Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Genemuiden

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u het liefste uw eigen vrijheid behouden? Een innovatieve traplift in Genemuiden vergroot uw zelfstandigheid. Steeds meer ouderen en hulpbehoevenden laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Door deze oplossing kunt u risicoloos en comfortabel van uw hele huis genieten. Via de TrapliftExpert leest u praktische adviezen m.b.t. trapliften. Wij vertellen u meer over soorten liften, hoe het werkt, de verwachte kosten, de WMO regelingen en onderhoud. Daarbovenop kunt u gratis en zonder verplichtingen een offerte laten opstellen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten actief in de regio Zwartewaterland.

 • Een traplift is een elektrische op rails gemonteerde stoel waarmee u naar boven kan.
 • Risicoloos en op een prettige manier van uw hele huis genieten.
 • Een trap met bochten of recht: Ook voor uw appartement is er een traplift mogelijk.
 • De prijzen komen neer op bedragen tussen €2200 tot zo’n €9800, inclusief installatie.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden krijgt u een traplift vanuit de WMO regeling.

Snelkeuze:  Tarieven traplift juni 2024 | Werkt dit bij mij thuis? | Welk type lift heb ik nodig? | Aanvraag via de WMO gemeente Zwartewaterland | Fabrikanten en showrooms | Veelgestelde vragen

ProvincieOverijssel
GemeenteZwartewaterland
Postcode8281
WMO Beslissingstermijn4 – 12 weken
Vaak verkochte liftHandicare Freecurve

Kosten traplift Genemuiden juni 2024

U bent eruit: u wilt een traplift laten plaatsen. Maar hoe duur is dat? De kostprijs komt tot stand middels twee aspecten: de vorm van de trap en extra opties zoals een luxe stoel. Het laten plaatsen van een traplift betreft eigenlijk altijd maatwerk. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is binnen no-time geregeld en is er al vanaf €2.000,00. Bij een trap met meerdere bochten stijgen de kosten. Vaak komen er additionele kosten bij voor extra opties zoals een extra dunne rail.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.300.
 • Een lift die 1 bocht door moet is al beschikbaar v.a. €6.100.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten kost al gauw €7.650.
 • Extra’s zoals een driepuntsgordel zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Veel leveranciers stunten met prijzen in brochures. Deze aantrekkelijke basisprijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In deze tabel voorzien we u van een overzicht met de geschatte kosten van het laten monteren van een traplift in Genemuiden. Het soort trap (recht of met bochten) gebruikt men als starttarief in de offerte.

ModelNieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.700 – €3.500€1.600 – €2.150halve dag
1 bocht€4.850 – €8.800€3.200 – €5.000halve dag
2 bochten€5.950 – €11.400€3.900 – €7.4001 dag
Draaiende trap€8.100 – €13.700€5.200 – €10.5006 uur
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Genemuiden.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is een behoorlijke investering. Zo’n tweedehands traplift kopen in Genemuiden is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte liften worden helemaal gereviseerd en kunnen snel worden geleverd. Hiermee bespaart u maar zo 45% vergeleken met een nieuw model. Tevens draagt u bij aan een beter milieu. De meeste verkopers kunnen u ook helpen aan 2de-hands modellen. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. In het verkoopgesprek kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-genemuiden-8281

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Met hulp van een traplift kunt u weer op de bovenverdieping komen. Dit is een oplossing als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. De rail wordt vastgemaakt op de binnen- of buitenzijde van de trap. Uw muur blijft volledig intact. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden door middel van een elektromotor. U bestuurt de traplift middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
De meeste modellen werken als volgt: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Ga dan in het midden van de stoel zitten. Hierna gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Dit type heeft elektriciteit nodig. Als de stroom wegvalt dan komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. De meeste producten beschikken over een draaibare zitting waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Bij de meeste liften kunt u de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Op die manier hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Wat zijn precies de voordelen?
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Traplift keuzegids

Elke situatie is weer anders. Voor iedere gezinssituatie wordt gezocht naar het juiste product. Standaard onderscheiden we 2 types: stoelliften in Genemuiden voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Ze zijn toe te passen op een steile, smalle en brede trap. Tevens kunt u ook gaan voor systemen voor buiten. Voor mensen die in een rolstoel zitten is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Wat ook fijn is, is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. De lift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.450 inclusief plaatsing.

Trappen met bochten
In het geval de trap bochten bevat moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit zorgt voor wat hogere prijzen en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €6.150 incl. montage.Dit type is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Beschikt uw woning over een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De buis wordt vastgemaakt op de trap zelf. Op basis daarvan blijven de treden goed beloopbaar. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Hierdoor zijn de tarieven van deze producten hoog. Dergelijke oplossingen kosten al snel €9.250. De prijs is afhankelijk van lengte trap, aantal bochten en extra opties zoals een automatische draaifunctie van de stoel.

Traplift voor buiten
Heeft u juist buiten een lastige trap? De weerbestendige traplift voor buiten is dan zeer geschikt. De stoellift kan goed omgaan met regen, hagel en ijs. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel wordt gefabriceerd met speciaal waterafstotend materiaal en heeft een handige afdekhoes. Zo opgewassen tegenhet Hollandse weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan mensen in een rolstoel of scootmobiel. Dit model wordt geleverd met een plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. De lift kan u op een rustige manier omhoog brengen. Eenmaal boven aangekomen kunt u uw weg weer vervolgen. In de regel is het zo dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een erkende organisatie die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Dergelijke installaties kosten al gauw €12.000.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Zwartewaterland door de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Wilt u gebruik maken van woningaanpassingen via de WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Zwartewaterland. Senioren en mindervaliden die een WMO-indicatie hebben kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Wel berekent het CAK een eigen bijdragen van €4,5 per week. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. Een speciale WMO-consulent checkt uw prive-omstandigheden en beslist of de stoellift bij uw behoeften zou passen. In sommige gevallen biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om voor de lange termijn comfortabel zelfstandig te blijven. Via de WMO kan u in sommige gevallen aanspraak maken op hulp. Hoe vraag ik hulp aan? Hierna loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Zwartewaterland (https://www.zwartewaterland.nl).
 2. Een toegewezen consulent komt aan huis om uw vraag te bespreken.
 3. U deelt wat u precies kan helpen om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Mogelijk schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De consulent zoekt uit of het aanbrengen van een traplift een langdurige oplossing is. Vaak blijkt dat de bovenverdieping niet geschikt is (met zaken als veel hoogteverschil of hele kleine deuren). Een eenmalige verhuisvergoeding is mogelijk een beter alternatief.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 4 – 12 weken. Na afloop van deze termijn sturen ze u documenten over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Indien uw aanvraag wordt goedgekeurd wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het installeren van een traplift of andere zorgproducten) of een vrij besteedbaar PGB-budget. In het laatste geval ontvangt u een vast budget. U kunt nu een type laten installeren die in lijn is met uw wensenlijstje. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Locatiegegevens

Is er iets niet duidelijk of wilt u weten waar u een aanvraag kan indienen? Onderstaand bekijkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Telvorenstraat 2
 • 8061 CB, Zwartewaterland
 • Website: www.zwartewaterland.nl
 • E-mail: wmo@zwartewaterland.nl
 • Telefoonnummer: 0383853000

Zijn er nog meer vergoedingen?
Behalve de traplift WMO Genemuiden onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u wellicht recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen krijgen een financiële compensatie als zij het bedrijfspand aanpassen voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening speciaal voor hulpbehoevenden die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u een adviesgesprek of meerdere trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Ga dan eens langs bij een adviespunt of winkel bij u in de buurt. Een ervaren adviseur kan u geschikte liften tonen en adviseert welk systeem aansluit op uw wensen, eisen en budget. De meeste winkels verkopen diverse merken. In de volgende tabel bekijkt u merken en winkels die ook leveren in Genemuiden.

LeverancierVoordeel
TipTopAl vanaf €1.490,00
SmienkKoopt indien gewenst uw traplift weer terug
PractiComfortUnieke terugkoopgarantie op liften met bocht
RecentLiftRuime voorraad aan modellen beschikbaar
123trapliftenServicedienst is 24/7 beschikbaar
Tabel met professionele leveranciers van trapliften in Genemuiden.

Populaire merken
In Nederland zijn een aantal professionele ontwikkelaars werkzaam. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze leveranciers beloven een snelle levering en goede after service. Bij dergelijke leveranciers kunt u – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de onderstaande tabel bieden wij de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareInternationaal actief
OtoliftBeoordeeld met een 9,2 door haar klanten
StannahAl actief sinds 1867, wereldwijd actief
ThyssenKruppMeer dan 200 jaar aan ervaring in huis
TriwaGoede onderhoudscontracten
Overzicht met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Welke merken en leveranciers zijn er?
U kunt kiezen uit diverse professionele traplift bouwers De meest bekende zijn Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Tevens worden er ook producten verkocht van Strobbe, Minivator, Triwa, Heymer, Platinum. Erkende montagepartners van dergelijke merken zijn Vegro, PractiComfort, TipTop, Smienk, RecentLift.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen gaat helaas niet lukken. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een professionele adviseur zal u verder ondersteunen bij het aanschaffen van de beste huislift. Verder kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een adviseur plant een huisbezoek in om de situatie te bekijken, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en kan een offerte op maat achterlaten. Meestal zal de installatie van een traplift in Genemuiden binnen één tot twee weken plaatsvinden.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. In veel gevallen is het railsysteem 100% nieuw en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. De stoel en de motor worden helemaal gereviseerd zodat u alles veilig kunt gebruiken. Dealers als Platinum en PractiComfort beschikken ook over een ruim assortiment met 2e hands modellen als onder andere de Handicare 1100.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. In dat geval is huren een mooi alternatief voor huishoudens die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere reden om te huren is om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Genemuiden is relatief duur. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt is het de overweging waard. Voor gebruik langer dan 2 jaar is het gewoon te duur en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Genemuiden hanteert een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Meestal gaat het om een draagkracht tussen de 125 KG tot 170 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Informeer bij uw aanbieder naar de stoelen die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om uw woning in te kunnen gaan moet men soms eerst via de opgang omhoog. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Met name voor deze gevallen zijn er modellen ontwikkeld om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Daardoor is uw lift opgewassen tegen extreem weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plaats een reactie