Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift IJsselmuiden

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u het liefste in uw eigen huis blijven wonen? Een innovatieve traplift in IJsselmuiden verschaft u die mogelijkheid! Steeds meer ouderen plaatsen een stoellift in hun appartement. . Slim, want zo kunt u veilig en zonder moeite in uw eigen huis blijven wonen. Op Trapliftexpert.nl bekijkt u praktische adviezen omtrent trapliften. Wij vertellen u meer over welk type lift geschikt is voor uw trap, de werking, de geschatte kosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en info over tweedehands modellen. Ook kunt u gratis een brochure of een offerte aanvraag plaatsen bij de grote traplift fabrikanten in de regio Kampen.

 • Een traplift is een stoel met aandrijving die naar boven en beneden kan over een rail die bevestigd is op de trap.
 • Met een gerust hart en op een prettige manier uw gehele woning veilig blijven gebruiken.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Er is voor elke woning een geschikte traplift.
 • De tarieven wisselen sterk tussen €2150 tot zo’n €9000, inclusief montage.
 • Mogelijk komt u in aanmerking voor een traplift op basis van de WMO.

Onderwerpen:  Wat zijn de kosten? | Hoe werken deze producten? | Traplift keuzeadvies | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteKampen | Merken en monteurs | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieOverijssel
GemeenteKampen
Postcode8275
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftHandicare 1000

Kosten traplift IJsselmuiden juli 2024

U bent eruit: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Maar wat zijn nu de kosten? De verwachte kostprijs is afhankelijk van 2 aspecten: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een automatische klaprail. Het laten installeren van zo’n traplift is altijd maatwerk. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Het plaatsen van de rail op een rechte trap is het gemakkelijkst en is dus relatief goedkoop. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Bovendien geldt er een meerprijs voor upgrades als een stabieler zitvlak.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.750.
 • Een basislift met een standaard bocht is er vanaf €6.000.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten is fors duurder, al snel €7.250 incl. montage.
 • Eventuele extra opties zoals een automatische voetenplank zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Kijk uit met stuntprijzen in flyers. Deze interessante basisprijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In deze tabel vindt u een inschatting van de kosten van het plaatsen van een traplift in IJsselmuiden. Het soort trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

Type trapNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.700 – €3.350€1.550 – €2.200halve dag
1 bocht€5.250 – €8.000€2.950 – €5.7005 uur
Twee bochten€6.550 – €10.500€3.750 – €7.600Hele dag
Draaiende trap€8.300 – €12.400€5.000 – €10.4001 dag
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in IJsselmuiden.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is behoorlijk duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in IJsselmuiden is voordelig en net zo veilig. Gebruikte artikelen worden gereviseerd en zijn vaak snel leverbaar. Dan bespaart u tot wel 55% op de aanschaf van uw traplift. Bovendien is dat een duurzame investering. De meeste verkooppunten kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede tweedehands modellen. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-ijsselmuiden-8275

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Met een traplift kunt u weer zonder gedoe de trap op en af. Dit is een oplossing als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Deze speciale rails wordt gekoppeld aan de binnen- of buitenzijde van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan geholpen door een stille elektromotor. U kan deze stoel besturen met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Standaard werkt dit op de volgende manier: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Dan kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. De stoellift moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. In het geval van stroomstoringen komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Bijna alle stoelliften beschikken over een draaibare zitting wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Doorgaans kunt u de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Hierdoor blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Alle voordelen op een rijtje
De voordelen van een traplift zijn groot. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Welk type traplift past bij mij?

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor elke woning bestaat er een geschikt systeem. Standaard onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in IJsselmuiden voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Deze installaties werken op een smalle / brede / steile trap. Daarnaast kunt u kiezen voor buitenliften. Voor rolstoelers zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een groot pluspunt is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. De lift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.500 incl. montage.

Trap met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit ziet u terug in duurdere prijzen en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €6.200 inclusief montage. Dit product is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Laat u snel bijpraten over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Beschikt uw woning over een wenteltrap of spiltrap? Ook dan is er een passend model. De buis van de lift wordt gemonteerd op de traptrede. Op basis daarvan is er voor elke trap een lift mogelijk. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Om die reden zijn de tarieven van deze producten hoog. Zulke systemen kosten al snel €8.250. De prijs wordt bepaald door de grootte van de trap en eventuele extra’s zoals een parkeerbocht.

Buiten traplift
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? Een sterke traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Het systeem is bestand tegen vocht en extreme hitte. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel wordt omgeven met een unieke gepatenteerde coating en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Zo is uw lift beschermd tegen extreem weer zoals neerslag en warmte.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor mensen in een rolstoel. Dit product wordt geleverd met een plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Het systeem gaat vervolgens langzaam omhoog. Bovenkunt u uw weg weer vervolgen. Houd er rekening mee dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een goede zaak die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Zulke liften zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €12.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Kampen met de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Heeft u recht op deze woningaanpassing WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Kampen. Ouderen en mensen met een beperking die een WMO-indicatie hebben kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die relevant zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Belangrijk: u berekent het CAK een eigen bijdragen van €57 per 3 maanden. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. Een speciale WMO-consulent kijkt kritisch naar uw situatie en beslist of de stoellift geschikt is voor uw noden. Mogelijk is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om duurzaam en comfortabel zelfstandig te blijven. D.m.v de WMO kunt u vaak profiteren van hulp. Wat moet ik precies doen? In het volgende kopje kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Kampen (https://www.kampen.nl).
 2. Een consulent komt langs om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U vertelt wat u kan helpen om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Mogelijk raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-adviseur gaat bekijken of de aanschaf van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. In veel gevallen komt hieruit dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (bijv. drempels naar de slaapkamer of te smalle doorgangen). Een speciale verhuisvergoeding is mogelijk een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vanaf dat moment geven ze u details over hoe u geholpen wordt.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Op het moment dat de WMO-indicatie wordt gegeven kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het plaatsen van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of een persoonlijk PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U kunt dan zelf een traplift laten plaatsen die rijmt met uw behoeften. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Locatiegegevens

Is er iets niet duidelijk of nu direct een WMO-voorziening aanvragen? Bijgaand bekijkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Burgemeester Berghuisplein 1
 • 8261 DD, Kampen
 • Website: www.kampen.nl
 • E-mail: meedoen@kampen.nl
 • Telefoonnummer: 14038

Andere subsidie/vergoeding
Naast de traplift WMO IJsselmuiden zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u tevens aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven ontvangen hulp in de vorm van subsidie zodra aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening gericht op ouderen die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u een adviesgesprek of meerdere trapliften eens met eigen ogen zien? Maak dan een afspraak bij een winkel (of vertegenwoordiger) gevestigd in de regio. Een professionele adviseur kan u verschillende systemen laten zien en informeert welk soort lift matcht met uw situatie. De meeste aanbieders bieden meerdere merken aan. In de bijgaande tabel bekijkt u merken en winkels die ook een lift kunnen plaatsen in IJsselmuiden.

LeverancierVoordeel
TipTop24/7 Service
SmienkDe veiligste traplift voor de laagste prijs
PractiComfortOnderdelen gegarandeerd 10 jaar leverbaar
RecentLiftTopkwaliteit voor minder geld
123trapliftenDe beste 2e hands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Schema met betrouwbare leveranciers van trapliften in IJsselmuiden.

Erkende merken
In ons land zijn 5 betrouwbare fabrikanten werkzaam. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze traplift fabrikanten hanteren een snelle levering en een erkende servicedienst. U kunt bij deze merken een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de onderstaande tabel vindt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareZowel voor smalle als brede trappen
OtoliftDe marktleider in Nederland
StannahMeer dan 150 jaar ervaring
ThyssenKruppVakkundige adviseurs met kennis van zaken
TriwaAanpasbaar design mogelijk
Tabel met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Wat voor merken trapliften zijn er?
Er zijn 5 geschikte producenten We doelen dan op Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Daarnaast zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Strobbe, Extrema, Minivator, Platinum, Heymer. Erkende aanbieders van eerdergenoemde merken zijn 123traplift, TipTop, PractiComfort, Vegro, Smienk.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Een stoellift in huis uittesten is een onbegonnen zaak. Wel zijn er verschillende showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een productspecialist zal u helpen bij het uitkiezen van een goede huislift. Voorts kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een expert maakt een afspraak bij u thuis om de maten op te nemen, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. In veel gevallen kan de montage van een traplift in IJsselmuiden binnen 1 – 2 weken gebeuren.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Met een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. In veel gevallen is de rails wel nieuw en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. De stoel en de elektromotor worden gereviseerd zodat u veilig naar boven kunt. Dealers als Platinum of PractiComfort verschaffen een gevarieerd aanbod 2e hands modellen als bijv. de Triwa TR 10.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor hulpbehoevende die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere motivatie kan zijn omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in IJsselmuiden is zeker niet voordeliger. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt kan huren zeker een optie zijn. Voor de lange termijn is tijdelijke huur onverstandig en is het advies om te kopen of te leasen.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in IJsselmuiden verstrekt vaak een maximaal gewicht in kilogram. Vaak wisselt dat tussen de 115 KG & 170 KG. Elk type is daarin weer anders. Vraag uw verkoopadviseur naar de stoelen in het geval van overgewicht / obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om uw huis binnen te komen kan het zijn dat u een opgang over moet. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Als unieke optie voor deze woningen zijn er modellen ontwikkeld om een liftvoorziening buiten te realiseren. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Hierdoor is de lift sterk genoeg voor alle soorten weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plaats een reactie