extrema, Strobbe. Bekende wederverkopers van dergelijke merken zijn Vegro, 123traplift, Smienk, TipTop, RecentLift.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Een stoellift in huis uittesten kan helaas niet zo eenvoudig. Er bestaan tal van showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een betrouwbare expert zal u bijstaan bij het uitzoeken van een passende huislift. Tevens kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een consultant komt dan bij u thuis om de maten op te nemen, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Bij de meeste aanbieders zal de montage van een traplift in Oosterstreek binnen één tot twee weken gebeuren.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan doet een een duurzame investering. In de basis is het railsysteem 100% nieuw en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. Alle onderdelen worden grondig getest zodat u alles veilig kunt gebruiken. Verkopers als Otolift & TipTop hebben een prima aanbod 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Thyssenkrupp Flow.

Is het slim om een traplift te huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor mensen die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Een andere reden is omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Oosterstreek is relatief duur. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost u gemiddeld €150,00 per maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Voor een relatief korte gebruiksperiode kan het een goede optie zijn. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is tijdelijke huur onverstandig en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Oosterstreek communiceert een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Doorgaans ligt dat tussen de 135 KG tot 155 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Informeer bij uw aanbieder naar speciale oplossingen die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om een huis te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Als extra service bij deze huizen zijn er modellen ontwikkeld om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Het betreft speciale robuuste producten. Op die manier is uw lift beschermd tegen extreem weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plaats een reactie