Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Vorchten

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u het liefste zelfstandig thuis blijven wonen? Een traplift in Vorchten maak langer thuiswonen mogelijk! Een groot aantal senioren en mindervaliden laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Op die manier kunt u zorgeloos en zonder enige inspanning blijven genieten van uw woning. Hieronder vindt u handige informatie inzake trapliften. Onze experts geven tips over de verschillende soorten liften die er zijn, hoe de bediening werkt, de (montage)kosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en info over het huren van een lift. Meer weten? Dan kunt u direct en zonder moeite prijzen opvragen (offerte) bij verschillende traplift fabrikanten werkzaam in de regio Heerde.

 • Een traplift is een hulpmiddel om de trap veilig op en af te komen.
 • Op een veilige en plezante manier de trap op en af.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Er is voor elke woning een traplift te installeren.
 • De kosten wisselen sterk tussen €2050 & €9600, inclusief plaatsing.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden krijgt u een traplift in bruikleen op basis van de WMO.

Snelkeuze:  Kosten van een traplift | Hoe werkt het? | Soorten trapliften | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteHeerde | Merken en verkooppunten | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieGelderland
GemeenteHeerde
Postcode8193
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftOtolift Line

Kosten traplift Vorchten februari 2024

U weet het zeker: u wilt graag een traplift in uw huis. Maar wat zijn nu de kosten? De verwachte prijs hangt af van 2 aspecten: het soort trap en extra opties zoals een noodbatterij. Het laten plaatsen van een traplift is een maatwerk klus. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Het plaatsen van de rail op een rechte trap is binnen no-time geregeld en is dus relatief goedkoop. Bij een trap met bochten of een spiltrap gaan de kosten omhoog. Tevens worden er toeslagen gerekend voor toevoegingen zoals een extra dunne rail.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.300.
 • Een stoellift met één bocht is er al voor €6.100.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten is iets kostbaarder, denk aan €6.950 of nog duurder.
 • Extra upgrades zoals een luxere stoel zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Pas op met lage prijzen in flyers. Deze basisprijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In de tabel hieronder verstrekken wij prijzen die u als indicatie kunt beschouwen van het installeren van een traplift in Vorchten. Het aantal bochten vormt de belangrijkste kostenpost.

LiftsoortNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.800 – €3.350€1.600 – €2.3504,5 uur
Eén bocht€5.150 – €8.900€3.100 – €5.500halve dag
Meerdere bochten€6.100 – €10.700€3.650 – €7.9006 uur
Wenteltrap€8.300 – €12.200€5.300 – €10.6001 dag
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Vorchten.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren is behoorlijk duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Vorchten kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte systemen worden uitgebreid gecontroleerd en zijn dus ook veilig om te gebruiken. Zo bespaart u al snel 35% – 60% ten opzichte van een nieuw model. Ook is recycling goed voor het milieu. Veel verkooppunten kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede gebruikte modellen. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Met een verkoopadviseur bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-vorchten-8193

Wat is een traplift?

Met een traplift kunt u weer op de bovenverdieping komen. Dit is vooral handig als u moeite heeft om naar boven te gaan. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Dat railsysteem wordt gemonteerd aan de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer geholpen door een stille elektromotor. U kan deze stoel besturen met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
Samengevat doet u de volgende handelingen: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Nadien kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. De stoellift werkt op elektriciteit. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan loopt het systeem door op de ingebouwde accu. De meeste merken bieden optioneel een ondersteunde stoel die u helpt bij het op- en afstappen. In de regel kunt u (indien gewenst) de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Daardoor is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Alle voordelen op een rijtje
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Elke situatie is weer anders. Voor elke woning zal worden gekeken naar een passend model. Grofweg maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Vorchten voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Deze zijn geschikt voor een smalle, of juist brede of steile trap. Ook kunt u kiezen voor innovatieve buitenliften. Voor mensen die in een rolstoel zitten bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Wat ook fijn is, is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Zo’n lift voor een rechte trap is er vanaf €2.650 incl. montage.

Trap met bochten
Bij trappen met meerdere bochten moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit ziet u terug in hogere kosten en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €6.300 incl. plaatsing. Dit type kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de geschikte types, merken en tarieven.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Heeft uw woning een wenteltrap of spiltrap? Dat is gelukkig geen issue. Het buissysteem wordt vastgezet aan de traptreden. Door dit handige systeem is er voor elke trap een lift mogelijk. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Hierom wordt het model er niet goedkoper op. Dit type start bij €9.000. De prijs wordt bepaald door de lengte van uw trap + aan aantal bochten en overige opties zoals eenopklapbare rail.

Speciale trapliften voor buiten
Een lager gelegen tuin? De krachtige traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Het systeem is bestand tegen extreme weersomstandigheden. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel wordt gemaakt van een unieke gepatenteerde coating en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Op die manier is de lift sterk genoeg voor alle soorten weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor mensen in een rolstoel of scootmobiel. Dit model wordt geleverd met een plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Het systeem gaat vervolgens langzaam omhoog. Bovenkunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Noodzakelijk is dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een geschikte aanbieder die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Deze liften kosten al gauw €12.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Heerde d.m.v. de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Wilt u gebruik maken van de woningaanpassing WMO-regeling? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Heerde. Inwoners die zo’n WMO-indicatie krijgen kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die hen kunnen helpen om langer in de eigen woning te blijven wonen. Daarvoor berekent het CAK een eigen bijdragen van €4,5 per week. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-expert maakt een afspraak en beslist of een stoellift de ideale optie is. Dikwijls zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om jarenlang op een betrouwbare wijze gebruik te blijven maken van de hele woning. Via de WMO kan u in sommige gevallen gebruik maken van extra hulp. Welke stappen moet ik ondernemen? In het volgende kopje leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Heerde (https://www.heerde.nl).
 2. Een consulent komt aan huis om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U initieert waar de behoefte ligt om langer in de eigen woning te blijven wonen. Soms schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-consulent verkent of het aanbrengen van een traplift wel echt de oplossing is. Regelmatig blijkt dat de woning boven verder veel nadelen heeft (met zaken als drempels naar de slaapkamer of smalle deuren). Een eenmalige verhuisvergoeding is regelmatig een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na deze termijn krijgt u gegevens over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Zodra u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het aanbrengen van een traplift of een scootmobiel) of een individueel PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U mag hierbij een stoellift kiezen die matcht met uw individuele situatie. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Contactgegevens

Wilt u meer informatie of meteen een aanvraag indienen? In de box hieronder leest u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Marktstraat 1
 • 8181 JE, Heerde
 • Website: www.heerde.nl
 • E-mail: gemeente@heerde.nl
 • Telefoonnummer: 0578699494

Andere vormen van subsidie
Los van de traplift WMO Vorchten subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u tevens gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers krijgen een financiële compensatie wanneer er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening die gebruikt kan worden door mensen die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u informatie inwinnen of verschillende trapliften onder de loep nemen? Dan kunt u terecht bij een showroom/dealer gevestigd in de regio. Een productspecialist kan u een aantal opties laten zien en adviseert u over welk merk/model voldoet aan de situatie en het budget. Veel dealers bieden meerdere merken aan. In de onderstaande tabel bekijkt u fabrikanten en dealers die ook een lift kunnen plaatsen in Vorchten.

LeverancierVoordeel
TipTopExpert op het gebied van gebruikte trapliften
SmienkDe duurzame keuze
PractiComfortNaar keuze 2, 5 of 10 jaar garantie
RecentLiftSpecialist op het gebied van tweedehands
123trapliftenGratis thuisadvies mogelijk
Tabel met erkende leveranciers van trapliften in Vorchten.

Bekende merken
In ons eigen land onderscheiden wij 5 geschikte merken operationeel. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze leveranciers garanderen een korte levertijd en een erkende servicedienst. U kunt bij deze fabrikanten direct een traplift kopen. In het schema hieronder vindt u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareKwaliteit uit zweden
OtoliftInnovatief en compact design
StannahWereldwijd meer dan 750.000 liften geplaatst
ThyssenKruppOok plateau- en huisliften in het assortiment
TriwaDe trapliftspecialist voor zakelijk en particulier
Tabel met erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
Er bestaan meerdere geschikte ontwikkelaars Dit zijn Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Daarnaast kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Triwa, Platinum, Minivator, Heymer, Strobbe. Gerenommeerde adviseurs van deze merken zijn o.a. TipTop, Smienk, 123traplift, PractiComfort, Vegro.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen kan helaas niet zo eenvoudig. Gelukkig bestaan er showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een erkende adviseur zal u helpen bij het aanschaffen van de beste huislift. Daarnaast kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een consultant komt dan bij u thuis om de trap in te meten, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Bij de meeste aanbieders kan het plaatsen van een traplift in Vorchten al binnen 2 weken voltrokken worden.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Middels een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. In de basis wordt de constructie wel nieuw gemaakt is de stoel afkomstig uit een andere woning. Alle essentiële onderdelen worden grondig nagekeken om de veiligheid te kunnen garanderen. Merken zoals Otolift of Smienk bieden een ruim assortiment met 2e hands modellen als o.a. de Thyssenkrupp Flow.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor senioren die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Mensen kiezen ook voor huren omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Vorchten is niet heel goedkoop. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. Dit is vaak zonde van het geld. Voor kort gebruik is het mogelijk interessant. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is het gewoon te duur en is leasen of kopen een beter idee.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Vorchten benoemt doorgaans een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. In veel gevallen schommelt dat tussen de 115 KG – 175 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. De productspecialist kan u meer vertellen over de stoelen in het geval van overgewicht / obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om de deur van een woning te bereiken zult u misschien een opgang moeten passeren. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Juist voor deze woningen bieden installateurs oplossingen om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Zo kunt u het product netjes houden in (slechte) weersomstandigheden zoals storm, wind en regen.

Plaats een reactie