Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Nederland

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u het liefste alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? De traplift in Nederland maak langer thuiswonen mogelijk! Flink wat ouderen en mensen met een lichamelijke beperking laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Op deze manier kunt u veilig en moeiteloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Op deze webpagina kunt u aan de slag met belangrijke specificaties t.a.v. trapliften. Onze experts geven tips over de verschillende type liften, de werking, de verwachte kosten, de overheidsregelingen (WMO) en info over tweedehands modellen. Uiteraard kan men gelijk en zonder verplichtingen een offerte aanvraag plaatsen bij betrouwbare traplift fabrikanten actief in de regio Steenwijkerland.

 • Een traplift is een elektrische op rails gemonteerde stoel waarmee u naar boven kan.
 • Met een veilig gevoel en op een aangename manier gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor elke trap is er een traplift te installeren.
 • De prijzen variëren tussen €2450 tot wel €8000, inclusief montage.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de WMO regeling.

Snelkeuze:  Prijzen van een traplift | Wat is het en hoe werkt het? | Welk type lift past bij mij? | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteSteenwijkerland | Fabrikanten en leveranciers | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieOverijssel
GemeenteSteenwijkerland
Postcode8362
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire liftTriwa TR 160

Kosten traplift Nederland juni 2024

U bent eruit: u wilt graag een traplift in uw huis. Wat gaat dat kosten? De totaalprijs wordt bepaald door twee zaken: het soort trap en extra opties zoals een 4-puntsgordel. Het laten monteren van een traplift is altijd 100% maatwerk. Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Een plaatsing op een rechte trap is het gemakkelijkst en hoeft dus ook niet duur te zijn. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap stijgen de kosten. Daarnaast moet u rekenen op een meerprijs voor toevoegingen zoals een andere kleur rail.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.350.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht is er vanaf €5.950.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten is fors duurder, al snel €7.550 of nog duurder.
 • Extra’s zoals een sta-op-stoel zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in TV reclames. Deze aantrekkelijke basisprijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In het volgende gedeelte vindt u verschillende prijzen die u kunt gebruiken ter indicatie van het installeren van een traplift in Nederland. Het soort trap (recht of met bochten) is de belangrijkste kostenpost.

SoortNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.900 – €3.400€1.600 – €2.250halve dag
1 bocht€5.100 – €8.500€3.000 – €6.1004,5 uur
Twee bochten€5.850 – €10.800€3.900 – €7.2006,5 uur
Spiltrap€8.000 – €14.500€5.450 – €9.1005,5 uur
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Nederland.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is best prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Nederland is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte types worden uitgebreid gecontroleerd en bieden ook gewoon garantie. Zodoende bespaart u gemakkelijk 45% op de nieuwprijs. Bovendien bent u ook milieuvriendelijk bezig. Meer en meer showrooms kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede tweedehandse modellen. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-nederland-8362

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Met hulp van een traplift kunt u weer op de bovenverdieping komen. Dit biedt uitkomst als u moeite heeft om naar boven te gaan. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Deze rail wordt gekoppeld aan uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan middels een elektromotor. U kan de stoellift activeren met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
Standaard werkt dit op de volgende manier: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Hierna drukt u op de bedieningsknop. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. De lift werkt op basis van stroom. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. De meeste producten hebben een stoel die 90 graden kan draaien die u helpt bij het op- en afstappen. Standaard kunt u (indien gewenst) de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Zo is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Wat zijn precies de voordelen?
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Type trapliften

Elke situatie is uniek. Voor iedereen zal worden gekeken naar een passend model. Grofweg onderscheiden we 2 types: stoelliften in Nederland voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. U kunt deze gebruiken op een brede, smalle en steile trap. Ook kunt u ook gaan voor buitenliften. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Er zit dus relatief weinig werk in. Een bijkomend voordeel is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Zo’n lift voor de rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.200 incl. installatie.

Trappen met bochten
Bij trappen met meerdere bochten moet de rails worden afgestemd. Dit heeft als gevolg extra onkosten en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €5.950 inclusief installatie. Dit product kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Laat u goed informeren over de geschikte types, merken en tarieven.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Beschikt uw woning over een spiltrap of wenteltrap? Dat is gelukkig geen issue. De liftbuis wordt op de traptreden gemonteerd. Hierdoor is er voldoende ruimte om te trap te belopen. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Hierom zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Dergelijke oplossingen kosten al snel €10.000. De prijs komt tot stand middels de totale lengte van de trap en overige opties zoals eenautomatische schuifrail.

Traplift buitengebruik
Een lastige trap naar de tuin? Een speciale traplift voor buiten is dan de oplossing. Deze lift is opgewassen tegen extreme weersomstandigheden. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Zo ontstaat er geen roest. De stoel wordt gemaakt van speciaal waterafstotend materiaal en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Hierdoor blijft uw lift gewoon goed werken in extreem weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan mensen in een rolstoel of scootmobiel. Dit type is uitgerust met een lang plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Dit model gaat vervolgens langzaam omhoog. Daar aangekomen kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Voorwaarde isdat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een gerenommeerde aanbieder die rolstoelliften kan installeren. Deze modellen kosten al snel €12.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Steenwijkerland via de WMO

De gemeente regelt dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Wilt u gebruik maken van deze woningaanpassing WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Steenwijkerland. Inwoners die een WMO-indicatie hebben hebben recht op hulpmiddelen die relevant zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Belangrijk: u vergoed u zelf een eigen bijdrage van €57 per 3 maanden. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-specialist analyseert uw zorgvraag en besluit of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Onder bepaalde omstandigheden biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om jarenlang op een veilige manier van uw huis te blijven genieten. D.m.v de WMO kunt u vaak profiteren van hulp. Wat moet ik precies doen? In het gedeelte hierna leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Steenwijkerland (https://www.steenwijkerland.nl).
 2. Een consulent plant een afspraak om uw situatie te bespreken.
 3. U geeft te kennen wat u precies kan helpen om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. In sommige gevallen raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-specialist onderzoekt of het installeren van een traplift wel echt de oplossing is. Mogelijk vindt hij dat het bovengedeelte te beperkt is (denk bijvoorbeeld aan drempels naar de slaapkamer of smalle deuren). Een speciale verhuisvergoeding is dan een langetermijnoplossing.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Daarna bieden ze u documentatie over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Op het moment dat uw aanvraag wordt goedgekeurd zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het plaatsen van een traplift of een rolstoel) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U kunt hierbij een systeem uitzoeken die matcht met uw wensenlijstje. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Adresgegevens

Zijn er nog vragen of direct weten waar u een aanvraag kan indienen? Bijgaand plaatsten wij contact- en adresgegevens:

 • Adres: Vendelweg 1
 • 8331 XE, Steenwijkerland
 • Website: www.steenwijkerland.nl
 • E-mail: info@steenwijkerland.nl
 • Telefoonnummer: 0521538500

Andere vormen van subsidie
Naast de traplift WMO Nederland onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u onder bepaalde voorwaarden van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen ontvangen een tegemoetkoming in het geval er iets in het pand verbouwd moet worden voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening die met name handig is voor mensen die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u advies of meerdere trapliften eens met eigen ogen zien? Bezoek dan een dealer of leverancier in de buurt. Een getrainde specialist kan u een aantal systemen laten zien en adviseert welk systeem aansluit op uw trap, situatie en budget. Veel van de showrooms hanteren verschillende merken en modellen. In deze tabel vergelijkt u winkels en producenten die ook leveren in Nederland.

LeverancierVoordeel
TipTop24/7 Service
SmienkSlim hergebruik van trapliften
PractiComfortTerugkoopgarantie op trapliften met bocht: uniek in Nederland
RecentLiftTot wel 5 jaar garantie op uw aankoop
123trapliftenOok de rail wordt opgebouwd uit gebruikte onderdelen
Tabel met goede leveranciers van trapliften in Nederland.

Bekende merken
In ons eigen kleine landje zijn meerdere betrouwbare fabrikanten actief. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze ontwikkelaars beloven een snelle levering en goede after service. Bij dergelijke leveranciers kunt u een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In het onderstaande overzicht bekijkt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareOok transfer- en tilliften
Otolift100% nauwkeurig inmeten van uw traplift
StannahEen gerespecteerd familiebedrijf met internationaal karakter
ThyssenKruppOok plateau- en huisliften in het assortiment
TriwaNaast montage ook verantwoordelijk voor onderhoud
Tabel met de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat voor merken trapliften zijn er?
U kunt kiezen uit vijf goede traplift fabrikanten We doelen dan op Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Bovendien zijn er iets minder bekende merken als Platinum, Triwa, Heymer, Extrema, Strobbe. Populaire (tweedehands) aanbieders van deze merken zijn o.a. RecentLift, 123traplift, TipTop, Smienk, PractiComfort.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning gaat helaas niet lukken. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een professionele adviseur zal u verder ondersteunen bij het kopen van een prettige huislift. Daarnaast zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een adviseur plant een huisbezoek in om uw trap te beoordelen, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Meestal zal de montage van een traplift in Nederland binnen één tot twee weken plaatsvinden.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Door een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. Vaak is de rails wel nieuw is de stoel afkomstig uit een andere woning. Alle onderdelen worden uitgebreid getest zodat er geen gebreken ontstaan. Merken zoals Acorn en 123 traplift hebben een veelzijdig aanbod 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Otolift Air.

Wat kost het om een traplift te huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. In dat geval is huren een mooi alternatief voor mensen die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere argument kan zijn omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Nederland is op lange termijn niet voordelig. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Dit kost al gauw €2.000,00. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) kan het interessant zijn. Voor gebruik langer dan 2 jaar is zo’n huurcontract niet interessant en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Nederland werkt met een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Normaal gesproken schommelt dat tussen de 120 KG – 160 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Vraag uw trapliftexpert naar de systemen die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om de voordeur te bereiken kan het zijn dat u een opgang over moet. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Met name voor deze gevallen zijn er modellen ontwikkeld om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Daardoor is uw lift opgewassen tegen (slechte) weersomstandigheden zoals neerslag en warmte.

Plaats een reactie