Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Onna

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u zelfstandig thuis blijven wonen? Een innovatieve traplift in Onna maak langer thuiswonen mogelijk! Flink wat mindervaliden en ouderen kopen een speciale stoellift voor thuis. . Slim, want zo kunt u zonder risico en op een prettige manier in uw vertrouwde woning blijven wonen. Via Trapliftexpert.nl kunt u aan de slag met belangrijke informatie m.b.t. trapliften. Onze experts geven tips over de verschillende type liften, de unieke werking, de installatiekosten, de overheidsregelingen (WMO) en en wat bekende leveranciers zijn. Meer weten? Dan kan men gelijk en geheel vrijblijvend prijzen opvragen (offerte) bij verschillende traplift fabrikanten actief in de regio Steenwijkerland.

 • Een traplift is een elektrisch aangedreven stoel die via een rails op de trap omhoog- en naar beneden kan.
 • Zonder zorgen en op een plezante manier uw gehele woning veilig blijven gebruiken.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift te koop.
 • De tarieven fluctueren zo tussen de €2500 en €8000, inclusief montage.
 • In enkele gevallen krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de WMO regeling.

Snelkeuze:  Tarieven traplift juni 2024 | Op welke manier werken deze modellen? | Welk type lift past bij mij? | Aanvraag via de WMO gemeente Steenwijkerland | Fabrikanten en installateurs | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieOverijssel
GemeenteSteenwijkerland
Postcode8344
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire trapliftHandicare 2000

Kosten traplift Onna juni 2024

U weet het zeker: u wilt een traplift laten plaatsen. Wat kost zoiets? De kostprijs wordt berekend a.d.h.v. 2 factoren: uw trapsituatie en extra opties zoals een parkeerbocht. Een traplift laten aanbrengen is maatwerk (tijdsintensief). Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is binnen no-time geregeld en is dus relatief goedkoop. In het geval van 1 of meer bochten worden er hogere tarieven gehanteerd. Uiteraard worden er toeslagen gerekend voor uitbreidingen als een groter zitvlak.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.450.
 • Een lift die 1 bocht door moet installeren ze al v.a. €6.000.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten kent een hogere prijs van rond de €6.950 inclusief installatie.
 • Extra upgrades zoals een parkeerbocht komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Pas op met lage prijzen in flyers. Deze vanaf prijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. Hieronder bekijkt u prijzen die u als indicatie kunt beschouwen van het laten plaatsen van een traplift in Onna. Het soort trap (recht of met bochten) gebruikt men als starttarief in de offerte.

Type liftNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.500 – €3.400€1.700 – €2.3004,5 uur
1 bocht€5.250 – €9.900€2.600 – €6.1001/2 dag
2 bochten€5.600 – €10.700€4.150 – €7.600Hele dag
Wenteltrap€8.050 – €13.200€5.000 – €9.1005,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Onna.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift heeft een prijskaartje. Zo’n tweedehands traplift kopen in Onna kan erg interessant zijn. Gebruikte systemen worden grondig getest en bieden ook gewoon garantie. Op deze manier bespaart u eenvoudig 40% – 45% op de aanschaf van uw traplift. Tevens bent u ook milieuvriendelijk bezig. Het gros van de leveranciers hebben een ruim aanbod met tweedehandse liften. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-onna-8344

Waarom een traplift?

Geholpen door een traplift kunt u in uw vertrouwde woning blijven wonen. Dit is een oplossing als u moeite hebt met traplopen. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Zo’n rail wordt vastgezet op de buiten- of binnenzijde van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden middels een elektromotor. De hele constructie werkt met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Hierna gaat u in de stoel zitten. Nadien drukt u op de bedieningsknop. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. De stoellift werkt op basis van stroom. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn is er nog een noodaccu. Veel merken hebben een sta-op-stoel die u helpt bij het op- en afstappen. Bij de meeste liften kan men de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Zo is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

De voordelen van een stoellift
Een traplift kent veel pluspunten. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Welke soorten trapliften zijn er?

Elk geval is anders. En voor iedere woning en gebruiker is er een passende oplossing. Doorgaans onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Onna voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Deze zijn geschikt voor een smalle trap, brede trap of steile trap. Daarnaast kunt u ook gaan voor systemen voor buiten. Voor rolstoelers zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een groot pluspunt is dat er een snelle levertijd mogelijk is. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. De lift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.300 incl. montage.

Trappen met bochten
In het geval de trap bochten bevat moet de rails worden afgestemd. Dat zorgt uiteindelijk voor meer kosten en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €5.900 inclusief plaatsing. Dit model past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Laat u snel bijpraten over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een wenteltrap of spiltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De buis van de lift wordt op de traptreden gemonteerd. Op die manier is er voor praktisch elke situatie een oplossing. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Hierom wordt het model er niet goedkoper op. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €8.250. De prijs is afhankelijk van lengte trap, aantal bochten en optionele extra’s zoals een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen.

Traplift voor buiten
Een lager gelegen tuin? Een sterke traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Elektra wordt goed afgeschermd voor extreme weersomstandigheden. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel bevat waterafstotend materiaal en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Op die manier is de lift sterk genoeg voor (slechte) weersomstandigheden zoals neerslag en warmte.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan rolstoel- en/of scootmobielgebruikers. Dit type is uitgerust met een lang plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Dit type lift zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Op de eerste (of tweede) verdieping verplaatst u zich weer verder. In de regel is het zo dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een populaire verkoper die een rolstoellift kan monteren. Dergelijke systemen kosten al gauw €13.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Steenwijkerland met de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Bent u geïnteresseerd in de woningaanpassing WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Steenwijkerland. Senioren en mindervaliden die een WMO-indicatie hebben kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die relevant zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Belangrijk: u vergoed u zelf een eigen bijdrage van €19 per maand. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-adviseur maakt een afspraak en besluit of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. In sommige gevallen is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om weer jaren op een veilige manier gebruik te blijven maken van de hele woning. Middels de WMO kunt u in veel gevallen hulp krijgen. Hoe vraag ik hulp aan? Onderstaand kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Steenwijkerland (https://www.steenwijkerland.nl).
 2. Een consulent komt bij u thuis om uw situatie beter te leren kennen.
 3. Hier kunt u melden wat u precies kan helpen om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Regelmatig schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-adviseur analyseert of de aanschaf van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Het kan zijn dat het bovengedeelte te beperkt is (bijv. drempels of smalle deuren). Een speciale verhuisvergoeding is regelmatig een beter alternatief.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na afloop van deze termijn bieden ze u details over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Zorg in natura en PGB budget
Vanaf het moment dat u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het laten plaatsen van een traplift of een rollator) en het PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U mag zelf een type laten installeren die rijmt met uw situatie. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Locatiegegevens

Komt u er niet uit of nu direct een WMO-voorziening aanvragen? Hieronder plaatsten wij adres- en contactgegevens:

 • Adres: Vendelweg 1
 • 8331 XE, Steenwijkerland
 • Website: www.steenwijkerland.nl
 • E-mail: info@steenwijkerland.nl
 • Telefoonnummer: 0521538500

Andere vergoedingen
Behalve de traplift WMO Onna lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u mogelijk een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels ontvangen hulp in de vorm van subsidie in het geval aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening bedoeld voor consumenten die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u een afspraak maken of het aanbod trapliften bekijken of uitproberen? Dan kunt u terecht bij een winkel/showroom gevestigd in de regio. Een goede verkoopmedewerker kan u meerdere liften laten zien en informeert welk model aansluit op uw woning en budget. Een groot deel van de dealers hebben een divers aanbod. In de tabel hieronder vergelijkt u verkooppunten en fabrikanten die ook actief zijn in Onna.

LeverancierVoordeel
TipTopExpert op het gebied van gebruikte trapliften
SmienkDe beste service, ook in het weekend en ‘s avonds
PractiComfort17 trapliften van verschillende fabrikanten
RecentLiftTopkwaliteit voor minder geld
123trapliftenOok mogelijkheid tot het huren van een lift
Overzicht met betrouwbare leveranciers van trapliften in Onna.

Goede merken
In ons eigen land onderscheiden wij een aantal professionele leveranciers werkzaam. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze leveranciers bieden een snelle levering en gunstige servicecontracten. U kunt bij deze merken rechtstreeks een lift kopen. In het onderstaande overzicht vergelijkt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over keurmerk liftinstituut
OtoliftIndien gewenst binnen 48 uur geleverd
StannahExpert op het gebied van huis-, plateau-, en trapliften
ThyssenKruppAltijd speciale aanbiedingen beschikbaar
TriwaGoede onderhoudscontracten
Tabel met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Welke merken en leveranciers zijn er?
We differentiëren meerdere professionele traplift bouwers Daarmee bedoelen we Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Daarbij zijn er nog wat minder bekende merken als Minivator, Extrema, Platinum, Strobbe, Triwa. Populaire verkopers van merken als deze zijn Smienk, 123traplift, RecentLift, Vegro, TipTop.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen wordt een lastig verhaal. Wel zijn er showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een ervaren adviseur helpt u graag bij het uitkiezen van een geschikte huislift. Ook kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een adviseur brengt u persoonlijk een bezoek om de trap op te meten, de diverse modellen te laten zien en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. In veel situaties zal het plaatsen van een traplift in Onna binnen één tot twee weken voltrokken worden.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. Vaak is de rails wel nieuw en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. De stoel en de motor worden grondig gecheckt om de veiligheid te waarborgen. Aanbieders zoals Triwa of Heymer beschikken ook over een prima aanbod 2e hands modellen zoals de Otolift Two.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor gezinnen die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere argument kan zijn om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Onna is op lange termijn niet voordelig. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Voor kort gebruik kan huren zeker een optie zijn. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt zijn de kosten te hoog en is het advies om te kopen of te leasen.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Onna communiceert een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Normaal gesproken ligt dat tussen de 130 KG & 155 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Vraag uw verkoopadviseur naar de stoelen die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om de deur van een woning te bereiken moet u soms eerst een opgang op. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Als aanvulling voor deze huizen zijn er modellen ontwikkeld om een liftvoorziening buiten te realiseren. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Zo is de lift sterk genoeg voor elk type weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plaats een reactie