Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Eesveen

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een slimme traplift in Eesveen vergroot uw zelfstandigheid. Een groot deel van de ouderen en mensen met fysieke ongemakken kiezen voor een stoellift. Door deze oplossing kunt u risicoloos en zonder moeite op de eerste verdieping van uw huis komen. Via Trapliftexpert.nl leest u uitgebreide adviezen inzake trapliften. U leest hier alles over de verschillende type liften, een technische beschrijving, de kosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en info over tweedehands modellen. Daarnaast kunt u ook meteen en zonder moeite een offerte opvragen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten in de regio Steenwijkerland.

 • Een traplift is een stoel die langs de rail omhoog en omlaag kan door middel van een elektromotor.
 • Risicoloos en op een comfortabele manier de trap op en af.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Voor elke trap is er een traplift te maken.
 • De kosten variëren tussen €2500 & €9500, inclusief installatie.
 • In sommige situaties krijgt u een traplift in bruikleen op basis van de WMO.

Snelkeuze:  Kosten traplift juni 2024 | Lees alles over de werking | Welk type lift heb ik nodig? | Een traplift aanvragen via de WMO in Steenwijkerland | Fabrikanten en leveranciers | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieOverijssel
GemeenteSteenwijkerland
Postcode8347
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftHandicare 1000XXL

Kosten traplift Eesveen juni 2024

U hebt de keuze gemaakt: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Maar wat zijn nu de kosten? De uiteindelijke prijs komt tot stand middels 2 aspecten: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een driepuntsgordel. Een traplift laten aanbrengen is maatwerk (tijdsintensief). Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Een lift plaatsen op een rechte trap is binnen no-time geregeld en is dus relatief goedkoop. Bij een trap met 1 of 2 bochten worden er hogere tarieven gehanteerd. Vaak geldt er een meerprijs voor toevoegingen zoals een stabieler zitvlak.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.650.
 • Een basislift met een standaard bocht start bij €6.100.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten is fors duurder, al snel €7.400.
 • Eventuele extra opties zoals een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Kijk uit met stuntprijzen in folders. Deze voordelige basisprijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In de onderstaande tabel voorzien we u van prijzen die u als indicatie kunt beschouwen van het laten installeren van een traplift in Eesveen. Zoals u kunt zien: het type trap is de belangrijkste kostenpost.

LiftsoortNieuw vanafTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.550 – €3.800€1.850 – €2.2503,5 uur
1 bocht€4.700 – €9.500€3.500 – €5.2005 uur
Twee bochten€6.300 – €10.000€3.800 – €7.6001 dag
Draaiende trap€7.600 – €13.500€5.050 – €9.3006,5 uur
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Eesveen.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is zeker niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Eesveen is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte stoelliften worden uitgebreide getest en kunnen snel worden geleverd. Op deze manier bespaart u maar zo 40% op de nieuwprijs. Als extra voordeel is dat een duurzame investering. Flink wat verkooppunten hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor tweedehandse modellen. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-eesveen-8347

Wat is een traplift?

Met behulp van een traplift neemt u de trap zonder te hoeven lopen. Dit is een goede optie wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Dit railsysteem wordt vastgemaakt op de binnen- of buitenkant van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan met een motor die zich onder de stoel bevindt. U kan deze stoel besturen met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
Samengevat doet u de volgende handelingen: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Ga dan in het midden van de stoel zitten. Daarna duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Dit product werkt op elektriciteit. Als de stroom wegvalt dan is er nog een noodaccu. Veel merken hebben de beschikking over een draaistoel wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Bij de meeste types kunt u (indien gewenst) het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Daardoor blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Alle voordelen samengevat
Een traplift heeft verschillende voordelen. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Er is een lift voor elke trap.

De verschillende soorten trapliften

Iedere zorgvraag is maatwerk. En voor iedere woning en gebruiker zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. In de regel zijn er 2 soorten: stoelliften in Eesveen voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Deze zijn geschikt voor een steile, smalle en brede trap. Verder bestaan er oplossingen voor buiten. Voor rolstoelers bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Maatwerk is dus minder nodig. Wat ook fijn is, is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. De lift voor de rechte trap is er al vanaf €2.550 incl. plaatsing.

Trappen met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit zorgt voor meer kosten en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €6.000 incl. montage.Dit type past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Een expert kan u alles vertellen over de merken, opties en prijzen.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een wenteltrap of spiltrap? Ook dan is er een passend model. De buis van de lift wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Op basis daarvan blijven de treden goed beloopbaar. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Hierom zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Dit type start bij €10.000. De prijs wordt berekend a.d.h.v. lengte trap, aantal bochten en aanvullende opties als een meedraaiende stoel.

Traplift voor buitengebruik
Een lager gelegen tuin? De robuuste traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Dit type is extra goed beschermd tegen regen en wind. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel zelf wordt gemaakt van een unieke gepatenteerde coating en heeft een handige afdekhoes. Hierdoor kunt u het product netjes houden in elk type weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor mensen in een rolstoel of scootmobiel. Dit product heeft een groot plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Dit type lift kan daarna veilig omhoog bewegen. Eenmaal boven aangekomen rijdt u moeiteloos weer verder. Het is belangrijk dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een goede leverancier die deze rolstoellift aanbiedt. Zulke liften kosten al gauw €13.300.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Steenwijkerland via de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Wilt u gebruik maken van de WMO voor woningaanpassingen? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Steenwijkerland. Mensen die een WMO-indicatie hebben ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die benodigd zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Wel betaalt u een eigen bijdrage van €57 per kwartaal. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-expert checkt uw prive-omstandigheden en bepaalt of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Dikwijls kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om duurzaam en op een veilige manier van uw huis te blijven genieten. Middels de WMO kunt u vaak gebruik maken van extra hulp. Hoe vraag ik hulp aan? Hierna kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Steenwijkerland (https://www.steenwijkerland.nl).
 2. U persoonlijke consulent komt aan huis om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U bespreekt wat u kan helpen om langdurig thuis te blijven wonen. In sommige gevallen raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-expert analyseert of de installatie van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Vaak blijkt dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (bijv. drempels naar de badkamer of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een speciale verhuisvergoeding is dan veel effectiever.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na afloop van deze termijn geven ze u documenten over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Zorg in natura en PGB budget
Als uw aanvraag wordt goedgekeurd bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het aanbrengen van een traplift of een rollator) of een PGB-budget. Binnen de PGB krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U mag hierbij een traplift laten plaatsen dat past bij uw wensen. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Adresgegevens

Meer weten of meteen hulp aanvragen? Bijgaand plaatsten wij contact- en adresgegevens:

 • Adres: Vendelweg 1
 • 8331 XE, Steenwijkerland
 • Website: www.steenwijkerland.nl
 • E-mailadres: info@steenwijkerland.nl
 • Telefoonnummer: 0521538500

Overige vergoedingen
Behalve de traplift WMO Eesveen lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u wellicht recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven krijgen een subsidie in het geval zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening bedoeld voor particulieren die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u een uitgebreid advies of verschillende trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Dan kunt u terecht bij een adviespunt of showroom in de omgeving. Een goede verkoopmedewerker kan u een aantal systemen laten zien en geeft aan welk systeem past bij uw budget en situatie. Het gros van de verkooppunten verkopen diverse merken. In de onderstaande tabel bekijkt u aanbieders en merken die ook liften installeren in Eesveen.

LeverancierVoordeel
TipTopMogelijkheid tot huren
SmienkKoopt indien gewenst uw traplift weer terug
PractiComfortMaakt ook de financiering mogelijk
RecentLiftMeer dan 10 jaar specialist aan huis
123trapliftenAantrekkelijke onderhoudscontracten
Schema met betrouwbare leveranciers van trapliften in Eesveen.

Professionele merken
In uw omgeving zijn vijf goede leveranciers werkzaam. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze leveranciers garanderen een snelle levering en een eigen serviceteam. U kunt hier – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de tabel hieronder vergelijkt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareAl jaren een begrip in Nederland
OtoliftHet meest bekende merk in Nederland
StannahSnelle levertijd zonder verbouwen
ThyssenKruppStijlvolle en kwalitatieve oplossingen
TriwaVoor particuliere en zakelijke toepassing
Tabel met de beste fabrikanten van stoelliften.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Welke aanbieders zijn er allemaal?
U kunt kiezen uit enkele bekende producenten Dit zijn Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Verder worden er ook producten verkocht van Extrema, Triwa, Platinum, Heymer, Minivator. Populaire specialisten van bovengenoemde merken zijn TipTop, Smienk, Vegro, PractiComfort, RecentLift.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Thuis een stoellift testen is niet mogelijk. Wel zijn er showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een ervaren adviseur zal u helpen bij het uitkiezen van een fijne huislift. Bovendien kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een specialist komt persoonlijk langs om de maten op te nemen, de lift in virtual reality te laten zien en kan direct een scherpe offerte neerleggen. In veel situaties zal de installatie van een traplift in Eesveen binnen 1 – 3 weken mogelijk worden gemaakt.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. Vaak wordt de constructie nieuw gemaakt en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. De stoel en de elektromotor worden grondig nagekeken om een veilig product aan te bieden. Installateurs zoals Platinum en Smienk hebben een prima aanbod 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Triwa TR 75.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor gezinnen die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere reden om te huren is omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Eesveen is behoorlijk duur. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) is het de overweging waard. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is huren niet verstandig en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Eesveen hanteert gewoonlijk een max. gewicht dat de lift aankan. Meestal wisselt dat tussen de 110 KG tot 170 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Neem dit serieus en bekijk de stoelen die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om uw woning in te kunnen gaan moet men soms eerst via de opgang omhoog. Onder andere in een zorgflat. Speciaal voor dit soort huizen bestaat er de mogelijkheid om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Daardoor kunt u het product netjes houden in elk type weer zoals storm, wind en regen.

Plaats een reactie