Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Scheerwolde

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u het liefste uw eigen vrijheid behouden? Een speciale traplift in Scheerwolde biedt uitkomst! Een groot deel van de senioren kopen een speciale stoellift voor thuis. . Slim, want zo kunt u weer zelf en moeiteloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Op Trapliftexpert.nl leest u belangrijke beschrijvingen wat betreft trapliften. Wij bieden handige info over de verschillende soorten liften die er zijn, hoe het technisch werkt, de montagekosten, info over de WMO/PGB en specifieke info over rolstoelliften. Meer info? Dan kunt u gratis en zonder moeite een offerte aanvraag indienen bij toonaangevende traplift fabrikanten uit de regio Steenwijkerland.

 • Een traplift is een hulpmiddel om de trap veilig op en af te komen.
 • Zonder zorgen en op een comfortabele manier gebruik blijven maken van uw hele woning.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor elk huis is er een traplift te koop.
 • De kosten fluctueren zo tussen de €1750 tot wel €9300, inclusief installatie.
 • Soms heeft u recht op een traplift via de gemeente (WMO).

Inhoudsopgave:  Tarieven traplift juni 2024 | Lees alles over de werking | Het kiezen van de juiste lift | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteSteenwijkerland | Merken en verkooppunten | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieOverijssel
GemeenteSteenwijkerland
Postcode8371
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftTriwa TR 10

Kosten traplift Scheerwolde juni 2024

U bent erover uit: u wilt investeren in een traplift. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De totaalprijs wordt berekend a.d.h.v. 2 zaken: uw trapsituatie en extra opties zoals een driepuntsgordel. Een traplift installeren in huis is altijd 100% maatwerk. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een plaatsing op een rechte trap is het gemakkelijkst en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap zullen de kosten flink hoger uitvallen. Daarnaast zijn er extra kosten voor toevoegingen zoals een lederen stoel.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.450.
 • Een stoellift met één bocht is er al vanaf €6.250.
 • Een lift die meerdere bochten door moet is iets kostbaarder, denk aan €7.550.
 • Extra opties als een automatische klaprail komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in folders. Deze gunstige basisprijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In de tabel hieronder voorzien we u van de richtprijs van het laten plaatsen van een traplift in Scheerwolde. Het trap type is het uitgangspunt qua kostprijs.

Type liftNieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.750 – €3.750€1.800 – €2.1504 uur
Eén bocht€5.000 – €9.700€3.350 – €6.5005 uur
Meerdere bochten€5.650 – €10.600€4.300 – €7.6006,5 uur
Draaiende trap€8.200 – €13.600€4.950 – €9.0001 dag
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Scheerwolde.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is behoorlijk duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Scheerwolde is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte modellen worden gereviseerd en kunnen snel worden geleverd. Op deze manier bespaart u al snel 40% op de nieuwprijs. Uiteraard draagt u bij aan een beter milieu. Het gros van de merken kunnen u ook helpen aan 2e-hands liften. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-scheerwolde-8371

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Met hulp van een traplift kunt u zonder problemen naar boven en naar beneden. Dit biedt uitkomst als u moeite hebt met traplopen. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Deze speciale rails wordt gekoppeld aan uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven geholpen door een stille elektromotor. Het activeren van de lift kan met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
De meeste modellen werken als volgt: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Nadien kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Het systeem heeft elektriciteit nodig. Als de stroom wegvalt dan blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. De meeste modellen hebben een stoel die 90 graden kan draaien wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Overigens kunt u eenvoudig de zitting en de armleuningen weer inklappen. Dankzij dit systeem is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Welke voordelen zijn er?
De voordelen van een traplift zijn groot. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Welk type traplift past bij mij?

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor elke gebruiker zal worden gekeken naar een passend model. Grofweg zijn er 2 soorten: stoelliften in Scheerwolde voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Ze zijn te monteren op een steile, smalle en brede trap. Verder onderscheiden we liften voor buitengebruik. Voor rolstoelers is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trap
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Maatwerk is dus minder nodig. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Zo’n lift voor de rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.250 incl. montage.

Trappen met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten moet de rails worden afgestemd. Dat zorgt uiteindelijk voor meer kosten en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €6.300 incl. montage.Dit type kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Laat u goed informeren over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Heeft uw woning een spiltrap of wenteltrap? Dat is gelukkig geen issue. Het buizensysteem wordt vastgemaakt op de trap zelf. Hierdoor is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Dit maatwerk kost veel tijd. Daardoor zijn de tarieven van deze producten hoog. Dergelijke oplossingen kosten al snel €8.750. De prijs wordt bepaald door de lengte van uw trap + aan aantal bochten en extra opties zoals een automatische draaifunctie van de stoel.

Traplift voor buitengebruik
Moet u buiten een trap omhoog?De robuuste traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Dit type is extra goed beschermd tegen hitte, UV-straling en regen. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel wordt gefabriceerd met een speciale coating en heeft een handige afdekhoes. Zodoende is uw lift beschermd tegen (slechte) weersomstandigheden zoals onweer, vrieskou en regen.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Dit product heeft een groot plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Dit model brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Boven aangekomen rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. In de regel is het zo dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een gerenommeerde fabrikant die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Deze liften kosten al snel €12.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Steenwijkerland door de WMO

De gemeente regelt dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Wilt u ook profiteren van deze woningaanpassing WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Steenwijkerland. Senioren, chronisch zieken en anderen die een WMO-indicatie hebben ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die benodigd zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Wel rekent men een eigen bijdrage van €19 op maandbasis. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. Een speciale WMO-consulent komt langs voor een keukentafelgesprek en beoordeelt of een stoellift de ideale optie is. Wellicht is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om weer jaren op een veilige manier thuis te blijven wonen. Door middel van de WMO kan u in sommige gevallen hulp krijgen. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? In onderstaande paragraaf bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Steenwijkerland (https://www.steenwijkerland.nl).
 2. Een toegewezen consulent komt langs om uw situatie te bespreken.
 3. U geeft te kennen aan welke artikelen u behoefte heeft om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Afhankelijk van de situatie zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De WMO-expert onderzoekt of het laten plaatsen van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Vaak blijkt dat de woning boven verder veel nadelen heeft (dat komt dan door opstapjes of te smalle doorgangen). De unieke verhuisvergoeding is in dat geval een passende oplossing.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Nadien verstrekken ze u documenten over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Indien de WMO-indicatie wordt gegeven kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het installeren van een traplift of een scootmobiel) en het PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie heeft u recht op een vaste vergoeding. U mag hierbij een traplift uitzoeken die in lijn is met uw wensenlijstje. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Contactgegevens

Meer weten of direct beginnen met de aanvraagprocedure? Hieronder checkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Vendelweg 1
 • 8331 XE, Steenwijkerland
 • Website: www.steenwijkerland.nl
 • E-mail: info@steenwijkerland.nl
 • Telefoonnummer: 0521538500

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Na de traplift WMO Scheerwolde zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u wellicht van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven ontvangen een subsidie in het geval er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening bedoeld voor consumenten die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u een afspraak maken of meerdere trapliften uitproberen? Het meest praktische is een winkel of showroom bij u in de buurt. Een persoonlijke adviseur kan u geschikte modellen demonstreren en informeert u over welk model voldoet aan uw situatie. Veel van de aanbieders hebben een groot assortiment en veel merken. In het onderstaande overzicht bieden wij verkooppunten en fabrikanten die ook werkzaam zijn in Scheerwolde.

LeverancierVoordeel
TipTopVeilige en betrouwbare 2e hands liften
SmienkDe veiligste traplift voor de laagste prijs
PractiComfortMeer dan 27 jaar ervaring
RecentLiftVakkundige medewerkers met goede service
123trapliftenTopkwaliteit liften van erkende merken Otolift én ThyssenKrupp
Schema met professionele leveranciers van trapliften in Scheerwolde.

Populaire merken
In Nederland zijn diverse goede traplift bouwers met eigen producten. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze ontwikkelaars waarborgen een snelle levering en gunstige servicecontracten. U kunt hier rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In het schema hieronder staan de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareInternationaal actief
OtoliftInnovatief en compact design
StannahSnelle levertijd zonder verbouwen
ThyssenKruppDe beste kwaliteit voor een goede prijs
TriwaOok huren en tweedehands liften beschikbaar
Opsomming van erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
Er bestaan diverse professionele merken Dit zijn Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Verder bestaan er ook minder bekende merken zoals Strobbe, Minivator, Platinum, Heymer, Triwa. Populaire montagepartners van eerdergenoemde merken zijn PractiComfort, TipTop, RecentLift, 123traplift, Vegro.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Een stoellift in huis uittesten is niet haalbaar. Wel zijn er verschillende showrooms voor directe tips / adviezen en waar u een proefrit kunt maken. Een getrainde specialist zal u helpen bij het kopen van een goede huislift. Ook bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een specialist maakt een afspraak bij u thuis om de situatie te bekijken, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. In veel situaties zal het plaatsen van een traplift in Scheerwolde in zo’n 2 – 3 weken plaatsvinden.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Hier is het railsysteem 100% nieuw en is alleen de stoel zelf gebruikt. De gebruikte onderdelen worden uiteraard goed nagekeken om de veiligheid te kunnen garanderen. Installateurs zoals Platinum of Smienk verstrekken een gevarieerd aanbod 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Stannah Sadler.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Huren kan een handige constructie zijn voor gezinnen die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere reden om te huren is om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Scheerwolde is op lange termijn niet voordelig. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Dit kost al gauw €2.000,00. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost nog eens €100 – €200 p/maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Voor een relatief korte gebruiksperiode is huren absoluut de overweging waard. Als u een structurele oplossing zoekt dan zijn de kosten te hoog en is het advies om te kopen of te leasen.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Scheerwolde communiceert een maximale draagkracht in KG. Meestal valt dit binnen een marge van 110 KG tot 140 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Neem dit serieus en bekijk de modellen die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om een huis te bereiken moet u soms eerst een opgang op. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Als unieke optie voor deze situaties zijn er modellen ontwikkeld om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Op die manier kunt u het product netjes houden in elk type weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plaats een reactie