Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Grafhorst

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u blijven genieten van uw eigen huis? Een slimme traplift in Grafhorst vergroot uw zelfstandigheid. Veel bejaarden en mensen met medische beperkingen kiezen voor het gemak van de stoellift. Dankzij dit systeem kunt u veilig en comfortabel de trap op en af. Op deze website treft u bruikbare adviezen ten aanzien van trapliften. Wij vertellen u meer over allerlei modellen liften, de unieke werking, de tarieven, de WMO en andere vergoedingen en en wat bekende leveranciers zijn. Meer info? Dan kunt u online en zonder verplichtingen een offerte laten opstellen bij de bekende traplift fabrikanten werkzaam in de regio Kampen.

 • Een traplift is een stoel met een motoraandrijving welke voortbeweegt over een rails op de trap.
 • Op een betrouwbare en gemakkelijke manier gebruik blijven maken van uw hele woning.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Er is voor elke woning een traplift te maken.
 • De tarieven schatten we in tussen c.a. €1500 tot maar liefst €8300, incl. installatie.
 • Onder sommige omstandigheden wordt de traplift vergoed op basis van de WMO.

Thema’s:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze producten? | Verschillende liftsystemen | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Kampen | Fabrikanten en adviseurs | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieOverijssel
GemeenteKampen
Postcode8277
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire trapliftHandicare 950+

Kosten traplift Grafhorst juni 2024

U bent eruit: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Maar wat zijn nu de kosten? De kostprijs is afhankelijk van 2 factoren: de vorm van de trap en extra opties zoals een 4-puntsgordel. Een traplift laten aanbrengen kost wat tijd (maatwerk). Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Een model voor een normale rechte trap installeren is het gemakkelijkst en hoeft dus ook niet duur te zijn. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan worden er hogere tarieven gehanteerd. Daarnaast bestaan er meerprijzen voor o.a. toevoegingen zoals een groter zitvlak.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap start bij €2.300.
 • Een stoellift met één bocht koopt u al v.a. €6.250.
 • Een lift die meerdere bochten door moet is iets kostbaarder, denk aan €7.150.
 • Opties zoals een automatische voetenplank zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Veel leveranciers stunten met prijzen in TV reclames. Deze aanlokkelijke basisprijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In deze tabel treft u de marktprijzen van het plaatsen van een traplift in Grafhorst. Zoals u kunt zien: het type trap is allesbepalend voor het basistarief.

SoortPrijs (nieuw)TweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.600 – €3.650€1.850 – €2.1004,5 uur
Eén bocht€4.750 – €8.300€2.800 – €5.8005 uur
Twee bochten€5.500 – €11.400€4.050 – €7.5005,5 uur
Draaiende trap€8.200 – €12.200€5.100 – €9.6006,5 uur
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Grafhorst.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is best duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Grafhorst is voordelig en net zo veilig. Gebruikte liften worden uitgebreid gecontroleerd en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Zodoende bespaart u maar zo 30% – 50% op de nieuwprijs. Daarnaast is dat een duurzame investering. Meer en meer showrooms kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede 2e-hands modellen. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Op basis van tips van onze specialisten kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-grafhorst-8277

Wat is een traplift?

Middels een traplift kunt u weer zonder gedoe de trap op en af. Dit is een oplossing als u niet veilig naar boven of beneden kunt. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Het railsysteem wordt geïnstalleerd op de buiten- of binnenkant van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel glijdt langs het railsysteem met een motor die zich onder de stoel bevindt. U kan deze stoel besturen met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
Standaard werkt dit op de volgende manier: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Dan kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Dit model werkt op elektriciteit. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Veel types hebben een draaibare zitting wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Meestal kunt u (indien gewenst) het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Hierdoor blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Alle voordelen samengevat
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Er is een lift voor elke trap.

Soorten trapliften

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor elke gebruiker zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. In de basis maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Grafhorst voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Ze zijn toe te passen op een brede, smalle en steile trap. Daarnaast verkoopt men speciale liften voor buiten. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Een extra voordeel is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Een lift voor de rechte trap is er al voor €2.850 incl. montage.

Trappen met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn moet de rails worden afgestemd. Dit resulteert in meer kosten en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €6.150 incl. plaatsing. Dit type kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Laat u snel bijpraten over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Heeft u een bijzondere wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De liftbuis wordt gemonteerd op de traptrede. Op die manier is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Het betreft hier 100% maatwerk. Om die reden zijn de kosten een stuk hoger. Dit type start bij €9.500. De prijs wordt bepaald door de totale lengte van de trap en eventuele extra opties zoals een sta-op-stoel.

Traplift geschikt voor buiten
Heeft u juist buiten een lastige trap? Een sterke traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Deze lift is opgewassen tegen hitte, UV-straling en regen. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Zo is er geen roestvorming. Rondom de stoel zit een laag dat waterafstotend is en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Zo is het systeem bestand tegen alle soorten weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor rolstoelers en scootmobielgebruikers. Deze variant heeft een groot plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Dit model kan u op een rustige manier omhoog brengen. Op de eerste (of tweede) verdieping kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Houd er rekening mee dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een goede firma die deze rolstoellift aanbiedt. Deze modellen worden aangeboden v.a. €12.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Kampen via de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Wilt u ook profiteren van de woningaanpassing WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Kampen. Ouderen en andere hulpbehoevenden die vallen binnen deze WMO-indicatie ontvangen hulp en hulpmiddelen die vereist zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Belangrijk: u betaalt u een eigen bijdrage van €19 per maand. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. Een speciale WMO-consulent bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en beoordeelt of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Wellicht is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om jarenlang op een veilige manier uw gehele woning te blijven gebruiken. Door de WMO kunt u in veel gevallen extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Maar hoe werkt dat dan? In het volgende kopje leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Kampen (https://www.kampen.nl).
 2. Een toegewezen consulent plant een afspraak om uw situatie te bespreken.
 3. U initieert wat u precies nodig heeft om veilig en zelfstandig te wonen. Soms wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. Uw WMO-consulent gaat na of de traplift wel de juiste oplossing voor u is. Mogelijk vindt hij dat de bovenverdieping niet geschikt is (met zaken als hoogteverschillen of te smalle doorgangen). Een verhuisvergoeding is regelmatig veel effectiever.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Daarna bieden ze u documentatie over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Zorg in natura of het PGB budget
Indien u de indicatie krijgt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het laten plaatsen van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of een persoonlijk PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan krijgt u een budget toegekend. U mag zelf een model kiezen die in lijn is met uw behoeften. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Vestigingsadres

Komt u er niet uit of meteen een WMO-melding doen? In onderstaand schema leest u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Burgemeester Berghuisplein 1
 • 8261 DD, Kampen
 • Website: www.kampen.nl
 • E-mail: meedoen@kampen.nl
 • Telefoonnummer: 14038

Andere vormen van subsidie
Behalve de traplift WMO Grafhorst bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u in sommige gevallen aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven krijgen ondersteuning zodra bijvoorbeeld een traplift nodig is voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening die met name handig is voor woningeigenaren die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u een adviesgesprek of verschillende trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? In dat geval adviseren wij een adviespunt of winkel in de omgeving. Een goede verkoopmedewerker kan u geschikte uitvoeringen demonstreren en informeert welk soort lift rijmt met uw situatie. Veel van de winkeliers verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In het onderstaande overzicht bieden wij fabrikanten en dealers die ook kunnen leveren in Grafhorst.

LeverancierVoordeel
TipTopTrapliften vanaf €1.490,00
SmienkDe beste gebruikte trapliften op maat
PractiComfortInstallatie, onderhoud en service door eigen monteurs
RecentLiftVakkundige medewerkers met goede service
123trapliftenOok mogelijkheid tot het huren van een lift
Overzicht met goede leveranciers van trapliften in Grafhorst.

Professionele merken
In Nederland zijn een aantal erkende merken met eigen labels. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze ontwikkelaars garanderen een korte installatietijd en een erkende servicedienst. U kunt bij deze merken rechtstreeks een lift kopen. In de volgende tabel staan de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok voor trappen met veel bochten
OtoliftLevenslange garantie en 7 dagen niet-goed-geld-terug-garantie
StannahNationale dekking in Nederland
ThyssenKruppDegelijk vakwerk door de monteurs
TriwaSpecialist in huisliften en trapliften
Opsomming van stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen

Wat voor merken trapliften zijn er?
We onderscheiden verschillende professionele merken Daarmee bedoelen we ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Daarbij zijn er iets minder bekende merken als Platinum, Strobbe, Extrema, Triwa, Heymer. Grote aanbieders van eerdergenoemde merken zijn Smienk, 123traplift, PractiComfort, RecentLift, Vegro.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning is niet mogelijk. Er bestaan tal van showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u een proefrit kunt maken. Een getrainde specialist geeft tips en advies voor het aanschaffen van de beste huislift. Bovendien kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een specialist komt persoonlijk langs om uw trap te beoordelen, de lift in virtual reality te laten zien en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Vaak zal de installatie van een traplift in Grafhorst binnen 1 – 2 weken mogelijk worden gemaakt.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Met een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. In de basis wordt de constructie wel nieuw gemaakt en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. Alle onderdelen worden gereviseerd om een veilig product aan te bieden. Leveranciers als Handicare & Smienk beschikken ook over een prima aanbod 2e hands modellen als de Handicare 1100.

Waar kan ik een traplift huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Huren kan een handige constructie zijn voor senioren die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Mensen kiezen ook voor huren om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Grafhorst is op lange termijn niet voordelig. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. U betaalt niets af. Voor een relatief korte gebruiksperiode is het mogelijk interessant. Voor structureel gebruik is zo’n huurcontract niet interessant en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Grafhorst hanteert een maximale draagkracht in KG. Vaak ligt dat tussen de 100 KG – 175 KG. Dit is per model verschillend. De productspecialist kan u meer vertellen over de diverse mogelijkheden die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om uw appartement in te kunnen is het soms nodig om een opgang te nemen. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Als extra service bij deze type woningen bieden installateurs oplossingen om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Op die manier opgewassen tegenextreem weer zoals storm, wind en regen.

Plaats een reactie