Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Tuk

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u graag de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? De traplift in Tuk maak langer thuiswonen mogelijk! Flink wat ouderen en hulpbehoevenden laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Op die manier kunt u zelfstandig en probleemloos gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis. Op deze site kunt u aan de slag met bruikbare details betreffende trapliften. U leest hier alles over allerlei modellen liften, hoe het werkt, de tarieven, info over de WMO/PGB en welke aanbieders er allemaal zijn. Geïnteresseerd? Dan kunt u direct op een eenvoudige manier een offerte laten opstellen bij betrouwbare traplift fabrikanten uit de regio Steenwijkerland.

 • Een traplift is een stoel die rijdt over een rail die is bevestigd op de trap of aan de muur.
 • Met een veilig gevoel en op een plezierige manier uw gehele woning blijven gebruiken.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Ook voor uw appartement is er een geschikte traplift.
 • De prijzen liggen tussen de €2000 tot maar liefst €8600, inclusief montage.
 • In enkele gevallen worden trapliften gesubsidieerd via de gemeente (WMO).

Snelkeuze:  Kosten traplift februari 2024 | Hoe werken deze types | Welk type lift heb ik nodig? | Een traplift aanvragen via de WMO in Steenwijkerland | Fabrikanten en showrooms | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieOverijssel
GemeenteSteenwijkerland
Postcode8334
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftOtolift Two

Kosten traplift Tuk februari 2024

U bent overtuigt: u wilt investeren in een traplift. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De uiteindelijke prijs is afhankelijk van twee factoren: de vorm van de trap en extra opties zoals een parkeerbocht. Het laten monteren van een traplift is altijd 100% maatwerk. De rails moet namelijk aangepast worden. Het installeren van de rail op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en is er al vanaf €2.000,00. In het geval van 1 of meer bochten gaan de kosten omhoog. Normaal gesproken worden er toeslagen gerekend voor toevoegingen zoals een 4-puntsgordel.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap is er al voor €2.300.
 • Een lift die 1 bocht door moet plaatsen ze al vanaf €6.300.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten is nog weer duurder, denk aan €7.600 inclusief plaatsing.
 • Eventuele extra opties zoals een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in folders. Deze gunstige vanaf prijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In de onderstaande tabel verstrekken wij verschillende prijzen die u kunt gebruiken ter indicatie van het laten installeren van een traplift in Tuk. Het trap type gebruikt men als starttarief in de offerte.

Type trapNieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.850 – €3.400€1.600 – €2.3003,5 uur
Eén bocht€4.700 – €9.200€2.950 – €6.2004,5 uur
Twee bochten€6.150 – €11.600€3.850 – €7.200Hele dag
Draaiende trap€7.700 – €12.900€5.150 – €10.800Eén dag
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Tuk.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Tuk kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte modellen worden op alle punten gecontroleerd en zijn helemaal veilig. Zodoende bespaart u tot wel 35% – 60% op de nieuwprijs. Ook bent u ook milieuvriendelijk bezig. Veel merken kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede 2de-hands liften. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-tuk-8334

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Middels een traplift kunt u weer moeiteloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Dit is een goede optie wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Deze speciale rails wordt vastgezet op de buiten- of binnenkant van de trap. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen door middel van een elektromotor. U kan deze stoel besturen met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
Standaard werkt dit op de volgende manier: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Ga dan in het midden van de stoel zitten. Dan duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Dit type moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Als de stroom wegvalt dan komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Veel types hebben een sta-op-stoel wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Standaard kunt u eenvoudig de zitting en de armleuningen weer inklappen. Zodoende is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Welke voordelen zijn er?
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Type trapliften

Elke situatie is uniek. Voor ieder huishouden zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Standaard onderscheiden we 2 types: stoelliften in Tuk voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Ze zijn te monteren op een steile, smalle en brede trap. Daarnaast zijn er oplossingen voor buiten. Voor rolstoelen is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een extra voordeel is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Een lift voor een rechte trap start bij €2.600 inclusief installatie.

Trap met bochten
Bij trappen met meerdere bochten is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit heeft als gevolg extra onkosten en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €5.500 incl. plaatsing. De rails is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Zorg voor goede voorlichting over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een wenteltrap of spiltrap? Dat is gelukkig geen issue. Het buizensysteem wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Door dit handige systeem is er voor elke trap een lift mogelijk. Het betreft hier 100% maatwerk. Als gevolg hiervan is dit een van de duurste modellen. Dergelijke oplossingen kosten al snel €9.750. De prijs is afhankelijk van de lengte van uw trap + aan aantal bochten en eventuele extra opties zoals een automatische klaprail.

Traplift buitengebruik
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? Een sterke traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Deze lift is opgewassen tegen vocht en extreme hitte. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel wordt omgeven met een speciale coating en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Zodoende is uw lift beschermd tegen (slechte) weersomstandigheden zoals storm, wind en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor rolstoelers en scootmobielgebruikers. Deze lift werkt d.m.v een groot plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Het systeem brengt u rustig en veilig naar boven. Eenmaal boven aangekomen verplaatst u zich weer verder. Houd er rekening mee dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een populaire firma die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze kosten al gauw €12.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Steenwijkerland via de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Wilt u gebruik maken van de WMO voor woningaanpassingen? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Steenwijkerland. Senioren, chronisch zieken en anderen met WMO-indicatie kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die essentieel zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Wel betaalt u een eigen bijdrage van €19 per maand. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-specialist komt langs voor een keukentafelgesprek en bepaalt of een stoellift de ideale optie is. Dikwijls biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om duurzaam en op een veilige manier zelfstandig te blijven. Middels de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – hulp krijgen. Wat moet ik precies doen? In onderstaande paragraaf hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Steenwijkerland (https://www.steenwijkerland.nl).
 2. De consulent komt langs om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U vertelt wat u precies nodig heeft om langdurig zelfredzaam te blijven. Afhankelijk van de situatie wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De consulent zoekt uit of het installeren van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Vaak blijkt dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (bijv. drempels naar de slaapkamer of hele kleine deuren). Een speciale verhuisvergoeding is dan een passende oplossing.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Nadien sturen ze u documenten over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Zorg in natura en PGB budget
Op het moment dat u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het aanbrengen van een traplift of andere zorgproducten) of speciaal PGB-budget. Bij deze tweede optie krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U kunt dan zelf een traplift laten monteren die in lijn is met uw individuele situatie. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Bezoekadres

Is er iets niet duidelijk of nu direct aanmelden voor de WMO? In onderstaand schema treft u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Vendelweg 1
 • 8331 XE, Steenwijkerland
 • Website: www.steenwijkerland.nl
 • E-mail: info@steenwijkerland.nl
 • Telefoonnummer: 0521538500

Andere subsidieregelingen
Behalve de traplift WMO Tuk zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u onder bepaalde voorwaarden recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers krijgen ondersteuning zodra aanpassingen in het pand nodig zijn voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die met name handig is voor consumenten om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u aanvullende informatie of het aanbod trapliften eens met eigen ogen zien? Maak dan een afspraak bij een dealer of leverancier bij u in de buurt. Een erkende adviseur kan u passende modellen demonstreren en informeert u over welk systeem past bij uw woning en budget. Het gros van de dealers bieden meerdere merken aan. In de volgende tabel bieden wij verkooppunten en fabrikanten die ook werkzaam zijn in Tuk.

LeverancierVoordeel
TipTopTot 5 jaar garantie
SmienkTerugkoopgarantie met vakkundige demontage
PractiComfortRuim 60.000 klanten gingen u voor
RecentLiftEen vertrouwd gezicht in huis
123trapliftenGebruikte trapliften, tot wel 50% goedkoper
Schema met professionele leveranciers van trapliften in Tuk.

Goede merken
In uw regio zijn diverse betrouwbare traplift fabrikanten operationeel. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze merken staan voor een korte levertijd en vakkundige service medewerkers. U kunt hier – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In het overzicht hieronder staan de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok transfer- en tilliften
OtoliftHuren, nieuw & tweedehands kwaliteitsliften
StannahWereldwijd de meest gekozen traplift
ThyssenKruppMontage bij u thuis binnen 3,5 uur
TriwaOok huren en tweedehands liften beschikbaar
Overzicht met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Bekijk de veelgestelde vragen

Welke aanbieders zijn er allemaal?
Er bestaan verschillende geschikte merken We doelen dan op Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Daarbij worden er modellen aangeboden van o.a. Strobbe, Extrema, Minivator, Triwa, Heymer. Gerenommeerde (2e hands) leveranciers van deze merken zijn o.a. Vegro, TipTop, Smienk, PractiComfort, 123traplift.

Kan ik een traplift uitproberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning is niet mogelijk. Wel zijn er showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar men verschillende types kan uittesten. Een getrainde specialist is u graag van dienst bij het vinden van een goede huislift. Tevens bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een expert maakt een afspraak bij u thuis om alles in te meten, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en zal direct actuele prijzen bespreken. Meestal zal het plaatsen van een traplift in Tuk binnen één tot twee weken mogelijk worden gemaakt.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Met een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. Doorgaans komt de rails nieuw uit de fabriek en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. De stoel en de elektromotor worden grondig getest zodat er geen gebreken ontstaan. Leveranciers als Stannah & TipTop hanteren een veelzijdig aanbod 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Handicare 1000.

Wat kost het om een traplift te huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Een huurconstructie is handig voor huishoudens die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere reden om te huren is omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Tuk is niet heel goedkoop. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost ook al gauw €150 – €200 per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt kan huren zeker een optie zijn. Voor structureel gebruik is tijdelijke huur onverstandig en is het advies om te kopen of te leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Tuk communiceert een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Doorgaans ligt dat tussen de 130 KG – 145 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Informeer bij uw aanbieder naar de stoelen die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om de voordeur te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Juist voor deze gevallen bestaat er de mogelijkheid om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Zo kunt u het product netjes houden in extreem weer zoals neerslag en warmte.

Plaats een reactie