Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Wapenveld

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u het liefste blijven genieten van uw eigen huis? Een traplift in Wapenveld vergroot uw zelfstandigheid. Een groot deel van de senioren en mindervaliden kopen een speciale stoellift voor thuis. Zodoende kunt u op een veilige manier en zonder moeite in uw vertrouwde woning blijven wonen. Op de traplift-vergelijker bekijkt u bruikbare specificaties over trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over soorten liften, hoe het werkt, de prijzen, de WMO regelingen en info over het huren van een lift. Daarbovenop kunt u direct een brochure of prijzen opvragen (offerte) bij toonaangevende traplift fabrikanten actief in de regio Heerde.

 • Een traplift is een stoel die zich voortbeweegt langs rails die bevestigd zijn aan de trap.
 • Zorgeloos en op een comfortabele manier gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Voor elke trap is er een passende traplift.
 • De kosten schatten we in tussen c.a. €2600 & €9700, incl. installatie.
 • Onder sommige omstandigheden komt u in aanmerking voor een traplift vanuit de WMO.

Inhoudsopgave:  Tarieven traplift juni 2024 | Hoe werkt het? | Soorten trapliften | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Heerde | Merken en adviseurs | Veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteHeerde
Postcode8190
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak verkochte liftOtolift Two

Kosten traplift Wapenveld juni 2024

U bent eruit: u wilt graag een traplift in uw huis. Maar hoe duur is dat? De prijs wordt gecalculeerd o.b.v. twee factoren: uw trapsituatie en extra opties zoals een vijfpuntsgordel. Een traplift installeren in huis is altijd 100% maatwerk. Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Het installeren van de rail op een rechte trap is het gemakkelijkst en is dus het goedkoopst. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap is het prijskaartje heel anders. Vaak zijn er extra kosten voor extra opties als een 4-puntsgordel.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.350.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht start bij €5.750.
 • Een lift die meerdere bochten door moet kent een hogere prijs van rond de €7.450 of meer.
 • Eventuele extra opties zoals een vierpuntsgordel zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Kijk uit met stuntprijzen in reclamespotjes. Deze aanlokkelijke basisprijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In de onderstaande tabel bekijkt u de richtprijs van het laten plaatsen van een traplift in Wapenveld. Het aantal bochten vormt de belangrijkste kostenpost.

ModelNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.700 – €3.800€1.850 – €2.1504,5 uur
Eén bocht€4.900 – €9.800€2.650 – €5.2005 uur
2 bochten€5.900 – €10.800€4.050 – €7.0005,5 uur
Wenteltrap€7.650 – €13.100€4.550 – €10.3006 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Wapenveld.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is best prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Wapenveld kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte liften worden op alle punten gecontroleerd en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Dan bespaart u eenvoudig 55% op de nieuwprijs. Tevens helpt u verspilling tegengaan. De meeste merken hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor tweedehandse modellen. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-wapenveld-8190

Informatie en uitleg over de traplift

Dankzij een traplift kunt u uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Dit is noodzakelijk wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. De rail wordt vastgemaakt op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven met een elektromotor. U bedient de lift middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Samengevat doet u de volgende handelingen: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Vervolgens activeert u de bedieningsknop. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Dit product werkt op basis van stroom. Wanneer er een stroomstoring is blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Veel merken hebben een draaibare zitting die u helpt bij het op- en afstappen. Standaard kunt u de zitting en de armleuningen weer inklappen. Daardoor hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Alle voordelen samengevat
Een traplift kent veel pluspunten. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Er is een lift voor elke trap.

Welk type traplift past bij mij?

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor elk huis wordt gezocht naar het juiste product. Doorgaans onderscheiden we 2 types: stoelliften in Wapenveld voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Deze installaties werken op een steile, brede en smalle trap. Tevens zijn er innovatieve buitenliften. Voor rolstoelers is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Wat ook fijn is, is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. De lift voor de rechte trap is er al voor €2.550 incl. plaatsing.

Trap met bochten
In het geval de trap bochten bevat is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit leidt tot een hogere prijs en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €6.300 inclusief installatie. Het systeem kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Een expert kan u alles vertellen over de merken, opties en prijzen.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Heeft u woning een fraaie spiltrap of wenteltrap? Ook dan is er een passend model. Het buizensysteem wordt vastgemaakt op de trap zelf. Zodoende is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Daardoor is dit een van de duurste modellen. Dergelijke oplossingen kosten al snel €10.000. De prijs wordt bepaald door de lengte van uw trap + aan aantal bochten en eventuele extra opties zoals een sta-op-stoel.

Traplift voor buiten
Een lager gelegen tuin? De robuuste traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Het materiaal van deze lift is bestand tegen regen en wind. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Zo ontstaat er geen roest. De stoel bevat speciaal waterafstotend materiaal en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Daardoor is de lift sterk genoeg voor extreem weer zoals extreme hitte of regen.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor rolstoelers en scootmobielgebruikers. Deze uitvoering is uitgerust met een lang plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. De lift zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Op de eerste (of tweede) verdieping verplaatst u zich weer verder. Noodzakelijk is dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een goede leverancier die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Deze modellen zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €13.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Heerde via de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Heeft u belang bij de woningaanpassing WMO-regeling? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Heerde. Inwoners die een WMO-indicatie hebben ontvangen hulp en hulpmiddelen die geboden zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Echter vergoed u zelf een eigen bijdrage van €19 per 4 weken. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-expert kijkt kritisch naar uw situatie en beoordeelt of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Soms is een verhuisvergoeding een beter idee.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om voor de lange termijn op een betrouwbare wijze gebruik te blijven maken van de hele woning. Met de WMO kunt u vaak profiteren van hulp. Welke stappen moet ik ondernemen? Hieronder loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Heerde (https://www.heerde.nl).
 2. De consulent komt bij u thuis om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U noteert welke hulpmiddelen u wenst om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Afhankelijk van de situatie schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De consulent beslist of het aanbrengen van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. De gemeente kan van mening zijn dat de bovenverdieping niet geschikt is (met zaken als veel hoogteverschil of te smalle doorgangen). Een eenmalige verhuisvergoeding blijkt dan een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Aansluitend ontvangt u documenten over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Zodra uw aanvraag wordt goedgekeurd wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld een traplift in uw woning laten plaatsen of een schoonmaakhulp) of een persoonlijk PGB-budget. Bij deze tweede optie krijgt u een budget toegekend. U kunt hierbij een stoellift kiezen die matcht met uw eisen en wensen. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Vestigingsadres

Is er iets niet duidelijk of gelijk weten waar u een aanvraag kan indienen? In de box hieronder leest u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Marktstraat 1
 • 8181 JE, Heerde
 • Website: www.heerde.nl
 • E-mailadres: gemeente@heerde.nl
 • Telefoonnummer: 0578699494

Overige vergoedingen
Behalve de traplift WMO Wapenveld vinden we nog meer subsidieregelingen waar u tevens naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven ontvangen een tegemoetkoming als zij het bedrijfspand aanpassen voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening die afgesloten kan worden door consumenten die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u een adviesgesprek of meerdere trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Het meest praktische is een winkel/showroom bij u in de buurt. Een goede verkoopmedewerker kan u verschillende systemen demonstreren en informeert welk merk/model matcht met uw woning en budget. Het gros van de showrooms hebben een divers aanbod. In het onderstaande overzicht treft u merken en winkels die ook een lift kunnen plaatsen in Wapenveld.

LeverancierVoordeel
TipTopRuim aanbod met 2ehands trapliften
SmienkUnieke terugkoopgarantie
PractiComfortInstallatie, onderhoud en service door eigen monteurs
RecentLiftAltijd een nieuwe rail en gebruikte stoel
123trapliftenGratis thuisadvies mogelijk
Tabel met professionele leveranciers van trapliften in Wapenveld.

Bekende merken
In uw regio zijn 5 geschikte traplift fabrikanten werkzaam. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze traplift fabrikanten hanteren een snelle montage en een goede service. U kunt bij deze merken – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In het onderstaande overzicht bekijkt u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareKwaliteit uit zweden
OtoliftInstallatietijd van slechts 3 uur
StannahSpecialist in trap-, huis-, en plateauliften
ThyssenKruppKlanten beoordelen de service met een 9,5!
TriwaProfessioneel, gedreven en familiair
Vergelijking van toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
Er bestaan enkele bekende merken Dit zijn Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Daarbij bestaan er ook minder bekende merken zoals Minivator, Triwa, Platinum, Extrema, Strobbe. Populaire dealers van dergelijke merken zijn TipTop, PractiComfort, RecentLift, Smienk, 123traplift.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis is niet mogelijk. Gelukkig bestaan er showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een goede verkoopmedewerker helpt u graag bij het vinden van een passende huislift. Verder kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een medewerker zal aan huis komen om de situatie te bekijken, de lift in virtual reality te laten zien en kan een offerte op maat achterlaten. In veel gevallen zal de montage van een traplift in Wapenveld al binnen 2 weken plaatsvinden.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Meestal is het railsysteem 100% nieuw is de stoel afkomstig uit een andere woning. De stoel en de motor worden op alle punten gecontroleerd om de veiligheid te waarborgen. Installateurs zoals Handicare en Strobbe verstrekken een prima aanbod 2e hands modellen zoals de Stannah Starla.

Wat kost het om een traplift te huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. Huren kan een handige constructie zijn voor mensen die bijv. een operatie achter de rug hebben. Ook wordt er gekozen voor huur om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Wapenveld is zeker niet voordeliger. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit kost al gauw €2.000,00. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost ook al gauw €150 – €200 per maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is is huren absoluut de overweging waard. Voor structureel gebruik is huur te kostbaar en adviseren wij te kopen of leasen.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Wapenveld werkt met een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Doorgaans ligt dat tussen de 105 KG – 160 KG. Elk type is daarin weer anders. Informeer bij uw aanbieder naar de stoelen die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om uw huis binnen te komen heeft u af en toe te maken met een opgang. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Speciaal voor dit soort huizen bestaan er producten om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Zo is uw lift opgewassen tegen alle weersomstandigheden zoals storm, regen en wind.

Plaats een reactie