Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Kraggenburg

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u graag in uw eigen huis blijven wonen? Een traplift in Kraggenburg verschaft u die mogelijkheid! Flink wat ouderen en mensen met fysieke ongemakken kiezen voor het gemak van de stoellift. . Slim, want zo kunt u zorgeloos en op een prettige manier in uw eigen huis blijven wonen. Hieronder bieden wij handige specificaties m.b.t. trapliften. Wij bieden handige info over welk type lift geschikt is voor uw trap, hoe de producten werken, de geschatte kosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en onderhoud. Bovendien kunt u online en zonder verplichtingen een offerte aanvraag indienen bij de grote traplift fabrikanten in de regio Noordoostpolder.

 • Een traplift is een stoel met een motoraandrijving welke voortbeweegt over een rails op de trap.
 • Met een gerust hart en op een aangename manier uw gehele woning veilig blijven gebruiken.
 • Een trap met bochten of recht: Ook voor uw appartement is er een geschikte traplift.
 • De prijzen komen neer op bedragen tussen €1750 en €10000, incl. montage.
 • In sommige gevallen komt u in aanmerking voor een traplift vanuit de gemeente via de WMO.

Inhoud:  Wat zijn de kosten? | Wat is het en hoe werkt het? | Welk type lift past bij mij? | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteNoordoostpolder | Merken en monteurs | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieFlevoland
GemeenteNoordoostpolder
Postcode8317
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire trapliftThyssenkrupp Levant outdoor

Kosten traplift Kraggenburg juni 2024

U bent overtuigt: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Maar hoe duur is dat? De prijs hangt af van twee zaken: de vorm van de trap en extra opties zoals een verlichte voetenplank. Het laten installeren van zo’n traplift kost wat tijd (maatwerk). Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Het plaatsen van de rail op een rechte trap kost het minste werk en hoeft dus ook niet duur te zijn. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap gaan de kosten omhoog. Tevens moet u rekenen op een meerprijs voor opties zoals een stabieler zitvlak.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.750.
 • Een lift die 1 bocht door moet koopt u al v.a. €6.050.
 • Een lift die meerdere bochten door moet is nog weer duurder, denk aan €6.900 of nog duurder.
 • Opties zoals een automatische voetenplank zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Pas op met lage prijzen in TV reclames. Deze vanaf prijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In de bijgaande tabel voorzien we u van een lijst met verwachte prijzen van het laten plaatsen van een traplift in Kraggenburg. Het soort trap is het uitgangspunt qua kostprijs.

TypeNieuw vanafTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.600 – €3.350€1.600 – €2.1504,5 uur
Eén bocht€5.500 – €9.500€3.450 – €5.700halve dag
Meerdere bochten€6.000 – €10.700€4.050 – €7.2006 uur
Spiltrap€7.700 – €13.700€5.500 – €10.300Eén dag
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Kraggenburg.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Een stoellift is best duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Kraggenburg is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte types worden uitgebreid gecontroleerd en kunnen supersnel worden geleverd. Hiermee bespaart u maar zo 50% vergeleken met een nieuw model. Bovendien hoeft er niets weggegooid te worden. Flink wat showrooms kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede 2de-hands modellen. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-kraggenburg-8317

Waarom een traplift?

Met hulp van een traplift kunt u weer moeiteloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Dit kan heel behulpzaam zijn als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. De rail wordt bevestigd op de buiten- of binnenzijde van de trap. Uw muur blijft volledig intact. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden middels een elektromotor. Het activeren van de lift kan met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
De meeste modellen werken als volgt: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Ga dan in het midden van de stoel zitten. Vervolgens activeert u de bedieningsknop. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Dit type werkt op basis van stroom. Op de momenten dat er geen stroom is komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Bijna alle merken hebben een sta-op-stoel die u helpt bij het op- en afstappen. Vaak kan u ook de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Dankzij dit systeem blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Alle voordelen samengevat
Een traplift heeft verschillende voordelen. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Traplift keuzegids

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor iedere woning en elk budget zal worden gekeken naar een passend model. In de regel zijn er 2 types: stoelliften in Kraggenburg voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Deze installaties werken op een smalle, of juist brede of steile trap. Bovendien bestaan er systemen voor buiten. Voor rolstoelen is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een extra voordeel is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. De lift voor een rechte trap start bij €2.800 inclusief installatie.

Trap met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit zorgt voor meer kosten en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €6.000 inclusief installatie. De constructie kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Laat u snel bijpraten over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Heeft u woning een fraaie spiltrap of wenteltrap? Dat is gelukkig geen issue. De buis wordt op de trap bevestigd. Door dit handige systeem kan er altijd een werkend product worden geleverd. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Om die reden bent u meer geld kwijt voor de montage. Dergelijke oplossingen kosten al snel €8.500. De prijs wordt bepaald door de grootte van de trap en optionele extra’s zoals een luxere stoel.

Speciale trapliften voor buiten
Een lager gelegen tuin? De robuuste traplift voor buiten is dan erg handig. Elektra wordt goed afgeschermd voor hitte, UV-straling en regen. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel wordt gefabriceerd met een laag dat waterafstotend is en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Zo kunt u het product netjes houden in alle weersomstandigheden zoals veel regen of extreme hitte.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Dit type werkt d.m.v een groot plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. De lift brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Op de eerste (of tweede) verdieping rijdt u moeiteloos weer verder. Het is belangrijk dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een bekende zaak die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze zijn verkrijgbaar vanaf €13.000.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Noordoostpolder d.m.v. de WMO

De gemeente regelt dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Wilt u gebruik maken van de woningaanpassing WMO-regeling? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Noordoostpolder. Burgers die een WMO-indicatie hebben kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die vereist zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Hiervoor berekent het CAK een eigen bijdragen van €57 per 3 maanden. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. Een speciale WMO-consulent maakt een goede analyse en bepaalt of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Dikwijls biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om weer jaren moeiteloos en veilig in uw huidige woning te blijven wonen. Door de WMO kan u in sommige gevallen extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Maar hoe werkt dat dan? Hierna loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Noordoostpolder (https://www.noordoostpolder.nl).
 2. Een erkende consulent plant een afspraak om uw situatie te bespreken.
 3. U vertelt aan welke artikelen u behoefte heeft om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Afhankelijk van de situatie zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De WMO-specialist gaat bekijken of het laten plaatsen van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Regelmatig blijkt dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (bijvoorbeeld door hoogteverschillen of hele krappe ruimtes). Een speciale verhuisvergoeding is dan vaak een passende oplossing.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Hierna geven ze u details over hoe de gemeente u gaat helpen.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Indien uw aanvraag wordt goedgekeurd wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld de installatie van een traplift of een rolstoel) of een persoonlijk PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U mag nu een model laten plaatsen die in lijn is met uw wensen. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Vestigingsadres

Meer informatie of direct beginnen met de aanvraagprocedure? In de lijst hieronder leest u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Harmen Visserplein 1
 • 8302 BW, Noordoostpolder
 • Website: www.noordoostpolder.nl
 • E-mail: participatie@noordoostpolder.nl
 • Telefoonnummer: 0527633911

Andere subsidieregelingen
Naast de traplift WMO Kraggenburg lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u in sommige gevallen aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven krijgen een subsidie in situatie waarbij aanpassingen in het pand nodig zijn voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening die gebruikt kan worden door consumenten die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u aanvullende informatie of het aanbod trapliften uitproberen? Maak dan een afspraak bij een winkel of showroom in de buurt. Een betrouwbare expert kan u een aantal modellen introduceren en adviseert u over welk type lift past voldoet aan uw wensen en budget. De meeste winkeliers verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In de onderstaande lijst vergelijkt u aanbieders en merken die ook liften installeren in Kraggenburg.

LeverancierVoordeel
TipTopVeilige en betrouwbare 2e hands liften
SmienkIndien nodig binnen 48 uur geplaatst
PractiComfort17 trapliften van verschillende fabrikanten
RecentLiftKwaliteit staat hoog in het vaandel
123trapliftenGebruikte trapliften, tot wel 50% goedkoper
Tabel met betrouwbare leveranciers van trapliften in Kraggenburg.

Goede merken
In uw omgeving zijn meerdere goede producenten aan het werk. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze traplift fabrikanten bieden een snelle levertijd en een eigen serviceteam. U kunt hier rechtstreeks een lift kopen. In de tabel hieronder vergelijkt u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd gericht op uw wensen
OtoliftHuren, nieuw & tweedehands kwaliteitsliften
StannahBetaalbare topkwaliteit
ThyssenKruppSinds 1953 specialist op het gebied van trapliften
TriwaVoor elke situatie een geschikte lift
Overzicht met de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Welke merken en leveranciers zijn er?
U kan een keuze maken uit meerdere erkende leveranciers We doelen dan op Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Bovendien kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Minivator, Platinum, Heymer, Extrema, Triwa. Erkende installateurs van bovengenoemde merken zijn Vegro, RecentLift, 123traplift, PractiComfort, TipTop.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Een stoellift testopstelling aan huis kan helaas niet zo eenvoudig. Verspreid door het hele land vindt u showrooms voor directe tips / adviezen en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een professionele adviseur zal u helpen bij het kopen van een prettige huislift. Voorts bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een specialist komt persoonlijk langs om uw trap te beoordelen, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en zal direct actuele prijzen bespreken. Bij de meeste aanbieders zal de montage van een traplift in Kraggenburg al binnen 2 weken worden afgehandeld.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Door een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. In de basis wordt de constructie wel nieuw gemaakt is de stoel afkomstig uit een andere woning. De gebruikte onderdelen worden grondig getest om een veilig product aan te bieden. Aanbieders zoals ThyssenKrupp & PractiComfort verstrekken een gevarieerd aanbod 2e hands modellen zoals o.a. de Triwa TR 160.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. De huuroptie is erg geschikt voor ouderen die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Een andere reden is om de kosten te spreiden. Traplift huren in Kraggenburg is relatief duur. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. Dit is vaak zonde van het geld. Voor kort gebruik kan huren zeker een optie zijn. Voor structureel gebruik zijn de kosten te hoog en is leasen of kopen een beter idee.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Kraggenburg werkt met een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. In de basis ligt dat tussen de 110 KG & 155 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Informeer bij uw aanbieder naar de systemen die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om uw woning in te kunnen gaan moet men soms eerst via de opgang omhoog. Onder andere in een zorgflat. Speciaal voor dit soort situaties zijn er modellen ontwikkeld om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Daardoor is uw lift opgewassen tegen alle soorten weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plaats een reactie