Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Tollebeek

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u het liefste de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? De traplift in Tollebeek verschaft u die mogelijkheid! Steeds meer ouderen kiezen voor een stoellift. . Slim, want zo kunt u zonder risico en zeer eenvoudig van uw hele huis genieten. Op Trapliftexpert.nl treft u praktische gegevens inzake trapliften. U leest hier alles over welk type lift geschikt is voor uw trap, hoe het werkt, de totale kosten, de WMO en andere vergoedingen en en wat bekende leveranciers zijn. Meer info? Dan kunt u zonder kosten en zonder moeite een offerte aanvraag indienen bij de grote traplift fabrikanten uit de regio Noordoostpolder.

 • Een traplift is een elektrische op rails gemonteerde stoel waarmee u naar boven kan.
 • Zonder gevaar en op een gemakkelijke manier weer op de bovenverdieping komen.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor elke trap is er een traplift te koop.
 • De kosten schatten we in tussen c.a. €1550 tot maar liefst €9800, incl. montage.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de WMO regeling.

Onderwerpen:  Kosten traplift juli 2024 | Werkt dit bij mij thuis? | Het kiezen van de juiste lift | Een traplift aanvragen via de WMO in Noordoostpolder | Fabrikanten en adviseurs | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieFlevoland
GemeenteNoordoostpolder
Postcode8309
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftTriwa TR 55

Kosten traplift Tollebeek juli 2024

U weet het zeker: u wilt een traplift laten plaatsen. Maar hoe duur is dat? De uiteindelijke prijs hangt af van 2 onderdelen: soort trap (recht of met bochten) en extra’s zoals een draaibare zitting. Een traplift installeren in huis is altijd maatwerk. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Een plaatsing op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en is dus relatief goedkoop. Bij een trap met bochten of een spiltrap betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Tevens zijn er extra kosten voor opties zoals een lederen stoel.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.350.
 • Een basislift met een standaard bocht vindt u al vanaf €6.050.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer is iets kostbaarder, denk aan €7.000 inclusief plaatsing.
 • Extra opties als een automatische klaprail zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Veel showrooms hanteren lage tarieven in brochures. Deze goedkope vanaf prijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In de onderstaande tabel voorzien we u van een lijst met verwachte prijzen van het laten monteren van een traplift in Tollebeek. Het type trap is de belangrijkste kostenpost.

Type trapNieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.550 – €3.600€1.700 – €2.2001/2 dag
Eén bocht€5.100 – €8.700€3.400 – €6.6005 uur
Meerdere bochten€6.250 – €11.400€4.400 – €7.200Hele dag
Wenteltrap€8.500 – €13.100€5.250 – €10.6006,5 uur
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Tollebeek.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is vrij prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Tollebeek is zeker het overwegen waard. Gebruikte artikelen worden uitgebreid gecontroleerd en zijn dus ook veilig om te gebruiken. Daarmee bespaart u al snel 45% – 50% op de aanschafwaarde. Als extra voordeel is dat een duurzame investering. De meeste showrooms kunnen u ook helpen aan 2de-handse liften. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Samen met de expert bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-tollebeek-8309

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Met behulp van een traplift kunt u in uw vertrouwde woning blijven wonen. Dit is een goede optie wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. De rail wordt gekoppeld aan de buiten- of binnenzijde van de trap. Uw muur blijft volledig intact. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden met een motor die zich onder de stoel bevindt. U bestuurt de traplift met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
De werking is erg eenvoudig: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Daarna kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. De stoellift heeft elektriciteit nodig. Wanneer er een stroomstoring is blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. De meeste systemen hebben een sta-op-stoel wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Meestal kunt u eenvoudig de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Zo kan iedereen normaal over de trap.

Wat zijn precies de voordelen?
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Er is een lift voor elke trap.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Elk geval is anders. Voor elk huis zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Volgens onze adviseurs zijn er 2 soorten: stoelliften in Tollebeek voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. U kunt deze gebruiken op een brede, smalle en steile trap. Voorts kunt u kiezen voor buitenliften. Voor rolstoelers is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Een extra voordeel is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. De lift voor de rechte trap is er al vanaf €2.750 inclusief plaatsing.

Trap met bochten
In het geval de trap bochten bevat is er sprake van meer maatwerk. Dit heeft als gevolg hogere tarieven en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €6.100 inclusief plaatsing. Dit type kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Zorg voor goede voorlichting over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Heeft uw woning een wenteltrap of spiltrap? Dat is gelukkig geen issue. Het buizensysteem wordt vastgemaakt op de trap zelf. Op basis daarvan is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Dit maatwerk kost veel tijd. Hierom is dit een van de duurste modellen. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €8.500. De prijs wordt bepaald door aantal bochten, totale lengte en aanvullende opties als een luxe stoel.

Traplift buitengebruik
Een lager gelegen tuin? Een sterke traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Dit type is extra goed beschermd tegen regen en wind. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel wordt gefabriceerd met een unieke gepatenteerde coating en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Dankzij dit systeem opgewassen tegenextreem weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor voor gebruikers van een rolstoel. Dit product heeft een groot plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Dit type lift brengt u rustig en veilig naar boven. Eenmaal boven aangekomen verplaatst u zich weer verder. In de regel is het zo dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een geschikte verkoper die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Dergelijke systemen kosten al gauw €13.500.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Noordoostpolder door de WMO

De gemeente regelt dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Denkt u aanspraak te kunnen maken op een woningaanpassing via WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Noordoostpolder. Senioren, chronisch zieken en anderen die zo’n WMO-indicatie krijgen ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die essentieel zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Hiervoor vergoed u zelf een eigen bijdrage van €19 per maand. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. Uw WMO-consulent komt bij u thuis en beslist of een stoellift u duurzaam gaat helpen. In sommige gevallen is een verhuisvergoeding een beter idee.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om permanent comfortabel thuis te blijven wonen. Door de WMO kan u in sommige gevallen extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Hoe vraag ik hulp aan? Hieronder bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Noordoostpolder (https://www.noordoostpolder.nl).
 2. De consulent komt aan huis om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U noteert aan welke artikelen u behoefte heeft om langer in de eigen woning te blijven wonen. Regelmatig raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-adviseur verkent of het laten plaatsen van een traplift een langdurige oplossing is. Mogelijk vindt hij dat de bovenverdieping niet geschikt is (we zien vaak hoogteverschillen of hele smalle gangen). Een speciale verhuisvergoeding is dan vaak meer geschikt.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Hierna geven ze u gegevens over hoe de gemeente u gaat helpen.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Vanaf het moment dat u de indicatie krijgt zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het laten plaatsen van een traplift of een rollator) of een individueel PGB-budget. Bij deze tweede optie ontvangt u een vast budget. U kunt nu een type laten monteren die in lijn is met uw wensen. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Vestigingsadres

Wilt u meer informatie of snel hulp aanvragen? In onderstaand schema leest u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Harmen Visserplein 1
 • 8302 BW, Noordoostpolder
 • Website: www.noordoostpolder.nl
 • E-mailadres: participatie@noordoostpolder.nl
 • Telefoonnummer: 0527633911

Andere vergoedingen
Los van de traplift WMO Tollebeek subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u mogelijk gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s ontvangen een subsidie in situatie waarbij er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening die afgesloten kan worden door ouderen die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u een adviesgesprek of het aanbod trapliften bekijken of uitproberen? Maak dan een afspraak bij een showroom/dealer in de buurt. Een ervaren adviseur kan u geschikte stoelliften demonstreren en geeft aan welk systeem voldoet aan uw situatie. Een groot deel van de showrooms hebben een gevarieerd assortiment. In het onderstaande overzicht bekijkt u fabrikanten en dealers die ook liften plaatsen in Tollebeek.

LeverancierVoordeel
TipTopEerste keus in tweedehands trapliften
SmienkSpoedleveringen zijn mogelijk
PractiComfortDealer van alle grote merken
RecentLiftEenvoudig online brochure aanvragen
123trapliftenAdviseur komt vrijblijvend bij u langs
Schema met professionele leveranciers van trapliften in Tollebeek.

Betrouwbare merken
In ons eigen kleine landje zijn enkele bekende traplift fabrikanten met eigen producten. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze leveranciers werken met een snelle levering en goede after service. U kunt hier een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In het onderstaande overzicht bekijkt u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareDiverse modellen ontwikkeld
OtoliftLiften rechtstreeks uit de eigen fabriek
StannahSuperieure techniek en ontwerp
ThyssenKruppMontage bij u thuis binnen 3,5 uur
TriwaDe trapliftspecialist voor zakelijk en particulier
Vergelijking van de beste fabrikanten van stoelliften.

Bekijk de veelgestelde vragen

Welke merken en leveranciers zijn er?
Er bestaan verschillende geschikte traplift fabrikanten Daarmee bedoelen we Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Bovendien kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Heymer, Platinum, Strobbe, Extrema, Minivator. Erkende dealers van deze merken zijn o.a. Smienk, RecentLift, Vegro, TipTop, PractiComfort.

Kan ik een traplift uitproberen?
Een stoellift in huis uittesten is niet mogelijk. Wel zijn er verschillende showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een getrainde specialist geeft tips en advies voor het kopen van een prettige huislift. Daarnaast zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een adviseur plant een huisbezoek in om de situatie te bekijken, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Bij de meeste aanbieders zal de montage van een traplift in Tollebeek in zo’n 2 – 3 weken plaatsvinden.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. In veel gevallen is de rails wel nieuw is de stoel afkomstig uit een andere woning. Alle essentiële onderdelen worden uiteraard goed nagekeken om de veiligheid te waarborgen. Merken zoals ThyssenKrupp of Heymer verkopen een veelzijdig aanbod 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Triwa TR 160.

Waar kan ik een traplift huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. In dat geval is huren een mooi alternatief voor senioren die tijdelijk een lift nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Tollebeek is zeker niet voordeliger. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Dit kost al gauw €2.000,00. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Voor een relatief korte gebruiksperiode kan huren zeker een optie zijn. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is huren niet verstandig en adviseren wij te kopen of leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Tollebeek benoemt doorgaans een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. In veel gevallen schommelt dat tussen de 105 KG tot 155 KG. Elk type is daarin weer anders. De productspecialist kan u meer vertellen over de opties in het geval van overgewicht / obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om de voordeur te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. Met name bij etagewoningen. Als aanvulling voor deze woningen bestaan er producten om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Daardoor is uw lift beschermd tegen het Hollandse weer zoals regen of extreme hitte.

Plaats een reactie