Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Paasloo

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u graag in uw eigen woning blijven wonen? De traplift in Paasloo kan u daarbij helpen! Meer en meer senioren kiezen voor een stoellift. Op die manier kunt u op een veilige manier en zeer eenvoudig naar boven en naar beneden. Op deze webpagina kunt u aan de slag met nuttige tips omtrent trapliften. U leest hier alles over soorten liften, hoe het werkt, de prijzen, de WMO en info over tweedehands modellen. Tevens kan men kosteloos en vrijblijvend een offerte aanvraag indienen bij betrouwbare traplift fabrikanten uit de regio Steenwijkerland.

 • Een traplift is een elektrisch aangedreven stoel die via een rails op de trap omhoog- en naar beneden kan.
 • Op een betrouwbare en prettige manier blijven genieten van uw woning.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor elk huis is er een geschikte traplift.
 • De totale kosten schatten we in tussen c.a. €2450 oplopend tot 10100, inclusief montage.
 • Soms ontvangt u een traplift vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Inhoudsopgave:  Kosten van een traplift | Hoe werkt het? | Soorten trapliften | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteSteenwijkerland | Fabrikanten en verkooppunten | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieOverijssel
GemeenteSteenwijkerland
Postcode8378
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftThyssenkrupp Levant outdoor

Kosten traplift Paasloo juni 2024

U heeft besloten: u wilt investeren in een traplift. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De totaalprijs wordt bepaald door 2 aspecten: uw trapsituatie en extra’s zoals een draaibare zitting. Een traplift laten aanbrengen is een maatwerk klus. De rails moet namelijk aangepast worden. Het plaatsen van de rail op een rechte trap kost het minste werk en is dus relatief goedkoop. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan gaan de kosten omhoog. Daarbovenop bestaan er meerprijzen voor o.a. upgrades als een groter zitvlak.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.600.
 • Een stoellift met één bocht start bij €6.150.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten kost al gauw €7.050.
 • Extra’s zoals een sta-op-stoel komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Veel leveranciers stunten met prijzen in TV reclames. Deze interessante basisprijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In het onderstaande overzicht vindt u de richtprijzen van het laten plaatsen van een traplift in Paasloo. Het soort trap is de belangrijkste kostenpost.

SoortPrijs nieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.550 – €3.350€1.550 – €2.3503,5 uur
1 bocht€5.400 – €9.500€2.900 – €6.0001/2 dag
Meerdere bochten€6.100 – €10.400€4.100 – €7.2006,5 uur
Spiltrap€7.500 – €13.500€4.800 – €9.8006 uur
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Paasloo.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren is niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Paasloo is voordelig en net zo veilig. Gebruikte producten worden gereviseerd en kunnen supersnel worden geleverd. Op deze manier bespaart u gemakkelijk 60% vergeleken met een nieuw model. Uiteraard hoeft er niets weggegooid te worden. Het gros van de aanbieders hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met 2e-handse modellen. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. In het verkoopgesprek bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-paasloo-8378

Waarom een traplift?

Geholpen door een traplift kunt u gebruik blijven maken van uw hele woning. Dit is een goede optie als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Dit railsysteem wordt vastgemaakt op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden met een elektromotor. U bestuurt de traplift met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De meeste modellen werken als volgt: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Nu kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Het systeem werkt op elektriciteit. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Veel merken hebben een sta-op-stoel wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Ook kunt u de zitting en de armleuningen weer inklappen. Op die manier kan iedereen normaal over de trap.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
De voordelen van een traplift zijn groot. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Elke situatie is uniek. Voor elk appartement bestaat er een geschikt systeem. In de basis maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Paasloo voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Ze zijn toe te passen op een smalle / brede / steile trap. Bovendien verkoopt men innovatieve buitenliften. Voor mensen die in een rolstoel zitten is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Wat ook fijn is, is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Een lift voor de rechte trap is er al vanaf €2.350 inclusief montage.

Trappen met bochten
In het geval de trap bochten bevat is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit resulteert in duurdere prijzen en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten start bij €6.200 incl. plaatsing. De constructie kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Zorg voor goede voorlichting over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Heeft u een bijzondere wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De liftbuis wordt vastgezet aan de traptreden. Daardoor heeft u geen last van een smalle trap. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Hierom zijn de kosten een stuk hoger. Dit type lift kost al gauw €8.750. De prijs wordt bepaald door de grootte van de trap en aanvullende opties als een luxe stoel.

Traplift buitengebruik
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? De krachtige traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Elektra wordt goed afgeschermd voor hitte, UV-straling en regen. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. Rondom de stoel zit waterafstotend materiaal en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Daardoor is uw lift opgewassen tegen het Hollandse weer zoals storm, wind en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor voor gebruikers van een rolstoel. Dit type wordt geleverd met een plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Dit model brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Eenmaal boven aangekomen rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Voorwaarde isdat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een bekende organisatie die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Deze modellen zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €12.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Steenwijkerland via de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Wilt u gebruik maken van deze woningaanpassing WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Steenwijkerland. Senioren en mindervaliden die een WMO-indicatie hebben kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die essentieel zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Echter vergoed u zelf een eigen bijdrage van €19 per 4 weken. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. Een speciale WMO-consulent checkt uw prive-omstandigheden en bekijkt of een stoellift wel de oplossing is. Mogelijk is een verhuisvergoeding een beter idee.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om jarenlang moeiteloos en veilig uw gehele woning te blijven gebruiken. Door middel van de WMO kunt u in veel gevallen gebruik maken van hulpmiddelen. Maar hoe werkt dat dan? Hierna kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Steenwijkerland (https://www.steenwijkerland.nl).
 2. Een erkende consulent komt aan huis om uw situatie te bespreken.
 3. U vertelt wat u kan helpen om veilig en zelfstandig te wonen. Bij twijfel wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De consulent bekijkt of het installeren van een traplift wel de gewenste richting is. Regelmatig blijkt dat de bovenverdieping niet geschikt is (met zaken als veel hoogteverschil of smalle deuren). Een verhuisvergoeding is dan vaak iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Hierna krijgt u aanvullende info over de vervolgstappen die worden genomen.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Mits de gemeente de indicatie verleent wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het plaatsen van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of een individueel PGB-budget. Bij deze tweede optie is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U mag zelf een model laten plaatsen die in lijn is met uw behoeften. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Contactgegevens

Wilt u meer informatie of direct weten waar u een aanvraag kan indienen? In onderstaand schema treft u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Vendelweg 1
 • 8331 XE, Steenwijkerland
 • Website: www.steenwijkerland.nl
 • E-mail: info@steenwijkerland.nl
 • Telefoonnummer: 0521538500

Andere subsidie/vergoeding
Afgezien van de traplift WMO Paasloo bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u wellicht van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties ontvangen een tegemoetkoming in gevallen waarbij zij het bedrijfspand aanpassen voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening speciaal voor consumenten om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u een adviesgesprek of de gehele productlijn trapliften met eigen ogen bekijken? Loop dan eens binnen bij een showroom of adviespunt in de omgeving. Een betrouwbare expert kan u een aantal mogelijkheden tonen en adviseert welk soort lift past bij de situatie en het budget. Veel van de dealers hebben een divers aanbod. In het onderstaande overzicht staan de meest populaire aanbieders die ook liften monteren in Paasloo.

LeverancierVoordeel
TipTopDe specialist van 2e hands trapliften
SmienkGegarandeerd de laagste prijs
PractiComfortDealer van alle bekende topmerken
RecentLiftKwaliteit staat hoog in het vaandel
123trapliftenVeilige liften, alleen van topmerken
Schema met professionele leveranciers van trapliften in Paasloo.

Betrouwbare merken
In uw regio zijn vijf populaire ontwikkelaars met eigen producten. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze fabrikanten hanteren een snelle levering en uitstekende service. U kunt bij deze merken direct een traplift kopen. In de tabel hieronder vergelijkt u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareNieuw, huur en tweedehands opties
OtoliftHet meest verkochte merk van Nederland
StannahVoor iedere trap een veilige en comfortabele oplossing
ThyssenKruppStijlvolle en kwalitatieve oplossingen
TriwaGoede onderhoudscontracten
Opsomming van toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Bekijk de veelgestelde vragen

Welke merken en leveranciers zijn er?
We differentiëren verschillende populaire ontwikkelaars Dit zijn Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Ook worden er modellen aangeboden van o.a. Triwa, Minivator, Heymer, Platinum, Strobbe. Grote wederverkopers van dergelijke merken zijn 123traplift, PractiComfort, Smienk, TipTop, Vegro.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Een stoellift in huis uittesten is niet haalbaar. Er bestaan tal van showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een goede verkoopmedewerker zal u helpen bij het uitkiezen van de beste huislift. Ook kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een specialist maakt een afspraak bij u thuis om de situatie te bekijken, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Doorgaans kan de installatie van een traplift in Paasloo al binnen 2 weken voltrokken worden.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Met een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. Hier wordt de constructie wel nieuw gemaakt en wordt er een gebruikte stoel gekozen. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden helemaal gereviseerd om de veiligheid te kunnen garanderen. Leveranciers als Otolift of RecentLift beschikken ook over een groot aanbod 2e hands modellen als onder andere de Otolift Line.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. Een huurconstructie is handig voor senioren die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere motivatie kan zijn omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Paasloo is zeker niet voordeliger. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Voor een relatief korte gebruiksperiode is het de overweging waard. Voor langer gebruik is huren niet verstandig en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Paasloo hanteert gewoonlijk een maximale draagkracht in KG. Meestal ligt dat tussen de 105 KG tot 160 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Vraag uw verkoopadviseur naar de diverse mogelijkheden die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om een huis te bereiken zult u misschien een opgang moeten passeren. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Speciaal voor dit soort woningtypes bestaat er de mogelijkheid om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Zo is het systeem bestand tegen extreem weer zoals extreme hitte of regen.

Plaats een reactie