Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Lemele

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u graag in uw eigen huis blijven wonen? Een moderne traplift in Lemele maakt het mogelijk! Een groot deel van de senioren kiezen voor een stoellift. . Slim, want zo kunt u weer zelf en moeiteloos in uw eigen huis blijven wonen. Onderstaand leest u belangrijke gegevens t.a.v. trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over de verschillende soorten liften die er zijn, hoe de bediening werkt, de verwachte kosten, info over de WMO/PGB en veiligheid. Bovendien kunt u zonder kosten en vrijblijvend een offerte aanvraag plaatsen bij betrouwbare traplift fabrikanten uit de regio Ommen.

 • Een traplift is een stoel die via een rail naar boven en beneden gaat.
 • Zorgeloos en op een plezierige manier naar boven en beneden gaan.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor elke trap is er een traplift beschikbaar.
 • De tarieven variëren tussen €2600 tot wel €8200, inclusief montage.
 • In sommige situaties worden trapliften gesubsidieerd via de gemeente (WMO).

Snelkoppelingen:  Kosten traplift juni 2024 | Werkt dit bij mij thuis? | Soorten trapliften | Een traplift aanvragen via de WMO in Ommen | Fabrikanten en adviseurs | Veelgestelde vragen

ProvincieOverijssel
GemeenteOmmen
Postcode8148
WMO Beslissingstermijn8 weken
Populaire liftThyssenkrupp Levant outdoor

Kosten traplift Lemele juni 2024

U weet het zeker: u wilt investeren in een traplift. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De verwachte kostprijs wordt bepaald door 2 aspecten: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een draaifunctie. Het laten plaatsen van een traplift is maatwerk (tijdsintensief). Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is binnen no-time geregeld en hoeft dus ook niet duur te zijn. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan is het prijskaartje heel anders. Uiteraard worden er toeslagen gerekend voor extra opties zoals een automatische draaizitting.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.700.
 • Een stoellift met één bocht vindt u al vanaf €6.150.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten kost al snel €7.050 of meer.
 • Extra upgrades zoals een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in flyers. Deze interessante basisprijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In de bijgaande tabel voorzien we u van prijzen die u als indicatie kunt beschouwen van het laten installeren van een traplift in Lemele. Het aantal bochten vormt de belangrijkste kostenpost.

LiftsoortNieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.700 – €3.250€1.850 – €2.2001/2 dag
1 bocht€5.500 – €9.000€3.150 – €5.0004,5 uur
Meerdere bochten€6.500 – €10.400€3.650 – €7.5001 dag
Spiltrap€7.750 – €13.300€4.700 – €9.8006 uur
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Lemele.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift is zeker niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Lemele is voordelig en net zo veilig. Gebruikte artikelen worden grondig getest en bieden ook gewoon garantie. Op deze manier bespaart u maar zo 45% – 50% vergeleken met een nieuw model. Ook bent u ook milieuvriendelijk bezig. De meeste verkopers kunnen u ook helpen aan 2de-handse liften. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. In het verkoopgesprek maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-lemele-8148

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Met een traplift kunt u weer moeiteloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Dit is een oplossing wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Deze rail wordt vastgemaakt op de binnen- of buitenkant van de trap. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen middels een elektromotor. De hele constructie werkt met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De werking is erg eenvoudig: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Nadien activeert u de bedieningsknop. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. De lift werkt op basis van stroom. Als de stroom wegvalt dan komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Veel merken bieden optioneel een ondersteunde stoel die u helpt bij het op- en afstappen. Bij de meeste modellen kan u ook de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Hierdoor zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Een traplift heeft verschillende voordelen. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor iedere gezinssituatie is er een passend model te vinden. Doorgaans onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Lemele voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. U kunt deze gebruiken op een brede, smalle en steile trap. Voorts kunt u kiezen voor oplossingen voor buiten. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een ander pluspunt is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Een lift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.300 incl. montage.

Trappen met bochten
Bij trappen met meerdere bochten moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit leidt tot hogere tarieven en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €6.100 incl. montage.De constructie past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Een expert kan u alles vertellen over de merken, opties en prijzen.

Spiltrap of wenteltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een wenteltrap of spiltrap? Geen enkel probleem! De buis wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Door dit handige systeem is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Het betreft hier 100% maatwerk. Hierom zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Deze liften beginnen bij €8.750. De prijs wordt bepaald door aantal bochten, totale lengte en optionele upgrades zoals een voetenplank met LED verlichting.

Speciale trapliften voor buiten
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? De krachtige traplift voor buiten is dan de oplossing. De stoellift kan goed omgaan met vocht en extreme hitte. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel wordt gefabriceerd met een laag dat waterafstotend is en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Daardoor is uw lift beschermd tegen elk type weer zoals storm, wind en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor rolstoelers en scootmobielgebruikers. Dit model is uitgerust met een lang plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Dit type zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Daarna kunt u uw weg weer vervolgen. Houd er rekening mee dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een populaire organisatie die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Deze liften kosten al gauw €13.500.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Ommen met de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Bent u geïnteresseerd in de woningaanpassing WMO-regeling? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Ommen. Ouderen en mensen met een beperking met WMO-indicatie kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die hen kunnen helpen om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Let op: u berekent het CAK een eigen bijdragen van €19 op maandbasis. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-consulent kijkt kritisch naar uw situatie en beslist of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Mogelijk prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om weer jaren comfortabel van uw huis te blijven genieten. Door de WMO kunt u in veel gevallen extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? In het volgende kopje loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Ommen (https://www.ommen.nl).
 2. Een consulent komt langs om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. Hier kunt u melden welke hulpmiddelen u wenst om langdurig zelfredzaam te blijven. Bij twijfel vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-specialist bekijkt of de traplift een langdurige oplossing is. Vaak blijkt dat het bovengedeelte te beperkt is (we zien vaak opstapjes of hele smalle gangen). Een eenmalige verhuisvergoeding is dan vaak een beter alternatief.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 weken. Vervolgens verstrekken ze u details over de afhandeling van uw zorgvraag.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Zodra de WMO-indicatie wordt gegeven kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld de installatie van een traplift of andere zorgproducten) of speciaal PGB-budget. Binnen de PGB is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U kunt hierbij een type selecteren die rijmt met uw eisen en wensen. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Locatiegegevens

Komt u er niet uit of snel een aanvraag indienen? In de lijst hieronder leest u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Chevalleraustraat 2
 • 7731 EE, Ommen
 • Website: www.ommen.nl
 • E-mail: gemeente@ommen.nl
 • Telefoonnummer: 140529

Andere subsidieregelingen
Naast de traplift WMO Lemele subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u soms naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties ontvangen een tegemoetkoming in het geval zij het bedrijfspand aanpassen voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening bedoeld voor consumenten om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u meer info of de gehele productlijn trapliften eens met eigen ogen zien? Dan kunt u terecht bij een winkel/showroom bij u in de buurt. Een persoonlijke adviseur kan u de populaire stoelliften demonstreren en vertelt welk model matcht met uw budget en situatie. Veel van de winkeliers hebben een groot assortiment en veel merken. In de volgende tabel vergelijkt u leveranciers en merken die ook werkzaam zijn in Lemele.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% op de aanschafwaarde
SmienkDe veiligste traplift voor de laagste prijs
PractiComfortMeer dan 27 jaar ervaring
RecentLiftGroot assortiment aan tweedehands liften
123trapliftenTopkwaliteit liften van erkende merken Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met geschikte leveranciers van trapliften in Lemele.

Goede merken
In uw regio zijn verschillende geschikte leveranciers operationeel. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze merken staan in voor een snelle levertijd en een goede service. U kunt bij deze fabrikanten rechtstreeks een lift kopen. In deze tabel staan de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareNieuw, huur en tweedehands opties
OtoliftKal al binnen 48 uur bij u thuis zijn
StannahNationale dekking in Nederland
ThyssenKruppVakkundige adviseurs met kennis van zaken
TriwaSpecialist van Nederlandse bodem
Tabel met de beste fabrikanten van stoelliften.

Bekijk de veelgestelde vragen

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
U kunt kiezen uit diverse grote traplift fabrikanten Het gaat om ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Bovendien bestaan er ook minder bekende merken zoals Heymer, Platinum, Triwa, Strobbe, Minivator. Betrouwbare montagepartners van eerdergenoemde merken zijn TipTop, 123traplift, RecentLift, Vegro, PractiComfort.

Kan ik een traplift uitproberen?
Een stoellift testopstelling aan huis wordt een lastig verhaal. Er bestaan tal van showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een adviseur zal u verder ondersteunen bij het uitzoeken van een goede huislift. Tevens bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een expert plant een huisbezoek in om de situatie te bekijken, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Vaak zal het plaatsen van een traplift in Lemele binnen een paar weken worden gerealiseerd.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. Meestal komt de rails nieuw uit de fabriek en is het alleen de stoel die gebruikt is. De gebruikte onderdelen worden op alle punten gecontroleerd om de veiligheid te waarborgen. Dealers als ThyssenKrupp & Smienk hebben een ruim assortiment met 2e hands modellen zoals de Otolift Air.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
Het kopen van een lift kost veel geld. De huuroptie is erg geschikt voor mensen die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Ook wordt er gekozen voor huur om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Lemele is niet heel goedkoop. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost u gemiddeld €150,00 per maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken is het de overweging waard. Voor structureel gebruik is het gewoon te duur en adviseren wij te kopen of leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Lemele hanteert gewoonlijk een max. gewicht dat de lift aankan. In veel gevallen fluctueert dat tussen de 130 KG en 140 KG. Dit is per model verschillend. De productspecialist kan u meer vertellen over speciale oplossingen die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om uw woning in te kunnen gaan zult u misschien een opgang moeten passeren. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Juist voor deze situaties zijn er modellen ontwikkeld om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Daardoor is uw lift opgewassen tegen het Hollandse weer zoals warmte of neerslag.

Plaats een reactie