Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Wijhe

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u blijven genieten van uw eigen huis? Een traplift in Wijhe kan u daarbij helpen! Een groot deel van de bejaarden en mensen met medische beperkingen kopen een speciale stoellift voor thuis. Met zo’n lift kunt u zelfstandig en probleemloos weer op de bovenverdieping komen. Op deze webpagina vindt u uitgebreide specificaties over trapliften. Onze medewerkers lichten u in over velerlei liften en producten, hoe de bediening werkt, de geschatte kosten, de overheidsregelingen (WMO) en uitgebreide info over plateauliften. Geïnteresseerd? Dan kunt u ook meteen op een eenvoudige manier prijzen opvragen (offerte) bij gespecialiseerde traplift fabrikanten uit de regio Olst-Wijhe.

 • Een traplift is een stoel voor 1 persoon met gemotoriseerde aandrijving.
 • Op een veilige en eenvoudige manier op de eerste verdieping van uw huis komen.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor elk huis is er een traplift mogelijk.
 • De prijzen liggen tussen de €2400 en €8300, incl. montage.
 • In sommige situaties ontvangt u een traplift vanuit de gemeente via de WMO.

Onderwerpen:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze producten? | Verschillende liftsystemen | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Olst-Wijhe | Fabrikanten en installateurs | Veelgestelde vragen

ProvincieOverijssel
GemeenteOlst-Wijhe
Postcode8130
WMO Beslissingstermijn8 weken
Populaire trapliftPlatinum Curve

Kosten traplift Wijhe juni 2024

U hebt de keuze gemaakt: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De offerteprijs wordt berekend a.d.h.v. twee zaken: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een verlichte voetenplank. Een traplift in uw woning laten plaatsen is altijd 100% maatwerk. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Een model voor een normale rechte trap installeren is het minst arbeidsintensief en hoeft dus ook niet duur te zijn. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan is het prijskaartje heel anders. Daarnaast moet u rekenen op een meerprijs voor uitbreidingen als een andere kleur rail.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap start bij €2.200.
 • Een lift die 1 bocht door moet is er al voor €6.350.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten kost al snel €7.700 inclusief plaatsing.
 • Opties zoals een automatische voetenplank zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in brochures. Deze goedkope basisprijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In de onderstaande tabel bieden wij de richtprijzen van het laten monteren van een traplift in Wijhe. Het soort trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

TypePrijs nieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.800 – €3.650€1.650 – €2.100Dagdeel
Eén bocht€4.550 – €9.200€3.200 – €5.800Dagdeel
2 bochten€5.650 – €10.000€4.300 – €7.4005,5 uur
Draaiende trap€8.150 – €12.800€5.300 – €9.400Hele dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Wijhe.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift heeft een prijskaartje. Een tweedehands traplift kopen in Wijhe is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte types worden grondig gecheckt en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Op deze manier bespaart u gemakkelijk 45% vergeleken met een nieuw model. Bovendien is recycling goed voor het milieu. Flink wat fabrikanten hebben op dit moment diverse gebruikte liften. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Samen met de expert bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-wijhe-8130

Hoe werkt een traplift precies?

Met een traplift kunt u gebruik blijven maken van uw hele woning. Dit kan heel behulpzaam zijn wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Dit railsysteem wordt aangebracht op de binnen- of buitenzijde van de trap. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan middels een elektromotor. U bedient de lift middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Samengevat doet u de volgende handelingen: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Daarna drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Dit model werkt op stroom. In het geval van stroomstoringen neemt de noodaccu het over. Veel stoelliften beschikken over een draaibare zitting zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Vaak kunt u (indien gewenst) de zitting en de armleuningen weer inklappen. Dankzij dit systeem zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Alle voordelen op een rijtje
Een traplift heeft verschillende voordelen. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Er is een lift voor elke trap.

Traplift keuzegids

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor elke woning is er een passende oplossing. Volgens onze adviseurs maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Wijhe voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. U kunt deze gebruiken op een steile, brede en smalle trap. Tevens verkoopt men oplossingen voor buiten. Voor rolstoelers bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De montage kan aan beide kanten gebeuren. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Zo’n lift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.450 inclusief plaatsing.

Trappen met bochten
In het geval de trap bochten bevat moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit zorgt voor hogere kosten en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten start bij €5.950 incl. plaatsing. Dit type past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Is er sprake van een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De buis wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Op die manier kan er altijd een werkend product worden geleverd. Dit maatwerk kost veel tijd. Hierdoor zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Deze liften beginnen bij €9.500. De prijs wordt bepaald door de lengte van uw trap + aan aantal bochten en eventuele extra’s zoals een sta-op-stoel.

Traplift geschikt voor buiten
Heeft u juist buiten een lastige trap? Een betrouwbare traplift voor buiten is dan de oplossing. Dit type is extra goed beschermd tegen regen, hagel en ijs. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Zo is er geen roestvorming. De stoel bevat een laag dat waterafstotend is en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Daardoor is het systeem bestand tegen alle soorten weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor voor gebruikers van een rolstoel. Dit model wordt geleverd met een plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. De lift gaat vervolgens langzaam omhoog. Boven aangekomen kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Noodzakelijk is dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een goede verkoper die deze rolstoellift aanbiedt. Dergelijke systemen worden aangeboden v.a. €12.500.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Olst-Wijhe d.m.v. de WMO

De gemeente regelt dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Denkt u aanspraak te kunnen maken op de woningaanpassing WMO-regeling? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Olst-Wijhe. Mensen met WMO-indicatie kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die relevant zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Echter betaalt u een eigen bijdrage van €4,5 per week. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-adviseur bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en bekijkt of de stoellift bij uw behoeften zou passen. In sommige gevallen prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om voor een ruime periode op een betrouwbare wijze uw gehele woning te blijven gebruiken. Door de WMO kan u in sommige gevallen extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Welke stappen moet ik ondernemen? In het gedeelte hierna kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Olst-Wijhe (https://www.olst-wijhe.nl).
 2. Uw consulent komt aan huis om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U indiceert welke hulpmiddelen u wenst om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. In sommige gevallen zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De WMO-consulent onderzoekt of het aanbrengen van een traplift wel echt de oplossing is. Het kan zijn dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (dat komt dan door veel hoogteverschil of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een tijdelijke verhuisvergoeding is dan vaak een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 weken. Daarna geven ze u aanvullende info over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Wanneer de WMO-indicatie wordt gegeven bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het aanbrengen van een traplift of een schoonmaakhulp) of speciaal PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. Dit geeft meer vrijheid. U mag een stoellift laten monteren die aansluit op uw behoeften. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Vestigingsadres

Meer weten of gelijk beginnen met de aanvraagprocedure? In de grijze box leest u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Jan Schamhartstraat 5b
 • 8121 CM, Olst-Wijhe
 • Website: www.olst-wijhe.nl
 • E-mail: gemeente@olst-wijhe.nl
 • Telefoonnummer: 140570

Overige vergoedingen
Naast de traplift WMO Wijhe onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u onder bepaalde voorwaarden naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels ontvangen een tegemoetkoming in het geval aanpassingen in het pand nodig zijn voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening die afgesloten kan worden door consumenten die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u meer info of het hele assortiment trapliften uitproberen? Loop dan eens binnen bij een showroom of adviespunt in de omgeving. Een persoonlijke adviseur kan u een aantal systemen introduceren en informeert welk merk/model rijmt met uw woning en budget. Het gros van de dealers hebben een gevarieerd assortiment. In de onderstaande lijst treft u leveranciers en merken die ook liften installeren in Wijhe.

LeverancierVoordeel
TipTopVeilige en betrouwbare 2e hands liften
SmienkDe beste service, ook in het weekend en ‘s avonds
PractiComfortOnderdelen gegarandeerd 10 jaar leverbaar
RecentLiftGroot assortiment aan tweedehands liften
123trapliftenDe 2e-hands expert van Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met professionele leveranciers van trapliften in Wijhe.

Goede merken
In ons eigen kleine landje zijn een aantal bekende traplift fabrikanten werkzaam. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze ontwikkelaars beloven een snelle montage een aantrekkelijke onderhoudscontracten. Bij dergelijke leveranciers kunt u – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de onderstaande tabel bieden wij de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareWereldwijde productie
OtoliftLiften rechtstreeks uit de eigen fabriek
StannahSnelle levertijd zonder verbouwen
ThyssenKruppHandig brochure beschikbaar met alle producten
TriwaOok voor andere hulpmiddelen (rollator / scootmobiel)
Vergelijking van de beste fabrikanten van stoelliften.

FAQ met veelgestelde vragen

Wat voor merken trapliften zijn er?
Er zijn meerdere grote ontwikkelaars De meest bekende zijn Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Ook kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Minivator, Platinum, Extrema, Strobbe, Heymer. Erkende wederverkopers van deze modellen zijn Vegro, TipTop, PractiComfort, RecentLift, Smienk.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen is niet mogelijk. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een betrouwbare expert kan u helpen bij het kopen van een goede huislift. Verder zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een adviseur zal aan huis komen om de trap in te meten, de diverse modellen te laten zien en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. In veel situaties kan de montage van een traplift in Wijhe al binnen 2 weken plaatsvinden.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Door een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. Meestal wordt de constructie wel nieuw gemaakt en is alleen de stoel zelf gebruikt. Alle onderdelen worden uitgebreid getest waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Installateurs zoals ThyssenKrupp of Strobbe hebben een uitstekend assortiment 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Otolift Air.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. De huuroptie is erg geschikt voor hulpbehoevende die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Wijhe is op lange termijn niet voordelig. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost u gemiddeld €150,00 per maand. U betaalt niets af. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) kan huren zeker een optie zijn. Voor gebruik langer dan 2 jaar is huur te kostbaar en is het advies om te kopen of te leasen.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Wijhe hanteert een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. In veel gevallen schommelt dat tussen de 120 KG & 165 KG. Elk type is daarin weer anders. Vraag uw trapliftexpert naar de stoelen die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om een huis te bereiken zult u misschien een opgang moeten passeren. Onder andere in een zorgflat. Als unieke optie voor deze woningen bestaan er producten om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Zo kunt u het product netjes houden in het Hollandse weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plaats een reactie