Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Marle

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u graag blijven genieten van uw eigen huis? Een innovatieve traplift in Marle maakt het mogelijk! Meer en meer ouderen en mensen met fysieke ongemakken kiezen voor een stoellift. Op die manier kunt u weer zelf en zeer eenvoudig blijven genieten van uw woning. Onderstaand kunt u aan de slag met uitgebreide informatie aangaande trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over velerlei liften en producten, hoe de producten werken, de (montage)kosten, de WMO en andere vergoedingen en en wat bekende leveranciers zijn. Tevens kunt u gratis en zonder verplichtingen een offerte laten opstellen bij de grote traplift fabrikanten werkzaam in de regio Olst-Wijhe.

 • De traplift is een stoel of een plateau dat langzaam langs de trapleuning omhoog gaat.
 • Risicoloos en op een aangename manier uw gehele woning veilig blijven gebruiken.
 • Een trap met bochten of recht: Voor elke trap is er een traplift te maken.
 • De prijzen komen neer op bedragen tussen €2050 & €8100, incl. plaatsing.
 • In enkele gevallen komt u in aanmerking voor een traplift op basis van de WMO.

Inhoud:  Wat zijn de kosten? | Werkt dit bij mij thuis? | Traplift keuzeadvies | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteOlst-Wijhe | Merken en verkooppunten | Veelgestelde vragen

ProvincieOverijssel
GemeenteOlst-Wijhe
Postcode8198
WMO Beslissingstermijn8 weken
Veel geplaatste liftStannah Starla

Kosten traplift Marle juli 2024

U hebt de keuze gemaakt: u wilt graag een traplift in uw huis. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De verwachte kostprijs wordt gecalculeerd o.b.v. twee factoren: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een verlichte voetenplank. Het laten installeren van zo’n traplift is altijd maatwerk. Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Het installeren van de rail op een rechte trap is het eenvoudigst en is dus het goedkoopst. Bij een trap met meerdere bochten zullen de kosten flink hoger uitvallen. Mogelijk komen er additionele kosten bij voor toevoegingen zoals een 4-puntsgordel.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.650.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht is er al vanaf €6.050.
 • Een lift die meerdere bochten door moet kent een hogere prijs van rond de €7.500 incl. montage.
 • Extra opties als een opklapbare rail zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Pas op met lage prijzen in brochures. Deze aantrekkelijke basisprijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. Hieronder verschaffen we de geschatte kosten van het plaatsen van een traplift in Marle. Het valt direct op: het soort trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

Type liftPrijs (nieuw)TweedehandsMontage
Rechte trap€2.550 – €3.300€1.650 – €2.2501/2 dag
Eén bocht€4.750 – €8.600€2.500 – €5.8001/2 dag
Meerdere bochten€6.250 – €10.300€3.800 – €7.300Eén dag
Wenteltrap€8.400 – €13.900€5.400 – €10.700Hele dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Marle.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift is een behoorlijke investering. Zo’n tweedehands traplift kopen in Marle is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte liften worden goed getest en zijn dus ook veilig om te gebruiken. Zo bespaart u al snel 60% op de aanschaf van uw traplift. Bovendien is recycling goed voor het milieu. Flink wat showrooms hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor gebruikte liften. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. In het verkoopgesprek kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-marle-8198

Informatie en uitleg over de traplift

Met een traplift kunt u weer zonder gedoe de trap op en af. Dit is vooral handig als u moeite heeft om naar boven te gaan. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. De rail wordt vastgemaakt op de binnen- of buitenzijde van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden geholpen door een stille elektromotor. Het activeren van de lift kan met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Samengevat doet u de volgende handelingen: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Dan kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Dit type moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. In het geval van stroomstoringen loopt het systeem door op de ingebouwde accu. De meeste producten hebben een sta-op-stoel waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Ook kunt u (indien gewenst) de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Op die manier kan iedereen normaal over de trap.

Wat zijn precies de voordelen?
Een traplift kent veel pluspunten. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Elke situatie is uniek. En voor iedere woning en gebruiker wordt gezocht naar het juiste product. Grofweg zijn er 2 modellen: stoelliften in Marle voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Ze zijn te monteren op een smalle trap, brede trap of steile trap. Daarnaast zijn er buitenliften. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Een ander pluspunt is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Zo’n lift voor de rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.650 inclusief plaatsing.

Trappen met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn moet de rails worden afgestemd. Dat zorgt uiteindelijk voor meer kosten en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €6.300 incl. installatie. Dit type kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Laat u snel bijpraten over de merken, opties en prijzen.

Spiltrap of wenteltrap
Is er sprake van een spiltrap of wenteltrap? Ook dan zijn er oplossingen. Het buizensysteem wordt vastgemaakt op de trap zelf. Zodoende heeft u geen last van een smalle trap. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Hierom bent u meer geld kwijt voor de montage. Deze liften beginnen bij €9.500. De prijs wordt bepaald door de totale lengte van de trap en overige opties zoals eenvoetenplank met LED verlichting.

Traplift geschikt voor buiten
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? Een goede traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Dit model is uitstekend bestendig tegen neerslag en vocht. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Zo ontstaat er geen roest. De stoel wordt omgeven met waterafstotend materiaal en heeft een handige afdekhoes. Hierdoor opgewassen tegenalle soorten weer zoals storm, regen en wind.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor rolstoel- en/of scootmobielgebruikers. Dit type beschikt over een plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Deze uitvoering zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Eenmaal boven aangekomen rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. In de regel is het zo dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een erkende fabrikant die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Deze modellen zijn te koop v.a. €12.300.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Olst-Wijhe met de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Heeft u belang bij de WMO voor woningaanpassingen? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Olst-Wijhe. Senioren en mindervaliden die een WMO-indicatie hebben kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die benodigd zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Wel betaalt u wel een eigen bijdragen van €19 per 4 weken. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-adviseur checkt uw prive-omstandigheden en bepaalt of de stoellift bij uw behoeften zou passen. In sommige gevallen biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om voor een ruime periode veilig en prettig gebruik te blijven maken van de hele woning. Middels de WMO kan u in sommige gevallen extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? In het gedeelte hierna leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Olst-Wijhe (https://www.olst-wijhe.nl).
 2. De consulent komt aan huis om uw vraag te bespreken.
 3. U bespreekt wat u precies kan helpen om langer in de eigen woning te blijven wonen. Soms zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De consulent bekijkt of de aanschaf van een traplift een werkbare oplossing is. De gemeente kan van mening zijn dat het bovengedeelte te beperkt is (bijv. drempels of smalle deuren). Een speciale verhuisvergoeding is in dat geval meer effectief.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 weken. Vervolgens geven ze u details over hoe de gemeente u gaat helpen.

Zorg in natura of het PGB budget
Zodra u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het laten plaatsen van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of een persoonlijk PGB-budget. Binnen de PGB heeft u recht op een vaste vergoeding. U kunt nu een type selecteren die aansluit op uw wensen. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Adresgegevens

Is er iets niet duidelijk of wilt u hulp aanvragen? In de grijze box treft u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Jan Schamhartstraat 5b
 • 8121 CM, Olst-Wijhe
 • Website: www.olst-wijhe.nl
 • E-mail: gemeente@olst-wijhe.nl
 • Telefoonnummer: 140570

Andere vergoedingen
Behalve de traplift WMO Marle bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u onder bepaalde voorwaarden van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties krijgen ondersteuning in gevallen waarbij aanpassingen in het pand nodig zijn voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening die met name handig is voor hulpbehoevenden die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u een adviesgesprek of diverse trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Het meest praktische is een winkel/showroom gevestigd in de regio. Een erkende adviseur kan u de populaire uitvoeringen laten zien en geeft aan welk merk/model matcht met uw wensen, eisen en budget. De meeste winkeliers hebben een divers aanbod. In de volgende tabel staan aanbieders en merken die ook leveren in Marle.

LeverancierVoordeel
TipTopRuim aanbod met 2ehands trapliften
SmienkKorte levertijden mogelijk
PractiComfortNaar keuze 2, 5 of 10 jaar garantie
RecentLiftKwaliteit staat hoog in het vaandel
123trapliftenVolledig gereviseerd trapliften voor een scherpe prijs
Overzicht met populaire leveranciers van trapliften in Marle.

Betrouwbare merken
In Nederland zijn verschillende erkende leveranciers aan het werk. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze traplift fabrikanten staan bekend om een korte levertijd en uitstekende service. Bij deze fabrikanten kunt u rechtstreeks een lift kopen. In het onderstaande overzicht bieden wij de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareTevredenheidsscore van een 8,8
Otolift100% nauwkeurig inmeten van uw traplift
StannahTrapliften die al meer dan 40 jaar de norm bepalen
ThyssenKruppDegelijk vakwerk door de monteurs
TriwaProfessioneel, gedreven en familiair
Overzicht met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Welke aanbieders zijn er allemaal?
Er zijn vijf grote leveranciers De meest bekende zijn Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Bovendien worden er modellen aangeboden van o.a. Strobbe, Triwa, Platinum, Heymer, Extrema. Bekende adviseurs van eerdergenoemde merken zijn Smienk, 123traplift, TipTop, Vegro, RecentLift.

Kan ik ergens een traplift proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen is een onbegonnen zaak. Wel zijn er showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u een proefrit kunt maken. Een getrainde specialist zal u verder ondersteunen bij het kopen van een passende huislift. Tevens bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een specialist komt persoonlijk langs om de trap op te meten, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Bij de meeste aanbieders kan de installatie van een traplift in Marle binnen 1 – 2 weken gebeuren.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Met een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. In veel gevallen is het railsysteem 100% nieuw en is het alleen de stoel die gebruikt is. Alle onderdelen worden uitgebreide getest om de veiligheid te kunnen garanderen. Installateurs zoals Handicare + Extrema hebben een veelzijdig aanbod 2e hands modellen als onder andere de Stannah Sadler.

Waar kan ik een traplift huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. Huren kan een handige constructie zijn voor gezinnen die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Mensen kiezen ook voor huren om de kosten te spreiden. Traplift huren in Marle is niet heel goedkoop. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost ook al gauw €150 – €200 per maand. U betaalt niets af. Voor kort gebruik kan het een goede optie zijn. Voor langer gebruik zijn de kosten te hoog en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Marle hanteert een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Normaal gesproken schommelt dat tussen de 115 KG & 145 KG. Elk type is daarin weer anders. De productspecialist kan u meer vertellen over speciale oplossingen bij overgewicht of obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om uw appartement in te kunnen is het soms nodig om een opgang te nemen. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Als extra service bij deze situaties is het mogelijk om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zo is uw lift beschermd tegen alle weersomstandigheden zoals sneeuw, hitte en regen.

Plaats een reactie