Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Steenwijkerland

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u blijven genieten van uw eigen huis? De traplift in Steenwijkerland vergroot uw zelfstandigheid. Veel mindervaliden en ouderen kiezen voor een stoellift. Zodoende kunt u zorgeloos en comfortabel naar boven en naar beneden. Op deze webpagina bieden wij belangrijke beschrijvingen over trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over soorten liften, hoe het werkt, de montagekosten, info over de WMO/PGB en en wat bekende leveranciers zijn. Meer info? Dan kunt u ook meteen een brochure of een offerte aanvraag plaatsen bij de grote traplift fabrikanten werkzaam in de regio Steenwijkerland.

 • Een traplift is een elektrisch aangedreven stoel die via een rails op de trap omhoog- en naar beneden kan.
 • Risicoloos en op een aangename manier uw gehele woning blijven gebruiken.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Voor elke woning is er een traplift te maken.
 • De prijzen wisselen sterk tussen €2250 tot zo’n €10200, incl. installatie.
 • Onder bepaalde voorwaarden ontvangt u een traplift vanuit de WMO regeling.

Snelkoppelingen:  Wat zijn de kosten? | Werkt dit bij mij thuis? | Traplift keuzeadvies | Een traplift aanvragen via de WMO in Steenwijkerland | Merken en verkooppunten | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieOverijssel
GemeenteSteenwijkerland
Postcode8343
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftHandicare 1000

Kosten traplift Steenwijkerland mei 2024

U bent erover uit: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Maar hoe duur is dat? De uiteindelijke prijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 onderdelen: uw trapsituatie en extra opties zoals een automatisch opklapbare voetenplank. Het laten monteren van een traplift is maatwerk (tijdsintensief). Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren gaat vaak moeiteloos en is dus relatief goedkoop. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap zullen de kosten flink hoger uitvallen. Tevens geldt er een meerprijs voor toevoegingen zoals een snellere motor.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.250.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht koopt u al v.a. €5.950.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.100 of zelfs nog meer.
 • Een upgrade zoals een automatisch opklapbare voetenplank komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Pas op met lage prijzen in TV aanbiedingen. Deze lokkertjes zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In het overzicht hieronder verstrekken wij de richtprijs van het laten plaatsen van een traplift in Steenwijkerland. Uw trapsituatie heeft de meeste invloed op de prijs.

SoortNieuw vanafTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.700 – €3.600€1.800 – €2.300halve dag
Eén bocht€4.650 – €8.500€3.300 – €5.2001/2 dag
Meerdere bochten€5.500 – €11.100€4.350 – €7.2006 uur
Wenteltrap€8.000 – €13.400€4.700 – €10.3005,5 uur
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Steenwijkerland.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift is niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Steenwijkerland kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte systemen worden goed getest en zijn dus ook veilig om te gebruiken. Dan bespaart u tot wel 35% – 60% op de aanschaf van uw traplift. Als extra voordeel draagt u bij aan een beter milieu. Meer en meer aanbieders hebben op dit moment diverse 2de-hands modellen. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-steenwijkerland-8343

Wat is een traplift?

Met behulp van een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit is noodzakelijk als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. De rail wordt vastgemaakt op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Uw muur blijft volledig intact. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden met een motor die zich onder de stoel bevindt. U bestuurt de traplift met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
De meeste modellen werken als volgt: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Daarna gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Dit model werkt op elektriciteit. Op de momenten dat er geen stroom is is er nog een noodaccu. De meeste merken hebben een stoel die 90 graden kan draaien waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Doorgaans kunt u gemakkelijk het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Daardoor is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Alle voordelen samengevat
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Traplift keuzegids

Elke situatie is weer anders. Voor iedereen is er een passende oplossing. Standaard onderscheiden we 2 types: stoelliften in Steenwijkerland voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Deze zijn geschikt voor een brede, smalle en steile trap. Ook bestaan er liften voor buitengebruik. Voor mensen die in een rolstoel zitten zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Een ander pluspunt is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Een lift voor een rechte trap is er vanaf €2.350 incl. montage.

Trap met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit leidt tot duurdere prijzen en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €5.950 incl. installatie. Dit model is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Een expert kan u alles vertellen over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Heeft u woning een fraaie wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De liftbuis wordt vastgezet aan de traptreden. Daardoor is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Het betreft hier 100% maatwerk. Om die reden bent u meer geld kwijt voor de montage. Dergelijke oplossingen kosten al snel €8.250. De prijs hangt af van aantal bochten, totale lengte en extra opties zoals een noodbatterij.

Traplift voor buitengebruik
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? Een speciale traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Dit model is uitstekend bestendig tegen regen, hagel en ijs. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel zelf wordt gemaakt van een laag dat waterafstotend is en u kunt er een afdekhoes om doen. Hierdoor opgewassen tegenhet Hollandse weer zoals extreme hitte of regen.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor de rolstoel. Dit type werkt op basis van een groot plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Deze uitvoering brengt u rustig en veilig naar boven. Boven aangekomen verplaatst u zich weer verder. Noodzakelijk is dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een erkende zaak die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Deze modellen zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €13.500.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Steenwijkerland via de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Heeft u recht op een woningaanpassing via WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Steenwijkerland. Senioren en mindervaliden die een WMO-indicatie hebben ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die relevant zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Belangrijk: u draagt u een eigen bijdrage bij van €19 per 4 weken. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-specialist analyseert uw zorgvraag en bekijkt of een stoellift de ideale optie is. Dikwijls zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan u helpen om permanent op een prettige manier gebruik te blijven maken van de hele woning. D.m.v de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden gebruik maken van hulpmiddelen. Hoe vraag ik hulp aan? Hieronder bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Steenwijkerland (https://www.steenwijkerland.nl).
 2. Uw consulent zal bij u thuis komen om uw situatie te bespreken.
 3. U geeft aan wat u precies nodig heeft om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Bij twijfel schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De consulent zoekt uit of de traplift een oplossing voor de lange termijn is. Soms besluit hij dat de woning boven verder veel nadelen heeft (met zaken als drempels naar de badkamer of hele krappe ruimtes). Een tijdelijke verhuisvergoeding is in dat geval een passende oplossing.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na afloop van deze termijn sturen ze u documentatie over de vervolgstappen die worden genomen.

Zorg in natura en PGB budget
Zodra de gemeente uw aanvraag goedkeurt wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het plaatsen van een traplift of andere zorgproducten) of een PGB-budget. Binnen de PGB krijgt u een budget toegekend. U mag nu een traplift laten installeren dat past bij uw situatie. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Contactgegevens

Zijn er nog vragen of gelijk een aanvraag indienen? In de grijze box treft u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Vendelweg 1
 • 8331 XE, Steenwijkerland
 • Website: www.steenwijkerland.nl
 • E-mail: info@steenwijkerland.nl
 • Telefoonnummer: 0521538500

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Na de traplift WMO Steenwijkerland lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u misschien van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels krijgen een subsidie in situatie waarbij er iets in het pand verbouwd moet worden voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening die gebruikt kan worden door huishoudens die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u een afspraak maken of het aanbod trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Bezoek dan een winkel/showroom in de regio. Een productspecialist kan u verschillende liften tonen en adviseert u over welk systeem in lijn is met de situatie en het budget. Een groot deel van de winkeliers hebben een gevarieerd assortiment. In de onderstaande tabel vindt u leveranciers en merken die ook actief zijn in Steenwijkerland.

LeverancierVoordeel
TipTopFlexibele betaalmogelijkheden
SmienkSlim hergebruik van trapliften
PractiComfortDe aanbieder met het grootste aanbod
RecentLiftAl jaren actief op deze markt
123trapliftenDe beste 2e hands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met geschikte leveranciers van trapliften in Steenwijkerland.

Erkende merken
In Nederland zijn verschillende erkende merken met eigen labels. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze producenten waarborgen een vlotte levertijd een aantrekkelijke onderhoudscontracten. U kunt bij deze fabrikanten rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de tabel hieronder vergelijkt u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd een passende traplift
OtoliftIndien gewenst binnen 48 uur geleverd
StannahNationale dekking in Nederland
ThyssenKruppVakkundige adviseurs met kennis van zaken
TriwaOok bad- en zwembadliften beschikbaar
Tabel met de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
Er zijn diverse bekende traplift fabrikanten Dit zijn Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Verder kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Triwa, Heymer, Extrema, Platinum, Strobbe. Erkende aanbieders van eerdergenoemde merken zijn Vegro, TipTop, 123traplift, RecentLift, Smienk.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Een stoellift in huis uittesten wordt een lastig verhaal. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een erkende adviseur is u graag van dienst bij het vinden van een geschikte huislift. Daarnaast kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een medewerker komt persoonlijk langs om de trap in te meten, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en zal direct actuele prijzen bespreken. Meestal kan de installatie van een traplift in Steenwijkerland binnen een paar weken voltrokken worden.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan bent u ook erg duurzaam bezig. Standaard wordt de constructie wel nieuw gemaakt en wordt er een gebruikte stoel gekozen. Alle essentiële onderdelen worden gereviseerd zodat u veilig naar boven kunt. Verkopers als ThyssenKrupp en Heymer bieden een uitstekend assortiment 2e hands modellen als de Stannah Starla.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor ouderen die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere reden is omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Steenwijkerland is relatief duur. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt kan het interessant zijn. Voor gebruik langer dan 2 jaar is tijdelijke huur onverstandig en kunt u beter kopen of leasen.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Steenwijkerland hanteert een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. In de basis gaat het om een draagkracht tussen de 120 KG – 155 KG. Dit is per model verschillend. De productspecialist kan u meer vertellen over de uitvoeringen die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om een huis te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. Met name bij etagewoningen. Juist voor deze gevallen kunt u ervoor kiezen om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Het betreft speciale robuuste producten. Zo is de lift sterk genoeg voor alle soorten weer zoals neerslag en warmte.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie