Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Wilhelminaoord

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u blijven genieten van uw eigen huis? Een innovatieve traplift in Wilhelminaoord maakt het mogelijk! Een groot deel van de ouderen en hulpbehoevenden kiezen voor een stoellift. Met zo’n lift kunt u veilig en op een prettige manier uw gehele woning blijven gebruiken. Op deze site leest u bruikbare tips met betrekking tot trapliften. Op deze website vind u meer info over soorten liften, hoe het technisch werkt, de kosten, info over de WMO/PGB en uitgebreide info over plateauliften. Bovendien kan men gelijk op een eenvoudige manier prijzen opvragen (offerte) bij de grote traplift fabrikanten in de regio Westerveld.

 • Een traplift is een hulpmiddel om de trap veilig op en af te komen.
 • Op een veilige en aangename manier naar boven en beneden gaan.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Voor elk huis is er een traplift te installeren.
 • De totale kosten wisselen sterk tussen €2200 en €8500, inclusief plaatsing.
 • Onder sommige omstandigheden wordt de traplift vergoed vanuit de gemeente via de WMO.

Onderwerpen:  Kosten traplift mei 2024 | Op welke manier werken deze modellen? | Het kiezen van de juiste lift | Aanvraag via de WMO gemeente Westerveld | Merken en leveranciers | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieDrenthe
GemeenteWesterveld
Postcode8384
WMO Beslissingstermijn8 weken
Populaire liftOtolift Air

Kosten traplift Wilhelminaoord mei 2024

U heeft besloten: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De verwachte prijs wordt berekend a.d.h.v. twee factoren: het soort trap en extra’s zoals een opklapbare voetensteun. Een traplift in uw woning laten plaatsen betreft eigenlijk altijd maatwerk. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een model voor een normale rechte trap installeren is het gemakkelijkst en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Bij een trap met bochten of een spiltrap zullen de kosten flink hoger uitvallen. Bovendien komen er additionele kosten bij voor extra opties zoals een luxe stoel.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.350.
 • Een basislift met een standaard bocht vindt u al vanaf €5.750.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.550 inclusief plaatsing.
 • Extra’s zoals een meedraaiende stoel komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Veel showrooms hanteren lage tarieven in brochures. Deze goedkope vanaf prijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In het volgende gedeelte verschaffen we de huidige prijzen van het laten monteren van een traplift in Wilhelminaoord. Het valt direct op: het soort trap heeft de meeste invloed op de prijs.

ModelNieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.500 – €3.600€1.700 – €2.3504 uur
1 bocht€4.600 – €9.400€3.150 – €6.1004,5 uur
2 bochten€5.600 – €10.500€4.250 – €7.5006 uur
Draaiende trap€8.350 – €14.300€4.700 – €9.100Hele dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Wilhelminaoord.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren is een behoorlijke investering. Zo’n tweedehands traplift kopen in Wilhelminaoord kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte artikelen worden gereviseerd en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Zodoende bespaart u eenvoudig 55% op de aankoopprijs. Bovendien bent u ook milieuvriendelijk bezig. De meeste verkopers kunnen u ook helpen aan 2de-hands liften. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-wilhelminaoord-8384

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Met behulp van een traplift kunt u uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Dit is een goede optie als u niet veilig naar boven of beneden kunt. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Zo’n rail wordt gekoppeld aan uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel glijdt langs het railsysteem middels een elektromotor. De hele constructie werkt middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
De werking is erg eenvoudig: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Aansluitend drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Dit product heeft elektriciteit nodig. In het geval van stroomstoringen komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Veel merken hebben een sta-op-stoel zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Overigens kunt u de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Hierdoor kan iedereen normaal over de trap.

Alle voordelen samengevat
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Soorten trapliften

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor elk appartement zal worden gekeken naar een passend model. In de regel zijn er 2 soorten: stoelliften in Wilhelminaoord voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een brede, smalle en steile trap. Ook kunt u ook gaan voor speciale liften voor buiten. Voor rolstoelers zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een bijkomend voordeel is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Zo’n lift voor een rechte trap is er al vanaf €2.550 inclusief plaatsing.

Trappen met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit resulteert in wat hogere prijzen en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €6.200 incl. plaatsing. Dit product kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Zoek altijd actuele informatie uit over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een spiltrap of wenteltrap? Dat is gelukkig geen issue. De buizenconstructie wordt op de trap bevestigd. Door dit handige systeem blijven de treden goed beloopbaar. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Als gevolg hiervan zijn de kosten een stuk hoger. Deze liften beginnen bij €8.250. De prijs komt tot stand middels de grootte van de trap en eventuele extra opties zoals een luxere stoel.

Traplift voor buitengebruik
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? Een sterke traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Elektra wordt goed afgeschermd voor regen en wind. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel bevat een unieke gepatenteerde coating en heeft een handige afdekhoes. Dankzij dit systeem is de lift sterk genoeg voor (slechte) weersomstandigheden zoals storm, regen en wind.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel. Deze uitvoering werkt op basis van een groot plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Deze uitvoering gaat vervolgens langzaam omhoog. Op de eerste (of tweede) verdieping kunt u uw weg weer vervolgen. Noodzakelijk is dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een populaire organisatie die deze rolstoellift aanbiedt. Deze liften zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €13.000.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Westerveld via de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Heeft u belang bij de woningaanpassing WMO-regeling? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Westerveld. Mensen die zo’n WMO-indicatie krijgen kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die essentieel zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Hiervoor betaalt u wel een eigen bijdragen van €19 per 4 weken. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-adviseur checkt uw prive-omstandigheden en beoordeelt of een stoellift u duurzaam gaat helpen. In sommige gevallen prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om voor de lange termijn op een veilige manier uw gehele woning te blijven gebruiken. Door middel van de WMO kunt u vaak extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Hoe vraag ik hulp aan? In het volgende kopje leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Westerveld (https://www.gemeentewesterveld.nl).
 2. De consulent komt langs om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U bespreekt wat u precies nodig heeft om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Mogelijk zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De WMO-expert bekijkt of de aanschaf van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Vaak blijkt dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (bijv. drempels of hele krappe ruimtes). Een verhuisvergoeding is regelmatig een beter alternatief.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 weken. Vanaf dat moment geven ze u informatie over welke maatregelen er worden genomen.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Wanneer de gemeente uw aanvraag goedkeurt wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan de installatie van een traplift of een schoonmaakhulp) of een individueel PGB-budget. Binnen de PGB krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U kunt dan zelf een stoellift laten installeren die voldoet aan uw wensenlijstje. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Vestigingsadres

Zijn er nog vragen of gelijk aanmelden voor de WMO? In onderstaand schema leest u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Raadhuislaan 1
 • 7981 EL, Westerveld
 • Website: www.gemeentewesterveld.nl
 • E-mail: info@gemeentewesterveld.nl
 • Telefoonnummer: 140521

Andere vormen van subsidie
Afgezien van de traplift WMO Wilhelminaoord vinden we nog meer subsidieregelingen waar u wellicht van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties ontvangen een tegemoetkoming in het geval zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening speciaal voor particulieren om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u een afspraak maken of de gehele productlijn trapliften bekijken of uitproberen? Dan kunt u terecht bij een adviespunt of showroom bij u in de buurt. Een goede verkoopmedewerker kan u passende mogelijkheden demonstreren en adviseert u over welk type lift past in lijn is met uw situatie. Veel van de aanbieders hebben een groot assortiment en veel merken. In de tabel hieronder staan fabrikanten en dealers die ook werkzaam zijn in Wilhelminaoord.

LeverancierVoordeel
TipTopTraplift voor rechte trap vanaf €1.490,00
SmienkTrapliften al vanaf €1.690,00
PractiComfortUnieke terugkoopgarantie op liften met bocht
RecentLiftKwaliteit staat hoog in het vaandel
123trapliftenWerkt exclusief met Otolift én ThyssenKrupp
Schema met erkende leveranciers van trapliften in Wilhelminaoord.

Populaire merken
In uw regio zijn diverse geschikte producenten met eigen labels. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze traplift fabrikanten staan bekend om een snelle montage een aantrekkelijke onderhoudscontracten. U kunt bij deze merken rechtstreeks een lift kopen. In de onderstaande tabel vindt u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over keurmerk liftinstituut
OtoliftInnovatief en compact design
StannahSnelle levertijd zonder verbouwen
ThyssenKruppU haalt absoluut een topmerk in huis
TriwaEen geschikte lift voor elke trap
Tabel met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Bekijk de veelgestelde vragen

Welke merken en leveranciers zijn er?
Er bestaan een aantal betrouwbare producenten Het betreft Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Daarnaast worden er ook producten verkocht van Extrema, Triwa, Heymer, Platinum, Strobbe. Populaire adviseurs van dergelijke merken zijn Smienk, PractiComfort, RecentLift, TipTop, Vegro.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning wordt een lastig verhaal. Wel zijn er showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een erkende adviseur helpt u graag bij het uitkiezen van een fijne huislift. Voorts kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een expert brengt u persoonlijk een bezoek om de situatie te bekijken, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Vaak kan de installatie van een traplift in Wilhelminaoord binnen 1 – 3 weken mogelijk worden gemaakt.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan bent u ook erg duurzaam bezig. Hier is het railsysteem 100% nieuw is de stoel afkomstig uit een andere woning. Alle essentiële onderdelen worden uitgebreid getest om de veiligheid te kunnen garanderen. Installateurs zoals Platinum en PractiComfort verkopen een uitstekend assortiment 2e hands modellen als bijv. de Platinum Horizon.

Kan ik een traplift huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. Een huurconstructie is handig voor mensen die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Een andere reden is om de kosten te spreiden. Traplift huren in Wilhelminaoord is behoorlijk duur. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is is het mogelijk interessant. Voor gebruik langer dan 2 jaar is huur te kostbaar en adviseren wij te kopen of leasen.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Wilhelminaoord communiceert een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Normaal gesproken gaat het om een draagkracht tussen de 125 KG & 150 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Vraag uw verkoopadviseur naar de liften in het geval van overgewicht / obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om uw woning in te kunnen gaan zult u misschien een opgang moeten passeren. Onder andere in een zorgflat. Specifiek voor dergelijke gevallen bestaat er de mogelijkheid om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Zodoende opgewassen tegenalle soorten weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plaats een reactie