Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift De Bult

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u het liefste in uw eigen huis blijven wonen? Een innovatieve traplift in De Bult maak langer thuiswonen mogelijk! Steeds meer ouderen kopen een speciale stoellift voor thuis. . Slim, want zo kunt u veilig en moeiteloos in uw vertrouwde woning blijven wonen. Hieronder vindt u handige beschrijvingen wat betreft trapliften. Onze medewerkers lichten u in over de liften die passen bij uw trap, de werking, de tarieven, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en onderhoud. Meer weten? Dan kan men gelijk en zonder moeite prijzen opvragen (offerte) bij gespecialiseerde traplift fabrikanten actief in de regio Steenwijkerland.

 • Een traplift is een stoel die gemonteerd wordt aan de leuning en ervoor zorgt dat u zittend omhoog kan worden vervoerd.
 • Met een gerust hart en op een comfortabele manier blijven genieten van uw woning.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor elk huis is er een traplift mogelijk.
 • De kosten wisselen sterk tussen €1600 tot wel €9300, incl. montage.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden komt u in aanmerking voor een traplift vanuit de WMO.

Onderwerpen:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze producten? | Verschillende liftsystemen | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Steenwijkerland | Fabrikanten en installateurs | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieOverijssel
GemeenteSteenwijkerland
Postcode8346
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire trapliftHandicare 950+

Kosten traplift De Bult juli 2024

U bent overtuigt: u wilt een traplift laten plaatsen. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De kostprijs wordt gecalculeerd o.b.v. twee zaken: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een automatische voetenplank. Een traplift in uw woning laten plaatsen is altijd maatwerk. Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Het plaatsen van de rail op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en dus ook het voordeligst. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap is het prijskaartje heel anders. Daarnaast komen er additionele kosten bij voor opties zoals een extra sterke accu.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap is er vanaf €2.600.
 • Een basislift met een standaard bocht is er vanaf €5.900.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten kost al gauw €7.500 of nog duurder.
 • Eventuele extra opties zoals een sta-op-stoel zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Veel leveranciers stunten met prijzen in reclamefolders. Deze voordelige vanaf prijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In het onderstaande overzicht treft u een overzicht met de geschatte kosten van het plaatsen van een traplift in De Bult. Het type trap is de belangrijkste kostenpost.

Type liftPrijs (nieuw)TweedehandsMontage
Rechte trap€2.850 – €3.550€1.550 – €2.1504,5 uur
1 bocht€5.300 – €9.200€2.850 – €6.8001/2 dag
Meerdere bochten€6.350 – €10.700€4.000 – €7.4006 uur
Spiltrap€8.000 – €13.000€4.550 – €10.500Eén dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in De Bult.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift is niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in De Bult is voordelig en net zo veilig. Gebruikte types worden uiteraard goed nagekeken en worden onder garantie geleverd. Zo bespaart u al snel 55% op de aankoopprijs. Als extra voordeel hoeft er niets weggegooid te worden. Steeds meer fabrikanten kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede 2e-hands liften. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-de-bult-8346

Hoe werkt een traplift precies?

Geholpen door een traplift kunt u weer op de bovenverdieping komen. Dit is een oplossing als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Dat railsysteem wordt gemonteerd aan de binnen- of buitenkant van de trap. Uw muur blijft volledig intact. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan met een elektromotor. U kan deze stoel besturen met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
Standaard werkt dit op de volgende manier: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Dan drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Dit type werkt op elektriciteit. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. De meeste systemen hebben een draaibare zitting wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Vaak kunt u (indien gewenst) de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Hierdoor is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Alle voordelen op een rijtje
Een traplift heeft verschillende voordelen. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Er is een lift voor elke trap.

Verschillende soorten trapliften + advies

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor elke trap zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Grofweg zijn er 2 soorten: stoelliften in De Bult voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Deze installaties werken op een steile, smalle en brede trap. Bovendien onderscheiden we innovatieve buitenliften. Voor mensen die in een rolstoel zitten zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Er zit dus relatief weinig werk in. Een bijkomend voordeel is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De montage kan aan beide kanten gebeuren. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Een lift voor de rechte trap start bij €2.550 inclusief plaatsing.

Trap met bochten
In het geval de trap bochten bevat is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit leidt tot extra onkosten en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €6.100 incl. montage.Dit model kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Laat u goed informeren over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Heeft u een bijzondere wenteltrap of spiltrap? Geen enkel probleem! Het buizensysteem wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Hierdoor kan er altijd een werkend product worden geleverd. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Hierdoor zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Dit type lift kost al gauw €8.000. De prijs wordt bepaald door de grootte van de trap en optionele upgrades zoals een automatische draaifunctie van de stoel.

Traplift voor buiten
Een lastige trap naar de tuin? De krachtige traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Dit model is uitstekend bestendig tegen regen en wind. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel zelf wordt gemaakt van een laag dat waterafstotend is en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Op die manier is uw lift opgewassen tegen extreem weer zoals storm, wind en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor mensen in een rolstoel. Dit product is uitgerust met een lang plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Dit type lift gaat vervolgens langzaam omhoog. Op de eerste (of tweede) verdieping kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Belangrijk is dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een gerenommeerde leverancier die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Zulke liften hebben al snel een prijskaartje van €13.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Steenwijkerland d.m.v. de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Wilt u gebruik maken van de woningaanpassing WMO-regeling? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Steenwijkerland. Ouderen en andere hulpbehoevenden die zo’n WMO-indicatie krijgen ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die vereist zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Desalniettemin betaalt u een eigen bijdrage van €19 op maandbasis. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-specialist komt langs voor een keukentafelgesprek en besluit of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Onder bepaalde omstandigheden kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan u helpen om permanent comfortabel van uw huis te blijven genieten. D.m.v de WMO kunt u in veel gevallen gebruik maken van extra hulp. Wat moet ik precies doen? Hieronder leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Steenwijkerland (https://www.steenwijkerland.nl).
 2. Uw consulent komt langs om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U geeft te kennen aan welke artikelen u behoefte heeft om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Mogelijk kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. Uw WMO-consulent onderzoekt of de traplift een werkbare oplossing is. De gemeente kan van mening zijn dat de woning boven verder veel nadelen heeft (bijv. drempels naar de slaapkamer of hele krappe ruimtes). Een tijdelijke verhuisvergoeding is mogelijk iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Aansluitend geven ze u informatie over hoe u geholpen wordt.

Zorg in natura en PGB budget
Op het moment dat u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld de installatie van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of een individueel PGB-budget. In het laatste geval krijgt u een budget toegekend. U kunt nu een lift kiezen die matcht met uw eisen en wensen. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Bezoekadres

Komt u er niet uit of wilt u een aanmelding voor de WMO doen? Onderstaand vindt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Vendelweg 1
 • 8331 XE, Steenwijkerland
 • Website: www.steenwijkerland.nl
 • E-mail: info@steenwijkerland.nl
 • Telefoonnummer: 0521538500

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Buiten de traplift WMO De Bult lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u wellicht van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties ontvangen hulp in de vorm van subsidie als er iets in het pand verbouwd moet worden voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening die met name handig is voor woningeigenaren die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u advies of diverse trapliften bekijken of uitproberen? Maak dan een afspraak bij een dealer of leverancier bij u in de buurt. Een erkende adviseur kan u de populaire systemen demonstreren en informeert u over welk systeem matcht met uw wensenlijstje en budget. Veel van de winkeliers hebben een groot assortiment en veel merken. In het onderstaande overzicht staan de meest populaire aanbieders die ook een lift kunnen plaatsen in De Bult.

LeverancierVoordeel
TipTop24/7 Service
SmienkDe beste service, ook in het weekend en ‘s avonds
PractiComfort17 trapliften van verschillende fabrikanten
RecentLiftStandaard 12 maanden garantie op uw aankoop
123trapliftenDe beste 2e hands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met populaire leveranciers van trapliften in De Bult.

Geschikte merken
In ons eigen land onderscheiden wij 5 populaire producenten operationeel. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze traplift bouwers beloven een korte levertijd en uitstekende service. Bij dergelijke leveranciers kunt u rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de onderstaande tabel bieden wij de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareInternationaal actief
OtoliftSupersnelle levertijd mogelijk
StannahVoor iedere trap een veilige en comfortabele oplossing
ThyssenKruppLiften die er ook nog eens mooi uitzien
TriwaStaat al jaren garant voor goede service
Overzicht met de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen

Welke merken en leveranciers zijn er?
Er zijn enkele geschikte fabrikanten De meest bekende zijn Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Daarnaast zijn er iets minder bekende merken als Extrema, Heymer, Platinum, Triwa, Strobbe. Betrouwbare (tweedehands) aanbieders van de genoemde merken zijn 123traplift, TipTop, RecentLift, Vegro, PractiComfort.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning is niet haalbaar. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een erkende adviseur kan u helpen bij het aanschaffen van een fijne huislift. Daarnaast kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een adviseur zal aan huis komen om de trap in te meten, de lift in virtual reality te laten zien en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Doorgaans zal de montage van een traplift in De Bult binnen één tot twee weken voltrokken worden.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan denkt u ook nog eens aan het milieu. Meestal komt de rails nieuw uit de fabriek en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. De gebruikte onderdelen worden grondig nagekeken zodat u veilig naar boven kunt. Dealers als Acorn of Heymer hebben een prima aanbod 2e hands modellen zoals de Thyssenkrupp Homeglide.

Kan ik een traplift huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor ouderen die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in De Bult is relatief duur. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Dit kost al gauw €2.000,00. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost al gauw €100 – €150 p/maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) is huren absoluut de overweging waard. Voor gebruik langer dan 2 jaar is zo’n huurcontract niet interessant en adviseren wij te kopen of leasen.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in De Bult werkt met een maximale draagkracht in KG. Meestal fluctueert dat tussen de 120 KG en 155 KG. Dit is per model verschillend. Informeer bij uw aanbieder naar de stoelen in het geval van overgewicht / obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om uw appartement in te kunnen kan het zijn dat u een opgang over moet. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Als extra service bij deze woningtypes is het mogelijk om een liftvoorziening buiten te realiseren. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Zo blijft u lift gewoon goed werken in (slechte) weersomstandigheden zoals storm, regen en wind.

Plaats een reactie