Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Marijenkampen

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u graag de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een slimme traplift in Marijenkampen kan u daarbij helpen! Een groot deel van de ouderen en hulpbehoevenden kiezen voor het gemak van de stoellift. Op deze manier kunt u veilig en probleemloos weer op de bovenverdieping komen. Op deze site vindt u uitgebreide beschrijvingen omtrent trapliften. Onze medewerkers lichten u in over allerlei modellen liften, een technische beschrijving, de totale kosten, de WMO regelingen en onderhoud. Daarnaast kunt u ook meteen op een eenvoudige manier een offerte aanvraag indienen bij betrouwbare traplift fabrikanten actief in de regio Steenwijkerland.

 • Een traplift is een stoel dat vastzit op een railing die geplaatst wordt op de trap.
 • Met een veilig gevoel en op een plezierige manier blijven genieten van uw woning.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Er is voor elke woning een traplift te installeren.
 • De prijzen wisselen sterk tussen €2300 tot zo’n €9300, inclusief installatie.
 • Onder bepaalde voorwaarden krijgt u een traplift op basis van de WMO.

Thema’s:  Wat zijn de kosten? | Wat is het en hoe werkt het? | Het kiezen van de juiste lift | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Steenwijkerland | Fabrikanten en monteurs | Veelgestelde vragen

ProvincieOverijssel
GemeenteSteenwijkerland
Postcode8339
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak verkochte liftStannah Sadler

Kosten traplift Marijenkampen juni 2024

U heeft besloten: u wilt investeren in een traplift. Maar hoe duur is dat? De verwachte prijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 factoren: soort trap (recht of met bochten) en extra’s zoals een draaibare zitting. Een traplift laten aanbrengen kost wat tijd (maatwerk). Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Een plaatsing op een rechte trap is het eenvoudigst en is er al vanaf €2.000,00. In het geval van 1 of meer bochten zullen de kosten flink hoger uitvallen. Daarbovenop geldt er een meerprijs voor extra opties zoals een automatische draaizitting.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.400.
 • Een simpele lift met één bocht is verkrijgbaar vanaf €6.000.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten kost al gauw €7.150 inclusief installatie.
 • Eventuele extra opties zoals een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Pas op met lage prijzen in TV aanbiedingen. Deze basisprijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In de tabel hieronder verstrekken wij de richtprijzen van het installeren van een traplift in Marijenkampen. Het soort trap heeft de meeste invloed op de prijs.

Type trapNieuw vanafTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.900 – €3.750€1.800 – €2.2501/2 dag
Eén bocht€5.100 – €8.300€3.050 – €5.4005 uur
2 bochten€6.100 – €10.900€4.450 – €7.0001 dag
Draaiende trap€8.150 – €12.400€4.950 – €10.5006 uur
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Marijenkampen.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren heeft een prijskaartje. Zo’n tweedehands traplift kopen in Marijenkampen is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte types worden uitgebreid getest en bieden ook gewoon garantie. Zodoende bespaart u gemakkelijk 40% – 45% op de aanschafwaarde. Als extra voordeel is dat een duurzame investering. De meeste merken hebben op dit moment diverse 2e-hands modellen. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-marijenkampen-8339

Wat is een traplift?

Middels een traplift kunt u weer gebruikmaken van álle verdiepingen in uw huis. Dit biedt uitkomst als u moeite heeft om naar boven te gaan. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Dat railsysteem wordt aangebracht op de buiten- of binnenzijde van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden geholpen door een stille elektromotor. U bedient de lift met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
De meeste modellen werken als volgt: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Vervolgens drukt u op de bedieningsknop. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. Dit product werkt op elektriciteit. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan is er nog een noodaccu. Bijna alle soorten hebben een sta-op-stoel wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Vaak kunt u eenvoudig het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Op die manier is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Wat zijn precies de voordelen?
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Welk type traplift past bij mij?

Iedere zorgvraag is maatwerk. En voor iedere woning en gebruiker is er een passende oplossing. Doorgaans zijn er 2 soorten: stoelliften in Marijenkampen voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. U kunt deze gebruiken op een smalle, of juist brede of steile trap. Verder bestaan er systemen voor buiten. Voor rolstoelen zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een groot pluspunt is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Zo’n lift voor de rechte trap is er vanaf €2.450 incl. plaatsing.

Trap met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn is er sprake van meer maatwerk. Dit heeft als gevolg hogere kosten en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €6.200 incl. plaatsing. Dit type is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Een expert kan u alles vertellen over de geschikte types, merken en tarieven.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Is er sprake van een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De liftbuis wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Daardoor kan er altijd een werkend product worden geleverd. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Daarom zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Dit type lift kost al gauw €9.250. De prijs wordt bepaald door de lengte van uw trap + aan aantal bochten en aanvullende opties als een automatische schuifrail.

Speciale trapliften voor buiten
Heeft u juist buiten een lastige trap? De krachtige traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Het systeem is bestand tegen regen, hagel en ijs. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel wordt gemaakt van een glad materiaal dat waterafstotend is en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Daardoor is de lift sterk genoeg voor elk type weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor mensen in een rolstoel of scootmobiel. Deze lift wordt geleverd met een plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Het systeem kan daarna veilig omhoog bewegen. Bovenrijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Het is belangrijk dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een erkende verkoper die rolstoelliften kan installeren. Zulke liften zijn verkrijgbaar vanaf €12.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Steenwijkerland via de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Denkt u aanspraak te kunnen maken op woningaanpassingen op basis van de WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Steenwijkerland. Burgers die vallen binnen deze WMO-indicatie ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die relevant zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Echter betaalt u wel een eigen bijdragen van €57 per kwartaal. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. Uw WMO-consulent komt langs voor een keukentafelgesprek en besluit of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Mogelijk is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om weer jaren veilig en prettig in uw huidige woning te blijven wonen. D.m.v de WMO kan men in specifieke situaties gebruik maken van extra hulp. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hieronder leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Steenwijkerland (https://www.steenwijkerland.nl).
 2. De consulent komt aan huis om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U noteert welke hulpmiddelen u wenst om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Afhankelijk van de situatie wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. Uw WMO-consulent onderzoekt of de installatie van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Vaak blijkt dat de woning boven verder veel nadelen heeft (denk aan hoogteverschillen of hele smalle gangen). Een eenmalige verhuisvergoeding blijkt dan een langetermijnoplossing.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Aansluitend bieden ze u documentatie over hoe u geholpen wordt.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Mits de gemeente uw aanvraag goedkeurt zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld een traplift in uw woning laten plaatsen of een schoonmaakhulp) of een persoonlijk PGB-budget. Bij deze tweede optie ontvangt u een vast budget. U kunt dan zelf een lift kopen die matcht met uw wensen. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Locatiegegevens

Wilt u meer informatie of wilt u aan de slag met een aanvraag? In de lijst hieronder treft u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Vendelweg 1
 • 8331 XE, Steenwijkerland
 • Website: www.steenwijkerland.nl
 • E-mailadres: info@steenwijkerland.nl
 • Telefoonnummer: 0521538500

Zijn er nog meer vergoedingen?
Na de traplift WMO Marijenkampen subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u mogelijk van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties ontvangen hulp in de vorm van subsidie zodra bijvoorbeeld een traplift nodig is voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening speciaal voor hulpbehoevenden die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u aanvullende informatie of het hele assortiment trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Maak dan een afspraak bij een showroom of adviespunt in de regio. Een persoonlijke adviseur kan u een aantal liften tonen en informeert u over welke uitvoering in lijn is met de situatie en het budget. Veel van de winkels hebben een divers aanbod. In de onderstaande tabel vindt u aanbieders en merken die ook liften installeren in Marijenkampen.

LeverancierVoordeel
TipTopTrapliften vanaf €1.490,00
SmienkRuim aanbod met onafhankelijk advies
PractiComfortDe aanbieder met het grootste aanbod
RecentLiftAl jaren actief op deze markt
123trapliftenDe beste 2e hands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Schema met goede leveranciers van trapliften in Marijenkampen.

Betrouwbare merken
In ons eigen kleine landje zijn meerdere betrouwbare leveranciers actief. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze merken staan bekend om een snelle levering en een professionele storingsdienst. Bij deze fabrikanten kunt u een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In het overzicht hieronder vergelijkt u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd gericht op uw wensen
OtoliftBeoordeeld met een 9,2 door haar klanten
StannahEen eersteklas klantenservice
ThyssenKruppDe beste kwaliteit voor een goede prijs
TriwaRuim aanbod trap- en huisliften
Tabel met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
We onderscheiden diverse populaire producenten We doelen dan op Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Daarbij zijn er nog wat minder bekende merken als Strobbe, Extrema, Platinum, Minivator, Heymer. Grote specialisten van dergelijke merken zijn PractiComfort, Smienk, TipTop, 123traplift, RecentLift.

Kan ik een traplift uitproberen?
Een stoellift in huis uittesten kan helaas niet zo eenvoudig. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar men verschillende types kan uittesten. Een goede verkoopmedewerker helpt u graag bij het uitzoeken van de beste huislift. Voorts kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een consultant brengt u persoonlijk een bezoek om de trap op te meten, de lift in virtual reality te laten zien en kan direct een scherpe offerte neerleggen. In veel situaties kan de montage van een traplift in Marijenkampen binnen 1 – 3 weken worden afgehandeld.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Middels een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. In de basis is het railsysteem 100% nieuw en kiest men een gebruikte stoel. De stoel en de motor worden uitgebreide getest om een veilig product aan te bieden. Verkopers als ThyssenKrupp + Strobbe verschaffen een veelzijdig aanbod 2e hands modellen als o.a. de Otolift Air.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor huishoudens die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Marijenkampen is puur financieel gezien niet verstandig. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit kost al gauw €2.000,00. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost ook al gauw €150 – €200 per maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt is huren absoluut de overweging waard. Voor structureel gebruik zijn de kosten te hoog en adviseren wij te kopen of leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Marijenkampen benoemt doorgaans een maximale draagkracht in KG. Meestal fluctueert dat tussen de 125 KG en 150 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Informeer bij uw leverancier naar de opties bij overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om een huis te bereiken zult u misschien een opgang moeten passeren. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Als unieke optie voor deze type woningen bestaat er de mogelijkheid om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Daardoor kunt u het product netjes houden in het Hollandse weer zoals neerslag en warmte.

Plaats een reactie