Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Rutten

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u het liefste de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een innovatieve traplift in Rutten biedt uitkomst! Een groot aantal bejaarden en mensen met medische beperkingen plaatsen een stoellift in hun appartement. Door deze oplossing kunt u zorgeloos en probleemloos in uw vertrouwde woning blijven wonen. Aan de hand van deze website vindt u handige adviezen aangaande trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over de verschillende soorten liften die er zijn, hoe de bediening werkt, de onkosten, de WMO regelingen en info over het huren van een lift. Daarbovenop kunt u gratis en zonder verplichtingen een offerte laten opstellen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten actief in de regio Noordoostpolder.

 • Een traplift is een stoel voor 1 persoon met gemotoriseerde aandrijving.
 • Op een beschermde en plezante manier in uw eigen huis blijven wonen.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor iedere situatie is er een geschikte traplift.
 • De tarieven fluctueren zo tussen de €2200 en €10000, incl. installatie.
 • Mogelijk ontvangt u een traplift vanuit de gemeente via de WMO.

Inhoud:  Wat zijn de kosten? | Wat is het en hoe werkt het? | Soorten trapliften | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Noordoostpolder | Fabrikanten en adviseurs | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieFlevoland
GemeenteNoordoostpolder
Postcode8313
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftPlatinum Horizon

Kosten traplift Rutten juli 2024

U hebt de keuze gemaakt: u wilt investeren in een traplift. Wat kost zoiets? De totaalprijs wordt bepaald door 2 aspecten: uw trapsituatie en extra opties zoals een klaprail. Een traplift laten aanbrengen kost wat tijd (maatwerk). Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Een model voor een normale rechte trap installeren is het gemakkelijkst en is dus het goedkoopst. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap stijgen de kosten. Daarbovenop geldt er een meerprijs voor extra opties zoals een extra sterke accu.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.100.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht plaatsen ze al vanaf €5.750.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.450 of zelfs nog meer.
 • Extra opties zoals een luxere stoel zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in reclames. Deze vanaf prijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In het overzicht hieronder verschaffen we indicatieve prijzen van het laten monteren van een traplift in Rutten. Het soort trap (recht of met bochten) is het uitgangspunt qua kostprijs.

ModelPrijs (nieuw)TweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.900 – €3.300€1.750 – €2.3504,5 uur
1 bocht€4.950 – €8.800€2.850 – €6.900halve dag
Twee bochten€5.900 – €11.100€3.550 – €7.1006 uur
Wenteltrap€8.350 – €12.400€5.150 – €10.7001 dag
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Rutten.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren heeft een prijskaartje. Zo’n tweedehands traplift kopen in Rutten is zeker het overwegen waard. Gebruikte modellen worden goed getest en bieden ook gewoon garantie. Dan bespaart u tot wel 55% ten opzichte van een nieuw model. Uiteraard is dat een duurzame investering. Steeds meer showrooms hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor 2e-hands modellen. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-rutten-8313

Waarom een traplift?

Geholpen door een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit is noodzakelijk wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Het railsysteem wordt bevestigd op de buiten- of binnenkant van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden met een motor die zich onder de stoel bevindt. De hele constructie werkt met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Aansluitend kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. De stoellift werkt op stroom. In het geval van stroomstoringen neemt de noodaccu het over. Veel producten bieden optioneel een ondersteunde stoel wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Meestal kan men het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Op die manier zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Verschillende soorten trapliften + advies

Elk geval is anders. Voor iedere gezinssituatie zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. In de basis zijn er 2 types: stoelliften in Rutten voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Ze zijn toe te passen op een brede, smalle en steile trap. Bovendien verkoopt men innovatieve buitenliften. Voor mensen die in een rolstoel zitten is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Wat ook fijn is, is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. De lift voor een rechte trap is er al voor €2.250 incl. montage.

Trappen met bochten
In het geval de trap bochten bevat zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dat zorgt uiteindelijk voor wat hogere prijzen en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €5.900 incl. plaatsing. Dit product is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Heeft uw woning een spiltrap of wenteltrap? Geen enkel probleem! De buis wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Hierdoor is er voor elke trap een lift mogelijk. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Hierdoor wordt het model er niet goedkoper op. Dergelijke oplossingen kosten al snel €9.750. De prijs is afhankelijk van de lengte van uw trap + aan aantal bochten en extra opties zoals een verlichte voetenplank.

Traplift voor buiten
Een lager gelegen tuin? De robuuste traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Dit model is uitstekend bestendig tegen vocht en extreme hitte. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Zo ontstaat er geen roest. De stoel wordt gemaakt van een glad materiaal dat waterafstotend is en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Hierdoor is de lift sterk genoeg voor alle weersomstandigheden zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor voor gebruikers van een rolstoel. Deze uitvoering is uitgerust met een lang plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. De lift zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Eenmaal boven aangekomen rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Houd er rekening mee dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een bekende organisatie die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Zulke liften zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €13.300.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Noordoostpolder binnen de WMO

De gemeente regelt dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Denkt u aanspraak te kunnen maken op een woningaanpassing via WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Noordoostpolder. Senioren, chronisch zieken en anderen met WMO-indicatie kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die geboden zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Desalniettemin berekent het CAK een eigen bijdragen van €4,5 per week. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-expert maakt een goede analyse en adviseert of de stoellift geschikt is voor uw noden. Soms biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om voor een ruime periode moeiteloos en veilig thuis te blijven wonen. Door middel van de WMO kunt u in veel gevallen profiteren van hulp. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In het volgende kopje leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Noordoostpolder (https://www.noordoostpolder.nl).
 2. Uw consulent maakt met u een afspraak om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U deelt aan welke artikelen u behoefte heeft om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Afhankelijk van de situatie vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-specialist gaat bekijken of het laten plaatsen van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. In veel gevallen komt hieruit dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (bijvoorbeeld door drempels of hele kleine deuren). Een speciale verhuisvergoeding is mogelijk een langetermijnoplossing.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vanaf dat moment krijgt u aanvullende info over welke maatregelen er worden genomen.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Wanneer de WMO-indicatie wordt gegeven zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld een traplift in uw woning laten plaatsen of alternatieve zorgartikelen) en het PGB-budget. Bij deze tweede optie krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U kunt nu een stoellift aanschaffen die in lijn is met uw wensenlijstje. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Bezoekadres

Wilt u meer informatie of wilt u een WMO-melding doen? Bijgaand checkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Harmen Visserplein 1
 • 8302 BW, Noordoostpolder
 • Website: www.noordoostpolder.nl
 • E-mailadres: participatie@noordoostpolder.nl
 • Telefoonnummer: 0527633911

Andere vormen van subsidie
Afgezien van de traplift WMO Rutten onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u tevens naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties ontvangen hulp in de vorm van subsidie als zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening die afgesloten kan worden door particulieren die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u aanvullende informatie of het hele assortiment trapliften onder de loep nemen? Het meest praktische is een dealer of leverancier in de omgeving. Een ervaren adviseur kan u de populaire opties laten zien en informeert welk merk/model in lijn is met uw wensen en budget. Veel van de showrooms hanteren verschillende merken en modellen. In de onderstaande lijst vergelijkt u merken en winkels die ook liften monteren in Rutten.

LeverancierVoordeel
TipTopAll-in service pakket voor € 290 per jaar
Smienk2e hands trapliften vakkundig gereviseerd
PractiComfortDealer van alle grote merken
RecentLiftGroot assortiment aan tweedehands liften
123trapliftenTot 5 jaar garantie
Schema met geschikte leveranciers van trapliften in Rutten.

Professionele merken
In ons eigen land onderscheiden wij meerdere professionele producenten actief. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze traplift fabrikanten staan in voor een snelle montage en goede after service. Bij dergelijke leveranciers kunt u direct een traplift kopen. In deze tabel bieden wij de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareScherpe aanbiedingen in 2024
OtoliftDé meest gekochte traplift van Nederland
StannahEen gerespecteerd familiebedrijf met internationaal karakter
ThyssenKruppDegelijk vakwerk door de monteurs
TriwaOok voor huur en gebruikte trapliften
Tabel met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Wat voor merken trapliften zijn er?
U kunt kiezen uit meerdere populaire traplift bouwers Daarmee bedoelen we ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Tevens zijn er iets minder bekende merken als Strobbe, Heymer, Triwa, Platinum, Minivator. Betrouwbare montagepartners van bovengenoemde merken zijn Smienk, PractiComfort, RecentLift, Vegro, 123traplift.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen gaat helaas niet lukken. Wel zijn er verschillende showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar men verschillende types kan uittesten. Een getrainde specialist kan u helpen met het uitzoeken van een fijne huislift. Verder kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een expert plant een huisbezoek in om de maten op te nemen, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Meestal zal het plaatsen van een traplift in Rutten binnen een paar weken mogelijk worden gemaakt.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Met een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. In de basis wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt is de stoel afkomstig uit een andere woning. De stoel en de elektromotor worden uitvoerig nagekeken om de veiligheid te kunnen garanderen. Merken zoals Platinum en Strobbe verschaffen een groot aanbod 2e hands modellen zoals o.a. de Handicare 1100.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor huishoudens die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Rutten is niet heel goedkoop. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Voor kort gebruik is huren absoluut de overweging waard. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is huren niet verstandig en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Rutten verstrekt vaak een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Standaard valt dit binnen een marge van 105 KG – 170 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Vraag uw trapliftexpert naar de constructies die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om uw appartement in te kunnen heeft u af en toe te maken met een opgang. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Als aanvulling voor deze situaties is het mogelijk om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zodoende blijft u lift gewoon goed werken in elk type weer zoals storm, regen en wind.

Plaats een reactie